Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών
  • [02] Επιστολές στις διοικήσεις των τραπεζών Video
  • [03] Νέες εκρήξεις στην πρωτεύουσα της Λιβύης
  • [04] "Απρόβλεπτη" κατάσταση ο»Ώ

  • [01] Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

    Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές, αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων. Διοργανώνουν το μεσημέρι και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

    Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να αποσυρθούν οι αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις. Αντιδρούν και για το ενδεχόμενο να θιγούν οι αποδοχές τους, καθώς και τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα του κλάδου.

    Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα δημοσιοποιήσει τις αλλαγές στα Λύκεια, που θα ισχύσουν από τη νέα σχολική χρονιά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Επιστολές στις διοικήσεις των τραπεζών Video

    Αναλυτική παρουσίαση του τρόπου αξιοποίησης των μορφών ενίσχυσης που έχει λάβει κάθε τράπεζα και ειδικότερα του τρόπου με τον οποίο η δημιουργούμενη ρευστότητα αντανακλάται στα μεγέθη της πραγματικής οικονομίας και χρησιμοποιείται προς όφελος των καταθετών, των δανειοληπτών και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας, ζητεί, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με επιστολές του προς τις τράπεζες που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας.

    Παράλληλα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημερώνει τις διοικήσεις των τραπεζών ότι με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, προτείνεται να επεκταθεί ο πυλώνας ενίσχυσης με τη μορφή των εγγυήσεων κατά επιπλέον 30 δισ. ευρώ. Η εν λόγω ενίσχυση θα παρέχεται, εφόσον κάθε πιστωτικό ίδρυμα προετοιμάσει και εφαρμόσει σχέδιο για μεσοπρόθεσμες ανάγκες χρηματοδότησης, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η χρήση της πρόσθετης αυτής ενίσχυσης θα αποσκοπεί στην ενίσχυση της ρευστότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων και της πραγματικής οικονομίας.

    Σημειώνεται, ότι το πρόγραμμα ενίσχυσης των πιστωτικών ιδρυμάτων περιλαμβάνει τρεις πυλώνες ενίσχυσης: την παροχή ομολόγων του Δημοσίου έναντι προνομιούχων μετοχών των τραπεζών, την παροχή εγγυήσεων του Δημοσίου με συμμετοχή των τραπεζών, και την έκδοση ειδικών τίτλων του Δημοσίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα στοιχεία που ζητούνται είναι απαραίτητα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος ενίσχυσης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Νέες εκρήξεις στην πρωτεύουσα της Λιβύης

    Νέες εκρήξεις συγκλόνισαν το κέντρο της Τρίπολης μετά από αεροπορικές επιδρομές των συμμάχων. Η Βρετανία και το Κατάρ, δύο χώρες που πρωταγωνιστούν στη διεθνή συμμαχία κατά του καθεστώτος του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, διεμήνυσαν στο λαό της χώρας, ότι δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψουν στην προσπάθειά του να δομήσει ένα ειρηνικό μέλλον.

    Ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα σε συνέντευξή του στο δίκτυο NBC, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η στρατιωτική δράση και οι διεθνείς κυρώσεις έχουν εξασθενήσει σημαντικά το καθεστώς Καντάφι, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενισχύσει με στρατιωτικό υλικό τους αντικαθεστωτικούς.

    Στο μεταξύ, στη σύνοδο του Λονδίνου, με θέμα το μέλλον της Λιβύης μετά την αποχώρηση του Μουάμαρ Καντάφι, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι ο Καντάφι πρέπει "να φύγει αμέσως" από την εξουσία ενώ συζητήθηκε το θέμα του εξοπλισμού των εξεγερμένων. Οι μετέχοντες συμφώνησαν ότι θα συνεχιστεί η στρατιωτική αποστολή τους μέχρι ο λίβυος ηγέτης να συμμορφωθεί με όσα περιέχονται στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Απρόβλεπτη" κατάσταση

    Η Ιαπωνία εξετάζει νέα μέτρα για να αντιμετωπίσει την πυρηνική κρίση στο σταθμό της Φουκουσίμα, τη μεγαλύτερη που έχει γνωρίσει η χώρα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

    Μια επιλογή θα ήταν να καλυφθούν οι αντιδραστήρες 1, 3 και 4 του πυρηνικού σταθμού με ένα ειδικό ύφασμα που συγκρατεί τα ραδιενεργά σωματίδια, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιουκίο Εντάνο.

    Το Τόκιο εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ένα δεξαμενόπλοιο για να συγκεντρώσει σ' αυτό το μολσυμένο με ραδιενέργεια νερό που υπάρχει στα κτίρια των τουρμπίνων δίπλα στους αντιδραστήρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα καθώς και σε μια σήραγγα που βρίσκεται κοντά στον αντιδραστήρα 2 και καταλήγει στο εξωτερικό του κτιρίου.

    Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά στην αντιμετώπιση της πυρηνικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί από την κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 March 2011 - 7:30:20 UTC