Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δίωξη για τρομοκρατία στους έξι
  • [02] Επιδότηση ενοικίου από τον ΟΕΚ
  • [03] ΟΑΣΑ: Μετατάξεις 1500 εργαζομένων
  • [04] Στα 832,53 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές
  • [05] Πεζόδρομος η Πανεπιστημίου
  • [06] 'Ενα ελληνικό άγαλμα
  • [07] Τεστ στα πυρηνικά της ΕΕ
  • [08] Προελαύνει ο Καντάφι
  • [09] "Μάχη" για τον τελικό ο»Ώ

  • [01] Δίωξη για τρομοκρατία στους έξι

    Διασύνδεση των έξι συλληφθέντων σε Βόλο και Αθήνα με τους έξι που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο σε Νέα Σμύρνη και Πειραιά, φαίνεται να προκύπτει σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που διαβιβάστηκε στους Εφέτες Ανακριτές της υπόθεσης. Ήδη η δικογραφία για Νέα Σμύρνη και Πειραιά, υπόθεση για την οποία είχε ασκηθεί δίωξη για άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση, έχει διαβιβαστεί από την Ευελπίδων στους Εφέτες που ασχολούνται με την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

    Στους έξι νέους συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και διακεκριμένη οπλοκατοχή (κακούργημα). Μία επιπλέον πράξη διακεκριμένης οπλοκατοχής απαγγέλθηκε στην Όλγα Οικονομίδου, κατηγορία που αφορά τη δικογραφία του περασμένου Δεκεμβρίου, καθώς φέρεται να έχει εντοπιστεί αποτύπωμά της σε σπίτι από την παλαιότερη υπόθεση.

    Σήμερα απολογήθηκαν τυπικά, αρνούμενοι να αναγνωρίσουν τη διαδικασία, για τη δικογραφία των 14 παγιδευμένων πακέτων, οι μέχρι πρότινος καταζητούμενοι στην υπόθεση Νταμιάνο Μπολάνο και Γιώργος Νικολόπουλος. Για την ίδια υπόθεση θα απολογηθεί αύριο και αναμένεται να τηρήσει την ίδια στάση, ο Χρήστος Τσάκαλος ενώ και οι έξι θα απολογηθούν αύριο για την υπόθεση του Βόλου. Κατηγορία για την υπόθεση με τα παγιδευμένα δέματα αντιμετωπίζει και ο Γιώργος Πολύδωρος.

    Συγγενείς και δικηγόροι των κατηγορουμένων έκαναν λόγο για παράνομη βία που ασκήθηκε σε βάρος τους από την αστυνομία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Επιδότηση ενοικίου από τον ΟΕΚ

    Τις νέες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στο πρόγραμμα χορήγησης επιδότησης ενοικίου για τα ενοίκια που κατεβλήθησαν το έτος 2009, ορίζει με απόφασή του ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλης Κεγκέρογλου. Στην απόφαση, καθορίζονται οι προϋποθέσεις και οι ημέρες εργασίας σε ασφάλιση Οργανισμού κύριας ασφάλισης μισθωτών, που πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει οι δικαιούχοι εργατοϋπάλληλοι μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για χορήγηση επιδότησης ενοικίου.

    Παράλληλα με απόφαση, από τις 28/2/2011 του Υπουργείου Εργασίας, η οποία αναρτήθηκε στις 11/3/2911, παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου, η διακοπή παραλαβής αιτήσεων χορήγησης δανείων από τα δανειοδοτικά προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.). Το "πάγωμα" των προγραμμάτων αποφασίστηκε αρχικά τον περασμένο Ιούλιο εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, και είχε δοθεί νέα παράταση ως το τέλος Φεβρουαρίου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] ΟΑΣΑ: Μετατάξεις 1500 εργαζομένων

    Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες καταγραφής των κενών θέσεων σε φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, στους οποίους αναμένεται να μετακινηθούν οι περίπου 1500 εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ.

    Με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, ζητείται απ΄ όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και νομικά πρόσωπα εποπτευόμενα από το δημόσιο, αυτοτελείς ή ανεξάρτητες αρχές και ΟΤΑ α' και β΄ βαθμού, να καταγράψουν τις κενές οργανικές θέσεις ιδιωτικού δικαίου - αορίστου χρόνου, στις οποίες θα μπορούν να αιτηθούν τη μετάταξή τους οι 1500 εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο για την αναδιοργάνωση των αστικών συγκοινωνιών.

