Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας
  • [02] Ανθρωπιστική επιχείρηση στη Λιβύη
  • [03] Προσφέρουν λύσεις ο»Ώ

  • [01] Εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας

    Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών της αιματηρής συμπλοκής στου Ρέντη, που στοίχισε τη ζωή σε δύο νεαρούς αστυνομικούς.

    «Καθαρά» είναι το καλάσνικοφ και το πιστόλι που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο των δραστών της δολοφονίας των δύο αστυνομικών στην περιοχή του Ρέντη.

    Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, από τη βαλλιστική εξέταση που ολοκληρώθηκε στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, προκύπτει ότι τα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, υπήρχε και δεύτερο καλάσνικοφ το οποίο πήραν μαζί τους οι δράστες και δεν θεωρούν απίθανο οι αστυνομικοί, το συγκεκριμένο όπλο να έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλα εγκλήματα. Οι δράστες δεν πυροβόλησαν με το όπλο αυτό στην συμπλοκή του Ρέντη.

    Όπως διευκρινίστηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες ήταν τέσσερις και όχι τρεις, όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες και αυτό προκύπτει από τις καταθέσεις μαρτύρων της ένοπλης ληστείας που είχαν διαπράξει νωρίτερα σε περίπτερο στο Μενίδι.

    Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τη ληστεία διέπραξαν τρία άτομα με δύο καλάσνικοφ και ένα πιστόλι, ενώ ο τέταρτος συνεργός τους οδηγούσε το κλεμμένο αυτοκίνητο.

    Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι οι ένοπλοι, οι οποίοι σκότωσαν τους δύο αστυνομικούς ανήκουν σε οργανωμένο κύκλωμα, που κλέβει αυτοκίνητα και πιθανόν ενέχεται και σε άλλες ένοπλες ληστείες.

    «Η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή και ως εκ τούτου η έρευνα θα ολοκληρωθεί όταν εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες», δήλωσε από το Αττικό Νοσοκομείο, όπου μετέβη για να επισκεφθεί τον νεαρό αστυνομικό, που τραυματίσθηκε στη συμπλοκή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Ανθρωπιστική επιχείρηση στη Λιβύη

    Τα αποθέματα τροφίμων έχουν εξαντληθεί και τα δίκτυα παροχής έχουν διαλυθεί στη Λιβύη, ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP), απευθύνοντας έκκληση για έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα αυτή που έχει πληγεί από την πολιτική αναταραχή.

    Το WFP σχεδιάζει μια έκτακτη επιχείρηση 38,7 εκατομμυρίων δολαρίων (28 εκατομμυρίων ευρώ) για την παροχή βοήθειας σε τρόφιμα σε 2,7 εκατομμύρια ανθρώπους στη Λιβύη, την Αίγυπτο και την Τυνησία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το WFP.

    "Σχεδιάζουμε μια τρίμηνη έκτακτη επιχείρηση, η οποία θα συμβάλλει στην εγγύηση της διατροφικής ασφάλειας στην Αίγυπτο και την Τυνησία και στην αγορά τροφίμων στην περιοχή για να εξασφαλίσουμε ότι η αποκατάσταση των δικτύων θα μπορέσει να αρχίσει άμεσα" δήλωσε η διευθύντρια του WFP Ζοζέτ Σιράν, η οποία επισκέφθηκε χθες τη μεθόριο μεταξύ της Τυνησίας και της Λιβύης.

    "Είχα γύρω μου δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τη βία. Είναι σαφές ότι ο κόσμος οφείλει να αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια για να εμποδίσει μια τραγωδία στο εσωτερικό της Λιβύης", σημείωσε η Σιράν.

    "Δεσμεύτηκα να προσφέρω την υποστήριξη του WFP στον Ερυθρό Σταυρό και τις άλλες οργανώσεις ώστε να προμηθεύσουν με ανθρωπιστική βοήθεια αυτούς που φεύγουν για να γλιτώσουν από τη βία και να προετοιμάσουν τη βοήθεια που μπορεί να χρειαστεί τις προσεχείς μέρες και εβδομάδες στη Λιβύη", συνέχισε.

