Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Aνησυχία OHE για δημογραφική έκρηξη στη Νιγηρία
  • [02] Προϋπολογισμός-Στα 7,246 δισ. ευρώ το έλλειμμα
  • [03] Ελεύθερη με χρηματική εγγύηση η Πελέκη
  • [04] Σήμερα η απόφαση για τους Κούρους
  • [05] Δημοσκοπήσεις δείχνουν ήττα Σαρκοζί
  • [06] Ανακύκλωση, μία κερδοφόρος βιομηχανία
  • [07] Έτος Εθελοντισμού το 2011
  • [08] Βρήκαν γενετικό υλικό
  • [09] Για καλό σκοπό... ο»Ώ

  • [01] Aνησυχία OHE για δημογραφική έκρηξη στη Νιγηρία

    Ο Τζέφρι Σακς, ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία του για τον κίνδυνο δημογραφικής έκρηξης στη Νιγηρία. διότι ο πληθυσμός της χώρας αυτής, σήμερα 158 εκατομμύρια, αναμένεται να ξεπεράσει τα 730 εκατομμύρια το 2100.

    "Πραγματικά τρομάζω από την μεγάλη αύξηση του πληθυσμού στη Νιγηρία. Δεν είναι υγιές. Στη Νιγηρία κάθε οικογένεια πρέπει να έχει το πολύ τρία παιδιά", τόνισε ο Σακς στο περιθώριο συνάντησης επιχειρηματιών με τον πρόεδρο της χώρας Γκούντλακ Τζόναθαν.

    Ο ειδικός σύμβουλος του Μπαν Κι-μουν επισήμανε στη διάρκεια της συνάντησης πως η Νιγηρία θα μπορούσε να γίνει μια από τις σημαντικότερες οικονομίες του 21ου αιώνα, με δεδομένο ότι ο ρυθμός ανάπτυξης φτάνει το 7% ετησίως.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Προϋπολογισμός-Στα 7,246 δισ. ευρώ το έλλειμμα

    Στα 7,246 δισ. ευρώ ανήλθε το έλλειμμα του κρατικού προυπολογισμού το τετράμηνο Ιανουάριος - Απρίλιος 2011 έναντι στόχου 6,924 δισ. ευρώ και ενώ το αντίστοιχο τετράμηνο πέρυσι ανερχόταν σε 6,371 δισ. ευρώ.

    Το υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι το έλλειμμα του πρώτου τετραμήνου του 2011 κινείται σύμφωνα με τους στόχους του προϋπολογισμού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο σκέλος των εσόδων του τακτικού προυπολογισμού παρουσιάζεται υστέρηση ύψους 1,867 δισ. ευρώ, σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί για το τετράμηνο, ενώ μικρή υπέρβαση 180 εκατ. παρουσιάζεται στο σύνολο των δαπανών του τακτικού προυπολογισμού συγκριτικά με τους στόχους.

    Ετσι τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού (Τακτικός και ΠΔΕ) υστερούν έναντι του στόχου κατά 1.265 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 942 εκατ. ευρώ.

    Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 14,473 δισ. ευρώ και εμφανίζουν μείωση έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010, κατά 9,1% που οφείλεται κυρίως στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη, κατά την περίοδο σύνταξης του προϋπολογισμού, ύφεση στο τελευταίο τρίμηνο του 2010, στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. ευρώ τον μήνα Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών, στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, κατά το τρέχον έτος, λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης βάσει του νέου φορολογικού νόμου και στις αυξημένες επιστροφές φόρων, λόγω τακτοποίησης εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών.

    Από την άλλη πλευρά, τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είναι αυξημένα κατά 110.6% ή κατά 331 εκατ. ευρώ.

    Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 3,6%. H αύξηση αυτή οφείλεται στη διάθεση ποσού ύψους 375 εκατ. ευρώ για παλαιές οφειλές νοσοκομείων και στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 480 εκατ. ευρώ.

