Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν υπάρχει περίπτωση αναδιάρθρωσης
  • [02] Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας ο»Ώ

  • [01] Δεν υπάρχει περίπτωση αναδιάρθρωσης

    Τη θέση του ΔΝΤ ότι αυτή τη στιγμή η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα βοηθήσει, διότι το κόστος είναι μεγαλύτερο από το όποιο όφελος, διαβίβασε ο γενικός διευθυντής του Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι συζητήθηκαν η πορεία του προγράμματος και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, τα οποία εμφανίζονται παρότι, όπως είπε, το κλίμα εξακολουθεί να είναι βαρύ. Ο διευθυντής του ΔΝΤ εμφανίσθηκε ευχαριστημένος από την έως τώρα προσπάθεια, η οποία, όπως φέρεται να επισήμανε, διέρχεται την πιο δύσκολη φάση πολιτικά, καθώς τα μέτρα προκαλούν αναμενόμενες αντιδράσεις, χωρίς να έχουν αρχίσει ακόμη να φαίνονται τα αποτελέσματα. Σημείωσε, δε, ότι ανάλογη ήταν η εξέλιξη και με προγράμματα σε άλλες χώρες στο παρελθόν.

    Ο κ. Στρος-Καν θεωρεί κομβικής σημασίας το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, επανέλαβε την αναγκαιότητα να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς οι μεταρρυθμίσεις, ενώ έθεσε το θέμα της υστέρησης των εσόδων. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε, όπως έκανε και στις επαφές του με αρμόδια υψηλόβαθμα στελέχη του Ταμείου που συνάντησε χθες, ότι απαιτείται χρόνος, τουλάχιστον 18 μήνες, για να υλοποιηθούν οι σημαντικές αλλαγές, που κρίνονται αναγκαίες στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

    Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι μετά το καλοκαίρι θα βελτιωθεί η εικόνα της Ελλάδας στις αγορές, λόγω της εφαρμογής του προγράμματος και των πρώτων θετικών εξελίξεων, αλλά και ως απόρροια της εισόδου και της Πορτογαλίας στον μηχανισμό στήριξης, που εκτιμάται ότι θα περιορίσει τις πιέσεις των αγορών στην ευρωζώνη.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου, αναφέρθηκε εκτενώς στις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012-2015, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα, ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη, ενώ στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι "δημόσια περιουσία που δεν αξιοποιείται αποτελεί σπατάλη όταν ζητάμε τόσες θυσίες από τον ελληνικό λαό".

    Τέλος, αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον αμερικανό ομόλογο του, Τίμοθι Γκάιτνερ, μετέφερε την ικανοποίηση που τού εξέφρασε ο τελευταίος ο οποίος φέρεται να τόνισε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο λαός της Ελλάδας έχουν κάνει πολύ περισσότερα απ' όσα ανέμεναν όλοι. "Μας εκπλήξατε όλους με όσα πετύχατε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα" φέρεται να είπε ο κ. Γκάιτνερ, σύμφωνα με τον Έλληνα υπ. Εξωτερικών.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας

    Στις 09.00 θα ανοίγουν τα καταστήματα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας έως και τη Μεγάλη Πέμπτη και θα κλείνουν στις 21.00.

    Για τη Μεγάλη Παρασκευή το πασχαλινό ωράριο προβλέπει λειτουργία από τις 13.00 έως τις 19.00 και για το Μεγάλο Σάββατο από τις 09.00 έως και τις 15.00.

    Τη Δευτέρα του Πάσχα, 25 Απριλίου, τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 April 2011 - 18:30:17 UTC