Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θρίλερ" μέχρι την τελευταία στιγμή με το χρέος των ΗΠΑ
  • [02] Εθνική συμφωνία για τον τουρισμό, εισηγείται οΑντ. Σαμαράς

  • [01] "Θρίλερ" μέχρι την τελευταία στιγμή με το χρέος των ΗΠΑ

    Κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία αναμένεται να πραγματοποιηθούν απόψε ή αύριο για το νομοσχέδιο που αφορά την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ, μετά τον επιτυχή συμβιβασμό Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.

    Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ, δήλωσε ότι είναι αισιόδοξοςγια την έγκρισητου νομοσχεδίου.

    Όμως, από την πλευρά της η ηγέτιδα των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι επισήμανε ότι "ακόμα δεν έχει λάβει τις αποφάσεις της, εστιάζοντας στο ότι "το προτεινόμενο νομοσχέδιο δεν προβλέπει νέα έσοδα".

    "Ανησυχούμε πολύ για ένα νομοσχέδιο με τόσες περικοπές δαπανών, αλλ' ούτε ένα σεντ από φόρους πλουσιοτέρων μελών της χώρας μας. Αυτό το καθόλου έσοδα είναι που μάς κάνει να ανησυχούμε πολύ", ανέφερε στις δηλώσεις της η τέως πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

    Εξάλλου, ο βουλευτής Ραούλ Γκριχάλβα, που ηγείται στη Βουλή των Αντιπροσώπων μιας 74μελούς ομάδας φιλελεύθερων Δημοκρατών (οι βουλευτές συνολικά είναι 435), ανέφερε ότι αναμένει "τα περισσότερα μέλη της προοδευτικής ομάδας να καταψηφίσουν" το νομοσχέδιο, το οποίο χωρίς να προβλέπει αυξήσεις φόρων μειώνει σταδιακά αλλά δραστικά τα κόστη κυβερνητικών προγραμμάτων κατά δύο τρισεκατομμύρια δολάρια συνολικά.

    [02] Εθνική συμφωνία για τον τουρισμό, εισηγείται οΑντ. Σαμαράς

    Δραστικές πρωτοβουλίες στον -νευραλγικό, όπως τον χαρακτηρίζει- τομέα του τουρισμού, ζητεί από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προτείνει τη συγκρότηση εθνικού συμβουλίου.

    «Επειδή ακούμε πολλά για "συναίνεση" και παρακολουθούμε πολλές φορές την κυβέρνηση να προσπαθεί με "μερεμέτια" να λύσει σοβαρά προβλήματα, σήμερα προτείνουμε ένα απλό βήμα συναίνεσης: Την καλούμε να πάρει πρωτοβουλία, για ένα "Εθνικό Συμβόλαιο για τον Τουρισμό" ανάμεσα σε κόμματα, κοινωνικούς εταίρους και συλλογικούς φορείς του κλάδου», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σαμαράς.

    Επισημαίνοντας ότι το ζήτημα του τουρισμού είναι «έξω και πάνω από την κομματική διαμάχη», καθώς "αφορά αποκλειστικά στην εθνική οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ καλεί την κυβέρνηση «να βγει από το τέλμα της παθητικότητας και να αναλάβει δραστικές πρωτοβουλίες».

    Oπρόεδρος της ΝΔπροτείνει:

    Ίδρυση αυτόνομου υπουργείου τουρισμού, καθώς, όπως αναφέρει, «είναι αδιανόητο ο τουρισμός, που αποτελεί την «ατμομηχανή» της Οικονομίας μας, να αντιμετωπίζεται με την απαξίωση του κυβερνητικού ενδιαφέροντος».

  • Δημιουργία εταιρίας μάρκετινγκ με τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικός συντονισμός στη διαφήμιση και την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, ιδιαίτερα στο εξωτερικό.

  • Καθιέρωση μειωμένων και ανταγωνιστικών συντελεστών ΦΠΑ για τις τουριστικές υπηρεσίες.

  • Εξειδίκευση του χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό, με βάση την προστασία του περιβάλλοντος, τις τουριστικές αντοχές κάθε περιοχής, την ισόρροπη κατανομή των επενδύσεων και τη δημιουργία προϋποθέσεων για τουριστικά προϊόντα αιχμής, που θα μπορούν να σταθούν στο διεθνή ανταγωνισμό.

  • Μείωση της Γραφειοκρατίας, ώστε οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες όσων ασχολούνται με τους διάφορους τομείς του Τουρισμού, να αναπτύσσονται ταχύτατα, όπως απαιτεί η ίδια η φύση και το αντικείμενό τους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 August 2011 - 18:29:41 UTC