Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιμένουν οι γιατροί
  • [02] Πολλές οι επιπτώσεις
  • [03] "Μύθος και νόμισμα" ο»Ώ

  • [01] Επιμένουν οι γιατροί

    Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι γιατροί του ΙΚΑ απεργούν και σήμερα, Παρασκευή, αντιδρώντας στον νόμο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία. Αποφάσισαν, επίσης, να παραμείνουν στο αμφιθέατρο του Υπουργείου έως και σήμερα, οπότε θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση για να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους.

    "Ο νόμος θα εφαρμοστεί σύμφωνα με όλα τα χρονοδιαγράμματα" τόνισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία παραβρέθηκε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Αθηνά Δρέττα και ο Διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

    Ο κ. Κουτρουμάνης υπογράμμισε ότι "κλείνει ο πρώτος κύκλος και ανοίγει ένας δεύτερος", αυτός της εφαρμογής του νόμου για την Υγεία, που ψήφισε η Βουλή. Η ψήφιση του νόμου, είπε ο κ. Κουτρουμάνης, σημαίνει την αρχή του τέλους της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων.

    Ο κ. Λοβέρδος, από την πλευρά του, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή επί του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας ότι δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ψήφισε ενωμένη, ενώ στη Βουλή υπήρξε αντιπαράθεση, αλλά όχι πόλωση.

    "Εχουμε την πίεση των απλών πολιτών που εκδηλώνεται μαζικά τις τελευταίες ημέρες, που μας λένε να προχωρήσουμε και δεν έχουμε δικαίωμα να τους απογοητεύσουμε. Μέρα με τη μέρα ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετείται καλύτερα", επισήμανε ο κ. Κουτρουμάνης, ενώ ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε: "η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι γίνεται κάτι καλό γι' αυτούς. Δεν περνάει από το μυαλό μας να μην οργανώσουμε σωστά αυτή την νομοθετική πρωτοβουλία".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Πολλές οι επιπτώσεις

    Η εφηβική εγκυμοσύνη, αποτελεί παγκοσμίως ένα ιατρικό και κοινωνικό ζήτημα, που συνδέεται με πολλές σωματικές, ψυχολογικές, και κοινωνικές επιπτώσεις και μπορεί να καταλήξει σε γέννηση, αποβολή ή άμβλωση. Παρά την πληροφόρηση που μπορεί να έχουν σήμερα οι νέοι, από πολλές πηγές ενημέρωσης, το φαινόμενο της εφηβικής εγκυμοσύνης παραμένει ιδιαίτερα συχνό, ειδικά στον αναπτυγμένο, δυτικό κόσμο.

    Το 99% των απρόβλεπτων αυτών περιπτώσεων είναι ανεπιθύμητες και επισύρουν σειρά ακραίων συναισθημάτων και καταστάσεων σε προσωπικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο.

    Μια απρόβλεπτη εγκυμοσύνη στην εφηβεία είτε είναι εκούσια είτε ακούσια συμβαίνει πολύ εύκολα. Το 50% εξ αυτών σημειώνεται στο χρονοδιάγραμμα των έξι μηνών από την έναρξη της σεξουαλικής επαφής.

    Πρόκειται για ένα φαινόμενο, το οποίο επιδεινώνεται από την ολοένα και περισσότερο πρώιμη σεξουαλική δραστηριότητα των νέων και έχει πολλαπλές συνέπειες για την υγεία των μελλοντικών ενηλίκων, τα νοικοκυριά, την κοινωνία κ.α.

    Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του τμήματος Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας της Α' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την δεκαετία του ΄80 είχαμε υπερδιπλασιασμό κυήσεων στην εφηβεία (1984: 5,3%, 1989: 11,93%) και επομένως και των εκτρώσεων. Σύμφωνα με την μελέτη, το 30-40% των κοριτσιών 16-18 ετών είχαν ξεκινήσει σεξουαλική δραστηριότητα, ενώ 30% δεν χρησιμοποιούσαν μέθοδο αντισύλληψης και 30% χρησιμοποιούσαν αναποτελεσματικές μεθόδους, όπως η «απόσυρση». Την τελευταία εικοσαετία η συχνότητα των εφηβικών γεννήσεων μειώθηκε (από 9% το 1985 σε 5,2% το 2003), γεγονός που συνδέεται με την αύξηση των αμβλώσεων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Μύθος και νόμισμα"

    Έκθεση με τίτλο «Μύθος και Νόμισμα» θα διεξαχθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Νομισματικό Μουσείο, με τη συμμετοχή της συλλογής νομισμάτων της Alpha Bank, αποφάσισε ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΚΑΣ)

    Το "πράσινο φως" για την πραγματοποίηση σπονδυλωτής περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Μύθος και Νόμισμα», από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Νομισματικό Μουσείο και την Alpha Bank, έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), κατά τη συνεδρίασή του, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου.

    Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί, από τα μέσα Απριλίου, έως τα τέλη Νοεμβρίου 2011 και η Alpha Bank θα συμμετέχει με 276 κομμάτια από τη νομισματική συλλογή της.

    Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΕΑΜ), η έκθεση θα έχει τίτλο «Η εικονογραφία του μύθου στα νομίσματα της αρχαιότητας» και οι σχετικές ενότητες θα αναφέρονται στο Δωδεκάθεο, τον Ηρακλή, τις Δευτερεύουσες θεότητες, τις Μυθολογικές ιστορίες και τα Μυθικά όντα.

    Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από τα εκθέματα (261 νομίσματα της Alpha Bank, 71 του Νομισματικού Μουσείου και 77 έργα του ΕΑΜ) την ιστορία των νομισμάτων και τη μυθολογία.

    Στο Νομισματικό Μουσείο, την έκθεση με τίτλο «Μύθος και νόμισμα. Η χρήση του μύθου», θα πλαισιώνουν 15 νομίσματα από τη συλλογή της τράπεζας και 13 έργα από το ΕΑΜ. Κι εδώ οι ενότητες θα αναφέρονται σε σχετικά θέματα, όπως Φύση και Μύθος, Ιδρυτικοί μύθοι πόλεων, Η πολιούχος θεότητα, Οι μύθοι της καταγωγής των βασιλέων και η ταύτιση των ηγεμόνων με θεούς και ήρωες, Οι αρχαίοι μύθοι δημιουργούν νέους στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

    Επίσης, στο Νομισματικό Μουσείο θα εκτεθούν και δύο έργα της Εθνικής Πινακοθήκης, το «Αθηνά και Άρτεμις» του Θεόφιλου και η «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Γεώργιου Ιακωβίδη.

    Οι δαπάνες της έκθεσης και του καταλόγου θα καλυφθούν από την Alpha Bank, ενώ με απόφαση του Συμβουλίου ορίστηκε τριμελής επιτροπή από αρχαιολόγους του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που θα εκτιμήσουν τα αρχαία.

    Ελένη Μάρκου

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 February 2011 - 7:30:14 UTC