Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημοσιοποιήθηκε το επικαιροποιημένο μνημόνιο
  • [02] Επιτάχυνση υλοποίησης του κυβερνητικού έργου
  • [03] Μίσιγκαν: Σκότωσε 7 άτομα και αυτοκτόνησε
  • [04] Βουλή: Ξεκινά τη Δευτέρα η έρευνα για τα υποβρύχια
  • [05] Αποφασίζουν την περαιτέρω στάση τους οι ''Αγανακτισμένοι''
  • [06] Υπό έλεγχο η φωτιά στην Ασβεστόπετρα Πτολεμαΐδας
  • [07] ΗΠΑ: Ο Τσάβες πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου
  • [08] Δυσοίωνο ''αύριο'' για το κλίμα
  • [09] Ρυθμίσεις για αυθαίρετα
  • [10] Εκστρατεία ενημέρωσης
  • [11] Μαθητικά σόλο...
  • [12] «Νόσος των εύπορων χωρών»
  • [13] Συνεδριάζουν στον ΠΑΟ

  • [01] Δημοσιοποιήθηκε το επικαιροποιημένο μνημόνιο

    Δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, το επικαιροποιημένο μνημόνιο στην ελληνική γλώσσα, το οποίο έχει εγκριθεί από το Eurogroup και δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Το επικαιροποιημένο μνημόνιο περιλαμβάνει το αυστηρό χρονοδιάγραμμα των δεκάδων μέτρων (νομοσχέδια , κ.λπ.), τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν έως το τέλος του έτους.

    Μεταξύ αυτών, είναι η θέσπιση της "εργασιακής εφεδρείας" στο Δημόσιο έως 12 μήνες και η "αποχώρηση" στη συνέχεια των υπαλλήλων, οι οικονομικοί ελεγκτές στα υπουργεία, η συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο (θα αφορά και στις ΔΕΚΟ) που θα είναι σε αρμονία με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, οι αυξήσεις (τουλάχιστον 25%) των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η περαιτέρω μείωση των ταμείων και η περικοπή επικουρικών συντάξεων, το όριο στις φοροαπαλλαγές, η "στοχοποίηση" μεγάλων εισοδημάτων για την αύξηση των φορολογικών εσόδων, καθώς και η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Εν τω μεταξύ, σήμερα αποφασίζει το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ για την επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα. Νέα έκκληση προς τα ελληνικά κόμματα να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, επιτυγχάνοντας συναίνεση απηύθυνε η νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντλ.

    Κατηγορηματικά αντίθετη στην χρεοκοπία ή στην επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τόνισε ο πρόεδρός της, Ζαν Κλοντ Τρισέ, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου. "Αναφορικά με την περίπτωση της Ελλάδας λέμε "όχι" στα σενάρια χρεοκοπίας ή επιλεκτικής χρεοκοπίας. Τελεία και παύλα" υπογράμμισε κατηγορηματικά ο Ζαν Κλοντ Τρισέ. Video

    Παράλληλα, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ τόνισε ότι η ΕΚΤ έδωσε "άμεση απάντηση" στον οίκο αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody's, αποφασίζοντας να συνεχίσει να δέχεται τα πορτογαλικά ομόλογα στις συναλλαγές της με τις τράπεζες της χώρας.

    Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΚΤ εκτίμησε ότι μια "μικρή ολιγοπωλιακή δομή" των οίκων αξιολόγησης "δεν είναι επιθυμητή".

    Σενάρια αναχρηματοδότησης του χρέους

    Εν τω μεταξύ, Γερμανία και Ολλανδία προκρίνουν μία δραστική συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πακέτο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, αποδεχόμενες ότι αυτό θα οδηγήσει πιθανότατα στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της από τους διεθνείς οίκους στην κατηγορία της επιλεκτικής χρεοκοπίας, ενδεχομένως για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

    Η εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρει η γερμανική πρόταση για ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που έχουν οι τράπεζες και άλλοι ιδιώτες επενδυτές με νέα ομόλογα μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας σημαίνει ότι η Γερμανία θεωρεί ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας για ένα μικρό χρονικό διάστημα, είναι ένα αποδεκτό τίμημα, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των ιδιωτών.

