Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η προέλαση των αντικαθεστωτικών
  • [02] Βρετανία: "Όχι" στις περικοπές
  • [03] Άκαρπη η συνάντηση Καμίνη-συμβασιούχων
  • [04] "Λανθασμένες οι μετρήσεις"
  • [05] Απεργιακός "πυρετός"
  • [06] Δύο νεκροί στη Γάζα
  • [07] "Ιστορική ήττα"
  • [08] Πρωτιά με γκολ στο 94' ο»Ώ

  • [01] Συνεχίζεται η προέλαση των αντικαθεστωτικών

    Συνεχίζουν την προέλασή τους προς τα δυτικά οι Λίβυοι εξεγερμένοι. Την Κυριακή, ανακατέλαβαν την πόλη Ουκάιλα και τον πετρελαϊκό σταθμό Ρας Λανούφ. Οι δυνάμεις του Καντάφι υποχωρούν στη Σύρτη, αλλά επαναλαμβάνουν τις επιθέσεις στη Μιζουράτα.

    Η επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θα ανατεθεί τις επόμενες ημέρες στο NATO, ενώ την προστασία των αμάχων, που περιλαμβάνει πλήγματα στις δυνάμεις του Καντάφι, διαχειρίζονται οι δυνάμεις της συμμαχίας.

    Έκκληση στη διεθνή κοινότητα και σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για την "άμεση έναρξη διαλόγου", ώστε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, απηύθυνε ο Πάπας Βενέδικτος XVI.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Βρετανία: "Όχι" στις περικοπές

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από όλη τη Βρετανία κατέβηκαν στους δρόμους στο κέντρο του Λονδίνου, το Σάββατο, για να διαδηλώσουν, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και για τα μέτρα λιτότητας στη χώρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων.

    "Η συμμετοχή αυτή ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Είναι φανταστικό. Είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και μία γενιά στο Λονδίνο", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unite Λιν Κακλάσκι.

    "Υπάρχει πραγματικός θυμός στη χώρα αυτή και χιλιάδες άνθρωποι έχουν έρθει εδώ για να το πουν. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν έρθει περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι", σημείωσε.

    Και το συνδικάτο TUC ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπερνάει τις προσδοκίες του, ενώ ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για 400.000 μετέχοντες.

    Οι διαδηλωτές κρατούν πανό στα οποία αναγράφεται "Όχι Περικοπές" και "Οι Περικοπές Δεν Είναι Η Θεραπεία".

    Η Βρετανία έχει ανακοινώσει ένα τεράστιο πρόγραμμα περικοπών των δημόσιων δαπανών ύψους περίπου 80 δισεκατομμυρίων στερλινών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Άκαρπη η συνάντηση Καμίνη-συμβασιούχων

    Συνεχίζεται για έκτη ημέρα η κατάληψη του δημαρχείου Αθηνών από τους συμβασιούχους του δήμου.

    Το μεσημέρι, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης επισκέφθηκε το δημαρχείο και κατέθεσε νέες προτάσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Καμίνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

    "Έκανα στα σωματεία μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση: να καθίσουμε όλοι μαζί να συζητήσουμε ένα πλαίσιο ρύθμισης για τους συμβασιούχους το οποίο θα υποστηρίξουμε και θα προωθήσουμε στην κυβέρνηση. Ζήτησα παράλληλα να αποδώσουν το δημαρχιακό μέγαρο στη δημοτική αρχή προκειμένου αυτή να μπορέσει τη Δευτέρα σε συνθήκες πλήρους ελευθερίας να συζητήσει και να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του Δήμου.

    Δυστυχώς, τα σωματεία απέρριψαν συνολικά την πρότασή μου. Επέδειξαν μια στάση την οποία με συνδικαλιστικά κριτήρια αδυνατώ να κατανοήσω".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Λανθασμένες οι μετρήσεις"

    Λανθασμένη ήταν, σύμφωνα με τον φορέα εκμετάλλευσης του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Νταΐτσί, η μέτρηση για επίπεδα ραδιενέργειας 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερα του φυσιολογικού, που ανάγκασε τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν το κτίριο του αντιδραστήρα 2.

