Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Νικήτη Χαλκιδικής
  • [02] Αποκλείει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι
  • [03] Άρματα μάχης περικύκλωσαν τις πόλεις Χομς και Ντέιρ Εζόρ της Συρίας

  • [01] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Νικήτη Χαλκιδικής

    Μαίνεται πυρκαγιά στη Νικήτη Χαλκιδικής, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

    Η φωτιά εκδηλώθηκε στο πευκοδάσος από κεραυνό και γρήγορα επεκτάθηκε εξαιτίας των δυνατών ανέμων, που πνέουν στην περιοχή. Το μέτωπο της πυρκαγιάς προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο είκοσι πέντε πυροσβέστες με δέκα οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

    [02] Αποκλείει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

    Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, απέκλεισε σήμερα την πιθανότητα να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές προκειμένου να κατευναστεί ο πανικός στις αγορές που ανάγκασε την κυβέρνησή του να επισπεύσει την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας.

    \"Το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε. Δεν ήταν ποτέ στις επιλογές μας\", είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πιθανότητα πρόωρων εκλογών.

    Ο Μπερλουσκόνι διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να εργάζεται όλο τον Αύγουστο \"χωρίς διακοπή\". Είπε μάλιστα ότι ο ίδιος θα επιστρέψει στη Ρώμη \"το βράδυ της Δευτέρας ή την Τρίτη.

    Αναφερόμενος στις διακοπές του, διέψευσε εξάλλου ότι θα φιλοξενηθεί στην ντάτσα του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, κοντά στην Αγία Πετρούπολη, κάνοντας λόγο για \"αβάσιμες φήμες\".

    Η εφημερίδα Ιλ Φάτο Κοτιντιάνο γράφει σήμερα ότι ο Μπερλουσκόνι θα μεταβεί στη Ρωσία το επόμενο σαββατοκύριακο κυρίως για να πείσει τους Ρώσους επενδυτές να αγοράσουν ιταλικά ομόλογα.

    [03] Άρματα μάχης περικύκλωσαν τις πόλεις Χομς και Ντέιρ Εζόρ της Συρίας

    Εκατοντάδες άρματα μάχης και άλλα στρατιωτικά οχήματα έχουν αναπτυχθεί στο Ντέιρ Εζόρ και γύρω από την πόλη Χομς της Συρίας, σύμφωνα με τον ακτιβιστή Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, τον πρόεδρο του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    "Περίπου 250 άρματα και τεθωρακισμένα βρίσκονται σε τέσσερις συνοικίες του Ντέιρ Εζόρ", στο Μπουρ Σαΐντ, το Χαρίκα, στο αεροδρόμιο και την περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα της υπηρεσίας πολιτικής ασφάλειας, είπε ο Ραχμάν ο οποίος υποστηρίζει ότι οι κάτοικοι της πόλης, φοβούμενοι το στρατό, έχουν αρχίσει να την εγκαταλείπουν από την Τετάρτη.

    Η οργάνωση δεν διαθέτει καμία πληροφορία για το τι συμβαίνει στη Χάμα, στην κεντρική Συρία, αφού οι αρχές έχουν κόψει τις τηλεπικοινωνίες για να πλήξουν τις "ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες" στις οποίες αποδίδουν τις ταραχές. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην πόλη αυτή από την περασμένη Κυριακή, όταν ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρηση του στρατού για την καταστολή των κινητοποιήσεων.

    Σύμφωνα με την οργάνωση του Ραχμάν τουλάχιστον 2.038 άνθρωποι -- εκ των οποίων οι 389 στρατιώτες και αστυνομικοί -- έχουν σκοτωθεί στη Συρία από την έναρξη των κινητοποιήσεων κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, στα μέσα Μαρτίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 August 2011 - 14:29:41 UTC