    Αύξηση επιτοκίου ΕΚΤ Video

    Την αύξηση του βασικού επιτοκίου της κατά 25 μονάδες βάσης, στο 1,50% από 1,25%, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Επιτάχυνση υλοποίησης του κυβερνητικού έργου

    Κάθε μέρα πρέπει να μας φέρνει τα αποτελέσματα μιας εβδομάδας, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου σε σύσκεψη υπουργών στην οποία προέδρευσε και είχε ως αντικείμενο την επιτάχυνση της υλοποίησης του κυβερνητικού έργου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητική πηγή στη σύσκεψη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε για τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ αποτυπώνοντας και το κλίμα της εν λόγω συνάντησης και των επαφών του στην Γερμανία, μίλησε για πολύ θετικό κλίμα από πλευράς των Γερμανών βιομηχάνων για επενδύσεις στην Ελλάδα.

    Στη συνέχεια τη σύσκεψη, απασχόλησαν συγκεκριμένα νομοσχέδια που θα καταθέσει η κυβέρνηση με πρώτο εκείνο του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης το νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός του Ιουλίου και αναμένεται να ψηφιστεί περί τα τέλη Αυγούστου.

    Το επόμενο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί αφορά τον νέο τρόπο έκδοσης πολεοδομικών αδειών.

    Σε ό,τι αφορά το επίκαιρο θέμα του αθλητισμού, η κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι αυτή την στιγμή διεξάγεται μια συζήτηση μεταξύ ΟΥΕΦΑ και ΕΠΟ και η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να παρέμβει σε αυτήν.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Μίσιγκαν: Σκότωσε 7 άτομα και αυτοκτόνησε

    Αυτοκτόνησε ο άνδρας, ο οποίος χθες Πέμπτη σκότωσε επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, σε δύο σπίτια στο δυτικό Μίσιγκαν και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή παίρνοντας μαζί του τρεις ομήρους ενώ η αστυνομία τον κατεδίωκε, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Ο δράστης ήταν ο 34χρονος Ρόντρικ Ντάντζλερ, ο οποίος κατά την διάρκεια της καταδίωξής του από την αστυνομία στο Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν συνέλαβε τρεις ομήρους, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι αργά χθες το βράδυ και είναι σώοι, έγραψε στην ιστοσελίδα της η Grand Rapids Press.

    Η αστυνομική καταδίωξη ακολούθησε την ανακάλυψη των πτωμάτων πέντε ενηλίκων και δύο παιδιών σε δύο διαφορετικά σημεία της πόλης. Σε αυτήν συμμετείχαν ελικόπτερα της αστυνομίας, δυνάμεις της ομοσπονδιακής και της τοπικής αστυνομίας .

    Κατά την διάρκεια της καταδίωξης ο Ντάντζλερ άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών πολλές φορές και εκείνοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Δύο περαστικοί τραυματίστηκαν.

    Ο δράστης είχε δηλώσει ότι θέλει να παραδοθεί στις αρχές, αλλά την ώρα που μιλούσε με τους διαπραγματευτές της αστυνομίας για τις λεπτομέρειες της παράδοσής του, "ακούσαμε έναν πυροβολισμό και αποδείχτηκε ότι είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι", δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Γκραντ Ράπιντς, Κέβιν Μπελκ.

    Οι αρχές δεν γνωρίζουν το κίνητρό του, αλλά εκτιμούν ότι ένα από τα θύματα ήταν η κόρη του και ένα άλλο η πρώην σύντροφός του, είπε ο Μπελκ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Βουλή: Ξεκινά τη Δευτέρα η έρευνα για τα υποβρύχια

    Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής την ουσιαστική έρευνά της για τα γερμανικά υποβρύχια, με την κλήση, κατά σειρά, όλων όσων διετέλεσαν γενικοί διευθυντές Εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας την περίοδο 2002-2009.

    Πρώτος μάρτυρας έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην γενικός διευθυντής του ΥΕΘΑ, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, Γ. Τραυλός, ενώ θα ακολουθήσουν την Τρίτη οι Γ. Κολίρης και Γ. Ζορμπάς και την Τετάρτη ο Γ. Βασιλάκης.

