Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Tουλάχιστον 24 νεκροί στην πόλη Χάμα της Συρίας
  • [02] Στον τελικό των 400μ. μικτής ο Γιάννης Δρυμωνάκος, με πανελλήνιο ρεκόρ
  • [03] Γενίκευση της αδειοδότησης για τη λειτουργία μικρών ιδιωτικών επιχειρήσεων σχεδιάζει η κυβέρνηση Κάστρο

  • [01] Tουλάχιστον 24 νεκροί στην πόλη Χάμα της Συρίας

    Τουλάχιστον 24 είναι, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, οι νεκροί από την επίθεση που πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα συριακά άρματα μάχης στην πόλη Χάμα, για να καταστείλουν τις διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος, δήλωσε τοπικός γιατρός.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα νοσοκομεία Μπαντρ, αλ-Χοράνι και Χικμέχ έχουν δεχθεί 19 νεκρούς, τρεις νεκρούς και δυο νεκρούς αντίστοιχα.

    [02] Στον τελικό των 400μ. μικτής ο Γιάννης Δρυμωνάκος, με πανελλήνιο ρεκόρ

    Η «αυλαία» του 14ου παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου θα πέσει με τις καλύτερες εντυπώσεις για την ελληνική αποστολή.

    Ο Γιάννης Δρυμωνάκος κατάφερε την τελευταία ημέρα των αγώνων να κάνει ό,τι δεν κατάφεραν τις προηγούμενες ημέρες όλοι οι Έλληνες κολυμβητές, να περάσει σε έναν τελικό.

    Ο Έλληνας κολυμβητής στα 400μ. μικτή μετείχε στην 3η από τις 5 συνολικά σειρές, στη διαδρομή 7, τερμάτισε 2ος στη σειρά του σε χρόνο 4:15.01, που είναι ολυμπιακό όριο και νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά του έδωσε και την ευκαιρία να συμμετέχει στον σημερινό τελικό του αγωνίσματος, με τον 5ο καλύτερο χρόνο.

    Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ανήκε στον ίδιο με 4:15.43, από τις 25 Ιανουαρίου 2007, στην Αθήνα.

    «Αισθανόμουν καλά μέσα στην κούρσα. Είναι δύσκολο να περιμένεις τόσες ημέρες, αλλά τελικά τα κατάφερα, κυρίως να πιάσω το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, που αυτός ήταν και ο αρχικός μου στόχος. Ήρθε το πανελλήνιο ρεκόρ και ο τελικός, ό,τι καλύτερο. Ελπίζω και στον τελικό να μπορέσω να πάω το ίδιο καλά» δήλωσε ο ίδιος μετά την επιτυχία του.

    Η οκτάδα του τελικού (13.45 ώρα Ελλάδος): Ράιαν Λόχτε (ΗΠΑ) 4:11.89, Γιούγια Χοριχάτα (Ιαπωνία) 4:13.68, Τσάοσενγκ Χουάνγκ (Κίνα) 4:14.07, Τάιλερ Κλέρι (ΗΠΑ) 4:14.98, Γιάννης Δρυμωνάκος (Ελλάδα) 4:15.01, Νταβίντ Βεράστο (Ουγγαρία) 4:15.01, Ξιάνγκ Τσενγκ Βανγκ (Κίνα) 4:16.45, Ρομπέρτο Παβόνι (Βρετανία) 4:16.48.

    [03] Γενίκευση της αδειοδότησης για τη λειτουργία μικρών ιδιωτικών επιχειρήσεων σχεδιάζει η κυβέρνηση Κάστρο

    Η Κούβα πρόκειται να δώσει άδεια να δημιουργηθούν χιλιάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις στον τομέα της λιανικής, πέραν των κομμωτηρίων και των κουρείων, τον Οκτώβριο, ώστε να ανοίξουν κάθε είδους καταστήματα, από καφετέριες ως καταστήματα για κλειδιά, κι εξετάζει το ενδεχόμενο να ενοικιάζει χώρο σε πολυσύχναστους δρόμους, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη.

    Η νέα πολιτική, που θα τεθεί σε εφαρμογή τον Οκτώβριο, αποτελεί άλλο ένα βήμα στην προσπάθεια εφαρμογής της πολιτικής του προέδρου Ραούλ Κάστρο το κράτος να πάψει να λειτουργεί χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και να τις παραδώσει στους εργαζομένους τους, δημιουργώντας έναν μεγαλύτερο ιδιωτικό τομέα και ανταγωνισμό.

    Σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Granma χθες επικαλέστηκε ομιλία της υπουργού Εσωτερικού Εμπορίου Μέρι Μπλάνκα Ορτέγα στην επιτροπή οικονομικών θεμάτων της βουλής.

    Λίγο μετά τη νίκη της επανάστασης υπό το Φιδέλ Κάστρο το 1959, όλες οι οικονομικές δραστηριότητες υπήχθησαν στον δημόσιο τομέα, αλλά όταν ο πρώην ηγέτης της χώρας παρέδωσε την εξουσία στον αδελφό του, η πολιτική αυτή επικρίθηκε ως εσφαλμένη και άρχισε να μεταβάλλεται.

    Πολλοί κουβανοί διαμαρτύρονται για τις κάκιστες κρατικές υπηρεσίες, από τις καφετέριες και τις επισκευές ηλεκτρικών και οικιακών συσκευών ως τις κατασκευές και τις επισκευές. Λένε ότι η έλλειψη πόρων και η κακή ποιότητα είναι ο κανόνας.

    Η κυβέρνηση, η οποία μονοπώλησε την οικονομική δραστηριότητα επί δεκαετίες, παρέδωσε περίπου 1.500 κρατικά κουρεία και κομμωτήρια στους εργαζομένους τους πέρυσι.

    Οι πρώην δημόσιοι υπάλληλοι, που κέρδιζαν λιγότερα από 20 δολάρια τον μήνα και χρέωναν τους πελάτες μια καθορισμένη από το κράτος τιμή για τις υπηρεσίες τους, πλέον καταβάλλουν μηνιαίο ενοίκιο για τα καταστήματα, αγοράζουν τις περισσότερες προμήθειες, πληρώνουν φόρους και χρεώνουν όσα αντέχει η πελατεία τους.

    Στις νέες υπηρεσίες θα περιλαμβάνονται καφενεία και μικρά ταχυεστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα επισκευής οικιακού εξοπλισμού, ωρολογοποιεία κ.λπ., σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Η Γκράνμα ανέφερε ακόμα ότι ο υφυπουργός Εργασίας Χοσέ Μπαρέιρο δήλωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει υποαξιοποιούμενους χώρους για εμπορική χρήση σε βασικές λεωφόρους για πιθανή υπενοικίαση σε επιχειρηματίες.

    Ο Μπαρέιρο είπε ότι πάνω από 325.000 πολίτες εργάζονταν ως \"αυτοαπασχολούμενοι\" τον Ιούλιο, από 150.000 το 2009, προσφέροντας υπηρεσίες στους τομείς της εστίασης, των επισκευών, των μεταφορών κ.ά.

    Οι νέες επιχειρήσεις θα ανταγωνιστούν και όσες αποτύχουν θα κλείσουν, σύμφωνα με τον ίδιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 July 2011 - 8:30:20 UTC