Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστολή λειτουργίας "Αρεταίειου"- "Αιγινήτειου"
  • [02] Σφίγγει ο κλοιός για τον Γκμπαγκμπό
  • [03] Στο "μικροσκόπιο" η οικονομία
  • [04] Νέος σεισμός 7,1 βαθμών ο»Ώ

  • [01] Αναστολή λειτουργίας "Αρεταίειου"- "Αιγινήτειου"

    Να σταματήσουν τις εισαγωγές ασθενών αποφάσισαν οι διοικήσεις των νοσοκομείων "Αρεταίειο" και "Αιγινήτειο". Σε συνεδρίαση την Παρασκευή, 7 Απριλίου, παρουσία των πρυτανικών αρχών και του προέδρου της Ιατρικής σχολής, αποφασίστηκε "αναστολή της συμμετοχής στις εφημερίες και στην ενδονοσοκομειακή νοσηλεία", αφού "εξετάστηκε η αδυναμία συνέχισης της πλήρους και εύρυθμης λειτουργίας των δύο νοσοκομείων, λόγω της οξύτατης μείωσης και καθυστέρησης της επιχορήγησης τους". α δύο νοσοκομεία θα λειτουργούν μόνο ως τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Όπως τονίζεται, οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων κατέληξαν "στην απόφαση αυτή με αίσθημα ευθύνης και για τον λόγο αυτό, το προσωπικό των νοσοκομείων θα βρίσκεται σε μέγιστη ετοιμότητα για την κανονική λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων και τη νοσηλεία των αναγκαίων περιστατιών".

    Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

    "'Εχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εκταμιευτούν οι πρώτες δόσεις του προϋπολογισμού για τα δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία, Αρεταίειο και Αιγινήτειο και να μειωθούν τα λειτουργικά τους κόστη. Η έγκριση του προϋπολογισμού του 2011 έχει σταλεί για δημοσίευση στο ΦΕΚ", τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

    Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το υπουργείο Παιδείας έχει στείλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το αίτημα για πληρωμή των δεδουλευμένων των τεσσάρων πρώτων μηνών του 2011 (Ιανουάριος-Απρίλιος), που αντιστοιχεί στο 28% του προϋπολογισμού τους. Επίσης, έχει σταλεί έγγραφο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε η πληρωμή των μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών που υπηρετούν στα δύο Νοσοκομεία να γίνεται πλέον από τον γενικό προϋπολογισμό μελών ΔΕΠ του Υπουργείου Παιδείας. Αντιστοίχως, η πληρωμή των ειδικευόμενων γιατρών έχει ζητηθεί να γίνεται από τον αντίστοιχο προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Σφίγγει ο κλοιός για τον Γκμπαγκμπό

    Συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας οι επιθέσεις του ΟΗΕ και της Γαλλίας με στόχο την κατοικία του απερχόμενου προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Γκμπαγκμπό στο Αμπιτζάν, την ώρα που ο αναγνωρισμένος από τη διεθνή κοινότητα πρόεδρος της χώρας Αλασάν Ουαταρά δήλωσε ότι έχει ζητήσει από τα Ηνωμένα Εθνη να δράσουν ώστε να "εξουδετερώσουν τα βαρέα όπλα" του Γκμπαγκμπό. Ενα τρίτο κύμα πυραύλων εναντίον της κατοικίας του Γκμπαγκμπό εξαπολύθηκε λίγο πριν από τις 23:00 τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδας), ενώ η επιχείρηση με στόχο το προεδρικό μέγαρο και στρατόπεδα είχε ξεκινήσει λίγο πριν τις 17:00 (20:00). Ο Γκμπαγκμπό εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα καταφύγιο στο προεδρικό μέγαρο, όμως οι δυνάμεις του κατάφεραν τις τελευταίες ημέρες να κερδίσουν έδαφος στο Αμπιτζάν εναντίον των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Ουαταρά.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Στο "μικροσκόπιο" η οικονομία

    Η πορεία της ελληνικής οικονομίας συζητήθηκε στο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο στο Γκόντολο της Ουγγαρίας, εν μέσω νέων δημοσιευμάτων στο διεθνή τύπο για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους του ελληνικού Δημοσίου.

    Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος συζήτησε κυρίως το αίτημα της Πορτογαλίας για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, δήλωσε ότι είναι σημαντικό για την Ελλάδα να ακολουθήσει τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος.

    Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να χρειασθεί περαιτέρω οικονομική διευκόλυνση η Ελλάδα, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

    Για το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους έκανε δηλώσεις την περασμένη Παρασκευή και ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και σήμερα σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, σε συνέδριο που έγινε στην Ουάσιγκτον. Ο κ. Παπαδήμος είπε ότι μία αναδιάρθρωση "που συνεπάγεται "κούρεμα" της αξίας των ομολόγων για τους επενδυτές δεν είναι ούτε επιθυμητή ούτε αναγκαία".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Νέος σεισμός 7,1 βαθμών

    Η σεισμική δόνηση που έπληξε σήμερα τη βορειο-ανατολική Ιαπωνία ήταν μεγέθους 7,1 βαθμών, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

    Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίσθηκε στην ξηρά, στο νότιο τμήμα της περιφέρειας της Φουκουσίμα, η οποία επλήγη από τον σεισμό των 9 βαθμών της 11ης Μαρτίου και το τσουνάμι που ακολούθησε.

    Μετά τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση, έναν ακριβώς μήνα μετά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε την βορειο-ανατολική Ιαπωνία, εκκενώθηκε από τους εργαζόμενους ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα.

    "Η Ιαπωνία θα επεκτείνει πέραν των 20 χλμ τη ζώνη αποκλεισμού γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ώστε αυτή να συμπεριλάβει χωριά και πόλεις στα οποία παρατηρήθηκε αυξημένη συγκέντρωση ραδιενέργειας", δήλωσε σήμερα ο γραμματέας και εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, Γιουκίο Εντάνο.

    Νωρίτερα, η Greenpeace απηύθυνε έκκληση στην ιαπωνική κυβέρνηση να επεκτείνει τη ζώνη αποκλεισμού γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα για να συμπεριλάβει "θερμά σημεία" στα οποία, όπως αποκάλυψε η οικολογική οργάνωση, τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι υψηλά.

    Η ιαπωνική κυβέρνηση είχε ορίσει ως σήμερα στα 20χλμ τη ζώνη αποκλεισμού από την οποία έχουν ήδη απομακρυνθεί περίπου 80.000 κάτοικοι.

    Τέλος, ήρθη ο συναγερμός για τσουνάμι μετά το νέο σφοδρό σεισμό που έπληξε τη βορειοδυτική Ιαπωνία, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

    Η ηλεκτροδότηση τριών αντιδραστήρων στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα 1 διακόπηκε μετά το νέο σφοδρό σεισμό, όμως σύντομα ανακοινώθηκε πως αποκαταστάθηκε.

    Δεν εντοπίσθηκαν προβλήματα στον πυρηνικό σταθμό της Οναγκάουα στη βορειοανατολική Ιαπωνία ούτε σ' αυτόν του Ιγκασιντόρι, στη βόρεια Ιαπωνία, ανακοίνωσε η εταιρεία Tohoku Electric Power Co.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 April 2011 - 20:37:17 UTC