Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γαλλο-γερμανική συμφωνία πριν τη Σύνοδο
  • [02] Επαφές με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων
  • [03] Από 1η Αυγούστου η παρακράτηση εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων
  • [04] Αντίθετοι σε νέες περικοπές μισθών οι εκπαιδευτικοί
  • [05] Ο τυφώνας Ντόρα πλήττει τις ακτές του Μεξικού
  • [06] Στα 12,747 δισ. ευρώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού
  • [07] Αλλαγές στο δίκτυο των λεωφορείων ετοιμάζει ο ΟΑΣΑ
  • [08] Νέα ώθηση στο διαδικτυακό εμπόριο
  • [09] ''Αποφασιστικές λύσεις''
  • [10] Κρίσιμη συνάντηση με ΠΝΟ
  • [11] Επ' αόριστον χωρίς ταξί
  • [12] Αποθεώθηκαν οι Μπον Τζόβι
  • [13] Συνέχιση διαβουλεύσεων
  • [14] Η Παραγουάη στον τελικό

  • [01] Γαλλο-γερμανική συμφωνία πριν τη Σύνοδο

    Ως βάση διαπραγματεύσεων θα χρησιμεύσει στη σημερινή σύνοδο κορυφής των δεκαεπτά χωρών της νομισματικής ένωσης, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν στις 13.00 στις Βρυξέλλες (14.00 ώρα Ελλάδος), η συμφωνία Γαλλίας και Γερμανίας ως προς ένα σχέδιο στήριξης της Ελλάδας.

    Η Γαλλία και η Γερμανία κατέληξαν σε συμφωνία για την άρση του αδιεξόδου ως προς ένα σχέδιο στήριξης της Ελλάδας λίγες ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης με στόχο την πρόληψη της μετάδοσης της κρίσης χρέους.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ προετοίμαζαν το έδαφος μέχρι αργά το βράδυ στο Βερολίνο για μία συμβιβαστική λύση.

    Έπειτα από συνομιλίες επτά ωρών, στις οποίες συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, Μέρκελ και Σαρκοζί κατόρθωσαν να φθάσουν σε "κοινή θέση" ως προς τη στήριξη της Ελλάδας, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία και ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

    "Οφείλουμε οπωσδήποτε να βρούμε μία λύση για να σταματήσουμε την διεθνή κερδοσκοπία και να σταθεροποιήσουμε τη ζώνη του ευρώ...Εάν διαλυθεί θα είναι καταστροφή", είχε προειδοποιήσει από τη Μαδρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ.

    Έπειτα από εβδομάδες αναταραχής, οι αγορές περιμένουν σήμερα συγκεκριμένα αποτελέσματα. Στην αντίθετη περίπτωση θα στραφούν εναντίον χωρών που θεωρούνται ευάλωτες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και το Βέλγιο.

    Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρίσκεται η απόφαση για το δεύτερο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα που θα αποτρέψει μία χρεοκοπία.

    Μέχρι τελευταίας στιγμής το ακανθώδες σημείο των συνομιλιών ήταν η πολιτική απαίτηση της Γερμανίας για τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο δεύτερο αυτό πακέτο στήριξης, με κίνδυνο να εκληφθεί ως "στάση πληρωμών" της Ελλάδας.

    Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε συνάντηση, χθες, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές ο πρωθυπουργός εξέθεσε τις ελληνικές θέσεις στον πρόεδρο της Επιτροπής, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την Ελλάδα η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, η ρευστότητα των τραπεζών και η σταδιακή μείωση του άχθους για τους πολίτες.

    Στις 12 το μεσημέρι, πριν την έναρξη της συνόδου, θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Επαφές με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων

    Σειρά επαφών με στόχο την προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, θα έχει σήμερα στο Βερολίνο ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μεταξύ άλλων με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε. Στην ατζέντα των συζητήσεων αναμένεται να τεθεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, καθώς και η πρωτοβουλία για μια "Συμμαχία για την Ανάπτυξη στην Ευρώπη", που προωθεί ο υπουργός.

    Ο κ. Χρυσοχοίδης θα συνοδεύεται από στελέχη της υπηρεσίας "Invest in Greece". Στο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνονται:

    -Ομιλία σε ημερίδα της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), για την ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα.