    Αντίθετα οι πρωτογενείς δαπάνες, που αποτελούν τον κυριότερο δείκτη μέτρησης του αποτελέσματος της προσπάθειας για τον περιορισμό των δαπανών είναι μειωμένες κατά 0,8% ή κατά 128 εκατ. ευρώ. Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τέλος, παρουσιάζουν μείωση κατά 42,5% ή 980 εκατ. ευρώ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ελεύθερη με χρηματική εγγύηση η Πελέκη

    Ελεύθερη με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 70 χιλιάδων ευρώ, με προσκόμιση υποθήκης, αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία της ενώπιον της Εφέτη Ειδικής Ανακρίτριας κ. Ειρ.Καλού, η συμβολαιογράφος κ. Αικ.Πελέκη, κατηγορουμένη στην υπόθεση των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ Δημοσίου και Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.

    Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν, με την ολοκλήρωση της 12ωρης απολογίας της κ. Πελέκη, ότι η κατηγορουμένη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη χωρίς περιοριστικό όρο, πλην της επιβολής χρηματικής εγγυοδοσίας, για την οποία της δόθηκε η δυνατότητα να προσκομίσει υποθήκη ώστε να μην καταβάλει μετρητά.

    Η κ. Πελέκη αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της «συνέργειας σε απιστία», «ψευδούς βεβαίωσης » και «παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων» που απαγγέλθηκαν εναντίον της για την σύνταξη συμβολαίων, κυρίως στην περιοχή της Ουρανούπολης, για τις ανταλλαγές που συμφωνήθηκαν μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου, με επίκεντρο την κυριότητα της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Σήμερα η απόφαση για τους Κούρους

    Δύο Κούροι, σπάνια αριστουργήματα της αρχαϊκής γλυπτικής, που κατασχέθηκαν τον Μάιο του 2010 από αρχαιοκάπηλους, πιθανόν να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής στον τόπο καταγωγής τους, την Κόρινθο.

    Πρόκειται για δύο σχεδόν όμοιους Κούρους, ανεκτίμητης αισθητικής και αρχαιολογικής αξίας, που χρονολογούνται μεταξύ 550 και 520 π.Χ. και οι οποίοι από την περασμένη χρονιά βρίσκονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, περιμένοντας την εξέλιξη της πορείας τους.

    Μια εξέλιξη που αναμένεται να εξεταστεί σήμερα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) καθώς, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου, είναι προς συζήτηση η σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων σχετικά με τη μεταφορά τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου, όπου θα συντηρηθούν και θα εκτεθούν.

    Από τα δύο αγάλματα λείπουν και τα δύο δεξιά πόδια, ενώ η μόνη διαφορά τους είναι στο ύψος (1,82 μ. και 1,78 μ.) και λίγο στα μαλλιά. Στη σωστική ανασκαφή που διενεργήθηκε στο σημείο εντοπισμού τους, στη θέση Κλένια Κορινθίας, από την αρμόδια Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κορίνθου βρέθηκαν κι άλλα θραύσματα των αγαλμάτων (κνήμες, πέλματα και τμήματα της κόμμωσης), τα οποία φυλάσσονται και διατηρούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κορίνθου.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Δημοσκοπήσεις δείχνουν ήττα Σαρκοζί

    Ο Νικολά Σαρκοζί θα υφίστατο ήττα από όποιον από τους δύο γάλλους σοσιαλιστές έβαζε υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2012 μετά το σκάνδαλο Στρος-Καν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

    Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε μετά τη σύλληψη του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Νέα Υόρκη, δείχνει ότι ο Σαρκοζί θα έχανε με αρκετά μεγάλη διαφορά τόσο από τον Φρανσουά Ολάντ όσο και από την Μαρτίν Ομπρί.

    Το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων BVA ανακοίνωσε ότι η δημοσκόπησή του, η οποία διενεργήθηκε στις 20 και 21 Μαϊου, μία εβδομάδα μετά τη σύλληψη του ανθρώπου που ήταν φαβορί για την προεδρία, δείχνει ότι και οι διάδοχοί του θα νικούσαν τον Σαρκοζί.

