Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Η πιο δύσκολη περίοδος''
  • [02] ''Πάγωμα'' αγορών
  • [03] Η ''ψηφιακή τάξη'' ο»Ώ

  • [01] ''Η πιο δύσκολη περίοδος''

    Η περίοδος που διανύουμε "είναι η πιο δύσκολη πολιτικά", τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε υπουργική σύσκεψη, στην οποία συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, αλλά και τον ευρύτερο προγραμματισμό της κυβέρνησης.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι "τώρα μπαίνουμε στη καρδιά των προβλημάτων", ότι "έχουμε μπει σε ένα τούνελ", εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι "θα βγούμε από αυτό". Επίσης, ζήτησε από τους συμμετέχοντες και όχι μόνο, υπουργούς, να αναδεικνύουν συνεχώς τον πυρήνα της αποστολής της κυβέρνησης, που είναι οι υποσχέσεις απέναντι στον ελληνικό λαό.

    Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι μετά τη Σύνοδο Κορυφής, καθώς θα έχει κλείσει το κεφάλαιο που γράφεται τώρα, θα γίνει λεπτομερής συζήτηση σε κυβέρνηση και κόμμα για τα επόμενα βήματα και τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου.

    Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, εντάσσεται και το θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στόχο την ενίσχυση της οικονομίας και την αντιμετώπιση του χρέους.

    "Ακόμα και μέσα στον Μάρτιο" αναμένονται ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό σχετικά με την αξιοποίηση του Ελληνικού, το τελικό σχέδιο για την οποία θα μπει σε διαβούλευση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] ''Πάγωμα'' αγορών

    Η πλειονότητα των πολιτών στην Ελλάδα δεν σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε αγορά κατοικίας μέσα στην επόμενη διετία. Αυξάνονται, εξάλλου, οι ανησυχίες τους για ζητήματα που έχουν σχέση με την κατοικία τους, όπως το ενοίκιο ή η δυνατότητα εξυπηρέτησης των στεγαστικών δανειακών τους υποχρεώσεων απέναντι στο τραπεζικό σύστημα.

    Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα του τμήματος της Στατικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που παρουσίασε ο καθηγητής Επαμεινώνδας Πανάς στη διάρκεια ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης «Property by Helexpo».

    Ειδικότερα, οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες της έρευνας, που διενεργήθηκε το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2010 στην Αττική, απάντησαν ότι δεν είναι πιθανόν να αγοράσουν κατοικία στα επόμενα δύο χρόνια. Μόλις 2,2% απάντησαν ότι σίγουρα θα αγοράσουν κατοικία μέσα στην επόμενη διετία.

    Επτά στους δέκα ερωτηθέντες απάντησαν ότι η οικονομική κρίση, που διέρχεται η χώρα, έχει αυξήσει το άγχος τους σχετικά με την εργασιακή τους κατάσταση και περισσότεροι από τους μισούς απάντησαν ότι έχει αυξηθεί το άγχος τους σχετικά με θέματα κατοικίας, όπως το ενοίκιο, η εξυπηρέτηση δανείων κλπ.

    Στην πλειονότητά τους οι συμμετέχοντες στη έρευνα πιστεύουν ότι «έπεσε» η αξία του ακινήτου τους. Ειδικότερα, 50,08% εκτιμούν ότι η τιμή μειώθηκε, 26,1% ότι έμεινε η ίδια και μόλις 13,3% ότι αυξήθηκε.

    Τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες πιστεύουν ότι δεν είναι καλή περίοδος για αγορά ακινήτων. Ειδικότερα, στην ερώτηση «πόσο συμφωνείτε με την πρόταση: Τώρα είναι καλή περίοδος για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα;», ποσοστό 23,5% των ερωτηθέντων απάντησαν «Διαφωνώ απόλυτα», 16,5% «Μάλλον διαφωνώ», 28,8% «ούτε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ», 21,3% «Μάλλον συμφωνώ» και μόλις 7,7% απάντησαν «Συμφωνώ απόλυτα».

    Αναφορικά με την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε αγορά εξοχικής κατοικίας, σχεδόν το σύνολο των ερωτηθέντων -εννέα στους δέκα- είπαν δεν είναι πιθανόν να αγοράσουν. Μόλις 0,8% απάντησαν ότι είναι σίγουρο ότι θα αγοράσουν.

    Ο κ. Πανάς, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της έρευνας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κρίση στην κτηματαγορά οφείλεται κυρίως στην υπερπροσφορά ακινήτων. «Αν δεν απορροφηθεί το υπάρχον μεγάλο απόθεμα, δεν θα βγούμε εύκολα από αυτή την κρίση», πρόσθεσε.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Η ''ψηφιακή τάξη''

    Ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα στην αναβάθμιση του τρόπου διδασκαλίας φαίνεται να δίνουν οι εταιρείες πληροφορικής, καθώς προχωρούν στην παροχή λύσεων τεχνολογίας στον τομέα της Διαδραστικής Εκπαίδευσης, μεταφέροντας συστηματικά στην ελληνική αγορά τις νέες διεθνείς τάσεις και συμβάλλοντας στην καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους από τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

    Νέες τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

    Το τελευταίο διάστημα, η επιχειρηματική δράση, που αναπτύσσουν οι εταιρείες, στη χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση είναι έντονη, με δεδομένο ότι ο παραδοσιακός-συμβατικός τρόπος διδασκαλίας αδυνατεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του σήμερα.

