Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές της τρόικας στην Αθήνα
  • [02] Αποστολή ανθρωπιάς
  • [03] Προς ρεκόρ ταχύτητας ο»Ώ

  • [01] Επαφές της τρόικας στην Αθήνα

    Η πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, η «απελευθέρωση» των «κλειστών» επαγγελμάτων, το φορολογικό νομοσχέδιο και η εξειδίκευση των μέτρων, ύψους 12,77 δισ. ευρώ (5,2% του ΑΕΠ), για την τριετία 2012- 2014, βρίσκονται στο επίκεντρο των συναντήσεων των επικεφαλής της τρόικας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

    Οι επικεφαλής της τρόικας συνάντηθηκαν χθες με τον κ. Παπακωνσταντίνου, στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών, τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της επικύρωσης του αναθεωρημένου μνημονίου και της έγκρισης της τέταρτης δόσης, ύψους 15 δισ. ευρώ, του δανείου.

    Τα μέτρα που θα αποφασισθούν, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τις προσεχείς εβδομάδες, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και, βάσει του μνημονίου, να έχουν αποτελέσει νόμο του κράτους έως το τέλος Απριλίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα περιγράψει ποσοτικά τα συγκεκριμένα μέτρα, κατανέμοντάς τα σε πεδία και σε έτη και θα τα εξειδικεύσει αργότερα. Από το συνολικό ποσό, το 1/3 αναμένεται να προέλθει από την αύξηση των εσόδων και το υπόλοιπο από τη μείωση των δαπανών. Στόχος είναι να υπάρξει απόδοση 2,6 δισ. ευρώ το 2012 και από περίπου 5 δισ. ευρώ το 2013 και το 2014.

    Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας

    Μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας ζήτησαν οι εκπρόσωποι της τρόικας στη συνάντησή τους με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Έθεσαν τα θέματα των ρυθμίσεων που αφορούν στην διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τα οποία αποτελούν δεσμεύσεις του Μνημονίου. Το Υπουργείο Εργασίας, θεωρεί ότι οι ρυθμίσεις που προβλέπονται από τον νόμο Λοβέρδου, για την δοκιμαστική πρόσληψη ενός έτους και τον υπολογισμό των υπερωριών είναι επαρκείς.

    Οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν, επίσης, να μην υπάρξει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών για τα επικουρικά ταμεία, ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, ΤΕΑΔΥ, και Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, που θα πρέπει να κατατεθούν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες και ανάλογα με τα αποτελέσματα, να δρομολογηθούν από τις αρχές του 2012, οι διαδικασίες της ενοποίησης των επικουρικών Ταμείων.

    Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

    Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης

    Οι οκτώ δράσεις του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς και οι 3 δράσεις που προωθούνται, με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα μας αποτέλεσαν αντικείμενο της συζήτησης που είχε ο αρμόδιος υπουργός κ. Μ. Χρυσοχοϊδης με το κλιμάκιο της τρόικας.

    Από τη συνάντηση, το συμπέρασμα που προέκυψε, σύμφωνα με τον κ. Ντερούζ, είναι ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει καταφέρει να επιταχύνει την υλοποίηση των απαραίτητων δράσεων για την βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα μας.

    Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας

    Εξάλλου, σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με το κλιμάκιο της τρόικας. Πηγές του υπουργείου Υγείας επεσήμαναν ότι με βάση τα μέτρα που λαμβάνονται, η μείωση των δαπανών θα επιτευχθεί.

    Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών

    Μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εσωτερικών με τους εκπροσώπους της τρόικας, ο κ. Ραγκούσης διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που ήθελαν την τρόικα να απαιτεί η μια πρόσληψη για εφτά αποχωρήσεις από το Δημόσιο.

