Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι ταραχές και οι λεηλασίες στην Βρετανία
  • [02] Ο «ελληνικός» ήλιος θα γίνει πιο...μαλακός

  • [01] Συνεχίζονται οι ταραχές και οι λεηλασίες στην Βρετανία

    Κουκουλοφόροι, κυκλοφορούν ανά ομάδες στο Ιλινγκ του δυτικού Λονδίνου και στο Κάμπτεν που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της βρετανικής πρωτεύουσας, λεηλατώντας ξένες περιουσίες και ταράζοντας για τρίτη συνεχή ημέρα, την καθημερινότητα των Λονδρέζων.

    Τηλεοπτικές εικόνες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς, έδειξαν ομάδες ανδρών να τρέχουν στους δρόμους, να σπάνε βιτρίνες , να βάζουν φωτιά σε κτήρια στο Κρόιντον, προάστιο του νότιου Λονδίνου, να αρπάζουν ότι βρουν στα μαγαζιά που υπάρχουν στο διάβα τους, να σπάνε ΑΤΜ και να βάζουν φωτιά σε τουλάχιστον ένα κατάστημα, στο Κλάμχαμ.

    Ομάδες εξαγριωμένων, κατά κύριο λόγο νέων, ταράζουν τη ζωή των κατοίκων του Λίβερπουλ, του Μπέρμινχαμ και του Μπρίστολ, καθώς από χθες Δευτέρα, κυκλοφορούν στους δρόμους, κάνοντας πλιάτσικο, βάζοντας φωτιά σε κτήρια, οχήματα, κάδους απορριμμάτων και σπάνε βιτρίνες μαγαζιών, ή, πετάνε πέτρες και σπασμένα μπουκάλια στους αστυνομικούς που επιχειρούν να τους αποτρέψουν από το να καταστρέφουν ξένες περιουσίες και να διαταράσσουν την καθημερινότητα των κατοίκων.

    Όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, πρόκειται για ξέσπασμα βίας, που διαρκεί εδώ και τρεις ημέρες και αποτελεί τις χειρότερες αναταραχές που έχει ζήσει η χώρα εδώ και δεκαετίες.

    Το ξέσπασμα βίας από τη μεριά των νεαρών, συχνά κουκουλοφόρων, ήταν το αναπάντεχο και θλιβερό επακόλουθο, της ειρηνικής διαδήλωσης που έγινε το περασμένο Σάββατο, με αφορμή το φόνο ενός υπόπτου από αστυνομικούς και κατέληξε σε συγκρούσεις, πλιάτσικο και πυρπόληση αυτοκινήτων, μηχανών, ακόμη και κτηρίων.

    Οι ταραχές άρχισαν αργά το βράδυ του Σαββάτου από τη συνοικία Τότεναμ του βόρειου Λονδίνου, για να απλωθούν στη συνέχεια σχεδόν σε ολόκληρη τη βρετανική πρωτεύουσα, μέχρι χθες, που στο χορό των λεηλασιών μπήκαν το Λίβερπουλ, το Μπέρμινχαμ και το Μπρίστολ.

    Η επιθετική δράση των κουκουλοφόρων, ή, των εξαγριωμένων τύπων που συμμετέχουν, έχει μέχρι στιγμής, οδηγήσει στη σύλληψη από την αστυνομία περισσοτέρων των 550 ατόμων - ανάμεσα στα οποία είναι και ένα αγόρι έντεκα μόλις χρόνων.

    Το γαλλικό πρακτορείο, μετέδωσε σήμερα τα ξημερώματα, ότι πέραν των αστυνομικών των πόλεων που πλήττονται από τις αναταραχές - του Λονδίνου συμπεριλαμβανομένου - η Σκότλαντ Γιάρντ ανακοίνωσε ότι έχει διαθέσει 1.700 αστυνομικούς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η, αν όχι έκρυθμη, έντονα ενοχλητική αλλά και επικίνδυνη κατάσταση, παρά τη σοβαρότητα της οποίας ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Νταίηβιντ Κάμερον, αποφάσισε μόλις χθες να διακόψει το ταξίδι αναψυχής στην Ιταλία και να επιστρέψει (έως σήμερα τα ξημερώματα) στη Βρετανία, για να επιληφθεί της κατάστασης.

    Χαρακτηριστικό είναι, όπως τουλάχιστον αναφέρει το Ρόιτερς, ότι περισσότεροι εξακόσων προκαλούν τις αναταραχές, προέρχονται από φτωχές πόλεις, ή φτωχογειτονιές και είναι άνεργοι.

    [02] Ο «ελληνικός» ήλιος θα γίνει πιο...μαλακός

    Τα επίπεδα της υπεριώδους ακτινοβολίας θα μειώνονται σταδιακά κατά τον 21ο αιώνα στις περισσότερες περιοχές της Γης, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα. Αυτό προβλέπει μια νέα διεθνής επιστημονική μελέτη, η οποία προέρχεται από ένα πλήθος ερευνητικών οργανισμών (μεταξύ των οποίων τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Πατρών) και η οποία δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό "Atmospheric Chemistry and Physics" (Ατμοσφαιρική Χημεία και Φυσική).

    Η μελέτη κάνει προβλέψεις για τη διακύμανση των επιπέδων της υπεριώδους ακτινοβολίας σε παγκόσμια κλίμακα κατά τον τρέχοντα αιώνα, λαμβάνοντας υπόψη τη μελλοντική ανάκαμψη του στρώματος του όζοντος (που εμποδίζει την υπεριώδη ακτινοβολία), αλλά και τις μεταβολές της νέφωσης και των "αερίων του θερμοκηπίου", που σχετίζονται άμεσα με την προβλεπόμενη κλιματική αλλαγή και οι οποίες επίσης λειτουργούν προστατευτικά, όσον αφορά τη συγκεκριμένη μορφή ηλιακής ακτινοβολίας.

    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης:

    - Η υπεριώδης ακτινοβολία θα είναι μικρότερη στο τέλος του αιώνα, σε σχέση με το 1980, κατά 12% στα μεγάλα γεωγραφικά πλάτη και κατά 3% στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη (όπου ανήκει και η Ελλάδα), ενώ αντίθετα θα είναι ελαφρά αυξημένη στην περιοχή των τροπικών.

    - Οι μεγαλύτερες μειώσεις (περίπου 16%) προβλέπονται στην Ανταρκτική κατά το μήνα Οκτώβριο.

    - Η επίδραση των νεφών υπολογίζεται στο 2%-3% στα μεγάλα και ακόμη μικρότερη στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη.

    - Η επιστροφή της υπεριώδους ακτινοβολίας στα επίπεδα του 1965 και του 1980 δεν θα είναι ίδια για όλες τις περιοχές του κόσμου. Για την περίπτωση της Ελλάδας, ειδικότερα, αναμένεται να συμβεί τα έτη 2033 και 2023, αντίστοιχα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 August 2011 - 6:29:45 UTC