Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από το Λονδίνο το e-mail για την αναδιάρθρωση
  • [02] Έρευνα για τις χρηματοδοτήσεις
  • [03] Συνεχίζουν τις επιθέσεις ο»Ώ

  • [01] Από το Λονδίνο το e-mail για την αναδιάρθρωση

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον αποστολέα του e-mail περί «πασχαλινής» αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

    Το μήνυμα εστάλη από ηλεκτρονικούς υπολογιστές θυγατρικής εταιρείας, μεγάλου διεθνούς Τραπεζικού Ομίλου, που έχει έδρα το Λονδίνο.

    Αμέσως, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών, μέσω του Διαδικτύου. Παράλληλα, ζήτησε μέσω της EUROPOL τη συνεργασία των διωκτικών Αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, για την πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης, αφού το ηλεκτρονικό μήνυμα είχε αποσταλεί σε μεγάλο αριθμό χρηστών του Διαδικτύου και ειδικότερα σε παράγοντες της Χρηματιστηριακής μας Αγοράς.

    Η προκαταρκτική έρευνα συνεχίζεται.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Citigroup στο Λονδίνο εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι ο τραπεζικός και επενδυτικός όμιλος "δεν θεωρεί ότι παραβίασε τον νόμο".

    "Θα συνεργαστούμε με τις ελληνικές Αρχές και δεν θεωρούμε ότι υπήρξε κάποια παράβαση από την Citi ή τους υπαλλήλους της", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Citigroup.

    Την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο οποίο γίνεται αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, είχε δώσει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Έρευνα για τις χρηματοδοτήσεις

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης γα την υπόθεση των χρηματοδοτήσεων της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου, η οποία έδωσε εντολή στους εισαγγελείς του οικονομικού τμήματος να διερευνήσουν την υπόθεση με αφορμή το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

    Στο πόρισμα γίνεται αναφορά σε υπέρογκες παράνομες χρηματοδοτήσεις που έλαβε την τελευταία 10ετία το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων της ΔΕΗ. Η εντολή της κ. Ράϊκου είναι να εντοπιστούν αξιόποινες πράξεις και οι υπαίτιοι για την διάπραξή τους.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Συνεχίζουν τις επιθέσεις

    Στρατιώτες που παραμένουν πιστοί στον Μουάμαρ Καντάφι συνεχίζουν τις "άγριες επιθέσεις" τους και ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιήσει βόμβες διασποράς εναντίον πολιτών, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

    Κυβερνητικά στρατεύματα σφυροκοπούσαν τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη την πόλη Μιζουράτα, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

    Στο μεταξύ, ο Λίβυος κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Αρχές εξοπλίζουν πολίτες για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη χερσαία επίθεση από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

    "Αν το ΝΑΤΟ έρθει στη Μιζουράτα ή σε οποιαδήποτε άλλη λιβυκή πόλη θα φέρουμε την κόλαση στο ΝΑΤΟ", σημείωσε ο Μούσα Ιμπραχίμ.

    Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μία ημέρα μετά τη δέσμευση της Γαλλίας προς τους αντικαθεστωτικούς να εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι και να αποστείλει στρατιωτικούς συνδέσμους για να τους βοηθήσουν.

    Όσον αφορά τη Μιζουράτα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο λιβυκός στρατός έχει τον έλεγχο του 80% της πόλης αυτής στη δυτική Λιβύη, όπου οι αντικαθεστωτικοί και οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν καθημερινά τους βομβαρδισμούς των κυβερνητικών στρατευμάτων.

    Οι αντικαθεστωτικοί ελέγχουν μόνο το λιμάνι και τη γύρω περιοχή, πρόσθεσε.

    Εξάλλου, επιχείρηση αερομεταφοράς τραυματιών από την Λιβύη στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα. Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας που η Ελλάδα έχει δηλώσει έτοιμη να προσφέρει, τόσο στις διμερείς επαφές με ηγετικά στελέχη των αραβικών χωρών, όσο και στα περιφερειακά και διεθνή φόρα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 April 2011 - 18:30:18 UTC