Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να υπερβούμε τα κομματικά τείχη"
  • [02] Σε 48ωρες απεργίες θα προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ
  • [03] Φύτρα "έφεραν" το E.Coli

  • [01] "Να υπερβούμε τα κομματικά τείχη"

    Την υπέρβαση των κομματικών τειχών, ζήτησε ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.

    Η θέση μας θα είναι ισχυρότερη αν πάμε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 23 και 24 Ιουνίου με κοινές θέσεις, τόνισε ο κ. Παπανδρέου που ζήτησε από όλους προτάσεις για να γίνουν δικαιότερα και αποτελεσματικότερα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

    Δήλωσε, εξάλλου, διατεθειμένος να τοποθετήσει σε καίριους τομείς πρόσωπα κοινής αποδοχής, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ύφεση, σημειώνοντας με έμφαση ότι η κοινή στάση του πολιτικού κόσμου θα κάνει ακόμη πιο αποτελεσματική την προσπάθεια.

    Εθνική συναίνεση και συνεργασία όλων των κομμάτων ζήτησε εκ νέου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, μιλώντας στη Βουλή, δήλωσε έτοιμος να κάνει δεκτή κάθε θετική πρόταση που θα βελτιώσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τόνισε ότι η χώρα δίνει ένα στοίχημα αξιοπιστίας, εντός και εκτός, που πρέπει να κερδίσει, διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι ολέθριες.

    Ακόμα, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας που εμφανίζονται δειλά, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε χρεοκοπήσει», ενώ χαρακτήρισε τη στάση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, σε ερώτηση του οποίου απάντησε, «υπεύθυνη και πατριωτική».

    Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι με τα μέτρα που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο, δεν γίνεται βιώσιμο το χρέος, αφού η πρόσθετη φορολογία δεν είναι λύση, ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις ως προς τα πρόσωπα που θα αναλάβουν το ταμείο Ανάπτυξης που θα δημιουργηθεί.

    "Δεν πρόκειται να μπούμε καν στη διαδικασία συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, δεν εμπιστευόμαστε εσάς ως διαχειριστές. Τέλος του μήνα θα είστε προφανώς ικανοποιημένος γιατί θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Δεν θα είστε όμως και υπερήφανος για τον τρόπο που θα το πετύχετε γιατί δεν υπάρχει η ελεύθερη βούληση των βουλευτών", κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.

    "Δεν έχουμε χρεοκοπήσει. Περάσαμε όλα τα τεστ. Κάθε αξιολόγηση είναι θετική. Μέσα σε ενάμιση χρόνο έγιναν ριζοσπαστικές παρεμβάσεις, Εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, δειλά μεν αλλά υπάρχουν. Πρέπει όλοι στην Ελλάδα να μην ισοπεδώνουμε τις επιτυχίες που είναι και θυσίες του ελληνικού λαού. Πρέπει να τις βροντοφωνάξουμε ώστε ενωμένοι να φανεί προς τα έξω ότι η Ελλάδα πάει μπροστά και θα πάει πιο μπροστά αν δουλέψουμε με εθνική συνεννόηση", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    Την ανάγκη κατάθεσης της λαϊκής εντολής εκ μέρους του πρωθυπουργού και άμεσης προσφυγής στις κάλπες, επεσήμανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του προς τον Γ. Παπανδρέου στη Βουλή.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας, απέρριψε την εκδοχή του δημοψηφίσματος μετά την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου πως "μιλά με τη φωνή των πιστωτών" και πως η πολιτική του Μνημονίου καταστρέφει την οικονομία και τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Σε 48ωρες απεργίες θα προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ

    Σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες θα προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ, κατά της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, επαναβεβαιώθηκε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας. Η ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων θα αποφασισθεί αύριο, σε νέα συνεδρίαση του ΔΣ με συμμετοχή και εκπροσώπων των Σωματείων - μελών της ΓΕΝΟΠ. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος δήλωσε πάντως στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ημερομηνία έναρξης των απεργιών θα είναι "πολλές ημέρες" πριν από τις 28 Ιουνίου.

    Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο προβλέπει τη διάθεση έως 17% των μετοχών της ΔΕΗ μέσω του Χρηματιστηρίου ή την πώληση περιουσιακών στοιχείων (μονάδων ηλεκτροπαραγωγής), με παράλληλη διατήρηση του ελέγχου της διοίκησής της. Το Δημόσιο ελέγχει σήμερα το 51 % των μετοχών της ΔΕΗ ενώ το υπόλοιπο 49% έχει πουληθεί μέσω Χρηματιστηρίου. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας προβλέπεται ως το τέλος του 2012.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Φύτρα "έφεραν" το E.Coli

    Σε πακέτο με φύτρα φασολιών από αγρόκτημα οργανικών προϊόντων στην Κάτω Σαξονία, εντόπισαν οι γερμανικές αρχές το θανατηφόρο στέλεχος του βακτηρίου E.coli, που προκάλεσε τον θάνατο 31 ανθρώπων στην Ευρώπη.

    "Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, τα φύτρα φασολιών προέρχονται από το αγρόκτημα στο Μπινενμπίτελ", ανακοίνωσε η υπηρεσία προστασίας των καταναλωτών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου βρέθηκε το πακέτο.

    "Το εύρημα αυτό επιβεβαιώνει την προειδοποίηση που εκδόθηκε για την κατανάλωση φύτρων φασολιών. Επομένως, γίνεται όλο και πιο πιθανό τα φύτρα φασολιών να αποτελούν την πηγή των μολύνσεων από E.coli", δήλωσε ο Γιοχάνες Ρέμελ, υπουργός αρμόδιος για την Προστασία των Καταναλωτών στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

    Οι Γερμανοί αρχικά είχαν κατηγορήσει την Ισπανία για την επιδημία, γεγονός που προκάλεσε ζημιά στις εξαγωγές της χώρας της Ιβηρικής.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 June 2011 - 16:30:19 UTC