Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Όχι στην αναδιάρθρωση χρέους"
  • [02] Συγκροτήθηκε ειδικό αναπτυξιακό όργανο για τον Πειραιά
  • [03] Bazaar και Έκθεση Φωτογραφίας της UNICEF στο Σύνταγμα Video
  • [04] Δεν θα επιδιώξει και τρίτη θητεία ο ισπανός πρωθυπουργός
  • [05] 6,2 Ρίχτερ στο νότιο Αιγαίο
  • [06] Εντυπωσιακές δημιουργίες στο Fashion Week
  • [07] Διάλογος για συγχωνεύσεις
  • [08] Ομιλία Αλ. Τσίπρα
  • [09] Το "τελευταίο αντίο"
  • [10] Κατασκευαστές λύρας... ο»Ώ

  • [01] "Όχι στην αναδιάρθρωση χρέους"

    Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέκλεισε απολύτως το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο συνεδρίου στο Τσερνόμπιο της Βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dow Jones Newswires. "Δεν είμαι ο μόνος" που απορρίπτει την ιδέα αυτή, είπε ο Υπουργός σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg ενώπιον δημοσιογράφων.

    Ο Υπουργός είπε ότι υπάρχει "κάποια υστέρηση" στα φορολογικά έσοδα το πρώτο δίμηνο του 2011, αλλά σημείωσε ότι η μείωση του ελλείμματος είναι μεγαλύτερη από το στόχο. Οποιαδήποτε ενδεχόμενη δημοσιονομική απόκλιση, πρόσθεσε, θα απαιτήσει περαιτέρω μείωση των δημόσιων δαπανών, ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει τα τελικά στοιχεία για το έλλειμμα στο τέλος του μήνα.

    Στο μεταξύ, φτάνει τη Δευτέρα στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας για νέα σειρά επαφών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

    Στο επίκεντρο των συναντήσεων των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεκτρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναμένεται μεταξύ άλλων να είναι το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει διαρθρωτικά και δημοσιονομικά μέτρα 22 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012-2015, καθώς και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ ως το 2015.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Συγκροτήθηκε ειδικό αναπτυξιακό όργανο για τον Πειραιά

    Τη συγκρότηση «Ειδικού Συντονιστικού Αναπτυξιακού Οργάνου στον Πειραιά» με στόχο να υπάρξει προσέλκυση των επενδύσεων και νέες θέσεις εργασίας, ανακοίνωσε σήμερα στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης.

    Η συγκρότηση του νέου οργάνου θεσμοθετήθηκε με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Μ.Χρυσοχοϊδη και Γ.Διαμαντίδη και συνιστά μια αναγκαιότητα για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, αναφορικά με τη διαμόρφωση ενός πλαισίου ολοκληρωμένων παρεμβάσεων.

    Το συντονιστικό όργανο αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά πιθανότατα στο ΥΘΥΝΑΛ στην Ακτή Βασιλειάδη μετά την επιστροφή του υπουργού Γιάννη Διαμαντίδη από το Αζερμπαϊτζάν.

    Στις προτεραιότητες του νέου οργάνου θα είναι η προώθηση της εμπορικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής που προκύπτει τόσο από την επιβατηγό και την εμπορική ναυτιλία όσο και από άλλες εμπορικές-οικονομικές δραστηριότητες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Bazaar και Έκθεση Φωτογραφίας της UNICEF στο Σύνταγμα Video

    Άνοιξε την Παρασκευή τις πύλες του το τριήμερο ανοιξιάτικο μπαζάρ που διοργανώνει η γιούνισεφ στο σταθμό του μετρό στο σύνταγμα για τα παιδιά όλου του κόσμου.

    Έως και το βράδυ της Κυριακής οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν ανοιξιάτικες συλλογές καρτών, ξεχωριστές λαμπάδες με υπέροχα χρώματα και σχέδια για αγόρια και κορίτσια και δώρα για μικρούς και μεγάλους.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκθεση Φωτογραφίας "Παιδιά και AIDS - Πρόσκληση σε Δράση" όπου κανείς μπορεί να παρακολουθήσει από κοντά το έργο της οργάνωσης για την καταπολέμηση του AIDS εξαιτίας του οποίου εξακολουθούν να πεθαίνουν 260.000 παιδιά κάθε χρόνο.

