Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καθιέρωση ηλεκτρονικού τιμολογίου
  • [02] Με νέους κανόνες δόμησης τα κτίρια σε όλη τη χώρα
  • [03] Υποβιβάζεται η Ηλιούπολη, απαλλάχθηκε ο Εθνικός Αστέρας
  • [04] "Καρποφόρα συζήτηση" Τρεμόντι-Γιούνκερ

  • [01] Καθιέρωση ηλεκτρονικού τιμολογίου

    Όφελος μεγαλύτερο του ενός δισ. ευρώ θα προκύψει για τις επιχειρήσεις από την προώθηση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, ενώ το όφελος για τα έσοδα του δημοσίου ξεπερνάει τα 3 δισ. ευρώ, καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς σε αυτό το ύψος ανέρχεται η ζημιά από εικονικά και πλαστά τιμολόγια που κυκλοφορούν στην αγορά, τα οποία εκτιμάται ότι θα εκλείψουν με την υιοθέτηση των ηλεκτρονικών τιμολογίων.

    Αυτά αναφέρθηκαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου των συναρμόδιων υπουργείων, σχετικά με τα οφέλη που θα προκύψουν για την οικονομία από την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την καθιέρωση του ηλεκτρονικού τιμολογίου στις συναλλαγές των επιχειρήσεων, καταρχήν με το κράτος και στη συνέχεια και στις μεταξύ τους συναλλαγές.

    Στόχος είναι το πρώτο τρίμηνο του 2012 οι οικονομικές συναλλαγές μεταξύ δημοσίου και επιχειρήσεων να γίνονται ηλεκτρονικά.

    Όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «το ηλεκτρονικό τιμολόγιο χρησιμοποιείται και σήμερα αλλά δεν είναι διαδεδομένη η μορφή του και στόχος είναι να διευρυνθεί η χρήση του προκειμένου να απαλλαγούν σταδιακά οι επιχειρήσεις από το μεγάλο διοικητικό και οικονομικό βάρος των συναλλαγών σε χαρτί, μεταφέροντας όλη την οικονομική δραστηριότητα στο διαδίκτυο και σε ασφαλή πληροφοριακά συστήματα, απελευθερώνοντας έτσι σημαντικούς οικονομικούς πόρους προς άλλες πιο παραγωγικές δραστηριότητες».

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι σύμφωνα με υπολογισμούς κάθε χάρτινο τιμολόγιο που εκδίδει μια επιχείρηση κοστίζει από 7 έως 15 ευρώ, ενώ κάθε ηλεκτρονικό τιμολόγιο κοστίζει από 0,60 έως 4 ευρώ.

    [02] Με νέους κανόνες δόμησης τα κτίρια σε όλη τη χώρα

    Ξεκινά το πρόγραμμα ανάθεσης εκπόνησης μελετών για τη θεσμοθέτηση κανόνων για τη δόμηση και την αρχιτεκτονική στους οικισμούς και στις εκτός οικισμών περιοχές σε όλους τους Καλλικρατικούς Δήμους της χώρας, με την πρώτη προκήρυξη 14 μελετών σε 14 Περιφερειακά Διαμερίσματα τέως Νομών αντιστοίχως.

    Πιο συγκεκριμένα στα Περιφερειακά Διαμερίσματα: Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Αχαΐας, Ηλείας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου και Σύρου προκηρύσσονται μελέτες για τη συμπλήρωση και εξειδίκευση του θεσμικού πλαισίου δόμησης για την κατοικία με ειδικούς μορφολογικούς κανόνες.

    Όπως ανακοινώθηκε, οι εξειδικευμένοι κανόνες δόμησης που θα παραχθούν για κάθε περιοχή της χώρας, καλούνται να εξυπηρετήσουν τις σύγχρονες απαιτήσεις του σχεδιασμού, όπως είναι η προσαρμογή των αρχών της βιοκλιματικής δόμησης και των συστημάτων ΑΠΕ στα αρχιτεκτονικά πρότυπα κάθε τόπου. Παράλληλα, θα πρέπει να επιτρέπουν την ένταξη της νέας αρχιτεκτονικής όπου αυτή συγκροτεί εμπεριστατωμένη εναλλακτική πρόταση

    Το πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλειστη διαφύλαξη του σημαντικού οικονομικού και πολιτιστικού πόρου που είναι η ταυτότητα της κάθε περιοχής,στην προώθηση των αρχών της οικολογικής δόμησης, αλλά και στη διαφάνεια στον τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών, με την παραγωγή ενός συνόλου κανόνων-οδηγιών που θα κατευθύνει τους μελετητές και τα αρμόδια όργανα αρχιτεκτονικού ελέγχου, με τρόπο αντικειμενικό.

    Υπολογίζεται ότι θα απασχοληθούν εκατοντάδες μελετητές διαφόρων ειδικοτήτων όπως αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι, ειδικοί επιστήμονες για το τοπίο και τη βιοκλιματική δόμηση. Το εύρος της εμπειρίας και ειδικοτήτων που απαιτούνται θα συνδράμει στη δημιουργία συμπράξεων μελετητών.

    Οι αναθέσεις θα γίνουν έως τον Δεκέμβριο του 2011, ενώ η παραλαβή των μελετών προβλέπεται να γίνει τον Δεκέμβριο του 2012.

    [03] Υποβιβάζεται η Ηλιούπολη, απαλλάχθηκε ο Εθνικός Αστέρας

    Τον υποβιβασμό της Ηλιούπολης στην Γ' Εθνική κατηγορία αποφάσισε η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Ενωσης Β' και Γ' Εθνικής κατηγορίας, στο πλαίσιο της υπόθεσης για τους «στημένους» αγώνες, ενώ επέβαλε στον (προφυλακισθέντα) μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιώργο Τσακογιάννη, ο οποίος παρέστη στη διαδικασία, ποινή απαγόρευσης εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ? όρου ζωής και ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ? όρου ζωής.

    Ακόμη, στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ηλιούπολη, Νίκο Χάλκο, ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ? όρου ζωής και ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ? όρου ζωής και στον ποδοσφαιριστή Μιχάλη Νικολόπουλο απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για δύο χρόνια.

    Σχετικά με την ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας, απαλλάχθηκε από την αποδιδόμενη σε αυτή κατηγορία. Στον προπονητή Νίκο Παντέλη επιβλήθηκε απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για δύο χρόνια.

    [04] "Καρποφόρα συζήτηση" Τρεμόντι-Γιούνκερ

    Έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είχε ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας Τζούλιο Τρεμόντι,αφού τα σπρεντ (η διαφορά απόδοσης από τα γερμανικά 10ετή κρατικά ομόλογα) της Ιταλίας και της Ισπανίας πλησίασαν ύψη-ρεκόρ 14ετίας πριν αποκλιμακωθούν ελαφρά.

    Τρεμόντι και Γιούνκερ δεν ανακοίνωσαν κάποια αλλαγή πολιτικής μετά τη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο. \"Είχαμε μια μακρά συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη\", δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γιούνκερ στους δημοσιογράφους. Ο Τρεμόντι έκανε λόγο περί \"μακράς και καρποφόρας συζήτησης\" χωρίς να αποκαλύψει τίποτε για την ουσία όσων ειπώθηκαν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 August 2011 - 16:29:44 UTC