Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Παγκάρι" για τη διάσωση
  • [02] Ανάπλαση του Ελληνικού

  • [01] "Παγκάρι" για τη διάσωση

    Με σύνθημα «ένα σπουδαίο μνημείο μάς περιμένει», το σωματείο Διάζωμα, με «ψυχή» τον Σταύρο Μπένο, «υιοθέτησε» και επίσημα απόψε το αρχαίο αρκαδικό θέατρο του Ορχομενού σε ειδική εκδήλωση στο κτίριο της Παλιάς Βουλής.

    Το σωματείο με όλες του τις δυνάμεις (χορηγούς, φίλους και Τοπική Αυτοδιοίκηση) ανοίγει τον κουμπαρά του, κινείται δραστήρια για χορηγίες, προγραμματικές συμβάσεις της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και δημιουργεί στην κυριολεξία ένα παγκάρι για τη διάσωση του αρχαίου θεάτρου του Ορχομενού. Είναι ένα από τα συνολικά 120 θέατρα και ίχνη αρχαίων θεάτρων σε όλη την Ελλάδα, που περιμένουν σιωπηλά τη διάσωσή τους.

    Οι πρώιμες εργασίες του αρχαίου θεάτρου Ορχομενού έχουν ξεκινήσει και ήδη από το Πάσχα έως σήμερα «το τοπίο έχει αλλάξει», κατ' αρχήν με τον καθαρισμό και την αποψίλωση του χώρου, όπως και με την ολοκλήρωση των πρώτων 500 μέτρων ασφάλτου, που μαζί με άλλα 500 μέτρα ειδικής κατασκευής θα οδηγούν στο θέατρο.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Ανάπλαση του Ελληνικού

    Το 72% της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού θα μετατραπεί σε πράσινο, το 15% θα καλύπτεται από δρόμους και το 12% θα είναι το δομημένο τμήμα, που θα περιλαμβάνει σπίτια, γραφεία, εμπορικό και συνεδριακό κέντρο, πανεπιστήμιο, κυβερνητικά κτίρια κ.α.

    Αυτός είναι ο κορμός της πρότασης του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεμπίγιο για την ανάπλαση του Ελληνικού, που παρουσιάστηκε απόψε στο Διοικητικό Συμβούλιο της "Ελληνικό ΑΕ", της εταιρίας δηλαδή που συστήθηκε για τη διαχείριση και αξιοποίηση της έκτασης. Με βάση την πρόταση Ασεμπίγιο αλλά και άλλες προτάσεις που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς για το Ελληνικό, όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης, θα διαμορφωθεί η τελική κυβερνητική πρόταση για την αξιοποίηση της έκτασης και θα ακολουθήσει "πολύ σύντομα" (το αργότερο ως το τέλος του καλοκαιριού) πρόσκληση για εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος από επενδυτές. Δήλωσε δε αισιόδοξος ότι μεταξύ των υποψήφιων επενδυτών θα περιλαμβάνεται το Κατάρ, που έχει ήδη δηλώσει επισήμως το ενδιαφέρον του.

    Παρουσιάζοντας τις προτάσεις του ο κ. Ασεμπίγιο στάθηκε ιδιαίτερα στη μοναδικότητα του ακινήτου, τονίζοντας ότι σε καμία Ευρωπαϊκή πόλη δεν υπάρχει έκταση τόσο μεγάλη, (600 εκτάρια), με 3 χιλιόμετρα παραλιακό μέτωπο, πρόσβαση σε τραμ, μετρό και οδικούς άξονες, κοντά στο αεροδρόμιο, κοντά στο κέντρο της πόλης, απόλυτα επίπεδη και ιδιοκτησίας του Δημοσίου. "Το Ελληνικό μπορεί να απογειωθεί, είναι εθνική υπόθεση και μπορεί να αποτελέσει τον οικονομικό καταλύτη για τη χώρα, όχι μόνο για την Αττική και τους γύρω Δήμους", ανέφερε ο κ. Ασεμπίγιο. Ο ίδιος επανέλαβε ότι είναι εργαζόμενος και όχι ιδιοκτήτης του Ισπανικού φορέα που έχει αναλάβει σύμβουλος της κυβέρνησης για το Ελληνικό, ενώ για τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου είπε ότι δεν είναι φίλος του, αν και θα το ήθελε πολύ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 June 2011 - 20:30:15 UTC