    Ο Ολάντ, βετεράνος σοσιαλιστής που όμως δεν έχει διατελέσει υπουργός, εμφανίζεται να κερδίζει τον πρώτο γύρο με 27% έναντι 21% του Σαρκοζί.

    Η Ομπρί, ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος, θα κέρδιζε 24% στον πρώτο γύρο έναντι 22% του Σαρκοζί, αν ήταν εκείνη, αντί του Ολάντ, η υποψήφια του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές.

    Στον δεύτερο γύρο ο Ολάντ θα κατατρόπωνε τον Σαρκοζί με 62% έναντι 38% του σημερινού προέδρου, πρόβλεψη παρόμοια με εκείνη που έκαναν για τον Στρος-Καν οι δημοσκοπήσεις πριν από τη σύλληψή του.

    Αναφορικά με την Ομπρί, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, κι εκείνη θα κέρδιζε τον Σαρκοζί στον δέυτερο γύρο με 59% έναντι 41%.

    Οι Σοσιαλιστές θα αναδείξουν τον υποψήφιό τους για τις προεδρικές εκλογές μέσω προκριματικών εκλογών. Οι προεδρικές εκλογές του 2012 θα διεξαχθούν σε δύο γύρους - στις 22 Απριλίου και στις 6 Μαϊου.

    Η ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, δεν είχε καλή απόδοση στη δημοσκόπηση.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Ανακύκλωση, μία κερδοφόρος βιομηχανία

    Σε μία από της πλέον επικερδείς βιομηχανίες εξελίσσεται η ανακύκλωση, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η Ελλάδα «φιγουράρει» στις τελευταίες θέσεις.

    «Τρίτη σε τζίρο σε παγκόσμια κλίμακα έρχεται η βιομηχανία της ανακύκλωσης, δεν έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση και βρίσκεται σε διαρκή άνοδο. Για την Ελλάδα η ανακύκλωση είναι επιτακτική ανάγκη» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος του γραφείου Εναλλακτικής Διαχείρισης, Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων (ΕΟΕΣΔΑΠ), Αδαμάντιος Σκορδίλης. Προσθέτει ότι «η ανακύκλωση είναι από τις πιο κερδοφόρες βιομηχανίες. Κατατάσσεται τρίτη μετά τα πετρέλαια και τα όπλα και ξεπέρασε και τις φαρμακοβιομηχανίες. Στην Ελλάδα είναι απαραίτητη επειδή δεν έχουμε πρώτες ύλες για τα πλαστικά (πετρέλαιο), το χαρτί (χαρτομάζα), το γυαλί και το μέταλλο (εκτός του βωξίτη). Επίσης με την ανακύκλωση εξοικονομούνται ετησίως 350.000 κυβικά σε διοξείδιο του άνθρακα».

    Σήμερα, καλούμαστε να διαχειριστούμε τα σκουπίδια και η μόνη ενδεδειγμένη λύση, μιας και η παραγωγή νέων προϊόντων δεν σταματάει, είναι η ανακύκλωση.

    Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Γιούροστατ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2009 ο μέσος κάτοικος της ΕΕ παράγει 513 κιλά σκουπίδια ετησίως. Στην Ελλάδα ο αντίστοιχος αριθμός είναι 478 κιλά.

    Στην ΕΕ ανακυκλώνεται κατά μέσο όρο το 24% των αστικών στερεών αποβλήτων. Στην Ελλάδα το 82% οδηγείται στις χωματερές, ανακυκλώνεται το 17% και μόνο το 2% κομποστοποιείται. Πρωταθλήτριες στην ανακύκλωση και την κομποστοποίηση εμφανίζονται η Αυστρία (70%), η Γερμανία (66%).

