Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξήθηκε κατά 0,8% το ΑΕΠ α' τριμήνου
  • [02] Συνάντηση Μέρκελ - Στρος-Καν την Κυριακή
  • [03] "Περισσότερη Ευρώπη για τις γυναίκες" Video
  • [04] Εξεταστική για Ζήμενς ο»Ώ

  • [01] Αυξήθηκε κατά 0,8% το ΑΕΠ α' τριμήνου

    Ύστερα από περίπου δύο χρόνια συνεχούς ύφεσης, η ελληνική οικονομία εμφανίζει για πρώτη φορά θετικό πρόσημο, καθώς τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα καταγράφουν ανάπτυξη 0,8% το α' τρίμηνο του 2011, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2010 (ύφεση 2,8%).

    Τη θετική αυτή είδηση έσπευσε να ανακοινώσει από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομικών, Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα «καλό νέο με ενθαρρυντικά μηνύματα». Ο Όλι Ρεν σημείωσε, ακόμη, ότι πρόκειται για μια «θετική έκπληξη», καθώς η Επιτροπή στις τελευταίες της εκτιμήσεις προέβλεπε για την Ελλάδα μικρή ύφεση το α' τρίμηνο του 2011.

    Ο Όλι Ρεν υπογράμμισε ακόμη, την ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα μέσα στο 2011, λόγω της ύφεσης του 2010, η οποία αποδείχθηκε υψηλότερη από το αναμενόμενο, αλλά και λόγω της προς τα πάνω αναθεώρησης του δημοσιονομικού ελλείμματος.

    «H Ελλάδα εκπλήσσει την Ευρώπη με μικρό συν», γράφει το Spiegel-online αναφερόμενο στον «θετικό ρυθμό ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο του 2011».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Συνάντηση Μέρκελ - Στρος-Καν την Κυριακή

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν την Κυριακή στο Βερολίνο για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. Στη συνάντηση στην καγκελαρία, Μέρκελ και Στρος-Καν θα συζητήσουν για την πορεία της Ελλάδας και για την έκθεση των ελεγκτών της τρόικας, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ στο Βερολίνο.

    «Φυσικά είναι απολύτως σαφές ότι Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία θα είναι θέμα της συζήτησης με τον κ. Στρος-Καν», είπε ο εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ. Για τα περαιτέρω βήματα στην περίπτωση της Ελλάδας, καθοριστική θα είναι η έκθεση της τρόικας. Ο εκπρόσωπος του υπ. Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους επανέλαβε ότι η έκθεση της τρόικας αναμένεται στις αρχές με μέσα Ιουνίου.

    Ο κ. Ζάιμπερτ είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή επαφή με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της γερμανικής βουλής. Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο ότι διαμορφώνεται μέτωπο τουλάχιστον 19 βουλευτών των κομμάτων του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού που τάσσονται κατά νέας βοήθειας στην Ελλάδα και του μόνιμου μηχανισμού σταθερότητας ESM.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Περισσότερη Ευρώπη για τις γυναίκες" Video

    Εκδήλωση με θέμα «Περισσότερη Ευρώπη για τις γυναίκες: Η πρωτοβουλία των Πολιτών» διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής στο ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστούν οι άμεσες δυνατότητες της Πρωτοβουλίας των Ευρωπαίων Πολιτών, που θεσπίζει η συνθήκη της Λισαβόνας, για την προώθηση πολιτικών φύλου και ισότητας.

    Η πρωτοβουλία επιτρέπει σε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρωπαίους πολίτες από επτά χώρες-μέλη να ζητήσουν απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλουν πρόταση για ζητήματα που τους ενδιαφέρουν ιδιαίτερα.

    «Η δυνατότητα της συλλογής αυτών των υπογραφών είναι μεγάλη και έχει στόχο οι αποφάσεις να λαμβάνονται όσο το δυνατόν εγγύτερα στους πολίτες. Η πρωτοβουλία των Πολιτών δίνει τη δυνατότητα στους ευρωπαίους πολίτες να κάνουν λόμπινγκ», όπως τόνισε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου.