    Χθες, στην Επιτροπή είχαν κληθεί ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και ο γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας Δημήτρης Γεωργιόπουλος.

    Ο κ. Διώτης δεσμεύτηκε ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα καταθέσει στην Επιτροπή το επικαιροποιημένο πόρισμα της έκθεσης του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία για την εκτέλεση των συμβάσεων.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] Αποφασίζουν την περαιτέρω στάση τους οι ''Αγανακτισμένοι''

    Για 44η ημέρα συνεχίστηκε η συγκέντρωση των "αγανακτισμένων" στην πλατεία Συντάγματος.

    Λόγω της συγκέντρωσης των "αγανακτισμένων" που φώναζαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης, διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αμαλίας, ενώ επί της πλατείας Συντάγματος έγιναν και πάλι ομιλίες για τον απολογισμό των πεπραγμένων κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Στις συζητήσεις μεγάλη σημασία δόθηκε στις συγκεντρώσεις του προσεχούς Σαββατοκύριακου, κατά την διάρκεια των οποίων θα αποφασιστεί η περαιτέρω στάση των διαδηλωτών.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [06] Υπό έλεγχο η φωτιά στην Ασβεστόπετρα Πτολεμαΐδας

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε αγροτική έκταση στην Ασβεστόπετρα Πτολεμαΐδας.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει κάψει μέχρι στιγμής 150 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

    Κατοικημένες περιοχές δεν απειλούνται.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [07] ΗΠΑ: Ο Τσάβες πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου

    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου, αποκαλύπτει σήμερα η αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal.

    Η εφημερίδα επικαλείται δύο πηγές που γνωρίζουν λεπτομερώς την κατάσταση της υγείας του Τσάβες.

    Ο 56χρονος πρόεδρος της Βενεζουέλας χειρουργήθηκε στην Κούβα για αφαίρεση καρκινικού όγκου στη λεκάνη. "Είχα έναν κακοήθη όγκο και συνεχίζω τη μάχη μου, σας υπόσχομαι ότι θα ζήσουμε και θα νικήσουμε", δήλωσε ο Τσάβες στους συμπατριώτες του που τον υποδέχτηκαν μόλις έφτασε στο Καράκας.

    Ο Τσάβες ανακοίνωσε χθες Πέμπτη πως όλοι οι υπουργοί του θα παραμείνουν στις θέσεις τους και τους ευχαρίστησε για την απόδοσή τους όσο εκείνος βρισκόταν σε νοσοκομείο της Κούβας.

    Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα επιβεβαίωσε επίσης ότι δεν αλλάζει και η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία της χώρας,

    Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο 56χρονος σοσιαλιστής ηγέτης ήταν πιθανό να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, μετά την περιπέτεια της υγείας του.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [08] Δυσοίωνο ''αύριο'' για το κλίμα

    Σοβαρές δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία των κατοίκων της χώρας μας και την οικονομία, επιφέρουν οι κλιματικές αλλαγές που επέρχονται σταδιακά, σύμφωνα με την Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τις «περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα», η οποία παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, από τον επικεφαλής της Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής καθηγητή Χρ. Ζερεφό.

    Τα στοιχεία που περιέχει η Έκθεση, έκαναν τον πρόεδρο της Επιτροπής Κώστα Καρτάλη να μιλήσει για την ανάγκη άμεσων αλλαγών στον τρόπο που κτίζουμε τις πόλεις, στον τρόπο που χωροθετούμε αλλά και στις μεθόδους που χρησιμοποιούμε για τη διαχείριση των υδατικών πόρων.

    Σύμφωνα με την Έκθεση, στην Ελλάδα σταδιακά μέχρι το 2050 η βροχή θα μειωθεί κατά 6,5% για το σύνολο της Επικράτειας, ενώ θα αυξηθούν, η θερμοκρασία του αέρα κατά 1,4 βαθμούς Κελσίου, η μέγιστη διάρκεια ξηρής περιόδου κατά 20 επιπλέον ημέρες, καθώς και η τρωτότητα των παράκτιων περιοχών στο Δέλτα Αξιού, στη Δελταϊκή Πεδιάδα Λουδία-Αλιάκμονα, στον Πατραϊκό Κόλπο, στον Κορινθιακό Κόλπο, κ.α.