    Επίσης, ο υπουργός ενημέρωσε τους ξένους αξιωματούχους για την πορεία του προγράμματος "Καλλικράτης", το νέο ενιαίο μισθολόγιο και γενικότερα τις πολιτικές που ακολουθεί το υπουργείο Εσωτερικών για την αναμόρφωση του κράτους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Αποστολή ανθρωπιάς

    Κάθε χρόνο 500 νέοι ασθενείς από όλη την Ελλάδα ζητούν τη βοήθειά τους. Περίπου 5.000 είναι οι επισκέψεις πασχόντων που δέχονται ετησίως στην έδρα τους. Καρκινοπαθείς ή ασθενείς με χρόνιες καταληκτικές και μη παθήσεις και οι οικογένειές τους βρίσκουν εκεί καταφύγιο και αξιοπρέπεια στο Γολγοθά της αρρώστιας. Είναι η Μονάδα Ανακούφισης Πόνου και Παρηγορητικής Αγωγής που λειτουργεί στο Ίδρυμα «Τζένη Καρέζη». Μια αποστολή ανθρωπιάς που αγκαλιάζει τον ασθενή και μέσα από μία ολοκληρωμένη επιστημονική φροντίδα του χαρίζει, πολλές φορές, μία ανέλπιστη ποιότητα ζωής.

    Η Μονάδα ξεκίνησε το 1983 με την συνδρομή μιας «χούφτας» ανθρώπων στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, ως παράρτημα του Πανεπιστημίου, που καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα της Μονάδας, όπως και τη μισθοδοσία τριών εκ των επτά μόνιμων εργαζομένων. Οι υπόλοιπες δαπάνες καλύπτονται μέσα από δωρεές και έσοδα από εκδηλώσεις, επιστημονικές αλλά και πολιτιστικές, όπως μία πρόσφατη μεγάλη συναυλία με πολλούς καλλιτέχνες που συμμετείχαν αφιλοκερδώς για την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος.

    Οι υπηρεσίες της Μονάδας προς τους ασθενείς παρέχονται απολύτως δωρεάν, αυτό επισημαίνεται με κεφαλαία γράμματα και στο ενημερωτικό φυλλάδιο του Ιδρύματος.

    Το ίδρυμα «Τζένη Καρέζη» και η Μονάδα Ανακουφιστικής- Παρηγορητικής Αγωγής βρίσκεται στους Αμπελοκήπους, στην oδό Κορινθίας 27 (115 26 Αθήνα).

    Τηλέφωνα 210. 77.07.669

    Φαξ 210.74.88.437

    www.jkf.gr www.monadaanakoufisis.gr

    e-mail: jkf@ath.forthnet.gr

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Προς ρεκόρ ταχύτητας

    Είναι ένα "υπεραυτοκίνητο" που στοχεύει στην κατάρριψη του ρεκόρ ταχύτητας επί εδάφους.

    Η κατασκευή του "Λαγωνικού", όπως το έχουν ονομάσει, ξεκίνησε στη Βρετανία και η ταχύτητά του θα ξεπερνά τα 1.600 χιλιόμετρα την ωρα.

    Οι δoκιμές θα πραγματοποιηθούν σε αποξηραμένη λίμνη στη Νότια Αφρική, το 2012.

    O σχεδιασμός του σουπερ-αυτοκινήτου, που θυμίζει περισσότερο αεροπλάνο, ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια. Εφοδιάζεται με κινητήρα αεροσκάφους Eurofighter-Typhoon,τον οποίο παραχώρησε στους κατασκευαστές το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

    "Aισθάνεσαι φανταστικά παραδίδοντας τα σχέδια του οχήματος στους μηχανικούς που θα το κατασκευάσουν", δήλωσε ο επικεφαλής των σχεδιαστών μηχανικών, Μαρκ Τσάπμαν.

    H κατασκευή του "υπεραυτοκινήτου" θα γίνει εξολοκλήρου με ιδιωτικά κεφάλαια.

    Το μοντέλο δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 February 2011 - 13:30:15 UTC