Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διυπουργική για τις αποκρατικοποιήσεις
  • [02] Νέος συναγερμός στη Φουκουσίμα
  • [03] Πολυθεματικό Υπ. Συμβούλιο
  • [04] Βραβείο στη Λ.Μιχαλοπούλου
  • [05] Αιματηρές διαδηλώσεις ο»Ώ

  • [01] Διυπουργική για τις αποκρατικοποιήσεις

    "Στην τελική ευθεία" εισέρχεται από σήμερα, κατά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, με τον ορισμό των πρώτων συμβούλων και την πρώτη εξέταση του συνολικού πλαισίου. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τις επόμενες εβδομάδες θα είναι έτοιμο ένα πρώτο σχέδιο, το οποίο θα συζητηθεί με την τρόικα και θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο, ενώ θα υπάρξει και ενημέρωση της Βουλής. Παράλληλα, έως το τέλος Ιουνίου αναμένεται να έχει "κλείσει" το θέμα της πρόσληψης συμβούλων για τη συντριπτική πλειονότητα των σχεδίων.

    Για το ζήτημα της αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, ο υπουργός ανέφερε ότι ο έως τώρα σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει αριθμό ακινήτων, αλλά τον τρόπο προσέγγισης για την αξιοποίησή τους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Νέος συναγερμός στη Φουκουσίμα

    Οι εργαζόμενοι στον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, που υπέστη μεγάλες καταστροφές από το τσουνάμι που ακολούθησε το σεισμό, στις 11 Μαρτίου, σταμάτησαν προσωρινά τις εργασίες, έπειτα από ειδοποίηση της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας, ότι διαπίστωσε αύξηση των επιπέδων ραδιενεργού ακτινοβολίας στις εγκαταστάσεις του αντιδραστήρα. Οι μετρήσεις κατέδειξαν αύξηση της ραδιενέργειας στα 500 μιλισεβέρτ την ώρα, ποσοστό που καταγράφεται στη ζώνη κινδύνου. Υπάρχουν εκατοντάδες εργαζομένων που επιχειρούν στο χώρο.

    Επίσης, η θερμοκρασία σε διαμέρισμα του ενός από τους αντιδραστήρες ανέβηκε ξανά πολύ πάνω από τα επιτρεπτά όρια, όπως ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας την Τετάρτη. Εν τούτοις ο κρατικός οργανισμός εκτιμά ότι δεν συντρέχει άμεσος κίνδυνος.

    Πολύ υψηλότερα από τα ανώτερα επιτρεπτά όρια είναι τα ποσοστά ραδιενέργειας, που βρέθηκαν από το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας, σε 11 είδη λαχανικών, που εξετάστηκαν και προέρχονταν από την περιοχή της Φουκουσίμα. Το πρακτορείο ειδήσεων Τα νέα του Κιότο, που μετέδωσε την είδηση, ανέφερε ότι ανάμεσα στους τύπους των λαχανικών που ανιχνεύθηκε υψηλή συγκέντρωση ραδιενεργών ουσιών, περιλαμβάνονται, το μπρόκολο, το σπανάκι, το λάχανο και το κουνουπίδι.

    Νωρίτερα σήμερα το πρωί, νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τράνταξε την βόρειο-ανατολική Ιαπωνία Όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Κιότο, δεν εξεδόθη προειδοποίηση για ενδεχόμενη εκδήλωση τσουνάμι.

    Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εκτιμά ότι το συνολικό κόστος των καταστροφών που προκάλεσε ο σεισμός των 9 Ρίχτερ και το τεράστιο τσουνάμι, που στη συνέχεια έπληξε τη βόρειο-ανατολική περιοχή της χώρας, στις 11 Μαρτίου, θα κυμανθεί ανάμεσα στα 15 με 25 τρισεκατομμύρια γιεν, περίπου 185 έως 308 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει η εφημερίδα του ΝΙΚΚΕΙ, την Τετάρτη. Ο υπουργός Οικονομικών Καόρου Γιοσάνο θα παρουσιάσει την εκτίμηση στο υπουργικό συμβούλιο, της Τετάρτης, αποκαλύπτει το δημοσίευμα χωρίς να αναφέρει τις πηγές προέλευσης των στοιχείων.

    Τα ισχυρότερα χρηματοπιστωτικά συγκροτήματα της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένων των τριών μεγάλων, όπως αποκαλούνται, τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας, σκέφτονται να ενισχύσουν με χρηματοδότηση ύψους μεγαλύτερου του ενός τρισεκατομμυρίου γιέν, ως έκτακτη δανειοδοσία, την εθνική Εταιρεία Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Τόκιο (TEPCO), ωστε να αντιμετωπίσει την κρίσιμη κατάσταση στο δίκτυο της χώρας, από τις καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός και το τσουνάμι στις 11 Μαρτίου.

    Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν περιοριστικά μέτρα στην εισαγωγή μολυσμένων παρτίδων από γάλα και σπανάκι, που αποτελούν προϊόντα προερχόμενα από περιοχές της Ιαπωνίας, που βρίσκονται κοντά στον κατεστραμένο απο το σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε, πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Πολυθεματικό Υπ. Συμβούλιο

    Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα συναντηθεί σήμερα, στις 11.00 π.μ., στο γραφείο του στη Βουλή, με την υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου και με τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, Αλέξη Λυκουργιώτη, οι οποίοι θα τον ενημερώσουν για το πόρισμα του ΕΣΥΠ που αφορά τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

    Στις 12.00, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο θα συζητηθούν τα εξής πέντε θέματα:

    - Νομοσχέδιο αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αφορά το θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου.

    - Νομοσχέδιο αρμοδιότητας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που αφορά την διαδρομή και εγκατάσταση του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, των αγωγών φυσικού αερίου Ελλάδας - Ιταλίας και Ελλάδας - Βουλγαρίας και άλλες ρυθμίσεις.

    - Νομοσχέδιο αρμοδιότητας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που αφορά τα απόβλητα και πιο συγκεκριμένα την ενσωμάτωση της οδηγίας 2008/98/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Νοεμβρίου 2008 "για τα απόβλητα και την κατάργηση ορισμένων οδηγιών".

    - Νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αφορά την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, την σύσταση Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και άλλες διατάξεις.

    - Νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης που αφορά την "Καλή Νομοθέτηση".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Βραβείο στη Λ.Μιχαλοπούλου

    Από χθες το βράδυ και για ένα χρόνο η 29χρονη Λουκία Μιχαλοπούλου θα έχει να διηγηθεί την δική της προσωπική ιστορία για την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, καθώς είναι η πέμπτη κατά σειρά ηθοποιός στην οποία απονέμεται το ομώνυμο θεατρικό βραβείο.

    Στην ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου, η νεαρή ηθοποιός παρέλαβε από την προκάτοχό της Μαρίνα Ασλάνογλου την αγαπημένη καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, μαζί με το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ που συνοδεύει το συγκεκριμένο βραβείο. Συνυποψήφιες της ήταν η Χριστίνα Μαξούρη και και η Δήμητρα Σύρου.

    Η ερμηνεία της στον ρόλο της Χίλντε στο έργο του Ερρίκου Ίψεν «Η κυρία από τη θάλασσα» σε σκηνοθεσία Έρικ Στούμπε που ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο, καθώς και στον ρόλο της Τέσσα στο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Τόκος» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, που παίχθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2010 από τη Νέα Σκηνή, ήταν αυτές που την οδήγησαν στο βραβείο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Αιματηρές διαδηλώσεις

    Οι δυνάμεις ασφαλείας στη Συρία πραγματοποίησαν επιδρομή, τα ξημερώματα της Τετάρτης, στο τζαμί Ομάρι, στην πόλη Ντεράα, στο νότο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 6 άτομα, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής.

    Στην πόλη είναι συγκεντρωμένοι και παραμένουν διαδηλωτές εδώ και 8 ημέρες, απαιτώντας πολιτικές ελευθερίες και πάταξη της εκτεταμένης στη χώρα διαφθοράς. Οι διαδηλωτές επέμεναν ότι δεν επρόκειτο να αποχωρήσουν αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Νωρίτερα κάτοικοι είχαν αναφέρει σε αραβικά δίκτυα, πυκνούς πυροβολισμούς προερχόμενους από το κέντρο της πόλης, χρήση χημικών αερίων καθώς και φωτιές σε διάφορα σημεία.

    Το δίκτυο Αλ Αραμπίγια, μετέδωσε μαρτυρίες, που ανέφεραν ότι το ηλεκτρικό ρεύμα κόπηκε λίγο πριν την επιδρομή, ενώ ακουγόντουσαν, στα αραβικά, κραυγές " ο Θεός είναι μεγάλος ", από την πλευρά των διαδηλωτών, που είχαν στρατοπεδεύσει κάτω από τέντες στο συγκρότημα των κτηρίων όπου βρίσκεται το τζαμί.

    Ένας από τους ιερείς, δήλωσε στο Αλ Αραμπίγια, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν ξεκινήσει από νωρίς να περικυκλώνουν το χώρο γύρω από το τζαμί.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 March 2011 - 5:30:20 UTC