Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Όχι" Σαμαρά στη συνδιαχείριση
  • [02] Ενθαρρυντικά μηνύματα
  • [03] "Λύση υπάρχει και είναι πολιτική"
  • [04] Αφιερωμένος στους Special Olympics ο»Ώ

  • [01] "Όχι" Σαμαρά στη συνδιαχείριση

    Απορρίπτει κάθε προοπτική συναίνεσης στην κυβερνητική πολιτική ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα συνδιαχειριστεί το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η χώρα.

    «Έχουμε απορρίψει την προοπτική να συγκυβερνήσουμε οδηγώντας μαζί με άλλους τη χώρα σε λάθος δρόμο. Προτείναμε τη βάση της αληθινής συναίνεσης: το πρόγραμμα μας. Θέλουμε εντολή για να βγάλουμε τον τόπο από το αδιέξοδο. Όχι για να "συνδιαχειριστούμε" το αδιέξοδο» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

    Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να ζητήσει πρόωρες εκλογές καθώς, όπως λέει, «δεν μας ενδιαφέρει απλώς να αντικαταστήσουμε μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο», και επισημαίνει για ακόμα μια φορά πως το πρόγραμμα που παρουσίασε στο Ζάππειο πρέπει να υλοποιηθεί στο σύνολό του και όχι τμηματικά ή αποσπασματικά.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει ότι η αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου είναι αναγκαία προϋπόθεση για να σωθεί η χώρα και να βγει από την κρίση. Παράλληλα απορρίπτει κάθε ιδέα επιστροφής στη δραχμή αποδίδοντας την σχετική παραφιλολογία που αναπτύσσεται στο εξωτερικό σε κερδοσκοπικά παιχνίδια.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Ενθαρρυντικά μηνύματα

    Ύστερα από περίπου δύο χρόνια συνεχούς ύφεσης, η ελληνική οικονομία εμφανίζει για πρώτη φορά θετικό πρόσημο, καθώς τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα καταγράφουν ανάπτυξη 0,8% το α' τρίμηνο του 2011, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2010 (ύφεση 2,8%).

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης των εαρινών οικονομικών της προβλέψεων, καταλήγει στη βασική διαπίστωση ότι στην Ελλάδα υπάρχει, παράλληλα με τη συνεχιζόμενη δημοσιονομική εξυγίανση, σταδιακή τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, η οποία αναμένεται να αποκτήσει θετικό πρόσημο το 2012 (+1,1%).

    Στα αρνητικά της έκθεσης για την Ελλάδα περιλαμβάνονται οι εκτιμήσεις για την ανεργία, που θα φτάσει το 15,3% το 2012, καθώς και για το δημόσιο χρέος, που θα φτάσει το 166,1% τον επόμενο χρόνο.

    Ξεπεράστηκε το κατώτερο σημείο της ύφεσης, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και προαναγγέλλει ότι η χώρα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2012, καθώς «οι εαρινές προβλέψεις το, όπως επισημαίνεται και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψη την υπό εξέλιξη αξιολόγηση από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες, αλλά ούτε και το υπό διαμόρφωση Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής».

    Ωστόσο, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Μονάχου Munchner Merkur, προεξοφλεί ότι η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στις αγορές το 2012, ενώ ασκώντας πίεση να προχωρήσει η υλοποίηση των δεσμεύσεων για τις ιδιωτικοποιήσεις, λέει ότι η χώρα «θα πρέπει να επιταχύνει στην κατεύθυνση των αποκρατικοποιήσεων προκειμένου να εκταμιευτεί η τρίτη δόση του δανείου (των 110 δισ. ευρώ), καθώς και οι επόμενες».

    «Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει τους στόχους του 2011, από τους οποίους απέχει λίγο αυτή τη στιγμή - παρά τις μεγάλες, αξιοθαύμαστες προσπάθειες που καταβάλλει» σημειώνει, ενώ αντικρούει με έμφαση τη συζήτηση για έξοδο από το ευρώ, καθως «θα είχε ολέθριες συνέπειες για την ίδια τη χώρα, αλλά και για το σύνολο της Ευρωζώνης».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Λύση υπάρχει και είναι πολιτική"

    Μήνυμα προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας "ότι μπορούν να συναντηθούν σε μια κοινή επιδίωξη", έστειλε από το Διδυμότειχο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ο οποίος το μεσημέρι ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της πόλης.

    "Βρισκόμαστε στη μέση μιας δύσκολης διαδρομής. Το πρόβλημα μας είναι η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής. Λύση υπάρχει και είναι πολιτική. Αρκεί να αρθούμε όλοι πάνω από τα μικρά και να προσηλωθούμε στα μεγάλα", είπε ο πρόεδρος

    Αναφερόμενος στους ακρίτες της Θράκης ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι "δίνουν καθημερινή μάχη για ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο αύριο, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες". Και κατέληξε λέγοντας "αντλούμε ελπίδα από το παράδειγμα σας".

    Αμέσως μετά την τελετή ανακήρυξης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Βυζαντινό κάστρο του Πυθίου και στη συνέχεια παρακάθισε σε γεύμα που του παρέθεσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης.

    Ο κ. Παπούλιας βρέθηκε στην «πόλη των κάστρων» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα «Ελευθέρια 2011».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Αφιερωμένος στους Special Olympics

    Αφιερωμένος στους "Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, Αθήνα 2011" ήταν ο σημερινός "28ος Γύρος Αθήνας". Η εκκίνηση των αθλητών δόθηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, στο Παναθηναϊκό στάδιο στις 10 το πρωί, ενώ την ίδια ώρα έγινε και η εκκίνηση για τα άτομα με αναπηρία από την πλατεία Κολοκοτρώνη. Ο τερματισμός έγινε στην πλατεία Συντάγματος, όπου και πραγματοποιήθηκε συναυλία με έλληνες καλλιτέχνες.

    Στον φετινό "28ο Γύρο της Αθήνας", που διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης, δήλωσαν συμμετοχή περισσότερα από 12.000 άτομα, ενώ πέρυσι είχαν δηλώσει συμμετοχή περίπου 6.000 άτομα.

    Όλοι οι δρομείς πήραν αναμνηστικό δίπλωμα για τη συμμετοχή τους. Λόγω της διεξαγωγής του "28ου Γύρου της Αθήνας", πραγματοποιήθηκαν σταδιακές - τμηματικές διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίες άρχισαν στις 8:30 το πρωί και διήρκησαν μέχρι την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 May 2011 - 12:30:18 UTC