Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο η έγκριση του μεσοπρόθεσμου
  • [02] Ραδιενέργεια σε ψάρια και λαχανικά από τη Φουκουσίμα ο»Ώ

  • [01] Αύριο η έγκριση του μεσοπρόθεσμου

    Αύριο θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να εγκριθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στρατηγικού σχεδιασμού για την έξοδο από την κρίση.

    Την ίδια μέρα αναμένεται να συνεδριάσουν, ακολούθως, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης και το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

    Περιορισμό του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο, με έμφαση στις ελλειμματικές ΔΕΚΟ και τις στοχευμένες κοινωνικές παροχές, θα είναι σύμφωνα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου μέσα στους στόχους του σχεδίου.

    «Οι αγορές λειτουργούν σαν αγέλη. Βόσκουν ήρεμα, όπως οι αγελάδες στο βοσκότοπο, μεγαλώνουν, φουσκώνουν σαν φούσκες και μετά, ξαφνικά, ξεσπάνε στον πανικό και δεν είναι πια εύκολο να τις καθησυχάσει κανείς», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πολωνικό περιοδικό "POLITYKA", την περασμένη Πέμπτη κατά την επίσκεψή του στη Βαρσοβία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Ραδιενέργεια σε ψάρια και λαχανικά από τη Φουκουσίμα

    Η ιαπωνική κυβέρνηση ανίχνευσε υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας σε ποικιλίες λαχανικών που προέρχονται από καλλιέργειες σε περιοχές προσκείμενες στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, στη βόρειο-ανατολική Ιαπωνία, αλλά και σε ιχθυοαλιεύματα από νερά κοντά στην τοποθεσία του πυρηνικού ατυχήματος, όπως αναφέρουν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.

    Το υπουργείο Υγείας καταμέτρησε επίπεδα ραδιενέργειας πολύ πάνω από τα αποδεκτά όρια σε ψάρια που αλιεύθηκαν στα νερά της επαρχίας που βρίσκεται η Φουκουσίμα, αλλά και σε 11 ποικιλίες λαχανικών από καλλιέργειες της ίδιας περιοχής, που βρίσκεται το προβληματικό πλέον πυρηνικό εργοστάσιο από το οποίο προέρχεται η διαρροή της ραδιενέργειας, ανέφερε το δίκτυο ενημέρωσης ΝΗΚ.

    Η ιαπωνική κυβέρνηση ίσως να πρέπει να αναζητήσει άλλες μεθόδους να ελέγξει την πυρηνική διαρροή στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, με δεδομένο πλέον ότι η πρόοδος των προσπαθειών να απομακρυνθεί το εμπλουτισμένο με πολύ υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας, νερό που προέρχεται από την ψύξη των αντιδραστήρων, δεν αποδίδει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, ενώ παρεμποδίζει και την εξέλιξη των εργασιών της επισκευής των ευρισκόμενων σε κρίσιμη κατάσταση ράβδων ψύξης στους πυρήνες τους.

    Στην πρόταση διερεύνησης του ενδεχομένου να υιοθετηθεί μία εναλλακτική μέθοδος αντιμετώπισης της πυρηνικής κρίσης στη Φουκουσίμα, προχώρησε ο Χιντεχίκο Νισιγιάμα, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Βιομηχανικής και Πυρηνικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας, την Πέμπτη.

    Σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρϊχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (τοπική ώρα) στην Ιαπωνία στην βορειο-ανατολική πλευράς της χώρας, μετέδωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο , και ανακοίνωσε, όπως και το αρμόδιο Κέντρο στον Ειρηνικό, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τσουνάμι. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 05,57 τοπική ώρα σε βάθος 11,2 χιλιομέτρων 190 χιλιόμετρα ανατολικά της Μοριόκα, στη νήσο Χόνσου. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

    Η περιοχή γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μπορεί να είναι ακατάλληλη για κατοίκηση για τα επόμενα 10 με 20 χρόνια, υποστήριξε σύμβουλος της κυβέρνησης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 April 2011 - 4:30:15 UTC