Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκε η παροχή της 5ης δόσης
  • [02] Πρωθυπουργός η Γ.Σιναουάτρα

  • [01] Εγκρίθηκε η παροχή της 5ης δόσης

    Το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ (Eurogroup) σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης το Σάββατο το βράδυ, ενέκρινε την παροχή της 5ης δόσης προς την Ελλάδα.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η απόφαση υπήρξε θετική για την Ελλάδα και η εκταμίευση της 5ης δόσης θα γίνει μετά την έγκριση και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που θα συνεδριάσει, κατά πάσα πιθανότητα, την επόμενη εβδομάδα.

    Το συνολικό ύψος της 5ης δόσης είναι δώδεκα δισεκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων 8,7 δισ. θα προέλθουν από τις χώρες της ευρωζώνης και 3,3 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ.

    «Οι αποφάσεις του Eurogroup κατέστησαν εφικτές, μετά την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και του Εφαρμοστικού Νόμου. Η εξέλιξη αυτή ενίσχυσε την διεθνή αξιοπιστία της χώρας. Αυτό που τώρα είναι κρίσιμο είναι η έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή των αποφάσεων της Βουλής, ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να βγούμε από την κρίση προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών», δήλωσε ο υπουργός των Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος.

    «Χαιρετίζουμε τη δέσμευση του Eurogroup να ακολουθήσει στρατηγική χρηματοδότησης που θα διασφαλίζει το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα» είπε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Καρολίν Ατκινσον.

    «Η δέσμευση αυτή, σε συνδυασμό με την πρόσφατη έγκριση από το κοινοβούλιο των φορολογικών μέτρων στην Ελλάδα, θα επιτρέψει το ΔΝΤ να εξετάσει την καταβολή της επόμενης δόσης" συμπλήρωσε η εκπρόσωπος, η οποία ωστόσο, δεν προσδιόρισε πότε θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο με αντικείμενο συζήτησης το συγκεκριμένο θέμα.

    Το νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα μπορεί να έχει οριστικοποιηθεί "πριν από την εκταμίευση της επόμενης δόσης το φθινόπωρο", ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Ο προεδρεύων της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναγγέλλει αποστολή ειδημόνων από την Ευρωζώνη στην Ελλάδα που θα συνδράμουν στην εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

    Σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Focus που κυκλοφορεί αύριο (Δευτ. 4.7.11) o κ. Γιούνκερ επισημαίνει ότι η "κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραστικά" και προειδοποιεί ότι "δεν πρέπει να προσβάλλουμε τους Έλληνες, αλλά να τους βοηθήσουμε". Όπως σημειώνει ο κ. Γιούνκερ, οι Έλληνες "δήλωσαν πρόθυμοι να δεχτούν εισαγωγή τεχνογνωσίας από την Ευρωζώνη". Όλες οι περιοχές της Ευρωζώνης θα αποστείλουν ειδικούς.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Πρωθυπουργός η Γ.Σιναουάτρα

    Η αδελφή του εξόριστου πρώην πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Τακσίν Σιναουάτρα και νικήτρια των εκλογών δήλωσε ότι ο λαός τής έδωσε "μια ευκαιρία" να κυβερνήσει τη χώρα.

    "Ο λαός μου έδωσε μια ευκαιρία. Θα εργαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα για τον λαό μου", ανέφερε η Γινγκλούκ Σιναουάτρα, η οποία θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας.

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εκλογικής Επιτροπής, με καταμετρημένο το 92% των ψήφων, το κόμμα Πουέα Τάι κερδίζει 260 έδρες, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα μόλις 163 έδρες.

    Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αμπίσιτ Βετζατζίβα αναγνώρισε την ήττα του στις εθνικές εκλογές και συνεχάρη την επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γινγκλούκ Σιναουάτρα για τη νίκη της.

    Ακόμη, ανέφερε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα είναι έτοιμο να γίνει "εποικοδομητικό" ως αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 July 2011 - 20:30:20 UTC