Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα χρήση βλαστοκυττάρων
  • [02] Δείπνο προς τιμήν του "Κυνόδοντα"
  • [03] Στους 98 οι νεκροί στη Νέα Ζηλανδία
  • [04] Στη Λιβύη τα C 130 για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων
  • [05] Πρωτιά στην απαισιοδοξία
  • [06] "Μεροληψία που βγάζει μάτι"
  • [07] Τέλος τα φάρμακα επί πιστώσει
  • [08] Ο πελαργός ήρθε στα 66 ο»Ώ

  • [01] Νέα χρήση βλαστοκυττάρων

    Μεγάλη συζήτηση γίνεται τα τελευταία χρόνια για τα βλαστικά κύτταρα και για την εφαρμογή αυτών στην ιατρική. Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η χρήση βλαστοκυττάρων είναι η λύση για την θεραπεία πολλών ασθενειών.

    Πρόσφατα, μάλιστα, η χρήση βλαστοκυττάρων υπόσχεται «θαύματα» και στην αισθητική ιατρική, όπου ολοένα γίνεται πιο συχνά η εφαρμογή τους για την καλυτέρευση της εξωτερικής εμφάνισης.

    Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα βλαστικά κύτταρα με την πλαστικότητα που διαθέτουν προσφέρουν τη δυνατότητα αντικατάστασης κυττάρων και ιστών, σε τραύματα της σπονδυλικής στήλης, σε εγκεφαλικά επεισόδια, σε εγκαύματα, σε καρδιακές παθήσεις, στο διαβήτη. Διαφαίνεται έτσι μία δυνατότητα που αγγίζει το άπειρο και αφήνει απεριόριστες ελπίδες ζωής.

    Για τους λόγους αυτούς, χιλιάδες γονείς κάθε χρόνο πληρώνουν τις ιδιωτικές τράπεζες βλαστοκυττάρων, προκειμένου να εξασφαλίσουν την υγεία των παιδιών τους, αν κάποιο σοβαρό νόσημα εμφανιστεί στο μέλλον.

    «Δεν γνωρίζουν, όμως, ότι τα βλαστοκύτταρα αυτά ιατρικώς αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν στο παιδί τους, ότι σε ποσοστό έως 70% το αίμα που συλλέγεται πρέπει να απορριφθεί και ότι, στην πράξη, η προσφυγή σε ιδιωτικές τράπεζες μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να βρεθούν κατάλληλα βλαστοκύτταρα από άλλα παιδιά, αν κάποτε τα χρειαστούν για το δικό τους» εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Αικατερίνη Σταυροπούλου - Γκίκα, διευθύντρια του Ανοσολογικού Τμήματος και Εθνικού Κέντρου Ιστοσυμβατότητας στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και διευθύντρια της Τράπεζας Βλαστοκυττάρων του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

    Στο μεταξύ πρόσφατο επιστημονικό επίτευγμα αποτελούν οι αισθητικές χρήσεις των βλαστοκυτττάρων που εγκαινιάζουν μια νέα εποχή στην αντιγήρανση. Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα, όπως εξηγούν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ πλαστικοί χειρουργοί που εφαρμόζουν τη σχετική τεχνική, ξεκινά με συλλογή του απαιτούμενου λίπους από την κοιλιά ή τους μηρούς, με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης. Κατόπιν η μισή ποσότητα λίπους υπόκειται σε ειδική δίωρη επεξεργασία για να μας δώσει τα βλαστοκύτταρα. Έπειτα γίνεται εμπλουτισμός του λίπους με τα βλαστοκύτταρα ακολουθεί αυτόλογη μεταμόσχευση (όπου δότης και λήπτης είναι ο ίδιος άνθρωπος) σε διάφορα σημεία του σώματος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Δείπνο προς τιμήν του "Κυνόδοντα"

    Δείπνο προς τιμήν του σκηνοθέτη της, υποψήφιας για Όσκαρ, ταινίας "Κυνόδοντας", Γιώργου Λάνθιμου, και των καλλιτεχνών που συμμετέχουν σε αυτή, παραθέτει απόψε το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες, στο εστιατόριο Μιραμπέλ, της περίφημης Λεωφόρου Σάνσετ Μπούλεβαρντ του Χόλυγουντ. Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της "Φωνής της Αμερικής", στο δείπνο έχουν προσκληθεί να παραστούν ελληνικής καταγωγής προσωπικότητες του αμερικανικού κινηματογράφου, όπως και καλλιτέχνες που έχουν στο παρελθόν εργαστεί για την προβολή ελληνικών ταινιών στις Ηνωμένες Πολιτείες ή έχουν λάβει μέρος σε ταινίες που γυρίστηκαν εν μέρει ή εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Στους 98 οι νεκροί στη Νέα Ζηλανδία

