Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μόνο 5% η εθνική συμμετοχή στα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα
  • [02] "Το σχέδιο της ΕΕ για την Ελλάδα θα πετύχει"
  • [03] Αλ. Παπαρήγα: Αντί για δημοψήφισμα, ζητάμε εκλογές

  • [01] Μόνο 5% η εθνική συμμετοχή στα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα

    Ειδικό καθεστώς χρηματοδοτήσεων από τα κοινοτικά ταμεία θα ισχύει για την Ελλάδα και άλλες πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει του οποίου η εθνική συμμετοχή στα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα θα μπορεί πλέον να αντιστοιχεί ακόμη και στο 5% του συνόλου του έργου, έναντι 15% που ίσχυε ως σήμερα.

    Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το μέτρο αυτό αφορά πέντε κοινοτικά ταμεία, το περιφερειακό, το κοινωνικό, το γεωργίας καθώς και το ταμείο Συνοχής και Αλιείας.

    Τα ενδιαφερόμενα κράτη θα πρέπει να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις, αναφέρει η Επιτροπή, διευκρινίζοντας πως δεν πρόκειται για πρόσθετα κονδύλια, αλλά για τα κονδύλια που περιλαμβάνονται στο τρέχον πλαίσιο των δημοσιονομικών προοπτικών.

    [02] "Το σχέδιο της ΕΕ για την Ελλάδα θα πετύχει"

    Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης για τη διάσωση της Ελλάδας θα επιτύχει ακόμα κι αν αυτό πάρει καιρό, εκτιμά η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να μιλούν με μια φωνή.

    "Οι ευρωπαϊκές χώρες τηρούν τις δεσμεύσεις τους, όμως αυτό παίρνει τον καιρό που χρειάζεται στη δημοκρατία, κάτι που δεν αρέσει πάντα στις αγορές", παραδέχεται η Λαγκάρντ σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Financial Times και καλεί τους Ευρωπαίους "να ακολουθήσουν πιστά το σενάριο", για το νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, το οποίο υιοθετήθηκε μετά από διαφωνίες μεταξύ εταίρων και ευρωπαϊκών θεσμών.

    [03] Αλ. Παπαρήγα: Αντί για δημοψήφισμα, ζητάμε εκλογές

    "Επιβεβαιώνονται οι θέσεις μας ότι ο λαός θα πληρώσει την κρίση. Αντί για δημοψήφισμα, ζητάμε εκλογές", δήλωσε ηΑλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντηση που είχε με τονυπουργόΟικονομικών Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος την ενημέρωσεγια τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης και τις αποκρατικοποιήσεις.

    "Κατά την άποψή μας, υπάρχει και ελεγχόμενη χρεοκοπία και μερική υποτίμηση και μερική απαξίωση, η οποία δεν θα λειτουργήσει και θα έχουμε και νέο κύμα υποτίμησης τα επόμενα χρόνια"., πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

    Η ΓΓτου ΚΚΕ ανέφερε ότι διατύπωσε "τη ριζική αντίθεσή μας και για τις αποκρατικοποιήσεις, ιδίως για επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, όπως, επίσης και για την πώληση γης, που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των καπιταλιστών. Έχει αξία να είμαστε ενημερωμένοι για να μπορούμε να στηρίξουμε τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Ο λαός πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει χειρότερες καταστάσεις".

    Η κα Παπαρήγα εξέφρασε ακόμη την αντίθεση του ΚΚΕ στην ανάγκη συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου όπως πρεσβεύουν άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως επίσης και σε κάθε μορφή δημοψηφίσματος, καθώς όπως είπε, η κυβέρνηση το προωθεί για να παγιδεύσει το λαό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 August 2011 - 14:29:44 UTC