Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν κατεβάζουν το "χειρόφρενο" οι ιδιοκτήτες ταξί
  • [02] Χρυσές "γοργόνες"
  • [03] Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στα Ακούμια Ρεθύμνου
  • [04] Εγκυκλοπαίδεια αθλητικών... παπουτσιών!

  • [01] Δεν κατεβάζουν το "χειρόφρενο" οι ιδιοκτήτες ταξί

    Παρά την εκπεφρασμένη εκατέρωθεν διάθεση για εξεύρεση λύσης, δεν κατέστη τελικά δυνατόν να βρεθούν σημεία προσέγγισης στη διάρκεια της μαραθώνιας συνάντησης του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, και αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων.

    «Ο υπουργός έδειξε καλή διάθεση, χωρίς όμως να δεσμευθεί για οποιαδήποτε από τις προτάσεις μας, ενώ πρότεινε ένα χρονικό όριο διαλόγου ενός μηνός, ώσπου ο ίδιος να καταθέσει τις προτάσεις του, διάστημα το οποίο, κατά την Ομοσπονδία, είναι μεγάλο» δήλωσε μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος,

    «Έως ότου πάρουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον υπουργό, η απεργία συνεχίζεται»,είπε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ και απηύθυνε έκκληση στους συναδέλφους του να αποφεύγουν τα έκτροπα, καθώς «ο κλάδος θα συνεχίσει την κινητοποίηση μέχρι τέλους».

    Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η απελευθέρωση του επαγγέλματοςθα προχωρήσει κανονικά με κανόνες, που θα διέπουν όλες τις πλευρές τού επαγγέλματος από την έκδοση της άδειας έως την εκπαίδευση των οδηγών και τις νέες μορφές και υπηρεσίες ταξί.

    Το υπουργείο αφού, όπως συμφωνήθηκε, παραλάβει το προσεχές διάστημα τις προτάσεις και των τουριστικών επιχειρήσεων, προγραμματίζει πριν από το τέλος Αυγούστου να δώσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις προτάσεις του, οι οποίες διαμορφώνονται λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις όλων των μερών και βεβαίως το γενικό συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών-χρηστών διασφαλίζοντας σε όλα τα μέλη εύλογο χρόνο για να εκφράσουν τα σημεία στα οποία συμφωνούν ή διαφωνούν.

    Η σημερινή συνάντηση του κ. Ραγκούση με αντιπροσωπεία των οδηγών ταξί δεν πραγματοποιήθηκε, τόσο εξαιτίας της μεγάλης διάρκειας, που είχε η συνάντηση με τους ιδιοκτήτες, όσο και για το γεγονός ότι δεν πρόλαβαν όλοι οι εκπρόσωποι να προσέλθουν από την επαρχία.

    [02] Χρυσές "γοργόνες"

    Την κορυφή του κόσμου απολαμβάνει η ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση.

    Η εθνική ομάδα πιστοποίησε την ανωτερότητά της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης, νικώντας στον τελικό την Κίνα με 9-8, και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο.

    Είναι ο πρώτος παγκόσμιος τίτλος για ελληνική ομάδα οποιουδήποτε αθλήματος - σε επίπεδο τόσο ανδρών όσο και γυναικών -και ταυτόχρονα η κορυφαία επιβεβαίωση για τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση.

    Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Κίνα): 2-2, 0-2, 4-4, 2-1

    Τα γκολ:

    ΚΙΝΑ: Πινγκ Λιου 2, Γι Γουάνγκ 2, Τζιν Χε, Φέι Τενγκ, Γιουτζούν Σουν, Ντονγκλούν Σονγκ

    ΕΛΛΑΔΑ: Ρουμπέση 3, Ασημάκη 3, Μανωλιουδάκη, Μελιδόνη, Λιόση

    [03] Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στα Ακούμια Ρεθύμνου

    Ένα σπίτι κάηκε ολοσχερώς στην περιοχή Άνω Κρύα Βρύση, από τη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει ό,τι βρει στο πέρασμά της, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Βασιλείου.

    "Δυστυχώς για δεύτερη φορά, μετά τις 14 Ιουλίου 2011, χωρίς να κλείσει ο μήνας, η περιοχή παραδίδεται στις φλόγες", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, Γιάννης Πιπεράκης.

    Ηφωτιά είχε τεθεί το μεσημέρι υπό μερικό έλεγχο, το απόγευμα όμως αναζωπυρώθηκε. Μέχρι αυτή την ώρα, έχουν καεί χιλιάδες ελαιόδεντρα, μελίσσια και γίνεται λόγος για πάνω από πέντε ποιμνιοστάσια. Επίσης, χιλιάδες είναι τα στρέμματα χορτολιβαδικής και θαμνώδους έκτασης που έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός, κατά μήκος της καμένης έκτασης που ξεκινάει από τον Πλατανά και εκτείνεται στο Κεντροχώρι, την Άνω και Κάτω Κρύα Βρύση, και την περιφέρεια των Ακουμίων.

    Ένα από τα ελικόπτερα που ξεκίνησαν να επιχειρούν αναγκάστηκε να προσεδαφιστεί λόγω βλάβης, αλλά στη συνέχεια τέθηκε και πάλι στη μάχη για το σβήσιμο της φωτιάς. Συνολικά στην κατάσβεση από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, ένα τύπου Πεντζετέλ, και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

    Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής, η οποίαεκτιμά ότι η πυρκαγιά ίσως οφείλεται σε εμπρησμό.

    [04] Εγκυκλοπαίδεια αθλητικών... παπουτσιών!

    Αθλητικά παπούτσια, παπούτσια αεροβικής γυμναστικής ή για τρέξιμο σε όλα τα χρώματα, τα σχέδια και τα νούμερα, βρίσκουν το διαδικτυακό τους \"σπίτι\".

    Μία αμερικανική εταιρία κατασκευής παπουτσιών δημιούργησε μία ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, την www.sneakerpedia.com, για τα αθλητικά παπούτσια.

    Χρήσιμη για τους λάτρεις τους που θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα κορδόνια των αθλητικών παπουτσιών, για παράδειγμα, διατίθενται σε πολλά διαφορετικά χρώματα, ενώ το πάχος της σόλας του παπουτσιού διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο.

    Για τον λόγο αυτόν, το γερμανικό περιοδικό Prinz γράφει ότι η δημιουργία της ηλεκτρονικής αυτής εγκυκλοπαίδειας είναι μία καινοτομία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 July 2011 - 14:29:42 UTC