    Ο σεισμός που έπληξε την πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας προκάλεσε το θάνατο σε 98 ανθρώπους, ενώ 226 είναι οι αγνοούμενοι, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας, δίνοντας έτσι για πρώτη φορά ένα συγκεκριμένο απολογισμό των αγνοούμενων.

    "Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι νεκροί είναι συνολικά 98 και οι αγνοούμενοι 226. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τους ανθρώπους αυτούς", δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της πόλης, Ντέιβ Κλιφ.

    Ο σεισμός των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο πιο φονικός στη Νέα Ζηλανδία τα τελευταία 80 χρόνια, σημειώθηκε την Τρίτη και είχε εστιακό βάθος 5 χλμ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Στη Λιβύη τα C 130 για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων

    Σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο εφαρμογής απεγκλωβισμού Ελλήνων και ξένων πολιτών που βρίσκονται στην Λιβύη, διά αέρος και θαλάσσης. Για την μεταφορά τους θα χρησιμοποιηθούν τρία μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη και στελέχη από τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.

    Δύο από αυτά προσγειώθηκαν στην Τρίπολη της Λιβύης για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων, που παρέμεναν εγκλωβισμένοι στην περιοχή.

    Όπως έγινε γνωστό, από το υπουργείο Άμυνας, το τρίτο C 130, που απογειώθηκε στις 11.15 από την Ελευσίνα, εκτός από το αεροδρόμιο της Sabha, θα προσγειωθεί και σ΄εκείνο της Quardabiyah στη Σύρτη.

    «Οι Έλληνες είναι περίπου 300. Προσπαθούμε να εντοπίσουμε όσους μπορούμε και όσο είναι δυνατόν. Γίνονται προσπάθειες κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες γ΄ι αυτό πάω και εγώ ο ίδιος» τόνισε ο υφυπουργός Δ. Δόλλης.

    Ήδη, τα ξημερώματα, αναχώρησαν από το λιμάνι της Βεγγάζης τα επιβατικά πλοία Hellenic Spirit και Olympic Champion, με Έλληνες και πολίτες τρίτων χωρών τα οποία αναμένονται στο λιμάνι του Ηρακλείου το μεσημέρι. Τις πρώτες πρωινές ώρες αναχώρησε επίσης από την Κρήτη η φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού Ψαρά, η οποία θα παραμείνει στα ανοιχτά της Λιβύης.

    Η Ελλάδα, όπως εξήγησε σε τηλεοπτική του δήλωση, ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ κ. Δελαβέκουρας, λειτουργεί και σαν κέντρο συγκέντρωσης πολιτών άλλων χωρών που φεύγουν από εκεί, καθώς έχει αναλάβει -σε συνεργασία και με την κινεζική κυβέρνηση- τον επαναπατρισμό 13000- 15.000 κινέζων.

    Εν τω μεταξύ, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται στην Κρήτη η πολιτική Προστασία, το λιμενικό σώμα, η αστυνομία και το ΕΚΑΒ, όπως εξήγησε, ο συντονιστής της επιχείρησης, γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θανάσης Καρούτζος. Τα πλοία αναμένονται να φθάσουν στις 2:00 το μεσημέρι. Σε αυτά επιβαίνουν περίπου 4.600 Κινέζοι, 30 Ταϊλανδοί και 30 Ευρωπαίοι.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών καλούνται οι Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην κατάσταση επιβαινόντων να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία της Ελλάδας στη Λιβύη στα τηλέφωνα (0021) 8213336978, (0021) 8213338563 ή, εναλλακτικά, με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών στο τηλέφωνο (0030) 2103681730.

