Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκτακτο Eurogroup στις 3 Ιουλίου
  • [02] Διακοπές ρεύματος
  • [03] Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη

  • [01] Έκτακτο Eurogroup στις 3 Ιουλίου

    Έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στις 3 Ιουλίου θα συγκαλέσει ο πρόεδρός του, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να διαπιστωθεί ότι έχουν εκπληρωθεί όλες οι υποχρεώσεις για την εκταμίευση της 5ης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα. Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Λουξεμβούργο ο κ. Γιούνκερ, θα φτάσει αύριο στην Αθήνα εκ νέου αντιπροσωπεία της τρόικας, η οποία θα παραμείνει δύο μέρες με στόχο να επιβεβαιωθεί ότι η ελληνική πλευρά και ο διεθνής παράγοντας εννοούν τα ίδια πράγματα σε σχέση με την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Ο Ζ. Γιούνκερ είπε, επίσης, ότι το θέμα της Ελλάδας θα συζητηθεί κατά την αυριανή συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ.

    Τη δέσμευση των ελληνικών αρχών ότι ως το τέλος Ιουνίου θα προωθήσουν όλες τις αναγκαίες προσαρμογές, ούτως ώστε να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και να ολοκληρωθεί η σύνταξη του νέου μνημονίου συνεννόησης της Ελλάδας με τους δανειστές της, υπογράμμισαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα από το Λουξεμβούργο ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και ο Επίτροπος Όλι Ρεν.

    Την ανάγκη να ανακτήσει η Ελλάδα την αξιοπιστία της, ως προς την εφαρμογή του Προγράμματος, τόνισε από το Λουξεμβούργο, όπου εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

    «Σε αντίθεση με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, που εμφανίζονται με υψηλό βαθμό εσωτερικής πολιτικής συναίνεσης, για την Ελλάδα η εθνική ενότητα τίθεται ως προϋπόθεση από τους εταίρους μας, ενώ έπρεπε να είναι αποτέλεσμα του ενστίκτου αυτοσυντήρησης του Έθνους μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι «το προέχον είναι να διαμορφωθεί μια καθαρή σχέση εμπιστοσύνης, να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, να εκταμιευτεί η πέμπτη δόση».

    Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να ψηφιστούν μέχρι το τέλος Ιουνίου το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος, αποσαφήνισε ο υπουργός Οικονομικών.

    Διαβεβαιώσεις ότι η ευρωζώνη θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ελλάδα και ότι προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις ζητεί και το ΔΝΤ πριν αποδεσμεύσει την επόμενη δόση του δανείου.

    Το πλήρες ρεπορτάζ του Β. Δεμίρη και του Μ. Σπινθουράκη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Διακοπές ρεύματος

    Έκκληση στους καταναλωτές να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος απευθύνει η ΔΕΗ, λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα.

    Ο προγραμματισμός της ΔΕΗ για τις βραδυνές ώρες, από τις 7.30 ως τις 10.30, προβλέπει διακοπές ρεύματος διάρκειας μίας ώρας σε 26 νομούς της χώρας (μεταξύ αυτών η Αττική και η Θεσσαλονίκη). Οι διακοπές θα γίνουν εφόσον ο Διαχειριστής του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ) το κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να αποφευχθεί γενική διακοπή (μπλακ άουτ).

    Τα Προγράμματα των περικοπών στην ηλεκτροδότηση αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr), ενώ οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100.

    Το πλήρες ρεπορτάζ του Κ. Βουτσαδάκη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη

    Η Βρετανική Βιβλιοθήκη, η περίφημη εθνική βιβλιοθήκη της Βρετανίας, θα ψηφιοποιήσει και θα αναρτήσει δωρεάν στο Ίντερνετ περίπου 250.000 βιβλία, έργα που δημοσιεύτηκαν μεταξύ 1700-1870, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη μηχανή αναζήτησης Google.

    Τα πρώτα έργα που θα γίνουν προσβάσιμα σε όλους μέσω του διαδικτύου είναι ένα φυλλάδιο για τη βασίλισσα της Γαλλίας Μαρία Αντουανέτα και τα σχέδια του Ισπανού εφευρέτη Ναρκίσο Μοντουριόλ που χρονολογούνται από το 1858. Ο Μοντουριόλ είχε σχεδιάσει ένα από τα πρώτα υποβρύχια στον κόσμο.

    Όλα τα έργα θα επιλεγούν από τη Βρετανική Βιβλιοθήκη και ο καθένας θα μπορεί να τα μελετήσει είτε στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης (www.bl.uk) είτε στην εξειδικευμένη υπηρεσία του Google (Google Books).

    Τα έξοδα για την ψηφιοποίηση των 40 εκατομμυρίων σελίδων θα τα αναλάβει εξ ολοκλήρου το Google. Η αμερικανική εταιρεία έχει ήδη συνάψει παρόμοιες συμφωνίες με περισσότερες από 40 βιβλιοθήκες απ' όλο τον κόσμο, όπως αυτές των πανεπιστημίων Στάνφορντ και Χάρβαρντ στις ΗΠΑ και εκείνες της Ολλανδίας, της Ρώμης, της Φλωρεντίας και της Αυστρίας.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 June 2011 - 18:30:19 UTC