    Επίσης στην έκθεση αποτυπώνονται στιγμές από το έργο της UNICEF στη μεγάλη κρίση της Λιβύης αλλά και της Ιαπωνίας.

    Η έκθεση και το Bazaar θα είναι ανοικτά για το κοινό συνεχώς από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Δεν θα επιδιώξει και τρίτη θητεία ο ισπανός πρωθυπουργός

    Ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θα είναι υποψήφιος για τρίτη φορά στις βουλευτικές εκλογές του 2012.

    "Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές", δήλωσε ο Θαπατέρο στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    Ο 50χρονος πρώην δικηγόρος ανέλαβε για πρώτη φορά την πρωθυπουργία το 2004 και επανεξελέγη το 2008.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] 6,2 Ρίχτερ στο νότιο Αιγαίο

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16.29, την Παρασκευή, και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Βόρεια Κρήτη, κυρίως στον Νομό Λασιθίου, αλλά και στην πόλη του Ηρακλείου.

    Η σεισμική δόνηση, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζεται σφοδρή και προερχόταν από απόσταση 361 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Αθήνας, ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 49 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσου.

    H δόνηση, που διήρκησε αρκετή ώρα, προκάλεσε πανικό στους κατοίκους και αρκετοί πετάχτηκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους, ιδιαίτερα στην περιοχή της Σητείας όπου οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για σπάσιμο υαλοπινάκων στην πόλη ενώ σε παλιά σπίτια υπήρξαν πτώσεις σοβάδων.

    Ιδιαίτερα αισθητή έγινε η δόνηση και στη Ρόδο, και σε σχεδόν όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, αλλά δεν προκάλεσε καταστροφές. Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στην Κάρπαθο. Οι κάτοικοι πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους, καθώς μόλις άρχισε ο σεισμός έπεφταν αντικείμενα, και μετακινήθηκαν ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές.

    Έντρομοι οι γονείς πήραν τα παιδιά τους και απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, παραμένοντας στους δρόμους για αρκετή ώρα. Όσοι βρίσκονταν σε καφετέριες και στα καταστήματα κοντά στην παραλία στα Πηγάδια, απομακρύνθηκαν αμέσως.

    Το ενδεχόμενο ο μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία να επιτάχυνε την εκδήλωση του σημερινού σεισμού στο νότιο Αιγαίο, άφησε ανοικτό ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Σεισμολογίας, Κων. Μακρόπουλος.

    «Το ΄χαμε πει από την Αρχή. Τέτοιοι τεράστιοι σεισμοί όπως της Ιαπωνίας επιταχύνουν την εκδήλωση κάποιων ρηγμάτων που είναι έτοιμα να εκδηλωθούν», τόνισε ο κ. Μακρόπουλος. «Είναι σαν ένα ποτήρι που είναι έτοιμο να ξεχειλίσει και άμα το κουνάς χύνεται», πρόσθεσε.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Εντυπωσιακές δημιουργίες στο Fashion Week

    Συνεχίζονται απόψε για τέταρτη ημέρα οι εκδηλώσεις της 13ης Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας στο χώρο «Τεχνόπολις» στο Γκάζι.

    Χθές, η βραδιά ξεκίνησε με την επίδειξη μόδας της σύγχρονης σχεδιάστριας Κατερίνας Αλεξανδράκη, η οποία παρουσίασε τη συλλογή «The New Model Army».

    Η Κατερίνα Αλεξανδράκη επηρεασμένη από τις δύσκολες κοινωνικο- οικονομικές συγκυρίες και εμπνευσμένη από το vintage και second- hand κίνημα, δημιουργεί μία συλλογή βασισμένη στην ανακύκλωση.

