Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλι Ρεν: "Μεταρρυθμιστική κόπωση"
  • [02] Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης
  • [03] Εγκαινιάστηκε σήμερα, η νέα κινεζική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [04] Eκμετάλλευση κοιτασμάτων
  • [05] Φωτογραφία του δράστη
  • [06] Τιμωρία για Ηρακλή
  • [07] Με χαμηλό κόστος
  • [08] Ημιτελικά για τα πλέι οφ ο»Ώ

  • [01] Όλι Ρεν: "Μεταρρυθμιστική κόπωση"

    «Βιώνω καθημερινά μια σχιζοφρενική κατάσταση, προκειμένου να συνδυαστεί αφενός η "κόπωση στήριξης" από τις χώρες του κοινοτικού Βορρά, προς αυτές του κοινοτικού Νότου και αφετέρου η "μεταρρυθμιστική κόπωση" στις νότιες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Όλι Ρεν, σε συνέδριο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους από την ευρωζώνη.

    Ο Όλι Ρεν προειδοποίησε ότι εάν συνεχιστεί αυτή η διάσταση απόψεων, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κινδυνεύει να υποστεί πλήγματα.

    Αναφερόμενος, ειδικότερα, στην περίπτωση της ελληνικής κρίσης και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξεύρεση λύσης, ο κοινοτικός επίτροπος υπογράμμισε ότι παρουσιάζονται ορισμένα εμπόδια από τις "κόκκινες γραμμές" που θέτουν κάποια κράτη - μέλη, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ, αλλά και "οι πολιτικοί περιορισμοί στην Ελλάδα". Στο πλαίσιο αυτό, ο Όλι Ρεν κάλεσε τους πάντες να μην θέτουν εμπόδια, να ξεπεράσουν αυτές τις "κόκκινες γραμμές" και τελικά να συμβάλουν εποικοδομητικά στην εξεύρεση λύσης.

    Αν γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα δέχεται ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση, προειδοποίησε ο Γιούργκεν Σταρκ, μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΕΚΤ.

    Η προειδοποίηση έγινε την Τετάρτη στη διάρκεια συνεδρίου στην Αθήνα, αλλά οι αγορές αντέδρασαν στα σχόλια την Πέμπτη, αφού δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Financial Times Deutschland ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ διατύπωσε μια παρόμοια απειλή σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης

    Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, έγιναν δεκτοί ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης και ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, προκειμένου να υποβάλουν διάβημα κατά του μνημονίου και να συζητήσουν την πρότασή τους για έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση.

    «Το μνημόνιο και οι δανειακές συμβάσεις είναι συνταγματικά άκυρα, καθώς δεν υπογράφηκαν από τα τρία πέμπτα της Βουλής, ούτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρά μόνον από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου», ανέφερε σε δήλωση του κατά την έξοδό του από το προεδρικό μέγαρο ο Μίκης Θεοδωράκης, ιδρυτής από την 1η Δεκεμβρίου 2010 της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών "Σπίθα".

    Ο κ. Κασιμάτης από την πλευρά του δήλωσε: «Είμαστε κράτος υποτελές, βρισκόμαστε υπό κατοχή. Δεν μένει τίποτα άλλο, παρά μόνον ο λαός να πάρει στα χέρια του την υπόθεση».

    Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου διευκρίνισε: «Οι όροι που περιλαμβάνονται στη δανειακή σύμβαση και στο μνημόνιο παραβιάζουν όλες τις θεμελιώδης αρχές και του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας και τους Διεθνούς Δικαίου. Θα πρέπει να βρεθεί μία κυβέρνηση και να ζητήσει την πλήρη ακύρωση αυτών των συμφωνιών. Εάν δεν αλλάξει το σκηνικό, σύντομα η χώρα θα φτάσει στο κατώτατο χάλι του χάους και της διάλυσης».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Εγκαινιάστηκε σήμερα, η νέα κινεζική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ εγκαινίασε σήμερα, 19 Μαϊου, σε πιλοτική φάση, την Κινεζική ιστοσελίδα του, http://web.ana-mpa.gr/anachina/index.php.

    Για πρώτη φορά ένα ευρωπαϊκό εθνικό πρακτόρειο δημιουργεί ιστοσελίδα, η οποία επικεντρώνεται στο κινεζικό κοινό, που αποτελεί τη μεγαλυτερη κοινότητα χρηστών του Διαδικτύου, αλλα και την δεύτερη μεγαλυτερη οικονομία του κόσμου.

