Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλο το κύμα διαμαρτυρίας
  • [02] Κάλπες στη σκιά του μνημονίου
  • [03] Εθελοντική δράση
  • [04] Στη "μάχη" για την κορυφή

  • [01] Μεγάλο το κύμα διαμαρτυρίας

    Χιλιάδες ανθρώπων όλων των ηλικιών από νησιά, πόλεις και χωριά της ηπειρωτικής χώρας, έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος για να δώσουν το "παρών" στην ογκωδέστερη ειρηνική διαμαρτυρία της νεότερης ιστορίας της χώρας.

    Χιλιάδες στόματα ενώνονται σε μία φωνή διαμαρτυρίας στα μέτρα λιτότητας και σημαίες κυρίως ελληνικές, αλλά και πορτογαλικές και ισπανικές και της Αιγύπτου και της Τυνησίας και της Υεμένης κυματίζουν στα χέρια "Αγανακτισμένων" ανθρώπων έξω από το ερμητικά κλειστό κτίριο της Βουλής.

    Απόψε είναι το 2ο πανευρωπαϊκό ραντεβού των πολιτών, που πλήττονται από την οικονομική πολιτική της ΕΕ και αυτή η συνάντηση είναι διαδικτυακή. Προβάλλεται μέσω του Ίντερνετ και στην αντίστοιχη κατάμεστη πλατεία της Ισπανίας, την Πλάθα Ντελ Σολ. "Η δική σας συγκέντρωση δείχνει πιο δυναμική από τη δική μας", δηλώνει ο Ισπανός "Αγανακτισμένος" στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Facebook. "Είμαστε διαφορετικοί, αλλά ενωμένοι", σχολιάζουν οι Έλληνες ακτιβιστές.

    "Είμαι χρεωμένος 40.000 ευρώ. Γιατί;", γράφει το κρεμασμένο στο στήθος πανό του πιτσιρίκου, που συνοδεύεται από τους γονείς του στην ειρηνική συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος. Η ελληνική σημαία είναι δεμένη στο αναπηρικό καροτσάκι του "Αγανακτισμένου" πολίτη. "Είμαι ανάπηρος στα πόδια, όχι στο μυαλόβ¦", λέει.

    Το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη περιβάλλεται για πρώτη φορά από προστατευτικά κιγκλιδώματα και οι δρόμοι πέριξ της πλατείας έχουν κλείσει.

    Οι επιτροπές εκπροσώπησης των "Αγανακτισμένων" πολιτών οργανώνουν λαϊκή συνέλευση. Εκεί θα ακούσουν και θα ακουστούν απόψεις για το τι πρέπει να ακολουθήσει.

    Με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, αλλά και εκατοντάδων μοτοσικλετιστών, πραγματοποιείται η καθιερωμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των "Αγανακτισμένων", και στην πλατεία του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη.

    Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Λαμίας, στην πλατεία Πάρκου της πόλης. Μαζί τους και οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων οι οποίοι απέκλεισαν με τα φορτηγά το κέντρο της Λαμίας.

    Στην Ισπανία, χιλιάδες "Αγανακτισμένοι" παραμένουν και σήμερα στην πλατεία της Μαδρίτης 'Πουέρτα ντελ Σολ'. Συνολικά, μέχρι σήμερα, έχουν στηθεί καταυλισμοί από σκηνές σε 56 μεγάλες πλατείες, σε όλη την Ισπανία.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Κάλπες στη σκιά του μνημονίου

    Στις κάλπες προσέρχονται οι Πορτογάλοι για να εκλέξουν στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές τους βουλευτές και αρχηγό της κυβέρνησης που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της εφαρμογής του σχεδίου διάσωσης της χώρας, που συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Περίπου 9,6 εκατομμύρια ψηφοφόροι θα εκλέξουν του 230 βουλευτές του κοινοβουλίου, το οποίο διαλύθηκε στα τέλη Μαρτίου μετά την παραίτηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες, στην εξουσία από το 2005.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα θα είναι ο νικητής των εκλογών και ο πρόεδρός του Πέδρο Πάσος Κοέλιο, φιλελεύθερος κεντρώος θα αναλάβει επικεφαλής της κυβέρνησης.

    Σε περίπτωση που δεν πετύχει απόλυτη πλειοψηφία, το κόμμα του Κοέλιο αναμένεται να σχηματίσει κυβέρνηση με την τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, το δεξιό Δημοκρατικό και Κοινωνικό Κέντρο.

    Ο νικητής των εκλογών θα πρέπει να αναλάβει την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που απαιτούν ΕΕ και ΔΝΤ με αντάλλαγμα ένα δάνειο ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Τα τρία μεγαλύτερα κόμματα έχουν δεσμευτεί ότι θα σεβαστούν τους όρους και τα μέτρα του προγράμματος αυτού.

    Ο ίδιος ο Κοέλιο τόνισε πως αν κερδίσει τις εκλογές θα προχωρήσει πέρα από το πρόγραμμα αυτό, ειδικά στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, θα επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, αλλά και στις δημόσιες υπηρεσίες.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Εθελοντική δράση

    Δεκαεπτά αυτοδύτες, ανάμεσά τους και δύο γυναίκες, από σχολές κατάδυσης διαφόρων περιοχών της χώρας, έδωσαν ραντεβού για μια καταδυτική «βουτιά» εθελοντικής δράσης στον Άλιμο, στην παραλία δίπλα στις εγκαταστάσεις του πρώην κέντρου «Φαντασία», στο πλαίσιο των 152 δράσεων για τον καθαρισμό παραλιών, δασών, πάρκων και γειτονιών που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

    Οι αυτοδύτες, με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, συνέλεξαν κάθε λογής σκουπίδια από το βυθό της θάλασσας, από μπουκάλια, μέχρι και σωλήνες, επιβεβαιώνοντας, έτσι, την πολύτιμη προσφορά τους στη φύλαξη και προστασία του υποθαλάσσιου περιβάλλοντός μας.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός, το αστικό θαλάσσιο μέτωπο του Αλίμου επιλέχτηκε καθώς είναι επιβαρημένο περιβαλλοντικά, είναι εύκολα προσβάσιμα ακόμα και με τραμ, ενώ αποτελεί τμήμα του σχεδίου ανάπλασης αστικών θαλάσσιων μετώπων για την Αττική.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Στη "μάχη" για την κορυφή

    Αγώνες της τελικής φάσης των αγώνων κατάταξης (πλέι οφ), στην Α1 μπάσκετ.

    Στον ''μικρό τελικό'', ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από το Αλεξάνδρειο, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και ανέκτησε το πλεονέκτημα της έδρας. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκούπουλου επικράτησαν 91-80 του Άρη, που απώλεσε την ευκαιρία να προστατεύσει την έδρα του και να εξαργυρώσει το «διπλό» του τρίτου αγώνα, πανηγυρίζοντας την έξοδο του στα προκριματικά της Ευρωλίγκας.

    Στη «μάχη» του τίτλου, ο Παναθηναϊκός ευελπιστεί να πετύχει στην έδρα του ό,τι δεν κατάφερε στον τρίτο τελικό στο ΣΕΦ, δηλαδή την τρίτη νίκη στη σειρά, η οποία θα τον «στέψει» πρωταθλητή Ελλάδας για 32η φορά στην ιστορία του. Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός, με ανεβασμένη την ψυχολογία, θα προσπαθήσει να επαναλάβει τον «άθλο» της 12ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, όταν πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ με 65-61 και «έσπασε» μία αρνητική παράδοση τεσσάρων χρόνων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 June 2011 - 18:30:19 UTC