    -Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Heitzer, προκειμένου να θεσμοθετηθεί μέσω των δύο υπουργείων ένας σταθερός και οργανωμένος δίαυλος για την προσέλκυση επενδυτικών πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων από γερμανικές επιχειρήσεις στη χώρα μας.

    -Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB), Kollatz-Ahnen, στην οποία θα συζητηθεί η προοπτική συμμετοχής της ΕΤΕπ στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών δράσεων στην Ελλάδα.

    -Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Schuble, με τον οποίο θα συζητηθούν οι διαδικασίες για την υιοθέτηση, από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, πολιτικών για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Από 1η Αυγούστου η παρακράτηση εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων

    Ξεκινά από την 1η Αυγούστου η παρακράτηση της μηνιαίας Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, από τις συντάξεις κύριας ασφάλισης των συνταξιούχων του Δημοσίου, του ΝΑΤ και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε στις 18/7/2011, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, και με την οποία κοινοποιούνται οι διατάξεις του νόμου για το Μεσοπρόθεσμο και οι διατάξεις του Ασφαλιστικό νόμου, με τις οποίες αναπροσαρμόζονται τα ποσοστά της παρακράτησης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Αντίθετοι σε νέες περικοπές μισθών οι εκπαιδευτικοί

    Να μη γίνουν άλλες περικοπές στις αποδοχές των εκπαιδευτικών ζητά με ανοιχτή της επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε, για τους ίδιους, «αιτία πολέμου». Παράλληλα η ΔΟΕ προειδοποιεί πως αν τελικά γίνουν οι περικοπές στις αποδοχές των εκπαιδευτικών, θα υπάρξουν «δυναμικές αντιδράσεις» που φτάνουν μέχρι και σε κλείσιμο των σχολείων τον Σεπτέμβριο.

    Στην επιστολή τους οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναφέρουν μεταξύ άλλων:

    «Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας έχοντας εξαντλήσει κάθε άλλο τρόπο και δυνατότητα ώστε να γίνει κατανοητό ότι εμείς οι Έλληνες εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουμε δώσει τους εαυτούς μας για την προκοπή της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης, δεν αντέχουμε άλλο.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] Ο τυφώνας Ντόρα πλήττει τις ακτές του Μεξικού

    Ο τυφώνας Ντόρα που πλήττει τις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό αναβαθμίστηκε στην κατηγορία 4, με ανέμους που φτάνουν τα 185 χιλιόμετρα την ώρα, ανακοίνωσαν μεξικανικές και αμερικανικές μετεωρολογικές υπηρεσίες.

    "Ο τυφώνα Ντόρα είναι ο δεύτερος ισχυρότερος της περιόδου αυτής στη ζώνη του Ειρηνικού", σύμφωνα με το Εθνικό Αμερικανικό Κέντρο Τυφώνων στο Μαϊάμι.

    Ο τυφώνας κατευθύνεται βορειοδυτικά παράλληλα με τις ακτές με ταχύτητα που φτάνει τα 26 χιλιόμετρα την ώρα.

    Η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Μεξικού προειδοποίησε για την πιθανότητα τροπικής καταιγίδας στις νότιες ακτές του Ειρηνικού και οι αρχές της χώρας προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν πιθανές κατολισθήσεις.

    Ο Αρλίν, πρώτος τυφώνας της περιόδου, που προερχόταν από τον Ατλαντικό, προκάλεσε το θάνατο 16 ανθρώπων και έπληξε περίπου 200.000 ανθρώπους στο Μεξικό.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [06] Στα 12,747 δισ. ευρώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού

    Στα 12,747 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2011, έναντι στόχου 10,374 δισ. ευρώ και ελλείμματος 9,997 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών και δείχνουν ότι τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά το αβ εξάμηνο (Τακτικός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) υστερούν έναντι του στόχου κατά 3,016 δισ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 644 εκατ. ευρώ.

    Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 21,818 δισ. ευρώ και εμφανίζουν μείωση έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010 κατά 8,3%. Η υστέρηση των εσόδων σε επίπεδο εξαμήνου, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, οφείλεται κυρίως στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη, κατά την περίοδο σύνταξης του προϋπολογισμού, ύφεση, στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. ευρώ τον μήνα Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών, στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης βάσει του νέου φορολογικού νόμου και στη μείωση των εισοδημάτων, στη μη απόδοση, από τα πιστωτικά ιδρύματα, του δικαιώματος του Δημοσίου επί των προνομιούχων μετοχών (10%), λόγω της μετάθεσης των Γενικών Συνελεύσεων και τέλος, στις αυξημένες επιστροφές φόρων λόγω συμψηφισμού εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών.

    Σε ότι αφορά τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είναι αυξημένα κατά 87,7% ή κατά 337 εκατ. ευρώ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [07] Αλλαγές στο δίκτυο των λεωφορείων ετοιμάζει ο ΟΑΣΑ

    Σε σημαντικές αλλαγές του δικτύου των λεωφορείων, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την ενίσχυση των συνδυασμένων μεταφορών, στην περιοχή της Αττικής, προχωρεί από το προσεχές Σάββατο ο ΟΑΣΑ.

    Όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό, για το νέο σχεδιασμό ελήφθησαν υπόψη, η συνεργασία με το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς, καθώς και οι μεταβολές του πληθυσμού σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

    Συγκεκριμένα, ο νέος σχεδιασμός έγινε με βάση:

    - Τις επεκτάσεις δικτύων των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, προαστιακός).

    - Την αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών, ώστε να προσαρμοστούν στις επεκτάσεις των δικτύων σταθερής τροχιάς.

    - Την αύξηση του πληθυσμού και τη πληθυσμιακή μετατόπιση προς τα νέα αναπτυσσόμενα προάστια.

    - Τις αυξανόμενες απαιτήσεις των πολιτών για υψηλότερο επίπεδο προσφερόμενης συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης.

    - Την αύξηση του κόστους κατοχής και λειτουργίας ΙΧ αυτοκινήτου.

    - Την αύξηση του συνολικού αριθμού των μετακινήσεων στην περιοχή ευθύνης του ΟΑΣΑ, με στόχο την αύξηση του μεριδίου των αστικών συγκοινωνιών στις μετακινήσεις αυτές στο 45% του συνόλου στα επόμενα 3 έτη (2013), δηλαδή θα γίνονται περί τα 7 εκατομμύρια μετακινήσεις ημερησίως.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [08] Νέα ώθηση στο διαδικτυακό εμπόριο

    Παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι μπαλωμένο; Όχι πια. Παρήλθε η... παντοδυναμία της εντοπιότητας.

    Τα δεδομένα της αγοράς ανατράπηκαν με τη ραγδαία ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και την αλματώδη αύξηση των λιανικών πωλήσεων μέσω διαδικτύου. Βασική αιτία η σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων σε ποσοστό 30% έως και 50% (σε περιπτώσεις προσφορών και εκπτώσεων), που πετυχαίνει ο αγοραστής «σερφάροντας».

    Ακόμη και οι δαπανηρές και ψυχοφθόρες διαδικασίες επιστροφής του ελλατωματικού προϊόντος, οι οποίες οφείλονταν στους κανονισμούς της κάθε εταιρείας και στη διαφορετικότητα της νομολογίας της χώρας, όπου αυτή εδρεύει, για τις on line αγορές, αναμένεται σύντομα να εκλείψουν.

    Η νέα ευρωπαϊκή οδηγία περί προστασίας των καταναλωτών, που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποσαφηνίζει και απλουστεύει τις διαδικασίες για το εξ αποστάσεως εμπόριο. Ισχύει για τους καταναλωτές σε όλη την ΕΕ και ειδικά για τις αγορές από άλλη χώρα και αποτελεί μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη της ενιαίας εσωτερικής αγοράς.

    Η οδηγία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το καταναλωτικό κοινό, αλλά και τις επιχειρήσεις, αφού η εφαρμογή θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης, αναφερόμενος στη ραγδαία ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και στη δυναμική της ευελιξίας αυτών των αγορών, χαρακτήρισε την οδηγία για την προστασία των καταναλωτών ως τη σημαντικότερη εξέλιξη στον τομέα του κοινοτικού εμπορίου.

