Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για απόπειρα βιασμού κατηγορείται ο Στρος Καν
  • [02] Το Αζερμπαϊτζάν κέρδισε τον 56ο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον-Στην 7η θέση η Ελλάδα
  • [03] Ντέρμπι "Δικεφάλων" στα πλέι οφ για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας
  • [04] Επίθεση με μολότοφ
  • [05] Ενθαρρυντικά μηνύματα
  • [06] ''Πολιτική λύση''
  • [07] "Όχι στη συνδιαχείριση"
  • [08] Αμελείς Ελληνίδες
  • [09] Τελικός "αιωνίων" ο»Ώ

  • [01] Για απόπειρα βιασμού κατηγορείται ο Στρος Καν

    Οι κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης, της απόπειρας βιασμού και της ομηρίας απαγγέλθηκαν σήμερα στον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του στο αεροδρόμιο JFK, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Η κατηγορία εκτιμάται ότι θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα για τον ίδιο και το ΔΝΤ, το οποίο διαχειρίζεται δάνεια δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των κρίσεων χρέους στην ευρωζώνη. Η υπόθεση ακολουθεί την ανακοίνωση του Τζον Λίπσκι, δεύτερου τη τάξει στο Ταμείο, ότι θα αποχωρήσει τον Αύγουστο από αυτό, με τη λήξη της θητείας του.

    Ο δικηγόρος του, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, δήλωσε ότι ο Στρος-Καν, ο οποίος αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή, αργότερα σήμερα, θα δηλώσει αθώος.

    Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ και πιθανός υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο JFK, αφού είχε επιβιβαστεί σε μια πτήση της Air France για το Παρίσι, είπε ο εκπρόσωπος του NYPD Πολ Μπράουν.

    Μια 32χρονη καμαριέρα κατέθεσε μήνυση για επίθεση και απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης, αφού «απέδρασε» από το δωμάτιο του 62χρονου Στρος-Καν στο ξενοδοχείο Sofitel στην Τάιμς Σκουέαρ.

    Σύμφωνα με τον Μπράουν η 32χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρούζβελτ με «ελαφρά τραύματα» μετά την επίθεση, που είπε πως σημειώθηκε όταν μπήκε στο δωμάτιο για να καθαρίσει περίπου στις 13:00 τοπική ώρα.

    Τον Οκτώβριο του 2008 ο Στρος-Καν είχε ζητήσει συγγνώμη για ένα «σφάλμα κρίσεως» που διέπραξε στη σχέση του με μια υφισταμένη του, αλλά επέμεινε πως δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε καταχράστηκε τη θέση του, κάτι στο οποίο κατέληξε εσωτερική έρευνα από επιτροπή του διεθνούς οικονομικού οργανισμού.

    Ο Στρος-Καν επρόκειτο να λάβει μέρος την Δευτέρα στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και να εκφωνήσει ομιλία στο 12ο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ σήμερα πρόκειται να συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, στο Βερολίνο.

    Το ΔΝΤ απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο. Στελέχη του διοικητικού του συμβουλίου είπαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι επίσημα δεν έχουν ενημερωθεί για το συμβάν.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Το Αζερμπαϊτζάν κέρδισε τον 56ο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον-Στην 7η θέση η Ελλάδα

    Το Αζερμπαϊτζάν με το τραγούδι Running Scared και με ερμηνευτές τους Ell και Nikki είναι ο νικητής του 56ου διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ, ενώ η Ελλάδα κατέκτησε την 7η θέση.

    Τη δεύτερη θέση κέρδισε η Ιταλία, η οποία επέστρεψε στο διαγωνισμό ύστερα από πολυετή απουσία, ενώ τρίτη αναδείχθηκε η Σουηδία.

    Η Ελλάδα με το Watch My Dance που ερμήνευσαν ο Λούκας Γιώρκας και ο Stereo Mike κατέλαβε την 7η θέση.

    Το Αζερμπαϊτζάν πήρε την πρωτιά με 221 βαθμούς, η Ιταλία συγκέντρωσε 189 βαθμούς, η Σουηδία 185 και η Ελλάδα 120.

    Έτσι, ο επόμενος διαγωνισμός της Γιουροβίζιον θα πραγματοποιηθεί στο Μπακού, πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, μουσουλμανική χώρα του Καυκάσου και πρώην δημοκρατία της ΕΣΣΔ. Η φετινή συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν είναι μόλις η τέταρτη στη Γιουροβίζιον.

    Πάνω από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές σε 40 χώρες του κόσμου παρακολούθησαν το φετινό διαγωνισμό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1956.