    Προς αυτή την κατεύθυνση, η CPI ΑΕ έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με τους οίκους "ClassBoard" και "Clasus", όσον αφορά τους διαδραστικούς πίνακες, κατόπιν αξιολόγησης αρκετών προϊόντων. Ένα βασικό πλεονέκτημα των συγκεκριμένων διαδραστικών πινάκων είναι το γεγονός ότι σχεδιάστηκαν για χρήση μέσα στη σχολική τάξη και όχι σε ιδανικές συνθήκες.

    Στον τομέα της διαδραστικής εκπαίδευσης, η Info Quest Technologies παρέχει ένα ευρύτατο φάσμα πρωτοποριακών λύσεων.

    Οι λύσεις της εταιρείας, που περιλαμβάνουν συμβουλευτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες σχεδίασης και υλοποίησης, υπηρεσίες εκπαίδευσης χρηστών, καθώς και τεχνική υποστήριξη, αφορούν, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση ψηφιακών τάξεων με τη δημιουργία δικτύου συνεργασίας καθηγητή-μαθητών.

    Σημάδια γραφής στον τομέα αυτό έχει να επιδείξει και η MLS Πληροφορική ΑΕ, η οποία αναλαμβάνει την προμήθεια και την εγκατάσταση των διαδραστικών πινάκων MLS IQBoard μαζί με το αντίστοιχο λογισμικό λειτουργίας και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ψηφιακά υποστηριζόμενη διδασκαλία, καθώς και για την εκπαίδευση των διδασκόντων και τη συντήρηση του εξοπλισμού. Ο MLS IQBoard αποτελεί φυσική συνέχεια της δράσης της MLS στον τομέα του εκπαιδευτικού λογισμικού και της τεχνογνωσίας, που κατέχει η εταιρεία στην εκπαιδευτική τεχνολογία, αλλά και στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων καινοτόμων προϊόντων Firmware (δηλαδή, hardware και software μαζί).

    "Η σύγχρονη ελληνική τάξη δεν μπορεί να μείνει στάσιμη, αλλά πρέπει να περάσει στο επόμενο στάδιο", δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Άρης Παπαθάνος, διευθυντής Μάρκετινγκ της CPI, "διότι τα οφέλη είναι πολλαπλά". Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, σε καμία περίπτωση, ένα διαδραστικό σύστημα δεν αντικαθιστά τον καθηγητή, αλλά είναι ένα ισχυρό εργαλείο μάθησης στα χέρια του, που του δίνει τη δυνατότητα να κάνει το μάθημα πιο εύκολο, πιο ευχάριστο και πιο εντυπωσιακό. "Ο καθηγητής μπορεί να αφιερωθεί περισσότερο στο δημιουργικό σκέλος της εκπαίδευσης", διευκρινίζει ο κ. Παπαθάνος "έτσι ώστε οι μαθητές να αφομοιώνουν το μάθημα αποτελεσματικότερα, ενώ παράλληλα να είναι πιο πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε αυτό". Ο ίδιος προσθέτει ότι στην περίπτωση που ένας μαθητής χάσει, για κάποιο λόγο, το μάθημά του, είναι πολύ πιο εύκολο πλέον να το λάβει με ένα απλό email στο σπίτι του.

    "Το σχέδιο για ψηφιακή τάξη β¦ γίνεται πραγματικότητα"

    Στην Ελλάδα, έχουν γίνει τα πρώτα βήματα για την εισαγωγή των διαδραστικών συστημάτων στην εκπαίδευση", δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παναγιώτης Χριστοδουλίδης, Γενικός Διευθυντής της MLS Πληροφορική. Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας για την πιλοτική εισαγωγή διαδραστικών συστημάτων στην τάξη για μια ψηφιακά υποστηριζόμενη διδασκαλία. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση).

    "Το ενδιαφέρον, που εκδηλώνεται μέχρι στιγμής, είναι ιδιαίτερα έντονο", υπογραμμίζει ο κ. Χριστοδουλίδης, "καθώς τα σχολεία σπεύδουν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για τις προοπτικές ένταξης και ενσωμάτωσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών στην καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική". Σημειώνεται ότι η MLS έχει υλοποιήσει σημαντικό αριθμό έργων, που αφορούν την ανάπτυξη και την προμήθεια εκπαιδευτικού λογισμικού σε σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 March 2011 - 15:30:17 UTC