Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Στον απόλυτο πανικό οι οίκοι αξιολόγησης"
  • [02] Νέα υποβάθμιση
  • [03] Κλίμα πολέμου στην Κερατέα
  • [04] Πολύνεκρη επίθεση στο Ιράκ
  • [05] Συνεχίζονται οι στρατιωτικές αποστολές κατά του Καντάφι ο»Ώ

  • [01] "Στον απόλυτο πανικό οι οίκοι αξιολόγησης"

    Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει να βγει από την κρίση και δεν θα χρειαστεί να προσφύγει στο νέο μηχανισμό στήριξης εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο περιθώριο της Συνόδου των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ευρωβουλευτών από κοινού με τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

    Η ελληνική οικονομία δείχνει ότι φέρνει αποτελέσματα και ο στόχος είναι να δείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, τόνισε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, συμπληρώνοντας ότι στην προσπάθεια που γίνεται πρέπει να συμβάλουν και οι τράπεζες.

    Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο στην Ευρώπη, αλλά και να ενδυναμώσουμε τα θεσμικά μας όργανα, ανάγκη που φάνηκε έντονα στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Στο μεταξύ, απαντώντας σε ερώτηση για τους οίκους αξιολόγησης και ειδικά στην "Standard & Poor's", η οποία υποβάθμισε την Ελλάδα ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι οίκοι αξιολόγησης έχουν περάσει στον απόλυτο πανικό και υπενθύμισε ότι ήταν εκείνοι που έδιναν ΑΑΑ στα τοξικά ομόλογα τα οποία δημιούργησαν την κρίση.

    Πρέπει να δούμε ποιος παίρνει τις αποφάσεις, ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι οίκοι αξιολόγηση δεν λογοδοτούν και αυτό είναι κάτι που πρέπει να δει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Αύριο το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο στο οποίο θα συζητηθούν τέσσερα νομοσχέδια, ενώ σύσκεψη για θέματα Οικονομίας και Ανάπτυξης θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 πμ στην Βουλή.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Νέα υποβάθμιση

    Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's ανακοίνωσε ότι υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, στο ΒΒ- από ΒΒ+, ενώ διατήρησε αρνητική την προοπτική του.

    Στην ανακοίνωσή του, ο οίκος σημείωσε ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις του ότι η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους είναι δυνητικά προϋπόθεση για το δανεισμό μίας χώρας από το μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθεροποίησης (ESM), ο οποίος θα διαδεχθεί από τον Ιούλιο 2013 το σημερινό Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Η υποβάθμιση δεν αντανακλά την προσπάθεια "απαντά" το υπουργείο Οικονομικών

    Σε λανθασμένη και μονομερή αξιολόγηση των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, καθώς και των δημοσιονομικών κινδύνων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αποδίδει το υπουργείο Οικονομικών την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο Standard & Poorβs.

    Παράλληλα, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, αυτή η κίνηση του οίκου δεν δίνει τη δέουσα βαρύτητα στις δράσεις που παίρνει η κυβέρνηση και δεν αντανακλά την προσπάθεια, αλλά και την επιτυχία έως σήμερα στην υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής, ούτε τις οικονομικές προοπτικές της χώρας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Κλίμα πολέμου στην Κερατέα

    Η ένταση και τα επεισόδια κλιμακώνονται στην περιοχή της Κερατέας, όπου το πεδίο των συμπλοκών έχει μεταφερθεί στην αρχή της πόλης, δίπλα από τα πρώτα σπίτια. Νεαροί έβαλαν φωτιά σε απορριμματοφόρα και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες κατά των πέντε διμοιριών των ΜΑΤ, που «απάντησαν», από την πλευρά τους, με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

    Την ίδια στιγμή, ελικόπτερο της αστυνομίας υπερίπταται πάνω από το δεύτερο μπλόκο, ενισχύοντας τις επίγειες δυνάμεις των αστυνομικών που κάνουν χρήση χημικών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Πολύνεκρη επίθεση στο Ιράκ

    Τους 53 έφτασαν οι νεκροί από τη σημερινή επίθεση ενόπλων στο κτίριο του περιφερειακού συμβουλίου της Σαλαχεντίν στην Τικρίτ, 160 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα ιατρικές πηγές.

    Ο Ραέντ Ιμπραήμ, επικεφαλής του επαρχιακού κέντρου υγείας, ανέφερε ότι 98 άτομα τραυματίστηκαν στην επίθεση, που σημειώθηκε στην γενέτειρα του πρώην ηγέτη του Ιράκ Σαντάμ Χουσέιν.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Συνεχίζονται οι στρατιωτικές αποστολές κατά του Καντάφι

    Οι μετέχοντες στη σύνοδο του Λονδίνου με θέμα το μέλλον της Λιβύης μετά την αποχώρηση του Μουάμαρ Καντάφι συμφώνησαν ότι θα συνεχιστεί η στρατιωτική αποστολή τους μέχρι ότου ο λίβυος ηγέτης συμμορφωθεί με όλα όσα περιέχονται στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την προστασία των Λίβυων πολιτών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

    Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι δεν ετέθη θέμα εξοπλισμού των Λίβυων εξεγερμένων αλλά πρόσθεσε ότι αυτό θα μπορούσε να επιτραπεί εάν υπάρξει νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Από την πλευρά του ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι είπε ότι στη σύνοδο υπήρξε "ομοφωνία" στο ότι "ο Καντάφι πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα".

    Νωρίτερα στη σύνοδο ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ δήλωσε στην ομιλία του ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να συζητήσει με τους συμμάχους της την παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού των λίβυων εξεγερμένων, υπογραμμίζοντας πάντως ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τις υπάρχουσες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη.

    Επίσης και η αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη, Σούζαν Ράις, ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι οι ΗΠΑ "δεν αποκλείουν" την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στους εξεγερμένους για να τους βοηθήσουν στην ανατροπή του συνταγματάρχη Καντάφι.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 March 2011 - 19:30:22 UTC