    Ο Γάλλος Amaury Vassili, 21 ετών, τενόρος, ο οποίος θεωρείτο φαβορί κατέλαβε την 15η θέση. Τελευταία στην κατάταξη τερμάτισε η Ελβετία, ενώ η περυσινή νικήτρια, η Γερμανίδα Λένα, η οποία ονειρευόταν να χαρίσει μια δεύτερη νίκη στην πατρίδα της, κατέληξε δέκατη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ντέρμπι "Δικεφάλων" στα πλέι οφ για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας

    Με δύο ακόμη αγώνες, στο πλαίσιο της 3ης ημέρας, συνεχίζονται σήμερα τα πλέι οφ για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, προκειμένου να προκύψει η ομάδα, που θα συμμετάσχει στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ, μετά τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, που θα αγωνισθεί απευθείας στους ομίλους.

    Το μεγάλο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο (18:15) με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

    Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει περιθώρια γι' άλλες απώλειες, καθώς στη δεύτερη ημέρα των πλέι οφ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Παναθηναϊκό, και θέλει μόνο τη νίκη για να συνεχίσει να ελπίζει στην κατάκτηση της θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ.

    Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ, που νίκησε με 2-1 τον Ολυμπιακό στο Βόλο και είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, είναι σε πολύ καλή ψυχολογία και θέλει τη νίκη για να γίνει το φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς στα πλέι οφ.

    Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας ο Ολυμπιακός Βόλου θα υποδεχθεί (20:30) στο «Πανθεσσαλικό στάδιο» τον Παναθηναϊκό.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Επίθεση με μολότοφ

    Τρία άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων το ένα σοβαρά, κατά τη χθεσινή επίθεση με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και στην είσοδο της λαϊκής αγοράς, στη οδό Καλλιδρομίου και Χαριλάου Τρικούπη.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δράστες της καταδρομικής επίθεσης, μετά την εκτόξευση μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα, φεύγοντας προς την πλευρά της λαϊκής αγοράς εντόπισαν στη διασταύρωση Χαριλάου Τρικούπη και Καλλιδρομίου μία μοτοσικλέτα με δύο αστυνομικούς της ασφάλειας στους οποίους επιτέθηκαν. Οι αστυνομικοί εγκατέλειψαν την μοτοσικλέτα και έφυγαν χωρίς να τραυματιστούν, αλλά οι δράστες πυρπόλησαν το δίκυκλο με μολότοφ με αποτέλεσμα να γίνει έκρηξη στο ρεζερβουάρ της βενζίνης. Οι φλόγες επεκτάθηκαν σε διπλανό μπάγκο της λαϊκής όπου άρπαξε φωτιά μία 55χρονη γυναίκα, η οποία πουλούσε λουλούδια.

    Ένας υπάλληλος της λαϊκής, 47 ετών, αγκάλιασε τη γυναίκα για να σβήσει τις φλόγες με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα ο ίδιος, ενώ ελαφρότερα εγκαύματα υπέστη η γυναίκα και ένας διερχόμενος αλλοδαπός βουλγαρικής υπηκοότητας, κάτοικος της περιοχής.

    Και οι τρεις διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου ο 47χρονος νοσηλεύεται διασωληνομένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ οι άλλοι δύο νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Ενθαρρυντικά μηνύματα

    Ύστερα από περίπου δύο χρόνια συνεχούς ύφεσης, η ελληνική οικονομία εμφανίζει για πρώτη φορά θετικό πρόσημο, καθώς τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα καταγράφουν ανάπτυξη 0,8% το α' τρίμηνο του 2011, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2010 (ύφεση 2,8%).

    Τη θετική αυτή είδηση έσπευσε να ανακοινώσει από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομικών, Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα «καλό νέο με ενθαρρυντικά μηνύματα». Ο επίτροπος σημείωσε, ακόμη, ότι πρόκειται για μια «θετική έκπληξη», καθώς η Επιτροπή στις τελευταίες της εκτιμήσεις προέβλεπε για την Ελλάδα μικρή ύφεση το α' τρίμηνο του 2011.

    Ο Όλι Ρεν υπογράμμισε ακόμη, την ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα μέσα στο 2011, λόγω της ύφεσης του 2010, η οποία αποδείχθηκε υψηλότερη από το αναμενόμενο, αλλά και λόγω της προς τα πάνω αναθεώρησης του δημοσιονομικού ελλείμματος.