    Η ευρωβουλευτης της ΝΔ, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου τόνισε την ανάγκη εξοικείωσης των γυναικών με την Πρωτοβουλία και στη σύνδεσή της με θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των γυναικών, όπως οι μισθολογικές ανισότητες, η κοινωνική ένταξη και η μή πρόσβαση σε θέσεις ευθύνης.

    Η γραμματέας Γυναικών της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενεργοποίησης της Πρωτοβουλίας των Πολιτών για τη λήψη μέτρων για όσες γυναίκες δεν απολαμβάνουν ένα επαρκές δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Εξεταστική για Ζήμενς

    «Να αποδειχθούμε δίκαιοι στην κρίση, ανεξάρτητα από παραλείψεις ή παθογένειες του παρελθόντος και καταμερισμούς κομματικών ευθυνών», ζήτησε κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης επί του πορίσματος για την υπόθεση Ζήμενς ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης.

    Νωρίτερα, ο κ. Καστανίδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη δημοσιοποιώντας για πρώτη φορά, την αλληλογραφία που είχε ως υπουργός Μεταφορών την περίοδο 1996-1997 με τον τότε πρωθυπουργό και αφορούσε τη συγκρότηση ανεξάρτητης αρχής για τις προμήθειες του δημοσίου.

    Αιτιολογώντας την σημερινή του στάση, ο κ. Καστανίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχω πάντα αφοσίωση, πρώτα στη χώρα και μετά στο κόμμα μου. Δεν είναι τυχαία γεγονότα, σηματοδοτούν μια κρίσιμη καμπή στην πορεία του τόπου. Αν είχαμε τότε αποδεχθεί μια διαφορετική λειτουργία στο καθεστώς των προμηθειών, θα είχαμε κόψει τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στον πολιτικό και τους επιχειρηματίες. Δεν έχω μιλήσει έτσι 15 χρόνια, αισθάνομαι όμως βαριά την ιστορική ευθύνη να μιλήσω για όσα οφείλω».

    Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο κ. Καστανίδης μέσα από τις επιστολές του διαφαίνεται ότι ο ίδιος επέμεινε να ελέγχονται όλες οι συμβάσεις του δημοσίου από ανεξάρτητη αρχή.

    Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων για το πόρισμα της εξεταστικής

    «Για μας στο ΠΑΣΟΚ η ηθική στην πολιτική και στη διακυβέρνηση είναι δέσμευση και πέρα από την ευθύνη να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, χρέος μας είναι να επιστρέψει η ηθική κι η διαφάνεια», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ε. Μπεντενιώτης.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Τζαβάρας σημείωσε ότι η πορεία της συγκεκριμένης εξεταστικής επιτροπής επιβαρύνθηκε εξαρχής από τις εξαγγελίες του ίδιου του πρωθυπουργού που προσπάθησαν να πείσουν τον ίδιο το λαό ότι θα μπει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο και καλλιεργήθηκαν υπερβολικές προσδοκίες.

    Στις διαχρονικές ευθύνες στην άσκηση κοινής πολιτικής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπέρ του κεφαλαίου αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Μ. Βορίδης χαρακτήρισε αδιανόητη την αδυναμία, τόσο της εξεταστικής, όσο και της εκτελεστικής εξουσίας επί τόσα χρόνια να μη μπορούν να προσδιορίσουν την ζημία που επήλθε στο δημόσιο από τις συμβάσεις με τη γερμανική εταιρεία.

    Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης σημείωσε ότι από τις αποκαλύψεις του υπ. Δικαιοσύνης, προκύπτει ως πολιτικός υπεύθυνος του σκανδάλου της Siemens, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 May 2011 - 18:30:20 UTC