Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Δήμος Αθηναίων απομάκρυνε τις σκηνές απο την Πλατεία Συντάγματος
  • [02] Θρίαμβος για το δίδυμο Σπέϊσι- Μέντες στην Επίδαυρο
  • [03] Κατάληψη του αεροδρομίου ''Μακεδονία'' από ιδιοκτήτες ταξί
  • [04] Στον ημιτελικό ο Γρηγοριάδης

  • [01] Ο Δήμος Αθηναίων απομάκρυνε τις σκηνές απο την Πλατεία Συντάγματος

    Στην απομάκρυνση των σκηνών από την πλατεία Συντάγματος όπου βρίσκονταν εδώ και μήνες, προέβησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου συνεργεία του Δήμου Αθηναίων με τη συνδρομή της αστυνομίας.

    Η επιχείρηση απομάκρυνσης ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωί του Σαββάτου. Χρειάστηκαν 20 φορτηγά του Δήμου Αθηναίων να απομακρύνουν πανό και σκηνές ,οι περισσότερες απο τις οποίες, την ωρα της επιχειρησης καθαρισμού της πλατειας ηταν άδειες.

    Είχε προηγηθεί η χθεσινή δημόσια παρέμβαση του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, που δήλωσε σε συνέντευξη του πως οι ''κατασκηνωτές'' δεν έχουν σχέση με τους διαδηλωτές και πως η πλατεία θα αποδοθεί στους κατοίκους, χαρακτηρίζοντας εκφυλιστικό φαινόμενο τις σκηνές.

    Υπενθυμίζεται ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις σκηνές και τα πανό στην πλατεία Συντάγματος έχει διετάξει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου με την εντολή να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία.

    [02] Θρίαμβος για το δίδυμο Σπέϊσι- Μέντες στην Επίδαυρο

    Λίγο πριν το τέλος της πιο πολυαναμένομενης παράστασης της χρονιάς ο Κέβιν Σπέϊσι είναι κρεμασμένος ανάποδα επί σκηνής, ο Ριχάρδος είναι νεκρός, ακούγονται οι τελεταίες ατάκες του έργου.

    Το κατάμεστο θέατρο της Επιδαύρου σηκώνεται όρθιο για να δώσει το πιο θερμό χειροκροτημα στον αμερικανό ηθοποιό και τον θίασο του Bridge Project . Ο Σπέϊσι κάνει την πιο βαθιά του υπόκλιση, εμφανώς ενθουσιασμένος από τη θέρμη και κυρίως το πλήθος των θεατών που τον καλούν να ξαναβγεί στη σκηνή του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου. Π

    αρά τη μεγάλη διάρκεια του έργου (Ριχάρδος Γ.) και την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, ο σκηνοθέτης, Σαμ Μέντες, κατάφερε να «δώσει» στους θεατές την πιο κατανοητή και βατή εκδοχή του σαιξπηρικού δράματος. Σημαντικό ρολο σε αυτό έπαιξε ο διαχωρισμός των μερών από τους τίτλους που τα προλόγιζαν στην τεράστια οθόνη του σκηνικού, οθόνη που χρησιμοποιήθηκε για να γίνει το πιο εύστοχο σχόλιο του σκηνοθέτη περί εξουσίας. Ο

    Ριχάρδος σαν πρωταγωνιστής σε τηλεπαιχνίδι αναλαμβάνει την εξουσία υποκρινόμενος τον ευσεβή, ταπεινό και γεμάτο ελπίδα αυριανό ηγέτη, προσευχόμενος πάντα για τη...βοήθεια του Θεού. Ο Μέντες κάνει καυστικό χιούμορ στηλιτεύοντας την υποκρισία στην πολιτική ζωή αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη διαχείρηση δημοσίων προσώπων. Ο Κέβιν Σπέϊσι εμφανίζεται στην οθόνη σε ένα σταθερό πλάνο και αν και σχεδόν ακίνητος εναρμονίζει το κινηματογραφικό του "βάρος" με τη θεατρική του παρουσία.

    Αξίζει να σημειωθεί, ο σεβασμός που έδειξε το κοινό στην ανακοίνωση για τη μη λήψη φωτογραφιών στη διάρκεια της παράστασης αλλά και η ψυχραιμία σε ένα απρόοπτο περιστατικό, όταν φίδι επιτέθηκε σε θεατή. Ο άνθρωπος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ναυπλίου και είναι καλά στην υγεία, ενώ η μεταφορά του δεν εγινε αντιληπτή από το μεγαλύτερο μέρος του κοινού.

    Μετά την παράσταση ο Κέβιν Σπεϊσι και ο υπόλοιπος θίασος δείπνησαν σε εστιατόριο της περιοχής, μαζί με τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Αθηνών και τον πρόεδρο του Φεστιβάλ, Γιώργο Λούκο.

    Μέλη του θιάσου σχολίασαν το γεγονός τόσο της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου όσο και την ιδιαίτερη εντύπωση που τους έκανε το νεαρό της ηλικίας του κοινού.

    Η παράσταση θα επαναληφθεί σήμερα και αύριο, Κυριακή 31 Ιουλίου.

    [03] Κατάληψη του αεροδρομίου ''Μακεδονία'' από ιδιοκτήτες ταξί

    Κατάληψη του αεροδρομίου «Μακεδονία» πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης.

    Οι αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν στις 9 το πρωί στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Μουδανίων, στο ύψος εμπορικού κέντρου, και από εκεί κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία, όπου παρέταξαν τα οχήματά τους και κατευθύνονται πεζή στον τερματικό σταθμό.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κώστα Γιαννακάκη, δεν έχουν αποφασίσει ακόμη πόσο θα παραμείνουν εκεί.

    [04] Στον ημιτελικό ο Γρηγοριάδης

    Σ τα 50μ. ύπτιο ο Άρης Γρηγοριάδης πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό του αγωνίσματος. Μετείχε στην 5η από τις 6 σειρές, στη διαδρομή 1, και με χρόνο 25.26 τερμάτισε 2ος, βελτιώνοντας και τη φετινή του επίδοση, ενώ πέρασε στον ημιτελικό ως 10ος, έχοντας τον ίδιο χρόνο με τον -κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ- Βρετανό Λίαμ Τάνκοκ, που μετείχε στην ίδια σειρά.

    Ταχύτερος των προκριματικών ήταν ο Νοτιοαφρικανός Γκέρχαρντ Ζάντμπεργκ με χρόνο 24.72.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 July 2011 - 10:29:43 UTC