    Η πρόσφατη ευρωπαϊκή οδηγία θέτει συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους για το σύνολο των ανακυκλώσιμων (χαρτί, μέταλλα, γυαλί, πλαστικά) οι οποίοι είναι 50% ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, γι' αυτά τα υλικά, μέχρι το 2020. Για τα οργανικά προβλέπει υποχρεωτικά και γι' αυτά διαλογή στην πηγή.

    Όπως φαίνεται από τα δεδομένα της Γιούροστατ, η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση στην Ελλάδα υπολείπονται πολύ από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Λειτουργούν 11 συλλογικά συστήματα και ένα ατομικο.

    Η Ελλάδα δεν εμφανίζεται μόνο ουραγός στην κομποστοποίηση, αλλά και αυτή η ελάχιστη που κάνει δεν γίνεται σωστά με αποτέλεσμα να μη χρησιμοποιείται για λίπασμα παρά για επίστρωση στις χωματερές.

    Πέρα όμως από τα ανεκμετάλλευτα απορρίμματα που θα μπορούσαν να αποφέρουν κέρδος, ζητούμενο παραμένει η μείωση των συσκευασιών, η επαναχρησιμοποίηση των παλιών, καθώς και αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών που τους θέλει απλώς καταναλωτές. Στην «Κοινή Πρόταση Στρατηγικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Αττική» που κατέθεσαν τέσσερις οικολογικές οργανώσεις: η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, η Greenpeace, η Μεσόγειος SOS και η WWF εκτός από τον άξονα επαναχρησιμοποίηση - κομποστοποίηση - ανακύκλωση, πρωταρχική έμφαση δίνεται και στην πρόληψη με νομοθετικές παρεμβάσεις από την πολιτεία «για τη μείωση της αχρείαστης συσκευασίας σε διάφορα καταναλωτικά αγαθά, η επανεξέταση του συνολικού παραγωγικού μοντέλου προϊόντων, καθώς και η υιοθέτηση από τους πολίτες φιλοπεριβαλλοντικών τρόπων συμπεριφοράς και αγορών».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Έτος Εθελοντισμού το 2011

    Στον εθελοντισμό είναι αφιερωμένο το 2011 από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιβραβεύεται το έργο των εθελοντών, εξετάζονται τα συναφή προβλήματα και παροτρύνονται περισσότερα άτομα να ενταχθούν σε αυτή την οικογένεια.

    Καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, ομάδες εθελοντών θα περιοδεύουν στην Ε.Ε. για να προβάλλουν το έργο τους. Έχουν παράλληλα προγραμματιστεί δράσεις σε όλα τα κράτη-μέλη της Ένωσης.

    Σήμερα, περίπου το 20% των Ευρωπαίων αφιερώνει μέρος του χρόνου του στον εθελοντισμό που μπορεί να λάβει διάφορες μορφές.

    Στην Ελλάδα η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία υποστηρίζεται από 300 εθελοντές σε όλη την Ελλάδα. Κύριο έργο της η παρακολούθηση πουλιών και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα.

    Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία φυλάσσει προστατευόμενες περιοχές, καταμετρά πληθυσμούς πουλιών και εργάζεται με τη βοήθεια των εθελοντών της για την αναβάθμιση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και τη διαχείριση και αποκατάσταση βιοτόπων. Παράλληλα, υλοποιεί προγράμματα περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Πάρκο «Α.Τρίτσης», στη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα και στον Υγρότοπο Άγρα. Υποστηρίζει ακόμα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχολείων σε προστατευόμενες περιοχές. Ο Αντώνης Βικελής είναι εθελοντής στην ορνιθολογική εταιρεία εδώ και ένα χρόνο και λαμβάνει μέρος σε πολλές από τις δράσεις της οργάνωσης.

    Στην Πολωνία, η ομοσπονδία Παγοδρομιών υποστηρίζεται από 60 εθελοντές κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παγοδρομίας Ταχύτητας μικρών αποστάσεων. Οι εθελοντές βοηθούν σε διάφορους τομείς όπως είναι η ενημέρωση του κοινού και η υπηρεσία Τύπου.