    Το πλήρες κείμενο της Κ.Ρουμελιώτη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ - ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [09] ''Αποφασιστικές λύσεις''

    Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει αποφασιστικότητα για την οριστική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και να προωθήσει λύσεις χωρίς «επιλεκτική χρεοκοπία» και συμμετοχή ιδιωτών στο ρίσκο των ομολόγων, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

    Η Ε.Ε. «οφείλει να βοηθήσει έμπρακτα τα κράτη μέλη που έχουν πρόβλημα και για λόγους αλληλεγγύης, αλλά και γιατί διαφορετικά μεγαλώνει ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής» αναφέρει ο κ. Σαμαράς και εξηγεί την άρνησή του στην συμμετοχή ιδιωτών: «Η συμμετοχή των ιδιωτών στο ρίσκο του κρατικού δανεισμού ήταν μια λαθεμένη επιλογή εξ αρχής. Που εκτόξευσε το κόστος δανεισμού για τις ασθενέστερες χώρες και μεταδίδει ακόμα την κρίση παντού. Η "επιλεκτική χρεοκοπία" δεν είναι λύση. Είναι αυτό που πρέπει να αποφύγουμε. Γιατί επιδεινώνει τα προβλήματα ρευστότητας χωρών, όπως η Ελλάδα. Και οδηγεί σε τεράστια αβεβαιότητα και σίγουρη επιδείνωση».

    Ακολούθως ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι λύση μπορεί να βρεθεί μέσω του ευρωομολόγου ή πιο βραχυπρόθεσμα με την επαναγορά ομολόγων από την δευτερογενή αγορά. Συγκεκριμένα, «Υπάρχει πάντα η λύση του ευρω-ομόλογου, ώστε χώρες που έχουν πρόβλημα να ξεπληρώσουν με ευνοϊκότερους όρους τα δάνειά τους και να γίνει το χρέος τους βιώσιμο».

    Κλείνοντας ο Αντώνης Σαμαράς υπογραμμίζει ότι πέραν αυτών υπάρχει πάντα η ανάγκη αναπτυξιακής τόνωσης των χωρών της περιφέρειας, που βουλιάζουν στην ύφεση.

    «Χωρίς Επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, όσο κι αν αλλάξουν οι όροι του δανεισμού της, η χώρα μας δεν πρόκειται να βγει από την κρίση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [10] Κρίσιμη συνάντηση με ΠΝΟ

    Κρίσιμη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη, από την οποία θα εξαρτηθεί αν θα προχωρήσουν, ή όχι, σε απεργιακές κινητοποιήσεις, θα έχουν σήμερα στις 16.00 στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

    Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ΠΝΟ, Γιάννη Χαλά, ο κ. Παμπούκης απέστειλε επιστολή στα γραφεία της Ομοσπονδίας, με την οποία καλεί τα μέλη της σε διάλογο.

    Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία ζητεί την κατάργηση του άρθρου 44 του εφαρμοστικού νόμου, που προβλέπει μείωση της χρηματοδότησης του ΝΑΤ, κάτι που επηρεάζει τις συντάξεις, έχει ζητήσει απάντηση από τον υπουργό, αλλιώς θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Η ΠΝΟ θεωρεί ότι μέσω του άρθρου 44 του εφαρμοστικού νόμου για το Μεσοπρόθεσμο καταργούνται όλες οι αναπροσαρμογές και οι αυξήσεις των συντάξεων του ΝΑΤ, ενώ παράλληλα επέρχεται περαιτέρω μείωση των συντάξεων των απόμαχων ναυτεργατών.

    Εκπρόσωποι της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας που συναντήθηκαν με τα μέλη της ΠΝΟ, απηύθυναν έκκληση να μη γίνει απεργία τη συγκεκριμένη περιόδο, καθώς θα πλήξει ανεπανόρθωτα τον ακτοπλοϊκό κλάδο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Παρασκευή, κατά πάσα πιθανότητα, αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ της ΠΝΟ, προκειμένου να αποφασίσει τι στάση θα κρατήσει μετά και τη συνάντηση με τον κ. Παμπούκη.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [11] Επ' αόριστον χωρίς ταξί

    Ακαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, με επταμελή αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί όλης της χώρας.

    Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, ανακοίνωσε ότι η απεργία συνεχίζεται και ότι η μορφή του αγώνα δεν θα ανακοινωθεί τώρα, αλλά θα ενημερώνονται τα σωματεία για τον τρόπο αντίδρασης.