    Μ. Καντάφι: "Καθαρίστε τη Λιβύη πόρτα-πόρτα"

    Ο Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε, την Τρίτη, ότι προτίθεται να παραμείνει στη Λιβύη ως "επικεφαλής της επανάστασης", καθώς εκτιμά ότι δεν κατέχει επίσημη θέση από την οποία μπορεί να παραιτηθεί. "Θα πεθάνω σαν μάρτυρας", είπε, ενώ απείλησε ότι θα καλέσει τον λαό "να καθαρίσει τη Λιβύη πόρτα-πόρτα", εάν δεν υποχωρήσουν οι διαδηλωτές και δεν φύγουν από τους δρόμους.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη συνεδρίαση της Τρίτης, καταδίκασε τη χρήση βίας στη Λιβύη και ζήτησε να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για να λογοδοτήσουν, αυτοί που ευθύνονται για τις επιθέσεις σε βάρος των πολιτών.

    Ο λίβυος ηγέτης φαίνεται ότι έχει χάσει τον έλεγχο τεράστιων πλούσιων σε πετρέλαιο περιοχών της ανατολικής χώρας, αλλά παραμένει αποφασισμένος να καταστείλει την εξέγερση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Πρωτιά στην απαισιοδοξία

    Υψηλά ποσοστά απαισιοδοξίας, αρνητικής προδιάθεσης και χαμηλής αξιοπιστίας σε εθνικούς και διεθνείς θεσμούς καταγράφουν οι Έλληνες σε έρευνα του Ευρωβαρομέτρου.

    Χαμηλή εμπιστοσύνη αποδίδουμε στην Ε.Ε. (ακολουθώντας τους Βρετανούς!), μολονότι γενικά θεωρούμε ότι είναι ένας διεθνής οργανισμός που προσφέρει ασφάλεια.

    Αναλυτικότερα, οι Έλληνες κατέχουμε την πρώτη θέση σε όσους δηλώνουν δυσαρεστημένοι "από την οικονομική κατάσταση στη χώρα τους", αλλά επίσης από "την προσωπική τους επαγγελματική κατάσταση", σε όσους προβλέπουν "επιδείνωση" τόσο της εργασιακής όσο και της οικονομικής κατάστασης στη χώρα τους, σε όσους πιστεύουν ότι στην "αγορά εργασίας τα χειρότερα έπονται", σε όσους δηλώνουν πως "δεν εμπιστεύονται τα πολιτικά κόμματα" της χώρας τους, σε όσους εκφράζουν "καχυποψία" για τον θεσμό των Ηνωμένων Εθνών, σε όσους θεωρούν πως "η Ε.Ε. οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση".

    Σε ό,τι αφορά στο ευρώ, οι έλληνες υποστηρίζουμε την ΟΝΕ και το ενιαίο νόμισμα (κατά 64% με κοινό μέσο όρο 58%), ενώ τελικά προσβλέπουμε στην Ε.Ε. για να σωθούμε από την οικονομική κρίση - οι Έλληνες προσδοκούμε τη σωτηρία μας από την Ε.Ε. (37%), από την ελληνική κυβέρνηση (17%), το G20 (10%), το ΔΝΤ (7%) και τις ΗΠΑ (4%).

    Οι Έλληνες εκφράζουμε τη δυσπιστία μας κατά σειρά: Για τα πολιτικά κόμματα (93%), τις μεγάλες επιχειρήσεις (79%), την τηλεόραση (78%), την εθνική κυβέρνηση (76%), τον ΟΗΕ (74%), την εθνική Βουλή (73%), τον Τύπο (71%), τα εργατικά σωματεία (65%), το ραδιόφωνο (61%), την ΕΕ (60%), τα εκκλησιαστικά ιδρύματα (58%), τη δικαιοσύνη (56%) και το Διαδίκτυο (41%).

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] "Μεροληψία που βγάζει μάτι"

    Για μεροληψία υπέρ της κυβέρνησης κατηγορεί μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης.

    Χαρακτηριστικά, ο Γ. Μιχελάκης έκανε λόγο για "κραυγαλέα μεροληψία που βγάζει μάτι", ενώ τόνισε: "Η αδικία σε βάρος της ΝΔ είναι προκλητική".

    Ακόμη, ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε τα ΜΜΕ πως "θέματα, γεγονότα, επεισόδια που θίγουν την κυβέρνηση εξαφανίζονται από τα δελτία ειδήσεων" την ώρα που "καίριας σημασίας δηλώσεις των στεχεχών μας", όπως τόνισε, "χάνονται".

    Αναφερόμενος, εξάλλου, στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε πως η ίδια τα διακινεί. "Μόνοι τους τα διαρρέουν, μόνοι τους τα διαψεύδουν και μόνοι τους τα επαναφέρουν".