    Στόχος του εθνικού πρακτορείου της Ελλάδας είναι να καθιερωθεί ως η πιο γνωστή και έγκυρη πηγή ειδήσεων και πληροφοριών στο Διαδίκτυο για τον κινεζικό κόσμο, σε θέματα που αφορούν την Ελλάδα, τον ελληνισμό, τις διμερής σχέσεις, το εμπόριο, την οικονομία, τον πολιτισμό, τουρισμό, κ.α.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Eκμετάλλευση κοιτασμάτων

    Σε ορίζοντα δύο ετών θα έχει τεθεί σε λειτουργία ο αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας, ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ενώ επανέλαβε ότι σε ορίζοντα 15 - 20 ετών η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει έσοδα 10 - 15 δισ. δολαρίων από την εκμετάλλευση εγχώριων κοιτασμάτων πετρελαίου που εκτιμώνται σε 400 - 500 εκατ. βαρέλια.

    Αναφερόμενος στα ενεργειακά ο κ. Μανιάτης ότι οι βασικές προτεραιότητες της ενεργειακής πολιτικής είναι η ασφάλεια εφοδιασμού, η μείωση της εξάρτησης από εσαγόμενα καύσιμα, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η αντιμετώπιση της αστάθειας από τις διεθνείς εξελίξεις στην αγορά ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι επιλογές για κατασκευή των νέων αγωγών φυσικού αερίου (Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας, Ελλάδας - Βουλγαρίας, South Stream, TAP) και πετρελαίου (Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη) που διέρχονται από τη χώρα μας.

    Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι ο αγωγός Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας (ITGI) που θα έχει και δυνατότητα αντίστροφης ροής (από Ιταλία προς Ελλάδα) σε συνδυασμό με τον ελληνοβουλγαρικό και τις επεκτάσεις του προς Ρουμανία, Ουγγαρία μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και της περιοχής μας.

    Για τις έρευνες πετρελαίου ο υφυπουργός επανέλαβε ότι σύντομα θα θεσπιστεί νέο θεσμικό πλαίσιο με βελτιωμένα κίνητρα για τους επενδυτές (μεταξύ αυτών και η μείωση της φορολογίας στο 20 %), καθώς και για την ίδρυση φορέα διαχείρισης των δικαιωμάτων του Δημοσίου στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Φωτογραφία του δράστη

    Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας ανέλαβε την προανάκριση για την υπόθεση της συμπλοκής μεταξύ αστυνομικών και δύο ενόπλων, χθες βράδυ, στη περιοχή της Πεύκης, κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικού ελέγχου.

    Επιπλέον, και δεδομένου ότι παραμένουν άγνωστα τα στοιχεία των δραστών, δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΛΑΣ φωτογραφία του ένοπλου, που τραυματίστηκε, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, και σήμερα νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Είναι ο νεαρός, ο οποίος πυροβόλησε εναντίον των δύο αστυνομικών.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, χθες το απόγευμα, υπάλληλος του Πολιτιστικού Κέντρου Πεύκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και ανέφερε την παρουσία ενοχλητικού ατόμου.

    Τα μέλη του πληρώματος περιπολικού, που κατευθυνόταν στο σημείο, διαπίστωσαν στη συμβολή των δρόμων Αιόλου και Επικούρου δύο ύποπτα νεαρά άτομα, που περιεργάζονταν μία μοτοσικλέτα και επιχείρησαν να τα ελέγξουν.

    Καθώς οι δύο αστυνομικοί πλησίαζαν, οι δύο ύποπτοι προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, αλλά καταδιώχθηκαν πεζή από τους άνδρες του περιπολικού. Τότε ένας από τους καταδιωκόμενους πυροβόλησε από πολύ κοντινή απόσταση κατά των αστυνομικών, τραυματίζοντας τον έναν από αυτούς στον θώρακα και τον άλλο στο λαιμό και την κοιλιά.

    Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, και ο ένας εκ των δραστών έπεσε στο σημείο τραυματισμένος. Ο δεύτερος επιβιβάσθηκε στο περιπολικό και διέφυγε.

    Το αστυνομικό όχημα εντοπίσθηκε, ύστερα από έρευνες, στην περιοχή της Κηφισιάς, στη συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Φαιστού. Μέσα σ΄αυτό βρέθηκε το υπηρεσιακό πιστόλι του τραυματία αστυνομικού, ενώ στο στο σημείο της συμπλοκής, μέχρι στιγμής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    Ένα πιστόλι, μάρκας GLOCK, με γεμιστήρα των 13 φυσιγγίων και μία στη θαλάμη, 16 κάλυκες των 9 χιλιοστών, ένας ταξιδιωτικός σάκος, που περιείχε μια γεμιστήρα πιστολιού GLOCK με 26 φυσίγγια, καθώς και διάφορα κατσαβίδια. Επίσης, ένα άδειο πλαστικό μπιτόνι με οσμή βενζίνης.

