Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα τα στοιχεία για το έλλειμμα
  • [02] Βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων ο»Ώ

  • [01] Σήμερα τα στοιχεία για το έλλειμμα

    Τα στοιχεία του ελλείμματος για το 2010, αναμένεται να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

    Από το ύψος του ελλείμματος του 2010 σε σχέση και με την πορεία του προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο, θα προσδιορισθεί και το ύψος των πρόσθετων μέτρων του 2011, που υπολογίζεται περί τα 3 δισ. ευρώ. Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η κατάργηση φοροαπαλλαγών, εισαγωγή κοινωνικών κριτηρίων στα επιδόματα, η εισαγωγή φόρου στα μη αλκοολούχα ποτά, καθώς και η μετάταξη προϊόντων σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ.

    Κρίσιμη θα είναι η εβδομάδα για την ελληνική οικονομία καθώς θα πρέπει να εξειδικευθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων για να παρουσιασθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου στη Βουλή και να ψηφισθεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου, αφού θα έχουν προηγηθεί διαβουλεύσεις με την τρόικα.

    Όσον αφορά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των 26 δισ. ευρώ, θα παρουσιασθούν αναλυτικά σε κάθε τομέα οι περικοπές, καθώς και τα σχέδια για αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις όπως στη ΔΕΗ συναντούν αντιδράσεις των συνδικαλιστών που απειλούν με απεργιακές κινητοποιήσεις.

    Η τακτική επίσκεψη της τρόικα θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου, οπότε οι εκπρόσωποι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) θα αξιολογήσουν τις επιδόσεις της χώρας για τη χορήγηση της επόμενης δόσης ύψους 12 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, από το δάνειο των 110 δισ.ευρώ.

    Στις 23-24 Ιουνίου πραγματοποιείται και η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, όπου οι ευρωπαίοι ηγέτες θα οριστικοποιήσουν τη συμφωνία της 25ης Μαρτίου για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, ένα χρόνο σχεδόν μετά την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων

    Ο συριακός στρατός εισήλθε χθες στην Ντεράα, εστία της αμφισβήτησης κατά του καθεστώτος στο νότο της Συρίας, για να καταδιώξει "έξτρεμιστικές τρομοκρατικές ομάδες", δήλωσε στρατιωτική πηγή που έκανε λόγο για "νεκρούς και τραυματίες" στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα.

    Σύμφωνα με την πηγή αυτή την οποία επικαλούνται τα επίσημα ΜΜΕ, ο στρατός εισέβαλε στην Ντεράα, 100 χλμ νότια της Δαμασκού, "προκειμένου να επαναφέρει την ηρεμία και την ασφάλεια αποκρινόμενος στις εκκλήσεις για βοήθεια των κατοίκων που απαίτησαν την επέμβασή του προκειμένου να τερματιστούν πράξεις δολιοφθοράς και δολοφονίας που διαπράχθηκαν από εξτρεμιστικές τρομοκρατικές ομάδες".

    "Μονάδες του στρατού, επικουρούμενες από δυνάμεις ασφαλείας καταδίωξαν τις εξτρεμιστικές τρομοκρατικές ομάδες, συλλαμβάνοντας πολλούς απ΄αυτούς και κατάσχοντας σημαντικές ποσότητες όπλων και πυρομαχικών", ανέφερε.

    Σύμφωνα με σύριους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη διάρκεια του επίμονου βομβαρδισμού της Ντεράα από το στρατό, που εισήλθε πριν από την αυγή στην πόλη υποστηριζόμενος από άρματα μάχης.

    Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η Ντεράα, που είναι το επίκεντρο του κινήματος αμφισβήτησης του συριακού καθεστώτος, βομβαρδίστηκε από το βαρύ πυροβολικό, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές ακροβολίστηκαν στις στέγες των κτιρίων.

    Σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πάνω από 350 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους, σε ολόκληρη τη χώρα, από τότε που άρχισε η λαϊκή εξέγερση κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον περασμένο μήνα.

    Στο μεταξύ, πάνω από 100 συγγραφείς και δημοσιογράφοι στη Συρία υπέγραψαν διακήρυξη με την οποία καταγγέλλουν τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, ενώ η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι καταδίκασε την κλιμάκωση της βίας και κάλεσε τις Αρχές να ελέγξουν τις δυνάμεις ασφαλείας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 April 2011 - 4:30:38 UTC