    Σχετικά με τις προσπάθειες επαναπατρισμού των Ελλήνων από τη Λιβύη, ο Γ. Μιχελάκης έκανε λόγο για κυβερνητικό αλαλούμ, επισημαίνοντας πως άλλες χώρες από την πρώτη στιγμή είχαν προχωρήσει σε εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου απεγκλωβισμού των υπηκόων τους την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα οι συναρμόδιοι υπουργοί προσπαθούσαν να καρπωθούν επικοινωνιακά μέσω ανακοινώσεων και διαρροών ένα θέμα που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς.

    Στο μεταξύ, κύκλο επαφών με πρέσβεις της ΕΕ έχει ξεκινήσει ο Αντώνης Σαμαράς. Ήδη, ο πρόεδρος της ΝΔ, έχει συναντηθεί με τον Πρέσβη της Ολλανδίας, ενώ σήμερα θα δει στο γραφείο του τον Πρέσβη της Γερμανίας.

    Την Παρασκευή 4 Μαρτίου ο πρόεδρος της ΝΔ θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι, σύνοδο η οποία θα έχει ως βασικό θέμα την οικονομική διακυβέρνηση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Τέλος τα φάρμακα επί πιστώσει

    Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση από την 1η Μαρτίου στους ασφαλισμένους των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ, Συμβολαιογράφων, Εμπορικής Τράπεζας, Δικηγόρων Αθήνας, Δικηγόρων περιφέρειας και ΤΣΑΥ, υποστηρίζοντας ότι τα συγκεκριμένα Ταμεία τούς οφείλουν τεράστια ποσά.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, από 1ης Απριλίου θα προστεθούν, αν συνεχίσουν να χρωστούν, και άλλα τέσσερα Ταμεία, των οποίων οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους, μεταξύ των οποίων και ο ΟΑΕΕ.

    Στο μεταξύ, και οι φαρμακοποιοί του Πειραιά σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στα Ταμεία που δεν πληρώνουν και όπως είπε ο Κώστας Κούβαρης, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, προσθέτουν στη λίστα τα Ταμεία των Δικηγόρων Αθήνας και επαρχίας, καθώς για τα Ταμεία ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ,ΤΣΑΥ και των Συμβολαιογράφων ήδη εδώ και αρκετό καιρό δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους τους.

    Όσον αφορά τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην ελληνική αγορά σε βασικά φάρμακα (ασπιρίνη, καρδιολογικά, αντιυπερτασικά, κ.α.), ο ΕΟΦ έχει ήδη προχωρήσει στην απαγόρευση των Παράλληλων Εξαγωγών και της Ενδοκοινοτικής Διακίνησης των φαρμακευτικών προϊόντων που παρουσιάζουν ελλείψεις, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια κάλυψης των αναγκών των ασθενών στην Ελλάδα.

    Κατά τη διάρκεια της περιόδου ισχύος της απαγόρευσης, απαγορεύεται κάθε αποθεματοποίηση των προϊόντων αυτών και επιβάλλεται η διάθεση στους ασθενείς στην εγχώρια αγορά, από όλους τους συμμετέχοντες στη διακίνηση (Κάτοχοι Άδειας Κυκλοφορίας, Φαρμακαποθήκες, Φαρμακεία), σύμφωνα με τη ζήτηση και τη συνταγογράφησή τους. Η μη επαρκής κάλυψη των αναγκών των ασθενών, επισύρει την επιβολή κυρώσεων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Ο πελαργός ήρθε στα 66

    Μία 66χρονη Ουκρανή, η οποία υποβλήθηκε σε εξωσωματική γονιμοποίηση, έφερε στον κόσμο ένα υγιές αγοράκι, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι του τομέα υγείας.

    Η 66χρονη έγινε η γηραιότερη γυναίκα που γίνεται μητέρα στην πρώην σοβιετική δημοκρατία, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε μία γυναίκα που γέννησε στα 57 της χρόνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

    Η ανύπαντρη μητέρα, η οποία γέννησε την Τρίτη με καισαρική τομή, περιγράφεται ως "η μέση συνταξιούχος" και κατάγεται από την βόρεια πόλη Τσερνίχιβ.

    Το αγοράκι, το μοναδικό παιδί της γυναίκας, όταν γεννήθηκε ζύγιζε 3.3 κιλά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 February 2011 - 13:30:27 UTC