    Σε ό,τι αφορά στα υδατικά αποθέματα, εξαιτίας της μείωσης των υδατικών αποθεμάτων θα προκύψει, στο ευνοϊκότερο σενάριο, ζημία αντίστοιχη στο 0,34% του ΑΕΠ, ενώ οι επιπτώσεις στη γεωργία θα αφορούν στην απώλεια καλλιεργήσιμου εδάφους κατά 19% το 2040-2050.

    Στον τομέα του τουρισμού, οι επιπτώσεις θα συνίστανται σε φθορές παράκτιων τουριστικών υποδομών, στην απαξίωση τουριστικών υποδομών λόγω έλλειψης φυσικών προϋποθέσεων χρήσης τους, λ.χ. έλλειψη χιονιού, στη διείσδυση θαλάσσιου νερού στον υδροφόρο ορίζοντα και στην υφαλμύρωση του πόσιμου νερού. Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι ειδικά στον τομέα του δομημένου περιβάλλοντος, η πρόσθετη δαπάνη που θα επιφέρει η κλιματική μεταβολή, έως το 2050, στον τομέα των κτιρίων εκτιμάται στα 20 δις ευρώ.

    Η Έκθεση εκτιμά ότι λόγω της αύξησης των επεισοδίων καύσωνα, θα αυξηθεί ο αριθμός των θανάτων ετησίως κατά 2200 σε επίπεδο επικράτειας (1.450 στην Αττική).

    Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά μεγέθη, η Έκθεση υποστηρίζει ότι το κόστος μείωσης των εκπομπών ανέρχεται σε 142 δισ. ευρώ, και το κόστος της εναπομείνασας κλιματικής αλλαγής σε 294 δισ. ευρώ, δηλαδή συνολικά 436 δισ. ευρώ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [09] Ρυθμίσεις για αυθαίρετα

    Εντός των επόμενων 15 ημερών, θα εισαχθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο η ρύθμιση για τα αυθαίρετα, μέσα στον Ιούλιο θα αναρτηθούν νέοι δασικοί χάρτες που θα περιλαμβάνουν και περιοχές της Αττικής ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο εισόδου στρατηγικού επενδυτή στο Κτηματολόγιο και η άρση της απαγόρευσης πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Αυτά ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των προτεραιοτήτων του υπουργείου για το επόμενο εξάμηνο.

    Η ρύθμιση για τα αυθαίρετα, όπως είπε ο υπουργός, "θα είναι πολύ κοντά στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, δεν θα καλύπτει τα αυθαίρετα σε αιγιαλό, παραλία, δάση και προστατευόμενες περιοχές ενώ θα προβλέπει σημαντική μείωση των προστίμων και αναθεώρηση της διαδικασίας κατεδάφισης καθώς με το σημερινό πλαίσιο είναι δύσκολο να γίνουν κατεδαφίσεις". Τα έσοδα από την ρύθμιση για τα αυθαίρετα θα χρηματοδοτήσουν το Πράσινο Ταμείο το οποίο στο τέλος του χρόνου, ανάλογα και με την ανταπόκριση στη συγκεκριμένη ρύθμιση, προβλέπεται να έχει κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ, για τη διαχείριση του οποίου θα υπάρξει τεχνική βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [10] Εκστρατεία ενημέρωσης

    Έτη μεταμοσχεύσεων έχουν οριστεί το 2011 και το 2012 από το υπουργείο Υγείας, με στόχο την προώθηση της ενημέρωσης, ώστε να γίνει σε όλους συνείδηση τι σημαίνει μεταμόσχευση. Οι πολιτικές ενημέρωσης θα περάσουν μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα, την εκκλησία, την τοπική αυτοδιοίκηση, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε ειδική εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση των τοπικών συντονιστών μεταμοσχεύσεων για τη διαδικασία λήψης και μεταμόσχευσης συμπαγών οργάνων. «Κορυφαία πολιτική Δημόσιας Υγείας είναι οι μεταμοσχεύσεις», είπε ο υπουργός και αναφερόμενος στον νέο νόμο τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν πάσχει από νομοθεσία, αλλά η νομοθεσία θα πρέπει να διευκολύνει τη δωρεά οργάνων και όχι να την αποτρέπει».