    Ακολούθως, μετά την αποστολή των κενών οργανικών θέσεων θα ακολουθήσει η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων που θα καλυφθούν με μετατάξεις. Στις θέσεις αυτές θα μεταφερθεί με την ίδια σχέση εργασίας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το τακτικό προσωπικό και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου που πλεονάζει των εταιρειών: ΕΘΕΛ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ, ΟΑΣΑ, ΑΜΕΛ-ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ.

    Σημειώνεται ότι το προσωπικό που θα μεταταγεί θα αμείβεται με τις αποδοχές των εργαζομένων στην υπηρεσία που θα τοποθετηθούν και πως οι μετατάξεις αυτές, μετά από απαίτηση και της «τρόικας», θα προσμετρηθούν ως νέες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Στα 832,53 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

    Στα 832,53 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των υπουργείων και των περιφερειών της χώρας στις 31.12.2010 έναντι 718,21 εκατ ευρώ στις 30.11.2010 και 621 εκατ ευρώ 31.10 του ίδιου έτους.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών η αύξηση αυτή των ληξιπροθέσμων οφειλών, οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί στις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού του 2011, οφείλεται σε αλλαγή του τρόπου καταγραφής τους. Από το ποσό των 832,53 εκατομμύρια ευρώ τα 435,5 αφορούν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και τα 397 εκατ ευρώ τον τακτικό προϋπολογισμό. Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νομικών προσώπων προς τρίτους ανήλθαν στις 31.12.2010 σε 4,520 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 551,9 εκατ ευρώ οφείλονται από οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, τα 2,225 δις ευρώ από νοσοκομεία, τα 1,583 δις ευρώ από οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και τα 159,4 εκατ ευρώ από λοιπά νομικά πρόσωπα

    Σημειώνεται ότι το σύνολο των υποχρεώσεων των νομικών προσώπων προς τρίτους στις 30.11.2010 ανέρχονταν σε 8,6 δις ευρώ. Η μείωση τους τον Δεκέμβριο οφείλεται στην ρύθμιση οφειλών της περιόδου 2005-2009 των νοσοκομείων.

    Τέλος, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης στο τέλος του 2010 ανήλθε σε 23,1 δισ. ευρώ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Πεζόδρομος η Πανεπιστημίου

    Προχωρά η πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου - Ημερίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος, με τίτλο «Αθήνα: Μία άλλη πόλη είναι εφικτή»

    Ξεχωριστός φορέας με επικεφαλής την ΤΡΑΜ ΑΕ, θα αναλάβει την υλοποίηση του μεγάλου έργου της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου, το οποίο είναι εφικτό να υλοποιηθεί έως το 2014. Το έργο, προϋπολογισμού περί τα β¬180 εκατ. προβλέπει τη δημιουργία μίας γραμμικής πλατείας πλάτους 40 μέτρων από την πλατεία Συντάγματος έως την Ομόνοια, η οποία θα διακόπτεται μόνο στις οδούς Αμερικής και Εμμ. Μπενάκη.

    Η κυκλοφοριακή ρύθμιση προβλέπει τη μεταφορά της κίνησης από τη Συγγρού προς βορρά μέσα από τη Λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου, ενώ και η λεωφ. Πειραιώς θα σταματά στην πλατεία Ομονοίας.

    Επιπλέον, το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι όψεις των κτιρίων να προστατεύονται όχι μόνο στην περίπτωση που έχουν ξεπεράσει το όριο των 100 ετών, αλλά και των 50.

    Το έργο της μελέτης έχει αναλάβει ομάδα υπό τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Πάνο Τουρνικιώτη, ο οποίος βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών (ΟΡΣΑ) και την Εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων, που θα προκηρύξει σύντομα τον διεθνή διαγωνισμό.

