Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πλούσια η ατζέντα του Υπουργικού
  • [02] Συνάντηση στο Μανχάταν
  • [03] Η αρχιτεκτονική του Μόραλη
  • [04] Κίνδυνος "λουκέτων"
  • [05] Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις
  • [06] Πρωτότυπη διαμαρτυρία ο»Ώ

  • [01] Πλούσια η ατζέντα του Υπουργικού

    Ο πρώην αναπληρωτής καγκελάριος και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ και ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης θα παρέμβουν στη συνεδρίαση του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου, με αντικείμενο τον βιοκλιματικό και οικολογικό σχεδιασμό.

    Τα άλλα θέματα του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, αφορούν το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος ανάθεσης και εκτέλεσης συμβάσεων, μελετών και δημοσίων έργων, το νομοσχέδιο για τους μεσίτες αστικών συμβάσεων σχετικών με ακίνητα, την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την αναστολή των πλειστηριασμών από πιστωτικά ιδρύματα και άλλους πιστωτές, και το νομοσχέδιο για την ίδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.

    Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο θα ενημερωθεί από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής και από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Σηφουνάκη για την αναθεώρηση των περιφερειακών πλαισίων χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης για δώδεκα περιφέρειες της χώρας.

    Τέλος, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, θα παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο το πιλοτικό πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Συνάντηση στο Μανχάταν

    Ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο Μάθιου Νίμιτς, θα συναντηθεί με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στις 19:30 απόψε (ώρα Ελλάδας).

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γραμματείας του Οργανισμού, η αποψινή κοινή συνάντηση θα είναι "ανεπίσημη" και θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του κ. Νίμιτς, στο Μανχάταν. Όπως αναφέρθηκε, σκοπός της συνάντησης είναι να παρέχει στα μέρη τη δυνατότητα να υποβάλλουν, προς τον πρέσβη κ. Νίμιτς, τις θέσεις των κυβερνήσεών τους σε σχέση με τις διαφορές μεταξύ τους, να εξακριβώσουν αν υπάρχουν τομείς που πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω και να καθορίσουν τα επόμενα βήματα στη διαδικασία, με γενικό στόχο την επίτευξη "ταχείας επίλυσης" στο θέμα της ονομασίας.

    Κατά την χθεσινή ενημέρωση των ανταποκριτών στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα, Μάρτιν Νεσίρκι, σε ερώτηση για το "εάν υπάρχει κάτι καινούργιο σχετικά με τη συνάντηση των εκπροσώπων Ελλάδας και ΠΓΔΜ που θα έκανε τον γγ να νιώθει αισιόδοξος για την επίλυση του ζητήματος", αναφέρθηκε στη σημερινή συνάντηση, σημειώνοντας ότι μετά το πέρας της θα εκδοθεί ανακοινωθέν.

    Στη συνέχεια, υπογράμμισε την πρόσφατη τοποθέτηση του γγ των Ηνωμένων Εθνών στο Βερολίνο, χαρακτηρίζοντας το θέμα "εξαιρετικά μακροχρόνιο" και "δύσκολο" και ότι οι δύο πλευρές έχουν προσπαθήσει να το αντιμετωπίσουν με "καλή πίστη" και συνεχίζουν με τη βοήθεια του ειδικού απεσταλμένου του, Μάθιου Νίμιτς. Τέλος, επισήμανε ότι ο γγ θεωρεί ότι το ζήτημα πρέπει να λυθεί γιατί δεν είναι μόνο ένα σημαντικό διμερές πρόβλημα, αλλά επηρεάζει την ευρύτερη περιοχή.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Η αρχιτεκτονική του Μόραλη

    Το εύρος της εικαστικής παρέμβασης του μεγάλου ελληνα ζωγράφου Γιάννη Μόραλη στην αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων και κατοικιών, αποκαλύπτει η έκθεση «Οι αρχιτεκτονικές συνθέσεις του Γιάννη Μόραλη. Με οδηγό την αίσθηση», που οργανώνει το Μουσείο Μπενάκη, δέκα χρόνια μετά το μεγάλο αφιέρωμα του Μουσείου με τίτλο «Άγγελοι, Μουσική, Ποίηση».

    Η εικαστική παρέμβαση του Γιάννη Μόραλη σε δημόσια κτίρια είναι γνωστή και εγκαινιάστηκε το 1959 με τις συνθέσεις που κοσμούν τις δύο όψεις του ξενοδοχείου Χίλτον.

