Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Α. Λοβέρδου με το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου
  • [02] Αλλαγές στον προϋπολογισμό της Πορτογαλίας για βοήθεια στις τράπεζες

  • [01] Συνάντηση Α. Λοβέρδου με το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου

    Το αίτημα 30 χρόνων να μεταφερθεί η αρμοδιότητα έκδοσης άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, από τις περιφέρειες (πρώην νομαρχίες) στους ιατρικούς συλλόγους, έκανε δεκτό ο υπουργός υγείας Α.Λοβέρδος στη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

    Συγκεκριμένα ο Α.Λοβέρδος δεσμεύθηκε να συμπεριλάβει ειδική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει για την υγεία μετά της 15 Αυγούστου, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας να δίνουν άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος, αναβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό, συνολικά το ρόλο τους. Μάλιστα ο υπουργός Υγείας συμφώνησε να αναβαθμιστούν τα πειθαρχικά όργανα των ιατρικών συλλόγων, κάτι το οποίο, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης, θα συμβάλει σημαντικά στην αυτοκάθαρση του ιατρικού επαγγέλματος. Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι εφόσον περάσουν οι συγκεκριμένες διατάξεις θα ανοίξει ο δρόμος για τον πραγματικό ρόλο του ΙΣΑ , ο οποίος θα πρέπει να είναι συμβουλευτικός προς τον εκάστοτε υπουργό Υγείας και οι ιατρικοί σύλλογοι θα γίνουν επιτέλους "εργαστήρι παραγωγής πολιτικής υγείας".

    Θετικά φαίνεται ότι είδε στη συνάντηση με τους γιατρούς ο Α.Λοβέρδος το αίτημά τους να μπορούν να συνταγογραφούν για τον ΕΟΠΥΥ ακόμη και γιατροί που δεν θα είναι συμβεβλημένοι με αυτόν, με την προϋπόθεση ότι θα ελέγχονται από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφισης.

    Οι γιατροί παρέμειναν ανυποχώρητοι στη θέση τους να αποσυρθεί η τροπολογία που θεωρούν ότι αποτελεί "άνοιγμα" του ιατρικού επαγγέλματος σε κάθε μη γιατρό. Ωστόσο , ο Α.Λοβέρδος τους εξήγησε ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί η επίμαχη τροπολογία καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι με την υπάρχουσα νομοθεσία το ιατρικό επάγγελμα είναι ήδη ανοιχτό.

    [02] Αλλαγές στον προϋπολογισμό της Πορτογαλίας για βοήθεια στις τράπεζες

    Το πορτογαλικό κοινοβούλιο ενέκρινε καταρχήν έναν διορθωτικό προϋπολογισμό που θα επιτρέπει να περιληφθούν στον προϋπολογισμό του 2011 οι μηχανισμοί βοήθειας του τραπεζικού τομέα, οι οποίοι προβλέπονται στο σχέδιο οικονομικής βοήθειας της Πορτογαλίας.

    Αυτός ο διορθωτικός προϋπολογισμός του έτους \"έχει σκοπό να καλύψει τους στόχους που ορίζονται στο μνημόνιο\" της τρόικας Ευρωπαϊκή Ένωση- Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η διαπραγμάτευση του οποίου έγινε τον Μάιο με αντάλλαγμα μία βοήθεια ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Πορτογαλία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βίτορ Γκασπάρ.

    \"Τα μέτρα αυτά αποτελούν μία συνετή και συντονισμένη απάντηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να καταστούν πλήρως λειτουργικοί οι μηχανισμοί που προβλέπονται για την διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας\" σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι δεν \"υπάρχει πρόβλημα\" στο τραπεζικό σύστημα.

    Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα υποβάλει στη βουλή ένα δεύτερο διορθωτικό προϋπολογισμό φέτος, ο οποίος \"θα κατατεθεί ταυτόχρονα με τον προϋπολογισμό του 2012\".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 August 2011 - 6:29:45 UTC