    Τα κυρίαρχα χρώματα της κολεξιόν είναι το μαύρο, το εκρού, το καφέ, το λαδί, το κίτρινο, το μπλε σκούρο, το θαλασσί και το χρυσό ενώ έντονη κάνει την παρουσία της, η παραλλαγή. Η συλλογή «The New model Army» σύμφωνα με την σχεδιάστρια δεν εντάσσεται απαραίτητα σε κάποια εποχή, αλλά μάλλον χαρακτηρίζεται διαχρονική.

    Στη συνέχεια τη «σκυτάλη» πήρε η σχεδιάστρια μόδας βΑντρια. Η συλλογή της για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2011/2012 περιλαμβάνει πολύτιμα υφάσματα και φόρμες αισθησιακές που κολακεύουν τις καμπύλες του γυναικείου σώματος. Ντραπέ δημιουργίες συμπληρώνουν την μινιμαλιστική διάθεση με μία σύγχρονη προσέγγιση. Τη συλλογή συμπληρώνουν manteaux και ζακέτες άκρως θηλυκές και μικρά απρόσμενα μαύρα φορέματα.

    H 28χρονη Κορίνα Βλαντέσκου παρουσίασε μία 60s συλλογή, με δημιουργίες που όπως υποστηρίζει η ίδια «μπορείς να φοράς όλη μέρα και συνοδεύοντας τες με απλά διακριτικά αξεσουάρ να δημιουργείς διαφορετικές εμφανίσεις».

    Την βραδιά έκλεισε η συλλογή του Πάρη Βαλταδώρου για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2011-12 με τίτλο "Typhoon", αναδεικνύοντας το δυναμισμό και την ανατροπή που χαρακτηρίζουν τις δημιουργίες του σχεδιαστή. Ο Πάρης Βαλταδώρος μετουσιώνει πολυτελή υφάσματα (μετάξι, οργάντζα, διπλό ντουσέζ, δαντέλα πικέ, κρεπ μεταλιζέ) σε μοναδικές, ατμοσφαιρικές δημιουργίες: Έντονοι όγκοι που σβήνουν στη γυναικεία σιλουέτα και αέρινα στοιχεία είναι το στίγμα της συλλογής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Διάλογος για συγχωνεύσεις

    Τρεις μήνες διαλόγου ξεκινούν, προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων. Ο υπουργός Υγείας, Αν. Λοβέρδος, κήρυξε την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου για τη συγχώνευση των δημόσιων νοσηλευτικών μονάδων της χώρας και δήλωσε ότι από 1ης Ιουλίου θα έχει τις συνολικές αποφάσεις, θα τις θέσει στον κοινωνικό διάλογο και στη συνέχεια στη Βουλή, η οποία αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για να προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις.

    Στην ομιλία του έκανε λόγο για πέντε μορφές συγχωνεύσεων, οι οποίες θα έχουν ως άξονες κοινό διοικητή, κοινή διοίκηση, συγχώνευση μονάδων στο εσωτερικό των νοσοκομείων, συνεργασίες μεταξύ νοσοκομείων και μετατροπή μικρών νοσοκομείων σε ιατρεία πλήρους εξειδίκευσης, είτε για να γίνεται πρωτοβάθμια περίθαλψη, είτε για να προχωράει η αποκατάσταση χρόνιων περιστατικών.

    Ο διάλογος, πάντως, ξεκίνησε με απουσίες, καθώς οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ δεν προσήλθαν, χαρακτηρίζοντας τον κοινωνικό διάλογο προσχηματικό με προειλημμένες αποφάσεις.

    Ο υπουργός τόνισε για μία ακόμη φορά στην έναρξη του διαλόγου ότι παρά το ότι οι δημόσιες και ιδιωτικές δαπάνες στον χώρο της υγείας είναι κοντά στον μέσο όρο των προηγμένων χωρών σε πολλούς τομείς, η σπατάλη, που γίνεται, είναι εξαιρετικά μεγάλη.

    Παρά την υψηλή δαπάνη, είπε, ο κόσμος δεν μένει ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες υγείας παρ΄ότι έχουμε τους περισσότερους γιατρούς και τα περισσότερα νοσοκομειακά κρεβάτια.