    Οι Λίβυοι θα πεθάνουν κατά χιλιάδες αν οι ΗΠΑ ή άλλες ξένεις δυνάμεις εισβάλλουν στη Λιβύη, υπογράμμισε ο Μουάμαρ Καντάφι, σημειώνοντας ότι ο ίδιος προτίθεται να συζητήσει συνταγματικές και άλλες νομικές μεταρρυθμίσεις.

    Στο ανατολικό μέρος της Λιβύης, η δεύτερη πόλη της χώρας, η Βεγγάζη, είναι στα χέρια των αντικαθεστωτικών, ενώ ο συνταγματάρχης Καντάφι, ελέγχει ακόμη την πρωτεύουσα Τρίπολη και την περιφέρειά της.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε, επικαλούμενο τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Λιβύης Άμπντελ Φάταχ Γιούνες αλ Αμπίντι, ότι οι αντικαθεστωτικοί ανέκτησαν τον έλεγχο του αεροδρομίου της Μπρέγκα, στην ανατολική Λιβύη, ενώ το Al Jazeera μετέδωσε ότι πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την Αζνταμπίγια, όπου οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις ελέγχουν μία στρατιωτική βάση και μία αποθήκη πυρομαχικών.

    Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση για τη Μετανάστευση και την HCR, πάνω από 170.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Λιβύη για τις γειτονικές χώρες από τις αρχές της κρίσης, οι 75.000 από τους οποίους κατευθύνθηκαν στην Τύνιδα, 63.000 στην Αίγυπτο και 800 στο Νίγηρα".

    Στο μεταξύ, σε 6.000 ανέρχονται οι νεκροί στη Λιβύη από την αρχή της εξέγερσης, εκ των οποίων οι 3.000 βρίσκονται μόνον στην Τρίπολη, δήλωσε εκπρόσωπος της Λιβυκής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Άλι Ζεϊντάν.

    Αξιωματούχος της Διώρυγας του Σουέζ ανακοίνωσε ότι δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία πέρασαν από τη Διώρυγα στη Μεσόγειο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Προσφέρουν λύσεις

    Η οικονομική ευρωστία των προηγούμενων χρόνων οδήγησαν πολλά επαγγέλματα σε μαρασμό ακόμα και σε εξαφάνιση. Τα νέα, όμως, οικονομικά δεδομένα αλλάζουν, σταδιακά, τις μέχρι τώρα συνήθειες των καταναλωτών.

    Μοδίστρες, τσαγκάρηδες μπακάληδες και πολλές άλλες επαγγελματικές κατηγορίες που τα προηγούμενα χρόνια περνούσαν κρίση, επιστρέφουν στην καθημερινότητα των πολιτών, καθώς φαίνεται πως σε δύσκολους καιρούς προσφέρουν λύσεις με ποιότητα και φθηνές τιμές.

    Όταν τα χρήματα μιας οικογένειας δεν περισσεύουν για την αγορά καινούριων ρούχων, την "ανανέωση" της γκαρνταρόμπας αναλαμβάνουν οι ράφτες και οι μοδίστρες, η πελατεία των οποίων έχει αυξηθεί κατακόρυφα τον τελευταίο χρόνο, καθώς ολοένα και περισσότεροι έχουν αρχίσει να "ξεθάβουν" από τις ντουλάπες τα παλιά τους ρούχα. Παντελόνια-καμπάνες, σακάκια με βάτες και παλτό μιας άλλης εποχής χρειάζονται τροποποιήσεις για να μπορέσουν να είναι στη μόδα και να ξαναφορεθούν.

    Πλέον, οι πελάτες φέρνουν ρούχα που είχαν στις ντουλάπες τους από τις δεκαετίες του '80 και του '90 για επιδιορθώσεις και τροποποιήσεις. Γυναικεία και αντρικά ρούχα που είχαν να φορεθούν για χρόνια τώρα τ' αλλάζουμε, τα κονταίνουμε, τα στενεύουμε και είναι έτοιμα για χρήση. Τίποτα δεν πετιέται και ξαναγίνεται καινούριο", ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η μοδίστρα, Βάνα Μπαταλαμά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 March 2011 - 5:30:16 UTC