Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Χρειαζόμαστε ισχυρές ευρωπαϊκές αποφάσεις"
  • [02] ΕΕ: "Ο Καντάφι πρέπει να φύγει"
  • [03] Επίδειξη μόδας για φιλανθρωπικό σκοπό Video
  • [04] Ρύθμιση για οφειλές ο»Ώ

  • [01] "Χρειαζόμαστε ισχυρές ευρωπαϊκές αποφάσεις"

    "H Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των αποφάσεων που θα ληφθούν σήμερα για την οικονομική κρίση στην ευρωζώνη και την κατάσταση στη Βόρεια Αφρική", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι και στα δύο μέτωπα η Ελλάδα κάνει ότι είναι δυνατόν.

    "Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση, η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο με το πρόγραμμά της έχοντας λάβει επώδυνα μέτρα, ώστε να καταστεί βιώσιμη η οικονομία", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι "τώρα χρειαζόμαστε ισχυρές ευρωπαϊκές αποφάσεις για να καθησυχαστούν οι αγορές".

    Για την κατάσταση στη Βόρειο Αφρική, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η Ελλάδα υπήρξε δραστήρια στις ανθρωπιστικές προσπάθειες για τον επαναπατρισμό χιλιάδων πολιτών από τη Λιβύη επισημαίνοντας ότι και σήμερα είχαμε μια επιτυχή συνεργασία με την Ολλανδία για τον επαναπατρισμό τριών Ολλανδών πολιτών.

    "Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας, αλλά είναι πολύ σημαντικό η Ε.Ε. να λάβει ισχυρές ιστορικές αποφάσεις τόσο στο μέτωπο της οικονομίας όσο και για τη Βόρειο Αφρική και ειδικότερα για τη Λιβύη", κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Οι εξελίξεις στη Λιβύη και τα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής είναι τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν τις Συνόδους Κορυφής της Ε.Ε. και της ευρωζώνης, αντίστοιχα.

    Σε καταρχήν συμφωνία για το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» αναμένεται να καταλήξουν οι 17 ηγέτες της ευρωζώνης στη Σύνοδο των χωρών του ευρώ στις Βρυξέλλες, παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

    Η συζήτηση των «17» θα επικεντρωθεί στο «συντονισμό των οικονομικών πολιτικών για την ανταγωνιστικότητα και τη σύγκλιση», όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, σημειώνοντας πως ο ίδιος μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μ. Μπαρόζο θα παρουσιάσουν στους «17» τις προτάσεις τους για το θέμα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] ΕΕ: "Ο Καντάφι πρέπει να φύγει"

    Τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησαν από τον συνταγματάρχη Καντάφι να σταματήσει άμεσα τη χρήση βίας και να παραδώσει την εξουσία, υπογραμμίζοντας πως στην αντίθετη περίπτωση οι συνέπειες θα είναι μεγάλες.

    «Ο Καντάφι πρέπει να φύγει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με αντικείμενο τις εξελίξεις στη Λιβύη, που ήταν και το βασικό θέμα που απασχόλησε τη Σύνοδο Κορυφής των "27".

    Οι δύο κοινοτικοί ιθύνοντες ανέφεραν επίσης την πρόθεση της ΕΕ να διασφαλίσει την προστασία των προσφύγων «με κάθε μέσο» και τόνισαν ότι το εθνικό μεταβατικό συμβούλιο της Λιβύης αποτελεί αξιόπιστο συνομιλητή για την ΕΕ και ότι οι επαφές μαζί του θα συνεχιστούν.

    Οι "27" δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τις δυνατότητες της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής FRONTEX αλλά και να ενισχύσουν τις οικονομικές σχέσεις τους με τις χώρες της Νότιας Μεσογείου που βαδίζουν στην οδό της δημοκρατίας.

    Αναφερόμενος, τέλος στο τί μέλει γενέσθαι στη Λιβύη, ο πρόεδρος της ΕΕ εμφανίστηκε μάλλον επιφυλακτικός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ανατροπή ενός δικτάτορα δεν σημαίνει και το άνοιγμα του δρόμου για τη δημοκρατία.

    Οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να μελετήσουν "όλες οι δυνατές περιπτώσεις" για "να προστατευθεί ο πληθυσμός" της Λιβύης, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια "σαφής" νομική βάση και μια υποστήριξη στην περιοχή, τόνισε ο Χέρμαν βαν Ρομπάι.

    Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι η σύνοδος των ηγετών της ΕΕ υποστήριξε τη δημιουργία ζωνών ανθρωπιστικής βοήθειας, μερικές από αυτές μέσα στη Λιβύη.

    Ο Καντάφι πρέπει να φύγει, και το Λιβυκό Εθνικό Συμβούλιο των εξεγερμένων θεωρείται πλέον από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ο νόμιμος πολιτικός εκπρόσωπος του λαού, δήλωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν σχέδια για μια σύνοδο κορυφής της ΕΕ, και αράβων και αφρικανών ηγετών στις επόμενες εβδομάδες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Επίδειξη μόδας για φιλανθρωπικό σκοπό Video

    Tα συλλεκτικά κομμάτια του Γιάννη Γαλάτη, που είχε σχεδιάσει ο ίδιος για προσωπικότητες της Τέχνης, όπως οι Κατίνα Παξινού, Μαρία Κάλλας, Μελίνα Μερκούρη και Ινγκριντ Μπέργκμαν, παρουσιαστήκαν σε ειδική εκδήλωση, που οργάνωσαν στη βίλα του σχεδιαστή, στο Κεφαλάρι, το γυναικείο τμήμα των ΑΧΕΠΑΝΣ στην Ελλάδα, οι «Καρυάτιδες», με πρόεδρο τη Λιάνα Καλιέρου.

    Τα έσοδα της εκδήλωσης προορίζονται για την ενίσχυση του Πηνελόπειου Ιδρύματος, ενός βρεφονηπιακού σταθμού για παιδιά απόρων γυναικών. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Καλιέρου, «δεν υπάρχουν, πλέον, χρήματα για τη συντήρηση του Ιδρύματος. Προσπαθούμε να το συντηρήσουμε με δωρεές».

    Στο πλαίσιο της παρουσίασης του έργου τους στο ελληνικό κοινό, οι «Καρυάτιδες» οργανώνουν για τις 28 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, ομιλία για τα γλυπτά του Παρθενώνα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Ρύθμιση για οφειλές

    Αναστέλλουν μέχρι 31/12/2012 τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε οφειλέτες, όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, εκτός του ΟΓΑ, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Η συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις», κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις στην πληρωμή των τρεχουσών υποχρεώσεών τους, αλλά και παλαιότερων οφειλών.

    Για να μπορέσουν οι οφειλέτες να επωφεληθούν από την ρύθμιση, θα πρέπει εκτός από την υποβολή σχετικής αίτησης στις αρμόδιες υπηρεσίες των ταμείων, να καταβάλλουν ανελλιπώς τις τρέχουσες εισφορές από 1/1/2011 και μετά όπως επίσης να καταβάλλουν παράλληλα κάθε μήνα ποσό που αντιστοιχεί στο 20% των προηγουμένων οφειλών, δηλαδή όσων έχουν κεφαλαιοποιηθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010.

    Το ποσό αυτό σε ό,τι αφορά το Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. και τα λοιπά ταμεία ασφάλισης μισθωτών δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 1,25% της προηγούμενης οφειλής και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 150 ευρώ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 March 2011 - 17:30:24 UTC