    Η ομάδα των μελετητών έχει ολοκληρώσει το σύνολο των απαιτούμενων μελετών, που εντοπίζουν τις πολεοδομικές, κοινωνικές, οικονομικές και αρχιτεκτονικές επιπτώσεις, τις οποίες θα έχει η κατάργηση μίας τόσο βασικής αρτηρίας της πόλης και η μετατροπή της σε άξονα σύνδεσης του αρχαιολογικού Μουσείου με το Μουσείο της Ακρόπολης.

    Η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου παρουσιάστηκε σε ημερίδα με τίτλο «Αθήνα: Μια άλλη πόλη είναι εφικτή», που διοργάνωσε σήμερα το ΥΠΕΚΑ, στο Μουσείο Μπενάκη. Οι τέσσερις βασικοί άξονες της εκδήλωσης αφορούν την περιοχή Γεράνι, την ανασυγκρότηση του Κέντρου της Αθήνας με άξονα την Πανεπιστημίου, τη σύνδεση του κέντρου με τα Άνω και τα Κάτω Πατήσια καθώς και την πολεοδομική ανασύνθεση της κεντρικότητας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] 'Ενα ελληνικό άγαλμα

    Εντάχθηκε με τιμές και έλαβε περίοπτη θέση στο Μουσείο της Αλεξάνδρειας: από την τεχνοτροπία και τη στάση του εικάζεται ότι είναι μαρμάρινο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μάλιστα μιας εποχής κατά την οποία η απεικόνιση του μεγάλου στρατηλάτη και ιδρυτή της πόλης είναι σπάνια. Είναι το «παιδί» μιας ανασκαφικής αναζήτησης χρόνων, μια δικαίωση για την επιμονή και το πάθος μιας Ελληνίδας αρχαιολόγου, της Καλλιόπης Λιμναίου- Παπακώστα.

    Το άγαλμα ανακαλύφθηκε το Μάϊο του 2009 σε βάθος οκτώ μέτρων στον εθνικό κήπο της Αλεξάνδρειας, στο Σαλαλάτ, στο κέντρο της πόλης, μετά από τρία χρόνια ανασκαφών.

    «Έζησα ένα θαύμα» λέει στο ΑΠΕ η κα Παπακώστα.«Όταν το αντίκρισα είπα ότι έζησα όλη μου τη ζωή γι' αυτή τη στιγμή».

    Η περιπέτεια της Αλεξάνδρειας ξεκίνησε για την Ελληνίδα αρχαιολόγο 15 χρόνια πριν. «Είχα μια μεγάλη αγάπη για την ιστορία του Μ. Αλεξάνδρου, αλλά η αφορμή ήταν ένα συνέδριο με θέμα τον Μ. Αλέξανδρο και την Αλεξάνδρεια. Τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να πάω. Κι από τότε που πήγα δεν ξανάφυγα».

    Μόνη, χωρίς κρατικά εφόδια και χρηματοδοτήσεις, κατάφερε να ξεκινήσει την έρευνα το 1998 στο πλευρό του Αιγύπτιου αρχαιολόγου καθηγητή Δρα Φαχαράνι, γύρω από τον τάφο του Αλαβάστρου, ένα ελληνιστικό μνημείο που κατά τη θεωρία του αλλά και ενός γνωστού Ιταλού αρχαιολόγου, του Δρα Αντριάνι, αποτελούσε τμήμα του τάφου του Μ. Αλεξάνδρου. Μια ανασκαφή που δεν θα στεφτεί όμως από επιτυχία.

    Η ίδια δεν το βάζει κάτω. Το 2000 θα ιδρύσει το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας Αλεξανδρινού Πολιτισμού με έδρα την Αθήνα και παράρτημα στην Αλεξάνδρεια.

    Με εφόδιο την αγάπη και το πείσμα της, έχοντας αναπτύξει και μία προσωπική σχέση, χωρίς ντόπιους διαμεσολαβητές, με τις αρμόδιες αιγυπτιακές αρχές, κατορθώνει να πάρει άδεια για μία γεωφυσική έρευνα -μόνο με μηχανήματα- στο εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης, έναν τόπο «απάτητο» αρχαιολογικά, που σύμφωνα με την αρχαία τοπογραφία αποτελούσε μέρος του βασιλικού τετραγώνου.