    Τον Φεβρουάριο του 2009, λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή, ο καλλιτέχνης δώρισε στο Μουσείο Μπενάκη 120 έργα του, μακέτες και προσχέδια των αρχιτεκτονικών συνθέσεων, που φύλαγε στο εργαστήριό του. Η δωρεά αυτή προς το Μουσείο, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2010, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Δημήτρια, αποτελεί ένα ανεκτίμητο αρχείο μαρτυριών, δεδομένου ότι ορισμένες από τις κατασκευές αυτές έχουν καταστραφεί ή δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

    Η έκθεση «Γιάννης Μόραλης - Αρχιτεκτονικές Συνθέσεις», εκτός από τα έργα της δωρεάς περιλαμβάνει και συνοδευτικό υλικό -σχέδια, ακουαρέλες, λάδια, μακέτες, φωτογραφικό υλικό, κεραμικά καθώς και δείγματα αρχιτεκτονικών στοιχείων- που αναζητήθηκε και εντοπίστηκε σε ιδιωτικές κυρίως συλλογές.

    Την έκθεση συνοδεύει εικονογραφημένη έκδοση 280 σελίδων με περίπου 200 φωτογραφίες, έκδοση που αποτελεί την πρώτη πλήρη παρουσίαση των αρχιτεκτονικών δημιουργιών του Μόραλη.

    Τα διαφωτιστικά κείμενα σε συνδυασμό με την ποικιλία του εικονογραφικού υλικού συγκροτούν ένα μοναδικό αρχείο για τους μελετητές του αρχιτεκτονικού έργου του μεγάλου έλληνα καλλιτέχνη.

    Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα (20:00) στο παλιό κτίριο του Μουσείο Μπενάκη από την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, και θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Κίνδυνος "λουκέτων"

    Πάνω από μια στις τέσσερις επιχειρήσεις θεωρεί πολύ πιθανό να βάλει λουκέτο το επόμενο διάστημα (μέχρι τα μέσα του 2012) και με δεδομένη την περαιτέρω επιδείνωση των εκτιμήσεων των επιχειρήσεων για τη μείωση της ρευστότητας και των επενδύσεων, η μάχη στην αγορά φαίνεται ότι γίνεται για να υπάρξει αναδιανομή του τζίρου, κατά την άποψη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

    Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος κ. Δ. Ασημακόπουλος σε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα της εξαμηνιαίας έρευνας του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της συνομοσπονδίας που πραγματοποιεί σε συνεργασία με την εταιρεία MARC. Αυτή τη φορά η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο μεγαλύτερο δείγμα που έχει γίνει σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων από 24 έως τις 31 Ιανουαρίου 2011.

    Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη έρευνα που είχε γίνει τον Ιούλιο η εκτίμηση των επιχειρηματιών ήταν ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα έχουν βάλει λουκέτο 170.000 επιχειρήσεις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εκτιμήσεις στην τελευταία έρευνα ανεβάζει αυτό το ποσοστό στα 225.000 λουκέτα ενώ εμφανίζεται άλλο ένα ποσοστό 220.000 που απαντούν ότι στο επόμενο διάστημα ''μάλλον δεν θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους''.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

    Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των διήμερων συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σε μια όαση, στη νότια Αίγυπτο, όπως έγινε γνωστό σήμερα από πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Την Τρίτη οι αστυνομικοί έβαλαν με πραγματικές σφαίρες εναντίον των διαδηλωτών στην πόλη Ελ Χάργκο, που απέχει περίπου 500 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου. Σήμερα τρεις άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους.

    Το πλήθος αντέδρασε πυρπολώντας επτά κυβερνητικά κτήρια, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικά τμήματα, ένα δικαστήριο και την τοπική έδρα του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NPD) του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

    Στο Κάιρο, οι διαδηλωτές της πλατείας Ταχρίρ δεν φαίνονταν διατεθειμένοι σήμερα να κάνουν πίσω, μία ημέρα μετά τη γιγαντιαία κινητοποίησή τους κατά του Αιγύπτιου προέδρου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Πρωτότυπη διαμαρτυρία

    Εναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας επέλεξε μία Ελληνοαμερικανίδα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη υπέρ της προστασίας των ζώων στην πολιτεία του Οχάιο.

    Η Νίκη Μουστάκη, η οποία είναι εκπαιδεύτρια σκύλων, αποφάσισε να τρώει σκυλοτροφή μέχρι να περάσει από τη Γερουσία νόμος υπέρ της προστασίας των ζώων, στην πολιτεία του Οχάιο.

    Η ίδια ανέβασε σε ιστοσελίδα της ένα βίντεο στο οποίο περιέγραφε τι συνέβη σ' ένα ροντβάιλερ, που πέθανε υπό άθλιες συνθήκες σε μια πανσιόν ζώων.

    Ο υπεύθυνος του κέντρου φιλοξενίας σκύλων άφησε το Νίτρο, όπως ήταν το όνομά του σκύλου, να λιμοκτονήσει μαζί με άλλα 18 σκυλιά.

    Η κα Μουστάκη δήλωσε, μάλιστα, ότι αποφάσισε να τρώει σκυλοτροφή έως ότου αναθεωρηθεί ο νόμος που θα επιβάλλει αυστηρότερες ποινές σε εκείνους που κακοποιούν τα ζώα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 February 2011 - 15:30:24 UTC