Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πιο αυστηρές ποινές για τη βία στα γήπεδα"
  • [02] Συγκέντρωση Σύρων διαδηλωτών στην πλατεία Κοτζιά Video
  • [03] Υποβολή φορολογικών δηλώσεων
  • [04] Σταμάτησαν τον βομβαρδισμό ο»Ώ

  • [01] "Πιο αυστηρές ποινές για τη βία στα γήπεδα"

    Αυστηρές ποινές για κρούσματα βίας στα γήπεδα προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γ. Νικητιάδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον ΓΓΑ Π. Μπιτσαξή και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιο.

    Η Πολιτεία θα κλείσει την "στρόφιγγα" της χρηματοδότησης στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το επόμενο πρωτάθλημα κιόλας, εάν η ΕΠΟ στην Γενική Συνέλευση της 3ης Ιουνίου δεν αλλάξει το πειθαρχικό δίκαιό της, τόνισε ο κ.Νικητιάδης.

    Εξάλλου, κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα, προς κάθε κατεύθυνση, θα διεξάγει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, για τα επεισόδια που έγιναν στον τελικό του Kυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του Ατρομήτου.

    Στο μεταξύ, ποινές φυλάκισης από 3 έως 6 μήνες με αναστολή επέβαλε το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο σε 3 από τους 11 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ, μετά τον αγώνα για το Κύπελλο.

    Δύο ακόμη από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν αθώοι λόγω έλλειψης δόλου, ενώ οι υπόλοιποι πέντε συγκατηγορούμενοι τους ζήτησαν και έλαβαν αναβολή από το δικαστήριο.

    Οι θέσεις των κομμάτων

    Ελάχιστες από τις διατάξεις του νόμου εφαρμόζονται στην πράξη, δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, Κ. Παταβούκας. "Δικαιοσύνη, αστυνομία, ομοσπονδίες, διοργανώτριες αρχές, χορηγοί, παράγοντες, σύλλογοι, φίλαθλοι και γονείς πρέπει να αναλάβουν το κομμάτι της ευθύνης που τους αναλογεί", ανέφερε ο Γ. Ιωαννίδης, υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού της ΝΔ. "Η κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στον αθλητισμό αποτελεί ανάγκη", τονίζει το ΚΚΕ, "αποτελέσματα θα φέρει κυρίως η πρόληψη της βίας και πολύ λιγότερο η καταστολή", λέει ο ΛΑ.Ο.Σ., ενώ για "εμπορευματοποιημένο και αντιδημοκρατικό αθλητικό μοντέλο, στο οποίο ανθίζουν φαινόμενα όπως η βία, το ντόπινγκ, η αδιαφάνεια, η παρανομία", κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Συγκέντρωση Σύρων διαδηλωτών στην πλατεία Κοτζιά Video

    Να σταματήσει η αιματοχυσία στη Συρία ζήτησαν περισσότεροι από 200 Σύροι διαδηλωτές που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά και στη συνέχεια πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

    Οι διαδηλωτές, σε προκήρυξή τους που μοιράστηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης τονίζουν ότι: «ο συριακός λαός κάνει σήμερα την επανάστασή του εναντίον ενός αυταρχικού και δικτατορικού καθεστώτος που κατέστρεψε τη χώρα, μόνο και μόνο για να παραμείνει στο θρόνο της εξουσίας... Η φτώχεια, η ανεργία, η διαφθορά, η καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η καθιέρωση της πολιτικής της βίας και της τρομοκρατίας κατά του συριακού λαού είναι οι επιτυχίες του συριακού καθεστώτος».

    Όπως καταγγέλλουν ανθρωπιστικές οργανώσεις, περισσότεροι από 500 άνθρωποι συνελήφθησαν χθες στη Ντεράα της Συρίας, όπου 70 άτομα έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες τρεις μέρες, λόγω της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων των πολιτών.

    Σύμφωνα με τους Σύρους αντικαθεστωτικούς, από την αρχή της εξέγερσης έχουν σκοτωθεί 1.000 άτομα και 7.000 έχουν τραυματιστεί.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Υποβολή φορολογικών δηλώσεων

    Ξεκινά αύριο η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους η οποία θα διαρκέσει ως τις 31 Μαΐου, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των φορολογουμένων.

    Οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν την δήλωση τους στην ΔΟΥ ή θα την αποστείλουν ταχυδρομικά υποχρεούνται να προσκομίσουν και τον φάκελο με τις αποδείξεις δαπανών. Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν τον ηλεκτρονικό τρόπο υποβολής υποχρεούνταν να διακρατήσουν το φάκελο στο σπίτι τους για τον επιδείξουν στις αρχές σε περίπτωση ελέγχου.

    Σύμφωνα με νόμο, για ατομικό εισόδημα ως 6.000 ευρώ δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων δαπανών, ενώ όταν οι δαπάνες είναι περισσότερες από τις απαιτούμενες - και μέχρι 15.000 ευρώ ατομικά ή 30.000 ευρώ για οικογένεια -, ο φορολογούμενος δικαιούται και μείωση φόρου ίση με το 10% της διαφοράς μεταξύ των δηλούμενων και των απαιτούμενων δαπανών.

    Ακόμη, όταν οι δαπάνες είναι λιγότερες από τις απαιτούμενες, ο φορολογούμενος επιβαρύνεται με ποσοστό φόρου ίσο με το 10% του ποσού των δαπανών που υπολείπεται.

    Το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει τους φορολογούμενους ότι στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο μέχρι 1.500 ευρώ θα γίνονται διασταυρώσεις μέσω του TAXIS για επαλήθευση. Στις δηλώσεις που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο μεγαλύτερο των 1.500 ευρώ θα διενεργείται από τις Εφορίες έλεγχος των σχετικών παραστατικών.

    Επίσης προειδοποιεί ότι στις περιπτώσεις που τα δικαιολογητικά αποδείξεων δαπανών που επικαλούνται αποδειχθεί ότι είναι πλαστά, διαπράττεται αξιόποινη πράξη στις οποίες θα επιβάλλονται τα σχετικά πρόστιμα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Σταμάτησαν τον βομβαρδισμό

    Οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι σταμάτησαν τον βομβαρδισμό του λιμανιού της πόλης Μιζουράτα, έπειτα από αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ, αλλά το λιμάνι παραμένει κλειστό, δήλωσε εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών.

    Παράλληλα, άλλος εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας σε θέσεις των λιβυκών κυβερνητικών δυνάμεων κοντά στην πόλη Ζιντάν, την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη, και κατέστρεψε τουλάχιστον 10 άρματα μάχης και οχήματα.

    Στο μεταξύ, ζητώντας εκδίκηση και πυροβολώντας στον αέρα περίπου χίλια άτομα παρακολούθησαν στην Τρίπολη την κηδεία ενός από τους γιους του Μουάμαρ Καντάφι που σκοτώθηκε προ ημερών μαζί με τρία από τα εγγόνια του λίβυου ηγέτη στη διάρκεια Νατοϊκής επιδρομής κατά στόχων στην λιβυκή πρωτεύουσα.

    "Ο λαός θέλει τον Μουάμαρ ηγέτη του", φώναζαν οι διαδηλωτές που συνόδευαν το νεκρό 29χρονο Σάιφ αλ Αραμπ Καντάφι στο κοιμητήριο των Μαρτύρων του Αλ Χάνι.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 May 2011 - 18:30:19 UTC