Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου στο επίκεντρο κυβερνητικής επιτροπής και υπουργικού
  • [02] Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τα στημένα
  • [03] Συγκέντρωση ιδιοκτητών ταξί έξω απο την ακτή Ξαβερίου
  • [04] Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά της Μπάγερν Μονάχου
  • [05] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην ορεινή Καλαμπάκα
  • [06] Η Μαρσέιγ κατέκτησε το Σούπερ Καπ
  • [07] Ισόπαλος 1-1 αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός με την Οντένσε

  • [01] Η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου στο επίκεντρο κυβερνητικής επιτροπής και υπουργικού

    Η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου θα είναι το αντικείμενο συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής, η οποία θα συνέλθει στις 10 το πρωί.

    Στις 12.00, θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο με θέμα τις συγχωνεύσεις φορέων και το fast track στην Δικαιοσύνη, ενώ ενδέχεται να συζητηθεί και το θέμα της συγχώνευσης ΕΟΦ και ΕΦΕΤ.

    Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η πρώτη σύσκεψη που είχε χθες ο πρωθυπουργός με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και στην οποία συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Ζανιάς και Γληνός, καθώς και η Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο Κ. Θέος (από το γραφείο του πρωθυπουργού).

    Η σύσκεψη αυτή είχε ως αντικείμενο την εξειδίκευση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά την εμπλοκή των ξένων ιδιωτικών τραπεζών, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κάτι που να ανησυχεί την κυβέρνηση.

    [02] Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τα στημένα

    Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, αποφάσισε και ανακοίνωσε τα ξημερώματα, τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων. Παράλληλα, αποφασίσθηκε ο εφ όρου ζωής αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο, των Αχιλλέα Μπέου και Μάκη Ψωμιάδη!

    Σύμφωνα με το σκεπτικό τη απόφασης, στο οποίο αναφέρεται για τον υποβιβασμό «δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης στον βαθμολογικό πίνακα», προκύπτει ότι κατά πάσα πιθανότητα (όπως συνέβη με την υπόθεση του Ηρακλή και την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης) η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός θα παραμείνουν στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

    Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι ο προπονητής Γιάννης Παπακώτας απηλλάγη των κατηγοριών, ενώ στις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, επεβλήθη πρόστιμο 300.000 ευρώ.

    Ολες οι ποινές είναι εφέσιμες και σε περίπτωση που οι εφέσεις κατατεθούν σήμερα ή αύριο, κατά πάσα πιθανότητα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα συνεδριάσει η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, προκειμένου να αποφανθεί τελεσίδικα.

    Οσον αφορά στην συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στο Γιουρόπα Λιγκ, εξαρτάται άμεσα από την τελική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ. Σε περίπτωση που η ποινή παραμείνει ως έχει, πιθανότερη εξέλιξη θεωρείται ο αποκλεισμός των «ερυθρολεύκων» από την ευρωπαϊκή διοργάνωση. Κι αυτό επειδή όπως επισημάνθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί στην Αθήνα, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία θα επιληφθεί μετά τις οριστικές αποφάσεις της ελληνικής αθλητικής Δικαιοσύνης.

    [03] Συγκέντρωση ιδιοκτητών ταξί έξω απο την ακτή Ξαβερίου

    Συγκέντρωση έξω από την ακτή Ξαβερίου στο λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιούν από τα ξημερώματα δεκάδες ιδιοκτήτες οδηγοί ταξί, χωρίς τα αυτοκίνητά τους. Από τη συγκέντρωση δεν εμποδίζεται η διέλευση των πούλμαν και των επιβατών για τα κρουαζιερόπλοια.

    Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να προσεγγίζουν σήμερα πέντε κρουαζιερόπλοια.

    [04] Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά της Μπάγερν Μονάχου

    Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το τουρνουά που διοργάνωσε η Μπάγερν στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου, καθώς οι πρωταθλητές Ευρώπης νίκησαν τους «οικοδεσπότες» στον τελικό του τουρνουά με 2-0. Τα τέρματα των «μπλαουγκράνα» σημείωσε ο Τιάγκο Αλκαντάρα στο 42΄ και το 75΄.

    Στο μεταξύ, η Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε κατέκτησε την τρίτη θέση στη διοργάνωση, αφού νίκησε 2-0 στα πέναλτι τη Μίλαν στον «μικρό τελικό».

    [05] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην ορεινή Καλαμπάκα

    Υπό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα, σε περιοχή της ορεινής Καλαμπάκας, στην Αγία Τριάδα έχοντας κάψει 100 στρέμματα με χόρτα και βελανιδιές.

    Για την κατάσβεσή της πήραν μέρος τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και είκοσι άνδρες.

    [06] Η Μαρσέιγ κατέκτησε το Σούπερ Καπ

    Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε τη νέα σεζόν η Μαρσέιγ, καθώς κατέκτησε το Σούπερ Καπ στη Γαλλία. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ νίκησε 5-4 την -πρωταθλήτρια και κυπελλούχο Λιλ- στην αναμέτρηση με την επωνυμία «Τρόπαιο των πρωταθλητών», η οποία διεξήχθη στην Ταγγέρη. Οι «λιλουά» φάνηκε ότι είχαν εύκολο έργο, καθώς στο 84΄ προηγούνταν 3-1, ωστόσο η Μαρσέιγ κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου, κυρίως χάρη στον Αντρέ Αγιού, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ. Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Αγιού (71΄, 90΄ πέναλτι, 90+5΄ πέναλτι), Μορέλ (85΄) και Ρεμί (87΄), ενώ για τη Λιλ σκόραραν οι Μπαλμόν (9΄), Αζάρ (57΄), Σόου (72΄) και Μπάσα (90+2΄). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λιλ τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σετζού στο 89΄.

    [07] Ισόπαλος 1-1 αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός με την Οντένσε

    Ανοιχτούς λογαριασμούς, όσον αφορά την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, άφησαν Οντένσε και Παναθηναϊκός, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο «Τρε-Φορ Παρκ», στην πρώτη αναμέτρησή τους για τον Γ΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Πλέον οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα καλούνται να πάρουν τη νίκη ή ισοπαλία χωρίς τέρματα (0-0) στον αγώνα ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης, προκειμένου να προκριθούν στον τελευταίο γύρο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Το «τριφύλλι» προηγήθηκε στο 47΄ με τον Λέτο, ενώ η Οντένσε ισοφάρισε με τον Ρεγκίνιουσεν στο 90΄.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 July 2011 - 6:29:45 UTC