Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Τώρα μπαίνουμε στη καρδιά των προβλημάτων"
  • [02] Αύξηση της ανεργίας
  • [03] Στη Ν. Μελά το "Αριστείο"
  • [04] "Messenger"
  • [05] Unicef: Προμήθειες στη Λιβύη ο»Ώ

  • [01] "Τώρα μπαίνουμε στη καρδιά των προβλημάτων"

    Η περίοδος που διανύουμε "είναι η πιο δύσκολη πολιτικά", τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε υπουργική σύσκεψη, στην οποία συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, αλλά και τον ευρύτερο προγραμματισμό της κυβέρνησης.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι "τώρα μπαίνουμε στη καρδιά των προβλημάτων", ότι "έχουμε μπει σε ένα τούνελ", εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι "θα βγούμε από αυτό". Επίσης, ζήτησε από τους συμμετέχοντες και όχι μόνο, υπουργούς, να αναδεικνύουν συνεχώς τον πυρήνα της αποστολής της κυβέρνησης, που είναι οι υποσχέσεις απέναντι στον ελληνικό λαό.

    Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι μετά τη Σύνοδο Κορυφής, καθώς θα έχει κλείσει το κεφάλαιο που γράφεται τώρα, θα γίνει λεπτομερής συζήτηση σε κυβέρνηση και κόμμα για τα επόμενα βήματα και τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου.

    Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, εντάσσεται και το θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στόχο την ενίσχυση της οικονομίας και την αντιμετώπιση του χρέους.

    «Ακόμα και μέσα στον Μάρτιο» αναμένονται ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό σχετικά με την αξιοποίηση του Ελληνικού, το τελικό σχέδιο για την οποία θα μπει σε διαβούλευση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Αύξηση της ανεργίας

    Σε ανοδική τροχιά συνεχίζει να κινείται η ανεργία στην χώρα μας. Ειδικότερα, στα 692.496 άτομα φθάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) κατά το μήνα Φεβρουάριο. Από αυτά 300.951 είναι άνδρες (ποσοστό 43,46%) και 391.545 είναι γυναίκες (ποσοστό 56,54%). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 0,43% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

    Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το (62,49%) των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το (28,09%) και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το (9,42)%.

    Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το (45,74%) των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το (39,04%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το (13,92%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το (1,29%).

    Στους Έλληνες Υπηκόους αναλογεί το (92,06%) των εγγεγραμμένων ανέργων, στους Υπηκόους τρίτων χωρών το (6,33%) και στους Υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το (1,60%).

    Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 280.076 άτομα και εμφανίζεται αυξημένος κατά 21.791 άτομα, ποσοστό 8,44% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Ιανουάριο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Στη Ν. Μελά το "Αριστείο"

    Με το Αριστείο Καλών Τεχνών για την προσφορά της στην ελληνική γλυπτική μέσα από το «πρωτοποριακό και εκφραστικό της έργο», η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει την γλύπτρια Ναταλία Μελά, στην πανηγυρική της συνεδρίαση, την ερχόμενη Πέμπτη, ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

    "Είμαι πολύ συγκινημένη και θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο ίδρυμα της Ακαδημίας", δηλώνει η υπερήλικη γλύπτρια.

    "Αυτό το Αριστείο είναι για μένα, μια μορφή δικαίωσης ενός έργου ζωής. Οι λαμπροί επιστήμονες, που με τίμησαν με το Αριστείο αυτό, μου έδωσαν νέα φτερά και δύναμη για να εργαστώ ακόμη. Εύχομαι να μου το επιτρέψει ο Θεός".

    Η ορειχάλκινη Αρτεμις, ο Ορφέας με την λύρα του και ρωμαλέοι πολεμιστές, ο Διγενής Ακρίτας, ο Αϊ Γιώργης ο δρακοκτόνος και η Μπουμπουλίνα, συνυπάρχουν με το ζωϊκό και διονυσιακό στοιχείο που ξεπηδά από άλλα έργα της γλύπτριας: τις σιδερένιες κατσίκες , ταύρους, πετεινούς και άλλα δίποδα και τετράποδα του ζωϊκού βασιλείου, έργα φτιαγμένα από την γλύπτρια με παιχνιδιάρικη και ειρωνική διάθεση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Messenger"

    Ένα ρομποτικό διαστημόπλοιο της NASA, o "Messenger" (Αγγελιοφόρος), τέθηκε με επιτυχία σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τον πλανήτη Ερμή, τον πιο κοντινό στον Ήλιο. Είναι η πρώτη φορά που ένα διαστημικό σκάφος πετυχαίνει κάτι τέτοιο στον Ερμή. Είναι πέμπτος πλανήτης, εκτός από τη Γη και τη Σελήνη, που η NASA έχει θέσει ένα σκάφος-δορυφόρο σε τροχιά γύρω του.

    Το "Messenger", που ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Γη πριν από περίπου 6,5 χρόνια και έχει ήδη διανύσει σχεδόν 7,9 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα, προγραμματίζεται να μείνει σε τροχιά γύρω από τον Ερμή για τουλάχιστον ένα χρόνο σε υψόμετρο περίπου 200 χλμ., ώστε να τον μελετήσει με λεπτομέρεια, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Αφού γίνουν πρώτα οι αναγκαίοι έλεγχοι του "Αγγελιοφόρου", στις 4 Απριλίου θα αρχίσει επισήμως η επιστημονική μελέτη του Ερμή.

    Ο "Messenger" έχει μέχρι στιγμής κάνει τρία σύντομα "περάσματα" από τον Ερμή, πριν τεθεί σε κανονική τροχιά γύρω του, και ήδη έχει χαρτογραφήσει ένα μέρος της επιφάνειάς του.

    Παρά την υψηλή επιφανειακή θερμοκρασία του πλανήτη, υπάρχουν ενδείξεις ραντάρ για παγωμένο νερό σε μερικούς κρατήρες, κάτι που το σκάφος θα προσπαθήσει να αποδείξει.

    Η Ευρωπαϊκή και η Ιαπωνική Διαστημική Υπηρεσία θα στείλουν και δικές τους αποστολές στον Ερμή μέσα σε αυτή τη δεκαετία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Unicef: Προμήθειες στη Λιβύη

    Περίπου 47 τόνοι προμηθειών της Unicef έφθασαν στην πόλη Μπεν Γκερντάν κοντά στα σύνορα της Λιβύης με την Τυνησία για την κάλυψη αναγκών στους τομείς της υγείας, της διατροφής, νερού και υγιεινής.

    Ο καταυλισμός στα σύνορα Τυνησίας-Λιβύης φιλοξενεί περίπου 300 οικογένειες και 120 παιδιά, τα περισσότερα από αυτά ηλικίας κάτω των 2 ετών. Για την αποφυγή πιθανών κρουσμάτων ασθενειών έχει ξεκινήσει ήδη εμβολιασμός των παιδιών, ενώ ο αριθμός των οικογενειών που εγκαταλείπουν τώρα τη Λιβύη είναι σχετικά μικρός, η UNICEF εξακολουθεί να ανησυχεί για την κατάσταση που επικρατεί πέρα από τα σύνορα και τις επιπτώσεις της βίας στην ευημερία των γυναικών και των παιδιών.

    Οι αναφορές για παιδιά και εφήβους που παίρνουν μέρος στις εχθροπραξίες είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές και η UNICEF προτρέπει όλα τα μέρη να διασφαλίσουν ότι τα δικαιώματα των παιδιών προστατεύονται σε κάθε περίπτωση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 March 2011 - 11:30:23 UTC