    Εξω από το υπουργείο προκλήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια, καθώς ομάδα "θερμόαιμων" επιχείρησε να μπει στο κτίριο, με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων.

    Σε κατάληψη της Εφορίας, του ΟΑΕΕ και του ΟΑΕΔ προχώρησαν απο το πρωί οι οδηγοί των ταξί της Σάμου, ο οποίοι συνεχίζουν καθημερινά τις κινητοποιήσεις τους αλλά και τις καταλήψεις σε διάφορα δημόσια κτίρια. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ και στα Χανιά. Οι αυτοκινητιστές που αποχώρησαν από το αεροδρόμιο των Χανίων, έχουν παρατάξει από τις 8 το πρωί τα αυτοκίνητα τους έξω από το κτίριο που στεγάζει τις δυο οικονομικές υπηρεσίες των Χανίων και θα παραμείνουν εκεί τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, αποκλείοντας την είσοδο των δυο υπηρεσιών.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [12] Αποθεώθηκαν οι Μπον Τζόβι

    Με τον ίδιο έντονο και ενθουσιώδη ρυθμό τραγουδούσε επί δυόμιση ώρες

    στη σκηνή του Ο.Α.Κ.Α, το θρυλικό συγκρότημα των Μπον Τζόβι, το οποίο

    κυριολεκτικά ξεσήκωσε το κοινό. Κόσμος από ολόκληρη την Ελλάδα

    κατέκλυσε το στάδιο, από νωρίς το απόγευμα και έφτασε να ξεπερνά τους

    80.000 θεατές. Τη βραδιά άνοιξε το ελληνικό συγκρότημα Μπράδερς ιν

    πλαγκ (Brothers in Plug) , ενώ λίγη ώρα αργότερα, το κοινό χόρεψε

    (The

    Breakers).

    10 λεπτά μετά τις εννέα, τα φώτα έσβησαν και το γιγάντιο βίντεο γουολ,

    το οποίο είχε στηθεί πάνω στη σκηνή του σταδίου, φώτισε. Η στιγμή της

    εμφάνισης των Μπον Τζόβι, είχε φτάσει. Το κοινό παραληρούσε ακούγοντας

    τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, να χαιρετίζει το

    κοινό και να ξεκινάει με αγαπημένες επιτυχίες από το παρελθόν.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [13] Συνέχιση διαβουλεύσεων

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα αποδεχόταν μια βραχυπρόθεσμη επέκταση του ορίου του χρέους που θα διαρκούσε λίγες ημέρες αν αυτό είναι απαραίτητο για να δοθεί στο Κογκρέσο ο απαραίτητος χρόνος για να περάσει τη νομοθεσία για μια ευρύτερη συμφωνία μείωσης του ελλείμματος, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    "Ο πρόεδρος δεν υποστηρίζει μια βραχυπρόθεσμη επέκταση του ορίου του χρέους, τελεία", υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ σε ανακοίνωσή του.

    "Η μόνη εξαίρεση σε αυτό είναι στην περίπτωση που οι δύο πλευρές καταλήξουν σε μια συμφωνία για μια μακροπρόθεσμη επέκταση του ορίου του χρέους συν τη σημαντική μείωση του ελλείμματος και χρειαζόμασταν μια πολύ βραχυπρόθεσμη επέκταση (π.χ. για λίγες ημέρες) για να επιτραπεί λίγος επιπλέον χρόνος ώστε να προωθηθεί ένα νομοσχέδιο μέσω της νομοθετικής διαδικασίας", προσθέτει ο Κάρνεϊ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [14] Η Παραγουάη στον τελικό

    Η Παραγουάη προκρίθηκε στον τελικό του Κόπα Αμέρικα, που διεξάγεται στην Αργεντινή, καθώς στον ημιτελικό της διοργάνωσης, νικησε με 5-3 στα πέναλτι την Βενεζουέλα (κ.α. 0-0). Στον τελικό, που θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής (22:00 ώρα Ελλάδας), η Παραγουάη θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη, ενώ την τρίτη θέση θα διεκδικήσουν Περού και Βενεζουέλα (Σάββατο 22:00).

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 July 2011 - 6:30:33 UTC