Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε το ν/σ για τα "κλειστά" επαγγέλματα
  • [02] Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε Λιβύη, Μπαχρέιν, Υεμένη
  • [03] "Διαφάνεια στην πολιτική"
  • [04] Στα σκουπίδια ο Φαραώ ο»Ώ

  • [01] Ψηφίστηκε το ν/σ για τα "κλειστά" επαγγέλματα

    Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων, στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για την ελευθερία στην πρόσβαση εργασίας, (απελευθέρωση των λεγομένων «κλειστών» επαγγελμάτων).

    Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση, πως ενώ στα λόγια είναι κατά των περιορισμών στην άσκηση των επαγγελμάτων, αρνείται να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για λόγους μικροκομματικούς, υπό το πρόσχημα νομοτεχνικών αδυναμιών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε Λιβύη, Μπαχρέιν, Υεμένη

    Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε η αντιπολίτευση στο Μπαχρέιν μετά τα επεισόδια και τις συμπλοκές ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς σε πλατεία της πρωτεύουσας Μανάμα, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν 231.

    Ο πρωθυπουργός, σεΐχης Χαλίφα Σαλμάν αλ Χαλίφα, θείος του βασιλιά, βρίσκεται στη θέση αυτή από την ανεξαρτησία του Μπαχρέιν το 1971.

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον τηλεφώνησε στον ομόλογό της του Μπαχρέιν για να του εκφράσει τη βαθειά της ανησυχία.

    Την ίδια στιγμή το Παρίσι εξέφρασε τη λύπη του για "την υπερβολική χρήση βίας" και μεγάλη ανησυχία για τις τελευταίες εξελίξεις κυρίως στο Μπαχρέιν, τη Λιβύη και την Υεμένη.

    Στη Λιβύη, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις αντικαθεστωτικών διαδηλωτών με αστυνομικούς στη Βεγγάζη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, αναφέρεται σε ιστοσελίδες της αντιπολίτευσης από το εξωτερικό.

    Βίαιες διαδηλώσεις και επεισόδια ξέσπασαν και στην πόλη Ζέντεν, 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Τρίπολης, όπου πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συνελήφθησαν, ενώ αστυνομικά τμήματα και ένα γραφείο των επαναστατικών επιτροπών κάηκαν από τους εξεγερμένους πολίτες, αναγράφεται στην ιστοσελίδα της λιβυκής εφημερίδας Quryna.

    Στην Υεμένη, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 35 τραυματίστηκαν σε βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν στη διάρκεια των διαδηλώσεων στη Σαναά και στο Άντεν, την ώρα που το κύμα αμφισβήτησης εξαπλώνεται και σε άλλες πόλεις της χώρας.

    Οι διαδηλωτές ζητούν την αποχώρηση του προέδρου Σάλεχ, ο οποίος χαρακτηρίζεται σημαντικός σύμμαχος της Ουάσινγκτον στον αγώνα της κατά της Αλ Κάιντα και βρίσκεται στην εξουσία της φτωχής αυτής και ασταθούς χώρας για 32 χρόνια.

    Στο μεταξύ, αντιπολιτευόμενες ιστοσελίδες έκαναν έκκληση για διαδήλωση την Κυριακή στη μνήμη των δύο "μαρτύρων" που σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε ταραχές στην Τεχεράνη.

    Εξάλλου, σύγχυση εξακολουθεί να επικρατεί σχετικά με την επικείμενη διέλευση δύο ιρανικών πολεμικών πλοίων από τη Διώρυγα της Σουέζ καθώς οι πληροφορίες, τόσο από το Ιράν όσο και από την Αίγυπτο για το πότε και αν θα γίνει αυτό παραμένουν αντικρουόμενες και συγκεχυμένες.

    Το Κάιρο διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν έχει απαγορεύσει τη διέλευση αλλά οι υπεύθυνοι της Διώρυγας άφησαν να εννοηθεί ότι τα δύο ιρανικά πλοία έχουν ήδη "μπλοκαριστεί".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Διαφάνεια στην πολιτική"

    Η χώρα χρειάζεται ισχυρούς και άτεγκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, έτσι ώστε ο επίορκος δημόσιος λειτουργός αλλά και ο διεφθαρμένος πολιτικός να βρίσκονται και να τιμωρούνται, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε ημερίδα για τη διαφάνεια.

    "Αν εξαλείψουμε τις στρεβλώσεις στο πολιτικό σύστημα, αν αρχίσουμε να εξαλείφουμε τις στρεβλώσεις στην Οικονομία κι αν αποκαταστήσουμε ελεγκτικούς μηχανισμούς με εσωτερικές «βαλβίδες ασφαλείας», τότε η διαφάνεια θα αποκατασταθεί και η διαφθορά θα ελαχιστοποιηθεί", ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

    Στο μεταξύ, ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσαν στη ΝΔ τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δείχνουν τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ να έχει "κλείσει" στη μία μόλις μονάδα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC, που δημοσιεύεται στο περιοδικό "Επίκαιρα", το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 33%, έναντι 32% της ΝΔ, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 12,5%, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΝ με 5%, οι Οικολόγοι/Πράσινοι με 4%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%.

    Η δημοσκόπηση, πάντως, καταγράφει τη μεγάλη δυσφορία του κόσμου απέναντι στο πολιτικό σύστημα, καθώς το 44,8% των πολιτών δηλώνουν πως είτε θα απέχουν είτε θα ρίξουν λευκό ή άκυρο. Στην αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνουν πως "η αντιμνημονιακή πολιτική του Αντώνη Σαμαρά έχει δικαιωθεί καθώς ένας στους δύο ζητά την απεμπλοκή της χώρας μας από το Μνημόνιο", ενώ το 53% δηλώνει πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Στα σκουπίδια ο Φαραώ

    Ένα ανεκτίμητης αξίας άγαλμα του Φαραώ Ακενατόν που εκλάπη τον περασμένο μήνα από το Μουσείο του Καΐρου, στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος, βρέθηκε κοντά σε έναν κάδο απορριμμάτων από έναν νεαρό που το παρέδωσε στις Αρχές.

    Το πολύτιμο γλυπτό θα υποβληθεί σε συντήρηση και αποκατάσταση και θα εκτεθεί και πάλι.

    Ο Ακενατόν κυβέρνησε την Αίγυπτο πριν από περίπου 3.400 χρόνια, την 18η δυναστεία. Κατά τη βασιλεία του έγινε μια προσπάθεια να εισαχθεί ο μονοθεϊσμός, και αυτή χαρακτηρίστηκε από έντονη καλλιτεχνική δημιουργικότητα. Αναλύσεις DNA σε μούμιες έδειξαν πέρυσι ότι ήταν ο πατέρας του Φαραώ Τουταγχαμών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 February 2011 - 21:30:16 UTC