    Παράλληλα διαμήνυσε ότι θα πρέπει να παραμεριστούν οι πολιτικές διαφορές και οι έριδες στην Ελλάδα, προκειμένου να εφαρμοστεί το «αναγκαίο» πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

    Στη βασική διαπίστωση ότι στην Ελλάδα υπάρχει, παράλληλα με τη συνεχιζόμενη δημοσιονομική εξυγίανση, σταδιακή τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, η οποία αναμένεται να αποκτήσει θετικό πρόσημο το 2012 (+1,1%), καταλήγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης των εαρινών οικονομικών της προβλέψεων.

    Στα αρνητικά της έκθεσης για την Ελλάδα περιλαμβάνονται οι εκτιμήσεις για την ανεργία, που θα φτάσει το 15,3% το 2012, καθώς και για το δημόσιο χρέος, που θα φτάσει το 166,1% τον επόμενο χρόνο.

    «Η εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής πολιτικής, αποτελεί κλειδί και ουσιαστικό παράγοντα για την επίτευξη μεσοπρόθεσμα μιας βιώσιμης πορείας ανάπτυξης και μεγέθυνσης της οικονομίας και μιας διατηρήσιμης δημοσιονομικής προσαρμογής», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών και προαναγγέλλει ότι η χώρα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2012, καθώς ξεπεράστηκε το κατώτερο σημείο της ύφεσης.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «οι εαρινές προβλέψεις, όπως επισημαίνεται και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψη την υπό εξέλιξη αξιολόγηση από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες, αλλά ούτε και το υπό διαμόρφωση Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Συνεπώς, οι προβλέψεις των δημοσιονομικών μεγεθών (του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους) αντικατοπτρίζουν στις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την κατάσταση που θα διαμόρφωνε η παθητική αντιμετώπιση της κρίσης και η απουσία οποιασδήποτε νέας πολιτικής παρέμβασης από την κυβέρνηση».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] ''Πολιτική λύση''

    Την πλήρη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του ΟΗΕ για την επίτευξη πολιτικής λύσης στην κρίση της Λιβύης, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Αμπντούλ Ιλάχ Χατίμπ.

    Ο υπουργός δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα η Ελλάδα θα αποστείλει πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια στη Βεγγάζη. Μαζί με την βοήθεια θα αποσταλεί ιατρική μονάδα, καθώς και μία ομάδα εκπροσώπων του υπουργείου εξωτερικών που θα εγκατασταθούν στη Βεγγάζη και θα αποτελέσουν το σύνδεσμο με τους αντικαθεστωτικούς.

    "Στόχος μας είναι να κρατάμε ανοικτές πόρτες, δίαυλος, με όλες τις πλευρές", δήλωσε ο κ. Δρούτσας.

    Από την πλευρά του ο κ. Χατίμπ, αφού ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό για τα μέσα που θα του παράσχει η ελληνική πλευρά για τη μετάβασή του στην Τρίπολη της Λιβύης, υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στις προσπάθειες του ΟΗΕ για την επίτευξη λύσης στην κρίση της Λιβύης.

    Στη συνέχεια, ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ είχε συνάντηση με το πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά στη συνάντηση, που διήρκησε περισσότερο από μια΄μιση ώρα, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για το ζήτημα της Λιβύης, ενώ δόθηκε έμφαση στην αναζήτηση πολιτικής λύσης για την οποία έχει ήδη μιλήσει η ελληνική πλευρά.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] "Όχι στη συνδιαχείριση"

    Απορρίπτει κάθε προοπτική συναίνεσης στην κυβερνητική πολιτική ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα συνδιαχειριστεί το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η χώρα.

    «Έχουμε απορρίψει την προοπτική να συγκυβερνήσουμε οδηγώντας μαζί με άλλους τη χώρα σε λάθος δρόμο. Προτείναμε τη βάση της αληθινής συναίνεσης: το πρόγραμμα μας. Θέλουμε εντολή για να βγάλουμε τον τόπο από το αδιέξοδο. Όχι για να "συνδιαχειριστούμε" το αδιέξοδο» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

    Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να ζητήσει πρόωρες εκλογές καθώς, όπως λέει, «δεν μας ενδιαφέρει απλώς να αντικαταστήσουμε μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο», και επισημαίνει για ακόμα μια φορά πως το πρόγραμμα που παρουσίασε στο Ζάππειο πρέπει να υλοποιηθεί στο σύνολό του και όχι τμηματικά ή αποσπασματικά.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει ότι η αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου είναι αναγκαία προϋπόθεση για να σωθεί η χώρα και να βγει από την κρίση. Παράλληλα απορρίπτει κάθε ιδέα επιστροφής στη δραχμή αποδίδοντας την σχετική παραφιλολογία που αναπτύσσεται στο εξωτερικό σε κερδοσκοπικά παιχνίδια.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Αμελείς Ελληνίδες