    Νωρίτερα, οι ιαπωνικές αρχές προειδοποίησαν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος πυρηνικής καταστροφής στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

    Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο παραδέχτηκε ότι οι επιχειρήσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ιδιαίτερα επίπονες και ότι η απουσία προόδου είναι απογοητευτική.

    Προκειμένου να αποτραπεί η πυρηνική καταστροφή πρέπει επειγόντως να ψυχθούν οι αντιδραστήρες και να λειτουργήσει το κύκλωμα ψύξης το οποίο τέθηκε εκτός λειτουργίας εξαιτίας του σεισμού και του τσουνάμι που έπληξαν την περιοχή προκαλώντας τον θάνατο 10.418 ανθρώπων, ενώ 17.072 εξακολουθούν να είναι αγνοούμενοι.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Απεργιακός "πυρετός"

    Σε πανελλαδική 48ωρη απεργία προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ στις 29 και 30 Μαρτίου, σε αποχή από τα καθηκοντά τους τις ίδιες ημέρες καλούν τα μέλη τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις 30 Μαρτίου, ενώ 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας προγραμματίζουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

    Οι γιατροί του ΙΚΑ ζητούν ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών του Ιδρύματος και κάνουν λόγο για «απαξίωση της ιατρικής πράξης».

    Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με βασικά αιτήματα να μη γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις, που διαλύουν το ΕΣΥ», αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για τις 31 Μαρτίου 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 15.00 στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Δύο νεκροί στη Γάζα

    Δύο Παλαιστίνοι σκοτώθηκαν σε επιδρομή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των παλαιστινιακών υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων.

    Εκπρόσωπος του στρατού επιβεβαίωσε την επιδρομή αναφέροντας ότι "ένα αεροσκάφος της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας επιτέθηκε εναντίον ενός πυρήνα τρομοκρατών που ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει ρουκέτα εναντίον του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας".

    "Επιφυλασσόμαστε να δράσουμε με μεγάλη δύναμη και μεγάλη αποφασιστικότητα για να τερματιστούν οι ρίψεις από τη Γάζα", είχε δηλώσει την Παρασκευή ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

    Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τι το Ισραήλ για πρώτη φορά αναπτύσσει κοντά στην πόλη Μπιρσεβά, στην έρημο Νεγκέβ, την αντιπυραυλική συστοιχία "Σιδηρούς Θόλος".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] "Ιστορική ήττα"

    Μεγάλη ήττα υπέστη η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της καγκελαρίου Μέρκελ, στις περιφερειακές εκλογές της Βάδης Βυρτεμβέργης, χάνοντας μετά από 58 χρόνια το προπύργιό της.

    Βάσει των έξιτ πολς που έδωσαν τα δύο δημόσια γερμανικά κανάλια ARD και ZDF, Πράσινοι και Σοσιαλδημοκράτες αποκτούν πλειοψηφία στη νέα βουλή στη Στουτγάρδη και νέος πρωθυπουργός της Βάδης Βυρτεμβέργης θα είναι ο επικεφαλής των Πρασίνων Βίνφριντ Κρέτσμαν, που θα είναι ο πρώτος Πράσινος πρωθυπουργός κρατιδίου στη Γερμανία.

    Σύμφωνα με τα έξιτ πολς του ARD, το CDU παίρνει 38.0% (-6,2%), οι Πράσινοι 25% (+13,3%) το SPD 23,4% (-1,8%), το FDP είναι στο όριο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης 5% (-5,7%), το κόμμα Αριστερά μένει εκτός βουλής με 3%.

    Στις περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο Ρηνανία Παλατινάτο το SPD με πρωθυπουργό τον Κουρτ Μπεκ υπέστη μεγάλες απώλειες αλλά με 35,8% παραμένει πρώτο κόμμα μπροστά από το CDU με 34% (+1,2), οι Πράσινοι παίρνουν 17% (+12,8%), ενώ τόσο το FDP 4% (-4%) όσο και το κόμμα Αριστερά με 3,2% μένουν εκτός τοπικής βουλής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Πρωτιά με γκολ στο 94'

    Στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου για τα προκριματικά του EURO 2012, πέρασε η Ελλάδα μετά την αγχώδη νίκη (0-1) που πέτυχε, εκτός έδρας, επί της Μάλτας. Το γκολ για την Εθνική πέτυχε ο Β. Τοροσίδης στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 March 2011 - 17:30:24 UTC