    «Εδώ εντοπίστηκε κτίσμα 1.000 τμ στο κέντρο του νεκροταφείου σε βάθος τεσσάρων μέτρων, αλλά οι δύσκολες διπλωματικές σχέσεις Αιγύπτου-Ισραήλ δεν επέτρεψαν περαιτέρω εξέλιξη. Έμεινε μόνο ως ανοιχτός στόχος στη ζωή μου, όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες, γιατί πιστεύω ότι μπορεί να είναι μία πολύ σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη».

    Όνειρό της όμως είναι οι κήποι του Σαλαλάτ, μια σημαντική θέση στην τοπογραφία της Αλεξάνδρειας. Ζητά άδεια ανασκαφής για ένα μικρό τμήμα των κήπων από το Ανώτατο Αρχαιολογικό Συμβούλιο της Αιγύπτου και μετά από αρκετές περιπέτειες κατορθώνει να της δοθεί για ολόκληρο το πάρκο.

    «Η τύχη μου ήταν ότι ήμουν Ελληνίδα και πολύ πεισματάρα» μας λέει και προσθέτει: «Ίσως να με βαρέθηκαν και μου έδωσαν την άδεια για να με ξεφορτωθούν!».

    Η τύχη της όμως είναι εκεί και την περιμένει. Με τα λίγα χρήματα που καταφέρνει να μαζέψει από μικρές χρηματοδοτήσεις ιδιωτών και τη δική της οικονομική συμβολή, αρχίζει να υλοποιεί το όνειρο. Όνειρο που γίνεται εφικτό, όχι μόνο λόγω του πάθους της, αλλά για λόγους χαμηλότατου κόστους των Αιγυπτίων εργατών, αλλά και χάρη στη φιλοξενία της ελληνικής κοινότητας της Αλεξάνδρειας που την στηρίζει.

    Για ορισμένους είναι ρομαντική, για άλλους περίεργη ή ακόμη και γραφική, ή τρελή. Αλλά έρχεται η ζωή να αποδείξει πάντα ότι είναι γενναιόδωρη με τους «τρελούς». Έτσι και στην περίπτωση της Παπακώστα. Μετά από τρία χρόνια ανασκαφών ένα μοναδικού κάλλους άγαλμα 80 εκατοστών βλέπει το φώς. Αναπαριστά έναν νέο άνδρα, γυμνό, σε όρθια στάση, με το πόδι λυγισμένο. Το πρόσωπο κλίνει προς τα αριστερά και τα μάτια στρέφονται προς τα επάνω, χαρακτηριστικά πολύ γνωστά από τα «ηρωϊκά» πορτρέτα του Μ. Αλεξάνδρου από τον Λύσιππο, στα τέλη του 4ου π.Χ αιώνα. Η ήρεμη όψη του αγάλματος θυμίζει έντονα την απαλή πραξιτελική τεχνοτροπία της υψηλής αλεξανδρινής τέχνης.

    Πέντε μήνες αργότερα με μία μεγάλη τιμητική εκδήλωση το άγαλμα θα πάρει τη θέση που του αξίζει στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αλεξάνδρειας.

    «Μετά από την ανακάλυψη του αγάλματος η αποδοχή και η αναγνώριση των Αιγυπτιακών αρχών ήταν τεράστια και τους είμαι ευγνώμων γι αυτό», μας λέει η κ. Παπακώστα, εκφράζοντας και κάποια πικρία για την απουσία του ελληνικού κράτους.

    Παρά την αναταραχή στην Αίγυπτο, πρόσφατα, στις 3 Μαρτίου, συνήλθε η Διαρκής Επιτροπή Ανωτάτου Αρχαιολογικού Συμβουλίου της Αιγύπτου και ενέκρινε την συνέχιση της ανασκαφής.