    Από τις πρώτες μελέτες που έχουν γίνει για το σύστημα φαίνεται ότι οι γιατροί είναι κατανεμημένοι ανισομερώς στη χώρα και έχουν γίνει λάθη όσον αφορά την τοποθέτησή τους ανά ιατρική ειδικότητα.

    Ο κ. Λοβέρδος παραδέχθηκε για μία ακόμη φορά ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και κακή κατανομή του παραϊατρικού προσωπικού των νοσοκομείων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγχωνεύσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα αφορούν κυρίως μονάδες του λεκανοπεδίου της Αττικής, αλλά και αρκετά μικρά περιφερειακά νοσοκομεία.

    Προς το παρόν, αναμένονται και οι προτάσεις του καθηγητή Οικονομικών της Υγείας, Λυκούργου Λιαρόπουλου, οι οποίες θα αποτελέσουν βάση για τον διάλογο που θα συνεχιστεί και θα αφορά τις συγχωνεύσεις.

    «Στόχος του εγχειρήματος των συγχωνεύσεων θα είναι οι πολίτες να εισπράτουν το αντίστοιχο των πόρων που δαπανούμε στην υγεία», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Ομιλία Αλ. Τσίπρα

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματος του, στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και του προηγούμενου πρωθυπουργού του κ. Κώστα Καραμανλή .

    Η ομιλία του κ. Τσίπρα είχε δύο χαρακτηριστικά. Πρώτο, την επίθεση κατά τη κυβέρνησης που συνοδεύθηκε με ευθείες βολές για διαπλοκή και εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων και δεύτερο, το προσκλητήριο που απηύθυνε στις δυνάμεις της αριστεράς, κυρίως στις αριστερές κοινωνικές δυνάμεις για ενότητα .

    Επίσης, ο κ. Τσίπρας μίλησε για το εναλλακτικό σχέδιο που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο περιλαμβάνει, την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από το Μνημόνιο, τη ριζική αναδιανομή του πλούτου και του εισοδήματος μέσα από μια δίκαιη φορολόγηση, τον άμεσο έλεγχο και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους καθώς και την κοινωνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [09] Το "τελευταίο αντίο"

    Με μεγάλη συγκίνηση και μέσα στην κατάμεστη από κόσμο εκκλησία της Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ακαδημαϊκού, θεατρικού συγγραφέα και δημοσιογράφου.

    Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να απευθύνει τον τελευταίο χαιρετισμό στον άνθρωπο που, κατά την ανακοίνωση της Ακαδημίας Αθηνών, με την επί μισόν και πλέον αιώνα παρουσία του στο γίγνεσθαι του νεοελληνικού θεάτρου, αποτελούσε ο ίδιος, αδιάλειπτα, παράδοση και πρωτοπορία.

    Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου, καθώς επίσης ακαδημαϊκοί, προσωπικότητες του πνεύματος, καλλιτέχνες και σκηνοθέτες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [10] Κατασκευαστές λύρας...

    Τα «μυστικά» της κατασκευής της ποντιακής λύρας χάνονται στα βάθη της ιστορίας. Για τους Ποντίους σε όλο τον κόσμο αποτελεί τη «βασίλισσα» της μουσικής τους παράδοσης. Από το μέγεθός της, το σχήμα της, το μήκος, την ποιότητα του ξύλου κι άλλους παράγοντες εξαρτάται το ιδιαίτερο ηχόχρωμά της.

    Πενήντα λύρες, περισσοτέρων από τριάντα κατασκευαστών απ' όλο τον κόσμο, θα διαγωνιστούν για την ανάδειξη της καλύτερης κατασκευής, στο πλαίσιο του δεύτερου παγκόσμιου διαγωνισμού κατασκευαστών ποντιακής λύρας, που γίνεται σήμερα, Σάββατο, στο συνεδριακό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη (Κύπρου 68 - πλ. Δημαρχείου Ελληνικού - Αργυρούπολης).

    Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης, που είχε φιλοξενήσει και τον πρώτο παγκόσμιο διαγωνισμό, πριν από έξι χρόνια. Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης, το απόγευμα, θα απονεμηθούν βραβεία στις τρεις πρώτες καλύτερες κατασκευές.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 April 2011 - 13:30:25 UTC