    Οι Έλληνες, δυστυχώς, στέκονται με καχυποψία απέναντι στη δωρεά οργάνων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που παρουσίασε η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγήτρια Δημόσιας και Διοικητικής Υγιεινής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Τζένη Κρεμαστινού.

    Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για ευρεία εκστρατεία ενημέρωσης για τη δωρεά οργάνων και για τις μεταμοσχεύσεις, επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται σοβαρή προσπάθεια απ΄ όλους για να προχωρήσουμε». Όλα θα κριθούν, είπε, από τη λειτουργία των συντονιστών και των ομάδων τους, των γιατρών, αλλά και όλου του προσωπικού των νοσοκομείων.

    Το πλήρες κείμενο της Ε.Φουσέκη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [11] Μαθητικά σόλο...

    Το απόλυτο μαθητικό μουσικό φεστιβάλ, το Σκούλγουεϊβ Φέστιβαλ (Schoolwave Festival) «ξαναχτυπά» το προσεχές τριήμερο, 8, 9 και 10 Ιουλίου, αυτή τη φορά σε έναν «καλοκαιρινό» και δοκιμασμένο μουσικά χώρο, την Πλατεία Νερού στο Παλαιό Φάληρο, δίπλα στη θάλασσα.

    Το καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει και οι μαθητές άφησαν πίσω τους τον Θουκυδίδη και τα Μαθηματικά και ψάχνουν κάποιες αποδράσεις για τις καλοκαιρινές τους βραδιές.

    Στο φετινό και έβδομο κατά σειρά φεστιβάλ θα υπάρχουν αλλαγές, όπως ο χώρος διεξαγωγής αλλά και η συμμετοχή συγκροτημάτων από το εξωτερικό.

    Θα εμφανιστούν επτά συγκροτήματα από την Ευρώπη, την Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Κύπρο και Ελβετία.

    Οι «μεγάλοι» όμως γκέστς του φετινού Schoolwave θα είναι οι τραγουδιστές Φοίβος Δεληβοριάς (8/7), Λεωνίδας Μπαλάφας (8/7), οι Νάιτστοκερ (Nightstalker) (9/7) και οι Λοκομόντο (Locomondo) (10/7).

    Οι "μικροί" γκέστς θα είναι οι Γουίνγκς Ιν Μόσιον (Wings in Motion) (9/7) και δύο συγκροτήματα από προηγούμενα Σκούλγουεϊβ, οι Μούζικα Φίκτα (Musica Ficta) (8/7) και οι Αντίλ ε μπέτερ Νέιμ (Until Α Better Name) (9/7).

    Εκτός από τις συναυλίες, θα πραγματοποιούνται και κάποιες παράλληλες εκδηλώσεις στο χώρο. Εκτός από τα καθιερωμένα σκέιτ (skate) και Μπι Εμ Εξ (BMX), φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχει και πέιντμπολ (paintball).

    Η Πλατεία Νερού βρίσκεται ανάμεσα στα γήπεδα Τάε Κβο Ντο και Μπιτς Βόλεϊ. Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο, ανοιχτό χώρο ακριβώς πάνω στη θάλασσα, με θέα τη Μαρίνα Φαλήρου.

    Η πρόσβαση στην πλατεία είναι πολύ εύκολη με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς ο χώρος εξυπηρετείται τόσο από το τραμ, όσο και από τα λεωφορεία ενώ υπάρχει parking χωρητικότητας 2500 θέσεων.

    Το πλήρες κείμενο της Β.Παπατζίκου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [12] «Νόσος των εύπορων χωρών»

    Το 22% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από κάποιο είδος αλλεργίας. Οι αλλεργίες προκαλούν το θάνατο 180.000 ανθρώπων κάθε χρόνο, παγκοσμίως.

