Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημαντική συμφωνία για τον ευρωμηχανισμό
  • [02] Νέοι όροι στο ασφαλιστικό ο»Ώ

  • [01] Σημαντική συμφωνία για τον ευρωμηχανισμό

    Την ικανοποίησή του για την επίτευξη συμφωνίας σε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αφορούν τον μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) που θα ισχύσει από τα μέσα του 2013 και μετά, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, λίγο μετά τη λήξη του έκτακτου Συμβουλίου Eurogroup, που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες.

    Όπως δήλωσε ο Ζ. Κ. Γιουνκέρ, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα διασφαλίζουν τη σταθερότητα της ευρωζώνης, μακροχρόνια. Ο Μηχανισμός θα είναι ένας διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός, με έδρα το Λουξεμβούργο, ο οποίος δημιουργήθηκε με υπογραφή Συνθήκης ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης.

    Σε ό,τι αφορά την κεφαλαιακή δομή του Μηχανισμού, ο Ζ. Κ. Γιουνκέρ τόνισε ότι προκειμένου να διασφαλιστεί η υψηλή αξιοπιστία και πιστοληπτική ικανότητα του Μηχανισμού, οι υπουργοί οικονομικών αποφάσισαν να τον εξοπλίσουν με μία σημαντική κεφαλαιακή βάση, ύψους 700 δισ. ευρώ. Από τα 700 δισ ευρώ, τα 620 δισ ευρώ θα έχουν τη μορφή καταβλητέων κεφαλαίων και εγγυήσεων από τα κράτη μέλη και τα 80 δισ ευρώ θα αποτελούνται από καταβεβλημένα κεφάλαια από τα κράτη μέλη.

    Υπογράμμισε, επίσης, ότι ο Μηχανισμός θα παρέχει δάνεια, υπό την προϋπόθεση ενός αυστηρού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για τις χώρες που τα λαμβάνουν. Το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής θα το εγκρίνει το Συμβούλιο Eurogroup, ανάλογα με τη σοβαρότητα των δημοσιονομικών ανισορροπιών που παρουσιάζει η χώρα που προσφεύγει στο Μηχανισμό.

    Επίσης, ο Μηχανισμός θα μπορεί να επέμβει στην πρωτογενή αγορά ομολόγων στη βάση ενός αυστηρού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με τη σύμφωνη γνώμη του πολιτικού Διοικητικού Συμβουλίου.

    Εξάλλου, ο Ζ. Κ. Γιουνκέρ τόνισε ότι το ESM θα συνεργάζεται στενά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για την παροχή οικονομικής βοήθειας και πως θα αναζητείται η ενεργός συμμετοχή του ΔΝΤ σε όλες τις περιπτώσεις. Οι αυστηρές προϋποθέσεις θα εξετάζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από το ΔΝΤ, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Νέοι όροι στο ασφαλιστικό

    Αλλαγές στην απονομή προσωρινής σύνταξης και στη χορήγηση του ΕΚΑΣ επέρχονται με το νομοσχέδιο για το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

    "Στόχος του νομοσχεδίου είναι να καταστήσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας περισσότερο αποτελεσματικό και να ενισχύσει τον ρόλο του στην επίλυση των εξωδικαστικών διαφορών" δήλωσε αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το ΣΕΠΕ που δίνεται σε δημόσια διαβούλευση ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

    Με το νομοσχέδιο για το ΣΕΠΕ, προωθούνται αλλαγές σε πτυχές του ασφαλιστικού που σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη αποσκοπούν στη βελτίωση ορισμένων ρυθμίσεων ώστε να το καταστήσουν δικαιότερο.

    Μεταξύ άλλων, προβλέπονται αλλαγές στην εξαγορά πλασματικού χρόνου για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1/1/2011. Γι΄αυτήν την κατηγορία ασφαλισμένων το κόστος εξαγοράς του πλασματικού χρόνου διαμορφώνεται στα 1500 έως 1800 ευρώ ανά έτος.

    Αλλαγές επίσης θα υπάρξουν και στον τρόπο χορήγησης του ΕΚΑΣ το οποίο μετά από επανέλεγχο θα χορηγηθεί σε περισσότερους δικαιούχους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 March 2011 - 7:30:16 UTC