Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλιμακώνεται η ένταση στη Λιβύη
  • [02] Νεκροί δύο αστυνομικοί από πυρά κακοποιών στου Ρέντη ο»Ώ

  • [01] Κλιμακώνεται η ένταση στη Λιβύη

    Εντείνονται διαρκώς οι διεθνείς πιέσεις στο καθεστώς του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι. Έκτακτη σύνοδο για την κατάσταση στη Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις 11 Μαρτίου, ενώ η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τις πολιτικές και οικονομικές πιέσεις έως ότου ο Καντάφι εγκαταλείψει την εξουσία.

    Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, USS Kearsarge, στο οποίο επιβαίνουν αρκετές εκατοντάδες πεζοναύτες πλησιάζει στη Λιβύη, ανακοίνωσαν δύο αξιωματούχοι του τομέα της άμυνας των ΗΠΑ, ενώ τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ έχουν αρχίσει τις διαβουλεύσεις ώστε να προετοιμαστούν για κάθε ενδεχόμενο.

    Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να είναι η προτεραιότητα και όχι η στρατιωτική δράση για την απομάκρυνση του Καντάφι.

    Ο Καντάφι είναι ένας άνθρωπος "πολιτικά νεκρός" που "δεν έχει θέση στον πολιτισμένο κόσμο" και πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία, δήλωσε πηγή του Κρεμλίνου την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

    Στο μεταξύ, οι διαδηλωτές στη Βεγγάζη, έχουν αρχίσει στρατιωτική εκπαίδευση για να υπερασπιστούν την πόλη από τις δυνάμεις ασφαλείας που παραμένουν πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι.

    Ο Λίβυος ηγέτης στρατολογεί αντάρτες Τουαρέγκ από το Μαλί και το Νίγηρα, υποστηρίζουν βουλευτές του Μαλί.

    Η κατάσταση στα σύνορα ανάμεσα στη Λιβύη και την Τυνησία έχει αγγίξει το επίπεδο της "κρίσης" αφού από τις 20 Φεβρουαρίου έχουν περάσει 70.000 ως 75.000 άνθρωποι προσπαθώντας ξεφύγουν από την καταπίεση που ασκεί η Τρίπολη, ανακοίνωσε η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Νεκροί δύο αστυνομικοί από πυρά κακοποιών στου Ρέντη

    Δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έχασαν τη ζωή τους και δύο τραυματίστηκαν από πυρά κακοποιών, στη διάρκεια καταδίωξης, στην περιοχή του Ρέντη.

    Οι δύο τραυματίες είναι εκτός κινδύνου.

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πριν από το αιματηρό περιστατικό είχε γίνει καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης για ληστεία, από τρία άτομα που είχαν καλάσνικοφ, σε περίπτερο στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι. Οι δράστες είχαν διαφύγει με αυτοκίνητο τύπου τζιπ, το οποίο, όπως προέκυψε από τα τερματικά της Άμεσης Δράσης, ήταν κλεμμένο.

    Το τζιπ εντοπίστηκε στη λεωφόρο Κηφισού από τους τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι κάλεσαν ενισχύσεις και το ακολούθησαν. Στου Ρέντη, στον παράδρομο του Κηφισού, το αυτοκίνητο σταμάτησε ξαφνικά και οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες βγήκαν έξω και πυροβόλησαν πολλές φορές τους αστυνομικούς με καλάσνικοφ και πιστόλι.

    Λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ, βρέθηκε στην περιοχή του Ρέντη, εγκαταλειμμένο, το αυτοκίνητο των δραστών.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και τα όπλα με τα οποία πυροβόλησαν τους αστυνομικούς.

    Σε εξέλιξη είναι, αυτή την ώρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    Τραγική υπόθεση χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, από την Άγκυρα όπου πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη, το αιματηρό επεισόδιο στην περιοχή του Ρέντη. Ο υπουργός είναι σε συνεχή επαφή με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνα και τις αρχές ασφάλειας στην Αθήνα και σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ή οργανωμένο έγκλημα. «Εκείνο που προέχει είναι η ζωή των ανθρώπων» συμπλήρωσε ο υπουργός, δηλώνοντας «συγκλονισμένος, γιατί κάποιοι έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν τον κύκλο του αίματος».

    Ο Χρ. Παπουτσής διέκοψε την επίσκεψή του στην Άγκυρα και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα.

    Την καταδίκη για το έγκλημα στου Ρέντη και τον αποτροπιασμό τους, την θλίψη και την οδύνη τους για τον θάνατο των αστυνομικών και την συμπαράστασή τους στους τραυματίες, τις οικογένειές τους και το αστυνομικό Σώμα, εξέφρασε σύσσωμη η Βουλή, η κυβέρνηση και τα κόμματα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 March 2011 - 21:30:14 UTC