    «Στόχος μου είναι να συνεχίσω τις ανασκαφές μόλις μπορέσω να τις στηρίξω οικονομικά» μας λέει η κα Παπακώστα, εξηγώντας ότι η κρίση «γονατίζει» τέτοιες πρωτοβουλίες. Σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχει, στο Σαλαλάτ υπάρχει, σε βάθος 13 μέτρων, αρχαίο κτίσμα. Το νέο εγχείρημα όμως είναι δύσκολο καθώς αυτό βρίσκεται μετά τον υδροφόρο ορίζοντα που επιβάλει την άντληση του νερού και κατά συνέπεια το κόστος είναι υψηλό.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Τεστ στα πυρηνικά της ΕΕ

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διενεργήσει "τεστ αντοχής" στις πυρηνικές ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της για να ελεγχθεί εάν τηρούνται όλοι οι κανονισμοί ασφαλείας , μετά από τον ισχυρό σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι που έπληξαν την Ιαπωνία, ανακοινώθηκε από τους υπουργούς Ενέργειας των χωρών της ΕΕ που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες.

    Μιλώντας μετά την ειδική σύνοδο των υπουργών Ενέργειας ο αρμόδιος επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ ανέφερε ότι "υπήρξε γενική συμφωνία" στην πρόταση της Αυστρίας για τη διενέργεια μιας σειράς "τεστ αντοχής" σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στα γειτονικά της κράτη.

    "Κανείς δεν είχε αντίθετη γνώμη όσον αφορά τα τεστ αντοχής" ανέφερε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την ενέργεια.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Προελαύνει ο Καντάφι

    Πυρά από αντιαεροπορικές συστοιχίες και βαρύ πυροβολικό ακούστηκαν χθες το βράδυ στη Βεγγάζη, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Λιβύης και προπύργιο των εξεγερμένων. Λίγη ώρα νωρίτερα, ο στρατός που παραμένει πιστός στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι είχε ανακοινώσει ότι επίκειται επίθεσή του στη Βεγγάζη.

    Την πεποίθησή της κυβέρνησης της Λιβύης, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες ο στρατός θα έχει ανακτήσει τον έλεγχο σε όσες περιοχές της χώρας βρίσκονται ακόμα στα χέρια των ανταρτών, εξέφρασε με δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερ, από την Τρίπολη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, της χώρας, Κάλεντ Καίμ.

    Στην ίδια συνέντευξη ο Κάλεντ Καίμ, αναφερόμενος στα πετρελαϊκά συμβόλαια με τις ξένες εταιρείες, είπε ότι η κυβέρνηση της Λιβύης θα σεβαστεί τις υπάρχουσες συμφωνίες, αλλά προέβλεψε ότι ίσως θα υπάρξουν προβλήματα στη μελλοντική συνεργασία με πετρελαϊκές εταιρείες της Δύσης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [09] "Μάχη" για τον τελικό

    Με τους επαναληπτικούς ημιτελικούς συνεχίζεται σήμερα το κύπελλο Ελλάδας και μετά τα αποτελέσματα των δύο αναμετρήσεων θα γίνουν γνωστές οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στον τελικό, που θα διεξαχθεί στις 30 Απριλίου στο ΟΑΚΑ.

    Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την ΑΕΚ και έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα, καθώς απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στο ΟΑΚΑ. Μετά την νίκη τους στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, οι παίκτες του Μάκη Χάβου θα επιδιώξουν να σκοράρουν και να πάρουν πλεονέκτημα για την πρόκριση. Από την πλευρά του, ο Μανόλο Χιμένεθ ζήτησε «άντρες» για τον αυριανό αγώνα και αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με επιθετικούς προσανατολισμούς και ενισχυμένο κέντρο.

    Παράλληλα, ο Ολυμπιακός Βόλου θα φιλοξενήσει τον Ατρόμητο και θα επιχειρήσει να ανατρέψει την ήττα με 2-1 που γνώρισε στο Περιστέρι. Αναμένεται ένας αγώνας όπου δεν αποκλείεται να κυριαρχήσει η ένταση, καθώς οι διοικήσεις των δύο ομάδων δεν έχουν και τις καλύτερες των σχέσεων μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργου Δώνη και την απάντηση των «ερυθρολεύκων», για μεροληπτική αντιμετώπιση και έλεγχο ντόπινγκ. Στα αγωνιστικά οι Κατσαβάκης και Δώνης δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το καλύτερο δυνατό σχήμα.

    Το πρόγραμμα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα), έχει ως εξής:

    Τετάρτη 16 Μαρτίου 18:00 Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος (1-2) CONN-X

    21:00 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (0-0) CONN-X

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 March 2011 - 7:30:23 UTC