    Στις γυναίκες που ζουν σε αστικές περιοχές της χώρας μας εντοπίζεται συχνότερα ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), που ενοχοποιείται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ο οποίος αποτελεί σήμερα τη δεύτερη, κατά σειρά συχνότητας, αιτία θανάτου γυναικών από καρκίνο, παγκοσμίως αλλά και στην Ευρώπη. Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες δυτικοευρωπαϊκές χώρες, όπου η πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έχει ενταχθεί σε κρατικά προγράμματα και το ποσοστό κάλυψης κυμαίνεται από 50% έως 93%, το ποσοστό 32,3% της Ελλάδας είναι πολύ χαμηλό.

    Δυστυχώς, οι Ελληνίδες, αν και γνωρίζουν ότι πρέπει, συνεχίζουν να μην κάνουν τεστ Παπανικολάου σε τακτά διαστήματα, ενώ εμφανίζονται επιφυλακτικές και ως προς τον εμβολιασμό κατά του ιού.

    Οι επιστήμονες αποδίδουν αυτή τη στάση στην έλλειψη παιδείας σε θέματα πρόληψης, στην έλλειψη οργανωμένου κρατικού σχεδιασμού, αλλά και στην ανεπαρκή ενημέρωση του κοινού.

    Τα δεδομένα αυτά προκύπτουν από στοιχεία έρευνας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Λυσιστράτη» (Οκτώβριος 2005-Ιανουάριος 2011) της Α΄και της Δ΄ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

    Ο ιός HPV πλήττει πιο συχνά τις αστές

    Η συχνότητα εμφάνισης της λοίμωξης από τους ογκογόνους τύπους του ιού ήταν μεγαλύτερη στα αστικά κέντρα και μικρότερη σε μικρά χωριά. Συγκεκριμένα, οι περιοχές με την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης λοίμωξης από ογκογόνους HPV- τύπους ήταν κατά σειρά η Αθήνα (10,14%), η Αλεξανδρούπουλη (9,67%), το Ναύπλιο (8,0%), η Καστοριά (7,5%), η Ορεστιάδα (7,5%), η Θεσσαλονίκη (6,9%), το Άργος (6,6%), η Κεφαλλονιά (6,38%), η Κοζάνη (6,25%), η Βέροια (6,12%), η Σκιάθος (5,8%), η Δράμα (5,80%), η Φλώρινα (5,88%), τα Τρίκαλα (5,55%), ο Πειραιάς (5,55%), η Κέρκυρα (4,66%) κ.α.

    Τη μικρότερη συχνότητα HPV λοίμωξης παρουσίασαν γυναίκες μικρών χωριών.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [09] Τελικός "αιωνίων"

    Για 7η φορά στην ιστορία τους και 4η διαδοχική, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν απόψε τον τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδας, στον τελικό της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί κλειστό του Ελληνικού, στις 18:30. Ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να κάνει το 6-1, αφού μόλις πέρυσι πανηγύρισαν οι «ερυθρόλευκοι» την πρώτη νίκη τους στην καταληκτική αναμέτρηση του θεσμού, απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλους του Ολυμπιακού από το 2002, οχτώ χρόνια πριν δηλαδή, όταν είχε στεφθεί πάλι Κυπελλούχος Ελλάδας στο ΣΕΦ, απέναντι στο Μαρούσι.

    του Κυπέλλου Ελλάδας, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, την Κυριακή στο κλειστό του Ελληνικού σ

    Στη συνέντευξη Τύπου, το Σάββατο, οι δύο προπονητές, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς εξέφρασαν την προσδοκία ο κόσμος, μετά τον αγώνα, να μιλά για μπάσκετ.

    Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς εξέφρασε το σεβασμό του στον Ολυμπιακό και ευχήθηκε μία ημέρα να διεξάγεται ο τελικός σε γεμάτο γήπεδο. και αναφέρθηκε στη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι παίκτες του στη μετάβαση από τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στη συγκέντρωση στην επίτευξη του νέου στόχου.

    Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς αναφέρθηκε στα προβλήματα τραυματισμών που έχουν ταλανίσει την ομάδα του Πειραιά, έδωσε συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη δίκαιη κατάκτηση της Ευρωλίγκας, ενώ σημείωσε πως οι δύο νίκες του Ολυμπιακού φέτος απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν δίνουν προβάδισμα στους παίκτες του για την κατάληψη ενός δεύτερου διαδοχικού τίτλου στο Κύπελλο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 May 2011 - 8:30:24 UTC