    Όπως προέκυψε από την έρευνα, η μοτοσικλέτα που περιεργάζονταν οι δύο δράστες είχε κλαπεί στις 16.05.2011 από την περιοχή της Κυψέλης.

    Από τις έως τώρα εργαστηριακές εξετάσεις του πιστολιού, που βρέθηκε στο σημείο της συμπλοκής, δεν προκύπτει ταύτιση με τρομοκρατικές ενέργειες. Οι εργαστηριακές έρευνες συνεχίζονται για τυχόν ταύτιση με άλλες εγκληματικές πράξεις.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Τιμωρία για Ηρακλή

    Η Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ ανακάλεσε και τα έξι δελτία των ποδοσφαιριστών του Ηρακλή, οι οποίοι μεταγράφηκαν στο "Γηραιό" την παρελθούσα χειμερινή περίοδο, λόγω «δόλιας έκδοσής τους, σύμφωνα με το άρθρο 34, παράγραφος 1γ του ΚΑΠ Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων». Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα δελτία των Μονσέφ Ζερκά, Νόρμπερτ Βιτκόφσκι, Ζοέλ Επαλέ, Σάνι Καϊτά, Σεμπάστιαν Χαβιέ Ρόμπλες και Νγκουάτ Μαχόπ. Ταυτόχρονα, επέβαλε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης πρόστιμο 50.000 ευρώ και απέστειλε το φάκελο της υπόθεσης στα αρμόδια όργανα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Με χαμηλό κόστος

    Σε μήνυμα που απέστειλε σε εκδήλωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας με θέμα: "Αερομεταφορές και Τουρισμός, Αεροπορικές Εταιρίες Χαμηλού Κόστους, Ευκαιρίες και Προκλήσεις για τον Ελληνικό Τουρισμό", ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, τόνισε ότι οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους μπορούν να συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, διεκδικώντας μερίδιο από τα 400 εκατομμύρια επιβατών που ταξιδεύουν με αυτές τις εταιρίες.

    Αναφερόμενος στις δράσεις που θα προσελκύσουν αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας ανακοίνωσε, ότι προωθείται το άνοιγμα στρατιωτικών αεροδρομίων σε μεικτή χρήση, όπως η Ανδραβίδα, ενώ σχεδιάζονται έργα σε ένα μεγάλο αριθμό περιφερειακών αεροδρομίων, προϋπολογισμού άνω των 300 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα, όπως είπε είναι ήδη ενθαρρυντικά σε αεροδρόμια όπως η Νέα Αγχίαλος, το Άκτιο, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Ρόδος, κ.α.

    Ο κ. Βούγιας, όπως τονίστηκε και σε προηγούμενο τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι το 2012 θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες παραχωρήσεις σε ιδιώτες των περιφερειακών αεροδρομίων και ήδη το προσεχές διάστημα αναμένεται η επιλογή του συμβούλου με στόχο την υποβολή της μελέτης μέχρι το τέλος του έτους.

    Τέλος, ανακοινώθηκε και η προώθηση του νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία υδατοδρομίων στην ελληνική επικράτεια.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Ημιτελικά για τα πλέι οφ

    Ανοίγει η «αυλαία» της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ, με τον κυπελλούχο Ελλάδας, Ολυμπιακό, να ρίχνεται πρώτος -χρονικά- στη «μάχη» απέναντι στον Αρη, ενώ ο πρωταθλητής Ευρώπης, Παναθηναϊκός, φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ. Στόχος των «αιωνίων» δεν είναι άλλος από την αξιοποίηση του πλεονεκτήματος της έδρας τους και την επίτευξη του 1-0 στη σειρά των αγώνων. Την πρόκριση για τον τελικό θα πάρουν οι ομάδες που θα συμπληρώσουν τρεις νίκες.

    Οι «ερυθρόλευκοι», λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού κυπέλλου Ελλάδας, φιλοξενούν στο ΣΕΦ (17:00) τον Αρη.

    Δύο ώρες μετά την αναμέτρηση του Ολυμπιακού (19:00), ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, όπου θα γιορτάσει ενώπιον των φιλάθλων του την κατάκτηση του 6ου ευρωπαϊκού τίτλου. Στο παρκέ θα βρίσκεται και το τρόπαιο της Ευρωλίγκας, το οποίο θα σηκώσουν και πάλι στο «σπίτι» τους παίκτες και τεχνικό επιτελείο.

    Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 May 2011 - 14:30:24 UTC