Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργιακές κινητοποιήσεις Video
  • [02] "Kαθαρό πρόγραμμα"
  • [03] Παράταση για απολογία

  • [01] Απεργιακές κινητοποιήσεις Video

    Την έντονη αντίθεσή τους στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, ΔΕΚΟ, οργανισμών και επιχειρήσεων του δημοσίου, εξέφρασαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν , η ΓΣΕΕ και οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.

    «Για εκποίηση των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών», έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι αποκρατικοποιήσεις χωρίς κανένα διαχωρισμό (στρατηγικής σημασίας, κερδοφορία, κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες) δεν θα λύσουν το πρόβλημα του χρέους, αλλά γίνονται για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της «τρόικας και οι λεγόμενες "αγορές"».

    Στην συνέντευξη τύπου της ΓΣΕΕ συμμετείχαν και ανέπτυξαν τις θέσεις των συνδικάτων εκπρόσωποι των οργανώσεων, ΕΚΑ, ΟΜΥΛΕ, ΟΤΟΕ, ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, ΟΜΕ-ΟΤΕ, ΠΟΕΜ, ΠΟΣ, ΠΟΣΤ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

    Αύριο, στις 11 η ώρα τα συνδικάτα οργανώνουν συλλαλητήριο στην Ομόνοια ενώ για τις 15η Ιουνίου η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει γενική απεργία.

    Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για την συνέχιση των κινητοποιήσεων.

    Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει στάση εργασίας την Πέμπτη 9 Ιουνίου για τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου Αττικής, και συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν από τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλης της Ελλάδας.

    Εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και για τις 21 Ιουνίου, που έχει ανακηρυχθεί ημέρα δράσης για τα ευρωπαϊκά συνδικάτα.

    Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας διαργανώνει για σήμερα το ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια στις 7 το απόγευμα.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] "Kαθαρό πρόγραμμα"

    Όταν είσαι καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, διευθύνεις το μεγαλύτερο ερευνητικό Κέντρο στο αντικείμενο σου, έχεις συνεργασθεί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Παγκόσμια Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και 14 ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα αφήνεις όλα για να επιστρέψεις στην Ελλάδα, το λιγότερο που περιμένεις -αν δεν αξιοποιήσουν την 20χρονη πείρα σου και τις επαφές σου με άτομα που επηρεάζουν τις διεθνείς εξελίξεις- είναι "να ρωτήσουν έστω τη γνώμη σου για το τι πρέπει να γίνει".

    Ο βουλευτής Επικρατείας και πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, Ηλίας Μόσιαλος, δεν έχει αυταπάτες για την αξιοκρατία στη χώρα μας: "Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι πολύ κλειστό. Έχουμε πολλούς επαγγελματίες πολιτικούς χωρίς επαγγελματισμό. Τα περιθώρια ανάδειξης καταξιωμένων ανθρώπων είναι μικρά", επισημαίνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    "Πρέπει να πούμε όλη την αλήθεια στο λαό. Ότι η έξοδος από το τούνελ δεν θα είναι σε ένα χρόνο, αλλά σε 10 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων θα πρέπει να μειώνονται σταθερά τα ελλείμματα, το χρέος και να αναδιαρθρώνεται το παραγωγικό μοντέλο. Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν έχει παρουσιασθεί στο λαό στις πραγματικές του διαστάσεις. Δίνεται η εντύπωση ότι είναι κάτι προσωρινό", τoνίζει ακόμη.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Παράταση για απολογία

    Η προσεχής ακροαματική διαδικασία στη δίκη του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς, θα διεξαχθεί στις 4 Ιουλίου, αφήνοντας στον κατηγορούμενο προθεσμία 30 ημερών για μια πρώτη εξέταση του φακέλου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

    Ο πρώην διοικητής των σερβικών δυνάμεων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς, που κατηγορείται κυρίως για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα το 1995, αρνήθηκε σήμερα την ενοχή του ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, ενώ χαρακτήρισε τις σε βάρος του κατηγορίες "απεχθείς" και "τερατώδεις".

    Δήλωσε ενώπιον του ΔΠΔ ότι είναι ένας "πολύ άρρωστος άνθρωπος" και ότι δεν έχει διαβάσει τίποτε από το υλικό που τού επιδόθηκε μετά την άφιξή του στο κέντρο κράτησης του Σεβένινγκεν του δικαστηρίου της Χάγης, περιλαμβανομένου του κατηγορητηρίου.

    Ο Ράτκο Μλάντιτς, πρώην επικεφαλής των σερβικών στρατιωτικών δυνάμεων της Βοσνίας, υπήρξε ένας από τους πρωταγωνιστές του πολέμου στη Βοσνία (1992-1995), ρόλος που επισύρει στην περίπτωσή του την απαγγελία κατηγοριών για γενοκτονία.

    Ο τελευταίος σημαντικός φυγόδικος των πολέμων των αρχών της δεκαετίας του '90, συνελήφθη στις 26 Μαΐου, αφού διέφυγε επί δεκαέξι χρόνια της διεθνούς δικαιοσύνης και μεταφέρθηκε την Τρίτη στη Χάγη.

    Θα κληθεί να δώσει λόγο για τον ρόλο του στην κατάληψη της Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995 από τις σερβικές δυνάμεις της Βοσνίας, που συνοδεύθηκε από τη σφαγή 8.000 Μουσουλμάνων της Βοσνίας , αλλά και στην πολιορκία του Σαράγεβο (10.000 νεκροί) , στην εκστρατεία εθνοκάθαρσης της Βοσνίας και στην ομηρία των κυανοκράνων του ΟΗΕ.

    Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα θεωρείται η μεγαλύτερη θηριωδία που έχει διαπραχθεί στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Εκατό χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον πόλεμο της Βοσνίας και 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 June 2011 - 10:30:14 UTC