    Είναι παθήσεις που παρουσίασαν σημαντική αύξηση κατά το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα στις βιομηχανοποιημένες κοινωνίες. Τα κρούσματα αλλεργικών αντιδράσεων αυξήθηκαν κατά 50% τα τελευταία 30 χρόνια και αποδίδονται στη ρύπανση του αέρα και των κτιρίων.

    Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, ένας στους τρεις Έλληνες θα αναπτύξει κάποιου είδους αλλεργία κατά τη διάρκεια της ζωής του.

    Κύριο αίτιο της αυξημένης εμφάνισης αλλεργιών είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση που «μεταλλάσσει» τη γύρη των φυτών και την καθιστά αλλεργιογόνο. Επιπλέον, ο σύγχρονος αστικός τρόπος ζωής αποκλείει τον άνθρωπο από την επαφή του με μικρόβια σε μικρή ηλικία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό σύστημα να εκλαμβάνει ως εχθρό ακόμη και «αθώα» στοιχεία, όπως τη σκόνη και τη γύρη.

    Με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αλλεργιολογίας, η 8η Ιουλίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου για τις συνέπειες των αλλεργιών στην ανθρώπινη υγεία και στην υιοθέτηση αποτελεσματικών μέτρων πρόληψης.

    «Αλλεργία» σημαίνει διαφοροποιημένη αντίδραση και ουσιαστικά πρόκειται για την ακατάλληλη αντίδραση του αμυντικού μηχανισμού του σώματος σε ουσίες που είναι φυσιολογικά αβλαβείς και λανθασμένα γίνονται αντιληπτές ως επιβλαβείς από τον οργανισμό μας. Τα συμπτώματα της αλλεργίας, δηλαδή, προκαλούνται από την υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε μια αβλαβή ουσία.

    Στην Ελλάδα, λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας της γύρεως στην ατμόσφαιρα και άλλων αλλεργιογόνων κατά την άνοιξη, οι αλλεργίες είναι ιδιαίτερα συχνές κατά την εαρινή περίοδο.

    Το πλήρες κείμενο της Ε.Φουσέκη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [13] Συνεδριάζουν στον ΠΑΟ

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία έγινε τελικά σε ξενοδοχείο της περιοχής αεροδρομίου, προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις από την προγραμματισμένη συγκέντρωση οπαδών της ομάδας έξω από τα γραφεία της εταιρείας. Παρόλα αυτά, περίπου 40 άτομα μαζεύτηκαν έξω από το ξενοδοχείο και κάποια στιγμή εκπρόσωποι των φιλάθλων εισήλθαν στην αίθουσα που διεξαγόταν η συνεδρίαση και εξέφρασαν την αγωνία και την ανησυχία τους για τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα.

    Στο Δ.Σ. διαβάστηκε επιστολή του Γιάννη Βαρδινογιάννη, με σαφείς αιχμές κατά των Ανδρέα Βγενόπουλου και Νίκου Πατέρα, τους οποίους κατηγόρησε ότι επιθυμούν την ακυβερνησία, αλλά και εναντίον δημοσιογράφων (δεν κατονόμασε), τους οποίους χαρακτήρισε κατευθυνόμενους.

    Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο Δημήτρης Γόντικας είπε στους δημοσιογράφους: «Μπορώ να πω πως είχαμε ένα μακρότατο Δ.Σ. σε εξαιρετικό κλίμα. Ενημερώθηκαν άπαντες για όλα τα θέματα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Ενημερώθηκαν και για το παρόν, αλλά και για το μέλλον του συλλόγου. Εξελίσσονται πολλά θέματα, παικτών που αναμένεται να έρθουν, αλλά και παικτών που θα αποχωρήσουν. Είναι πολύ νωρίς για να σας ενημερώσω για πρόσωπα».

    Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της "πράσινης" ΠΑΕ ανακοίνωσε επίσης ότι θα συγκληθεί στις 2 Αυγούστου έκτακτη γενική συνέλευση και κατέληξε: «Όταν υπάρχει καλό κλίμα και οι βάσεις για μια κοινή τομή θεμάτων, τότε όλα θα πάνε καλά. Αν βαδίζουμε ενωμένοι, τότε θα ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα».

    Το πλήρες κείμενο του Γ.Δημητρόγλου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 July 2011 - 6:30:37 UTC