Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυση ΔΕΗ κατά εργολάβων για απάτη
  • [02] Από 21/2 έως 31/3 η υποβολή δικαιολογητικών για φοιτητικό επίδομα
  • [03] Στάσεις εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [04] Το "ρολόι" για την πίεση ο»Ώ

  • [01] Μήνυση ΔΕΗ κατά εργολάβων για απάτη

    Μήνυση εναντίον έξι υπαλλήλων της ΔΕΗ και εννέα εργολάβων για τη διερεύνηση διάπραξης ποινικών αδικημάτων που έχουν σχέση με την υλοποίηση έργων, προμήθειας και εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή, 18/02, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κ. Αρθούρος Ζερβός.

    Η μήνυση κατατέθηκε για απιστία περί την Υπηρεσία, απάτη και παράβαση καθήκοντος, ενώ στρέφεται και κατά παντός άλλου υπευθύνου που πιθανώς θα προκύψει από την ανακριτική διαδικασία.

    Η μήνυση κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών με βάση σχετική εξουσιοδότηση και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, που εκδόθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2011.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Από 21/2 έως 31/3 η υποβολή δικαιολογητικών για φοιτητικό επίδομα

    Από σήμερα και έως τις 31 Μαρτίου μπορούν να υποβάλουν οι φοιτητές τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις κατά τόπους Εφορίες, για την καταβολή του φοιτητικού επιδόματος.

    Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το επίδομα των 1.000 ευρώ καταβάλλεται στους γονείς των φοιτητών εφόσον οι τελευταίοι φοιτούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε ανώτερες σχολές τουριστικών επαγγελμάτων και Ακαδημίες εμπορικού ναυτικού, καθώς και σε σχολές του πανεπιστημίου της Κύπρου, που περιλαμβάνονται στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων.

    Στις προϋποθέσεις, που απαιτούνται για την χορήγηση του επιδόματος, περιλαμβάνονται η ελληνική ιθαγένεια ή η ιθαγένεια κράτους μέλους της ΕΕ, η μίσθωση κατοικίας λόγω σπουδών σε πόλη άλλη από αυτή που βρίσκεται η κύρια κατοικία της οικογένειας, ενώ απαιτείται το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνάει τα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

    Το επίδομα μπορεί να χορηγηθεί και στους ίδιους τους φοιτητές, εφόσον έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους, είναι ορφανοί και από τους δυο γονείς ή οι γονείς τους είναι κάτοικοι εξωτερικού.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Στάσεις εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τρίωρες στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται σήμερα, Δευτέρα κι αύριο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τις ώρες 09.00 - 12.00, 14.00 - 17.00 και 21.00 - 24.00.

    Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας, δεν θα μεταδίδονται ειδήσεις και πληροφορίες από το Πρακτορείο και δεν θα ανανεώνεται η ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Οι στάσεις εργασίας αποφασίστηκαν από την ΕΣΗΕΑ και την ΕΠΗEΑ με τα παρακάτω αιτήματα:

    1. Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων,

    2. Να μην πραγματοποιηθεί νέα περικοπή 10% στους μισθούς,

    3. Να αποσυρθεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ σε ΔΕΚΟ, και

    4. Να τηρηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας μεταξύ ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Το "ρολόι" για την πίεση

    Μια ιατρική συσκευή που μπορεί να φορεθεί σαν ρολόι στο χέρι, ετοιμάζεται να φέρει, τα επόμενα χρόνια, επανάσταση στον τρόπο που μετρείται η πίεση του αίματος, παρέχοντας πολύ πιο ακριβή στοιχεία.

    Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Λέστερ στη Βρετανία, υπό τον καθηγητή Μπράιαν Ουίλιαμς, σε συνεργασία με την εταιρία ιατρικού εξοπλισμού HealthSTATS International της Σιγκαπούρης, σύμφωνα με το ΒΒC, ανέπτυξαν μια συσκευή που καταγράφει την πίεση στην μεγαλύτερη αρτηρία του σώματος, την αορτή, δίνοντας μάλιστα πολύ πιο ακριβείς μετρήσεις σε σχέση με την παραδοσιακή συσκευή στο μπράτσο.

    Η νέα τεχνολογία, η ανάπτυξη της οποίας χρηματοδοτείται με 5,6 εκατ. λίρες από το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας, βασίζεται σε ένα αισθητήρα που καταγράφει το σφυγμό και στη συνέχεια στέλνει τα στοιχεία σε ένα υπολογιστή, μαζί με τις μετρήσεις από την παραδοσιακή μέθοδο.

    Οι επιστήμονες μπορούν έτσι να «διαβάσουν», από την αορτή, την πίεση του αίματος κοντά στην καρδιά. Η αορτή, που απέχει λίγα χιλιοστά από την καρδιά και βρίσκεται σχετικά κοντά στον εγκέφαλο, δίνει πιο αξιόπιστη εικόνα της πίεσης του αίματος.

    Επίσης η μέτρηση της πίεσης κοντύτερα στην καρδιά δείχνει πιο καθαρά κατά πόσο είναι αποτελεσματική μια εξελισσόμενη θεραπεία για την πίεση, συνεπώς η συσκευή θα επιτρέψει την ταχύτερη αναπροσαρμογή μιας θεραπείας που δεν έχει το κατάλληλο αποτέλεσμα, προφυλάσσοντας έτσι καλύτερα από ένα πιθανό εγκεφαλικό.

    Η νέα συσκευή, που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σύντομα σε νοσοκομεία, ενώ θα γίνει ευρέως διαθέσιμη σε πέντε χρόνια, όπως είπε ο Ουίλιαμς, «θα αλλάξει τον τρόπο που η πίεση του αίματος μετρείται εδώ και πάνω από ένα αιώνα».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 February 2011 - 11:30:15 UTC