Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο "στόχαστρο" η μεγάλη ακίνητη περιουσία
  • [02] Στην πλατεία Κλαυθμώνος η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ
  • [03] Σημαντικό στοίχημα οι αλλαγές στο δημόσιο
  • [04] Κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ
  • [05] Ανασφάλιστη εργασία
  • [06] Θανατηφόρες καταιγίδες
  • [07] Δικαίωση για ΑΕΚ ο»Ώ

  • [01] Στο "στόχαστρο" η μεγάλη ακίνητη περιουσία

    Φορολογούμενοι με μεγάλη ακίνητη περιουσία και χρέη στο δημόσιο και ελεύθεροι επαγγελματίες με ληξιπρόθεσμες οφειλές βρίσκονται μεταξύ άλλων στο στόχαστρο των ελέγχων που κάνει η εφορία και το ΣΔΟΕ όπως προκύπτει από τις εκθέσεις προόδου των πέντε ομάδων εργασίας που έχουν συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών για τη φοροδιαφυγή.

    Όπως προκύπτει από αυτά, σε εξέλιξη βρίσκονται κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο, μεταξύ των οποίων όσοι χρωστούν οφειλές άνω των 200.000 ευρώ, προμηθευτές αλυσίδων ηλεκτρονικών, μεγάλων εταιρειών, σούπερ-μάρκετ, τραγουδιστές, συμβολαιογράφοι.

    Μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών λαμβάνονται και για τις εξής κατηγορίες φορολογούμενων: Φορολογούμενοι με ακίνητα σε Μύκονο-Σαντορίνη, όσοι έχουν επαγγελματικά ακίνητα στο 1ο Διαμερίσματα Αθηνών, όσοι έχουν ακίνητα σε περιοχές με υψηλή τιμή ζώνης, Φαρμακεία, οφειλέτες Δ.Ο.Υ εξωτερικού, προμηθευτές του υπουργείου Υγείας, ιδιοκτήτες μισθωμένων ακινήτων του υπ. Πολιτισμού.

    Ταυτόχρονα στο στόχαστρο βρίσκονται μια σειρά κατηγορίες φορολογούμενων με μεγάλη ακίνητη περιουσία, όπως :

    - 110 φυσικά πρόσωπα, με τη μεγαλύτερη αξία περιουσίας το 2007.

    - 150 φυσικά πρόσωπα που ελέγχονται για το πόθεν έσχες τους.

    - 1.700 κατασκευαστές που δεν δήλωνα εισοδήματα από οικοδομές.

    - 9.173 φυσικά πρόσωπα που δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΜΑΠ το 2007.

    - όσοι δεν υπέβαλαν ΦΜΑΠ για ένα ή παραπάνω έτη, την περίοδο 1999-2007.

    Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί, τελικά, το εθνικό επιχειρησιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

    Το πρόγραμμα εξετάστηκε χθες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών και θα περιλαμβάνει μέτρα και στόχους για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με ορίζοντα τριετίας, δηλαδή θα έχει διάρκεια από το 2011 έως και το 2013, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και να αυξήσει τα έσοδα του προϋπολογισμού.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στην πλατεία Κλαυθμώνος η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

    Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 1η Μαΐου στις 11:00 το πρωί, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς ενώ μια ώρα νωρίτερα το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

    Την ημέρα της πρωτομαγιάς η ΓΣΕΕ έχει εξαγείλλει 24ωρη απεργία. Στην απεργία συμμετέχουν τα σωματεία των ναυτεργατών ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού.

    Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι η Πρωτομαγιά του 2011, βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τη μαζική ανεργία, τη μαζική φτώχεια, την αποδιάρθρωση του κοινωνικο-οικονομικού ιστού και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και κοινωνικού κράτους».

    ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς και στις κινητοποιήσεις της 11ης Μαΐου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Σημαντικό στοίχημα οι αλλαγές στο δημόσιο

    Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ενώ τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα το επιχειρησιακό σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νόμου, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά ένα από τα σημαντικότερα στοιχήματα της κυβέρνησης για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, τον περιορισμό της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης, αλλά και για μία σύγχρονη δημόσια διοίκηση.

    Επίσης, όπως προβλέπεται σε διάταξη του νομοσχεδίου, θα αυξηθούν οι ώρες εργασίας για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, από 37,5 σε 40, δηλαδή ότι ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που είχε προαναγγείλει ο κ. Ραγκούσης πριν λίγες εβδομάδες.

    Όπως έχει δηλώσει ο κ. Ραγκούσης, η χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών από τους πολίτες με τις υπηρεσίες του δημοσίου θα «χτυπήσει» τη διαφθορά και θα επιφέρει σημαντική μείωση του διοικητικού κόστους, αφού εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 25%.

    Την αντίθεσή της σε ενδεχόμενη αύξηση του ωραρίου στο Δημόσιο εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ. Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι η αύξηση των ωρών εργασίας θα προκαλέσει νέες δυσμενείς επιπτώσεις στο εργασιακό, οικογενειακό, κοινωνικό περιβάλλον των εργαζομένων στο Δημόσιο ενώ συνδέεται με τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων την καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας στο Δημόσιο και αποβαίνει σε βάρος της λειτουργίας των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

    Στο μεταξύ, μια μεγάλη αλλαγή στο δημόσιο τομέα σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση από το φθινόπωρο τροποποιώντας το καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς, όμως, να θίγεται η εργασιακή τους σχέση, καθώς η μονιμότητα τους καλύπτεται από το Σύνταγμα.

    Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εξετάζει την μετατροπή όλων των δημοσίων υπαλλήλων από υπαλλήλους κάθε υπουργείου, όπως συμβαίνει σήμερα, σε υπαλλήλους του Κράτους, υπαγόμενους σ΄ ένα κεντρικό φορέα, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ

    Δικαστικές προσφυγές για την κατοχύρωση της περιουσίας του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ύψους 11,9 δισ. ευρώ, η οποία είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της επιχείρησης, ανήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος. Η Ομοσπονδία προχωρά σε απεργιακές κινητοποιήσεις (η οριστική απόφαση θα ληφθεί αργότερα σήμερα) κατά της περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ ενώ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ πρότεινε να δανείσουν οι εργαζόμενοι στο κράτος τα 400 περίπου εκατ. που υπολογίζεται ότι θα συγκεντρώσει από αυτήν.

    Η ΓΕΝΟΠ έστρεψε τα βέλη της σήμερα κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ .Ρακιντζή για το πόρισμα που έκρινε παράνομες τις χρηματοδοτήσεις του συνδικάτου από την επιχείρηση, που έχουν διακοπεί αλλά η ΓΕΝΟΠ σκοπεύει να διεκδικήσει εκ νέου ("δεν θα αφήσουμε έτσι το ζήτημα", είπε ο κ. Φωτόπουλος) καθώς και κατά του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Απ. Μπαράτση.

    Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ θα συνεδριάσει απόψε για να αποφασίσει τη μορφή και το χρόνο των κινητοποιήσεων. Η εισήγηση προβλέπει επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, με έναρξη μια εβδομάδα πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου για την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ.

    Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ υποστήριξε σήμερα ότι αν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ το αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού καθώς το μέλημα των ιδιωτών θα είναι η εξασφάλιση κερδοφορίας και όχι η κοινωνική πολιτική. Σήμερα, όπως είπε, η ΔΕΗ έχει το τρίτο φθηνότερο τιμολόγιο στην ΕΕ ενώ στις άλλες χώρες που έγιναν ιδιωτικοποιήσεις οι τιμές αυξήθηκαν μέχρι και στο διπλάσιο. Η ΓΕΝΟΠ προσφέρεται επίσης να παράσχει δάνειο ύψους 400 εκατ. ευρώ στην κυβέρνηση, όσα περίπου αναμένονται τα έσοδα από την πώληση του 17 % των μετοχών της εταιρίας, προκειμένου να αποτρέψει την πώληση.

    Ο κ. Φωτόπουλος έκανε αυτοκριτική σχετικά με ορισμένες από τις δαπάνες της ΓΕΝΟΠ που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και καλύφθηκαν από τη ΔΕΗ, λέγοντας ότι ως συνδικάτο "δώσαμε δικαιώματα, κάναμε λάθη που πρέπει να διορθωθούν".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Ανασφάλιστη εργασία

    Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανασφάλιστης εργασίας εμφανίζει ο τομέας του τουρισμού και αυτό παρά την αναμενόμενη αύξηση κατά 10% της τουριστικής κίνησης σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού (ΠΟΕΕ) και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΥΤΕ).

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησαν σήμερα στα γραφεία της ΓΣΕΕ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Προύτζος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Κούκος, το 60% των εργαζομένων στους τομείς του τουρισμού και της εστίασης εργάζονται χωρίς ασφάλιση.

    Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατήγγειλαν, ότι παρά τις επιδοτήσεις έργων εκσυγχρονισμού και ασφαλιστικών εισφορών οι οποίες έχουν μεταβάλει, όπως είπαν, μέρος του κλάδου σε «κρατικοδίαιτο» έχει αυξηθεί το ποσοστό της εκ περιτροπής εργασίας και σε ορισμένες περιπτώσεις εργαζόμενοι καλούνται να εργασθούν ως και δυο φορές το μήνα, ώστε να υποχρεωθούν σε παραίτηση.

    Αναφέρθηκαν επίσης σε περιστατικά εισαγωγής μεγάλου αριθμού αλλοδαπών εργαζομένων οι οποίοι προσελήφθηκαν με καθεστώς μαθητείας και αμοιβές έως και 60% χαμηλότερες από τις προβλεπόμενες από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Θανατηφόρες καταιγίδες

    Τουλάχιστον 128 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Αλαμπάμα από τις καταιγίδες και τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν την πολιτεία αυτή των ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γραφείου του κυβερνήτη, οι ζημιές εκτείνονται σε μια μεγάλη περιοχή.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να "δράσει γρήγορα" για να προσφέρει έκτακτη βοήθεια στην Αλαμπάμα.

    Κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί στις Πολιτείες Αλαμπάμα, 'Αρκανσο, Κεντάκι, Μισισίπι, Μισούρι, Τενεσί και Οκλαχόμα. Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει διακοπές της ηλεκτροδότησης, ζημιές σε κτίρια και μεγάλες πλημμύρες. Οι κυβερνήτες των Πολιτειών αυτών ζήτησαν από τις δυνάμεις της Εθνοφυλακής να μετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Δικαίωση για ΑΕΚ

    Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ δικαίωσε την ΚΑΕ ΑΕΚ στην προσφυγή της κατά του Ηλυσιακού και του Τάσου Δελημπαλταδάκη. Σύμφωνα με την απόφαση, ο Ηλυσιακός αποβάλλεται από το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ ισχυρίστηκε στην ακροαματική διαδικασία πως ο μάνατζερ παικτών, Τάσος Δελημπαλταδάκης, είναι και το «αφεντικό» της ΚΑΕ Ηλυσιακός, δηλαδή μεγαλομέτοχος και πρόεδρος, κάτι που θεωρείται ασυμβίβαστο. Ο Ηλυσιακός αναμένεται να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 April 2011 - 14:30:24 UTC