    Στο Βέλγιο, με τη βοήθεια των εθελοντών γίνεται πραγματικότητα ο γύρος ποδηλάτου για προσκόπους από όλη τη χώρα. Στις Βρυξέλλες συγκεντρώνονται για 2 ημέρες κάθε χρόνο περίπου 10.000 νέοι.

    Στον ιστότοπο Europa, όσοι επιθυμούν να γίνουν εθελοντές μπορούν να βρουν πληροφορίες για τον εθελοντισμό ή να αναλάβουν μια εθελοντική δράση για συγκεκριμένο χρόνο.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Βρήκαν γενετικό υλικό

    Γενετικό υλικό του Ντομινίκ Στρος-Καν βρέθηκε στα ρούχα της καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel που κατηγορεί τον πρώην γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού, μετέδωσαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

    Στο δείγμα που ελήφθη από την στολή της καμαριέρας βρέθηκαν ίχνη σπέρματος του Στρος-Καν, έγραψε η Wall Street Journal επικαλούμενη ανώνυμες πηγές της αστυνομίας.

    Μία άλλη ανώνυμη πηγή δήλωσε στην εφημερίδα New York Times ότι το αποτέλεσμα της εξέτασης στηρίζει και τις δύο θέσεις για το περιστατικό της 14ης Μαϊου στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης, δηλαδή τόσο της κατηγορούσας αρχής που κάνει λόγο για ερωτική επαφή δια της βίας, όσο και της υπεράσπισης που μιλάει για ερωτική επαφή με συναίνεση.

    Tα αποτελέσματα της εξέτασης DNA είναι τα πρώτα που επιβεβαιώνουν ότι υπήρξε ερωτική επαφή ανάμεσα στον 62χρονο Στρος-Καν και την 32χρονη καμαριέρα.

    Τα αποτελέσματα της εξέτασης από δείγμα που ελήφθη από τη μοκέτα στη σουίτα του Στρος-Καν αναμένονται, σύμφωνα με τους Times.

    Και οι δύο εφημερίδες έγραψαν ότι ο συνήγορος του Στρος-Καν, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Ο Ντομινίκ Στρος-Καν αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού της καμαριέρας. Βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό σε διαμέρισμα του Μανχάταν και φυλάσσεται από ένοπλο φρουρό μετά την αποφυλάκισή του με εγγύηση την Παρασκευή.

    Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ είχε υποβληθεί σε εξέταση DNA λίγο μετά τη σύλληψή του.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [09] Για καλό σκοπό...

    Με τη συμμετοχή 80 ποδοσφαιριστών από οκτω μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, πραγματοποιείται το τριήμερο 27-29 Μαϊου στην Πάτρα το τουρνουά "Γκολ στον κοινωνικό αποκλεισμό". Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και σε συνεργασία, με το Δήμο Πατρέων, τον αναγνωρισμένο αθλητικό Όμιλο Αχαΐας «Η Γαλήνη» και το σωματείο ΔΙΟΓΕΝΗΣ και εντάσσεται στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την «Ενεργοποίηση των πολιτών κατά του Κοινωνικού Αποκλεισμού».

    Στόχος είναι η ετήσια θεσμοθέτηση του τουρνουά με τη δυνατόν μεγαλύτερη πανελλήνια συμμετοχή ατόμων και των 2 φύλων, από διάφορες κοινωνικά ευπαθείς ομάδες όπως, άστεγοι, άποροι, πρόσφυγες. Η τελετή Έναρξης του Τουρνουά θα γίνει την Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 20:30, στις εγκαταστάσεις του Α.Ο. «Γαλήνη», ενώ οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες δύο μέρες στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

    Το τουρνουά θα κλείσει με εορταστικό χαρακτήρα την Κυριακή 29 Μαΐου στις 19:00 στην πλατεία Γεωργίου, με τις απονομές των επάθλων στους νικητές αλλά και με μουσικοχορευτική βραδιά.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 May 2011 - 6:30:22 UTC