Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ηλεκτρονικό δέρμα" παρακολουθεί τις λειτουργίες του οργανισμού
  • [02] Μείωση 6,9% του ΑΕΠ
  • [03] Κριτική Τζ. Σόρος στη Γερμανία για τη διαχείρηση της κρίσης
  • [04] Ολυμπιακός Βόλου: Έφεση για την απόφαση της UEFA
  • [05] Εντάχθηκε ο Alter στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα
  • [06] Στις 23 Σεπτεμβρίου η κύρωση από τη Γερμανία του Μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας
  • [07] Aυστηροποίηση του Συμφώνου Σταθερότητας ζητούν Γερμανοί πολιτικοί και οικονομολόγοι
  • [08] Εξιτήριο πήρε ο Κώστας Βουτσάς

  • [01] "Ηλεκτρονικό δέρμα" παρακολουθεί τις λειτουργίες του οργανισμού

    Ερευνητές από τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Σιγκαπούρη για πρώτη φορά δημιούργησαν ένα "ηλεκτρονικό δέρμα", το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια πληθώρα λειτουργιών, όπως η παρακολούθηση της καρδιάς και του εγκεφάλου, η υποβοήθηση του λόγου, ο έλεγχος των προσθετικών άκρων κ.α.

    Ο εξελιγμένος εύκαμπτος αισθητήρας, πάχους μόλις μιας ανθρώπινης τρίχας, που μοιάζει με τατουάζ και προσκολλάται εύκολα στο δέρμα, όπως εξίσου εύκολα τεντώνεται και αποσπάται, ίσως μια μέρα αντικαταστήσει τα άβολα και ογκώδη ηλεκτρόδια διαφόρων συμβατικών συσκευών, επιτρέποντας στους γιατρούς να μαθαίνουν την κατάσταση της υγείας των ανθρώπων χωρίς την χρήση άλλου εξοπλισμού.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζον Ρότζερς του πανεπιστημίου του Ιλινόις, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το BBC, το "Nature" και το "New Scientist", ανέφεραν ότι, προς το παρόν, το "τατουάζ" μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για λίγες μέρες κάθε φορά, αλλά καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να μένει στο δέρμα για μήνες.

    Το ηλεκτρονικό "δέρμα" τοποθετείται σχεδόν οπουδήποτε και είναι σε θέση να κάνει πράγματα που δεν μπορούν οι παραδοσιακοί ιατρικοί αισθητήρες, όπως για παράδειγμα, αν τοποθετηθεί στο λαιμό, να αντιλαμβάνεται τις λέξεις αρκετά καλά για να ελέγξει ένα απλό βιντεοπαιγνίδι στον υπολογιστή.

    Το "τατουάζ" θα μπορούσε μελλοντικά να βοηθήσει ανθρώπους με λαρυγγικές παθήσεις να επικοινωνήσουν ή θα μπορούσε να βοηθήσει στην παρακολούθηση της κατάστασης πρόωρα γεννημένων μωρών ή, ακόμα, να αξιοποιηθεί από φυσικοθεραπευτές.

    Το ηλεκτρονικό "δέρμα" περιέχει αισθητήρες, αντένες, διόδους εκπομπής φωτός (LED) και άλλα κυκλώματα, όλα σαν "σάντουιτς" ανάμεσα σε δύο προστατευτικά στρώματα. Τροφοδοτείται ενεργειακά από ενσωματωμένες ηλιακές κυψέλες ή από επαγωγικά πηνία.

    Το "σάντουιτς" κάθεται πάνω σε ένα εύκαμπτο φύλλο πολυεστέρα που μιμείται τις φυσικές ιδιότητες του δέρματος. Το "τατουάζ" είναι αρκετά λεπτό για να προσκολλάται στο φυσικό δέρμα χάρη στις λεγόμενες "δυνάμεις βαν ντερ Βάαλς" που συγκρατούν μεταξύ τους τα μόρια των στοιχείων.

    Οι ερευνητές εργάζονται ήδη για να προσθέσουν στο τεχνητό "δέρμα" νέα εξαρτήματα, όπως πιεζοηλεκτρικές συσκευές που θα παρέχουν ενέργεια μόνο με την κίνηση του ανθρώπινου σώματος, μικροσκοπικές μπαταρίες και "τσιπ" ασύρματης επικοινωνίας για το "φόρτωμα" δεδομένων ή εντολών.

    [02] Μείωση 6,9% του ΑΕΠ

    Μειώθηκε κατά 6,9% το ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο το έτους.

    Αυτό προκύπτει απο τα (μη εποχικά διορθωμένα) στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την πορεία του Ακαθάριστου Εγχώριου Προιόντοςπου δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Όπως σημειώνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή, στη μείωση του ΑΕΠ το β' τρίμηνο συνέβαλε η μείωση στην εγχώρια ζήτηση (τελική καταναλωτική δαπάνη και ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου). Η μείωση αυτή αντισταθμίστηκε εν μέρει από τη βελτίωση που σημειώθηκε στο εμπορικό ισοζύγιο λόγω της αύξησης των εξαγωγών και του περιορισμού των εισαγωγών.

    Σημειώνεται οτι το δεύτερο τρίμηνο του 2010, το ΑΕΠ είχε σημειώσει πτώση 4%.

    Το ΑΕΠ του 1ου τριμήνου 2011 έχει αναθεωρηθεί με βάση τα στοιχεία του 1ου τριμήνου των λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησης (που καταρτίστηκαν στο τέλος Ιουνίου), καθώς και νεώτερες εκτιμήσεις για τους δείκτες κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες. Η αναθεώρηση αυτή επηρεάζει το ΑΕΠ σε τρέχουσες τιμές, ενώ η επίπτωσή της στο ΑΕΠ σε σταθερές τιμές είναι αμελητέα.

    Ο ρυθμός μείωσης του ΑΕΠ περιορίστηκε το β΄ τρίμηνο, σε σχέση με το πρώτο που ήταν 8,1%.

    [03] Κριτική Τζ. Σόρος στη Γερμανία για τη διαχείρηση της κρίσης

    Έντονη κριτική στη στάση της Γερμανίας, κατά τη διαχείριση της σημερινής κρίσης, άσκησε ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, υποστηρίζοντας ότι το Βερολίνο φέρει την κύρια ευθύνη για την κλιμάκωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

    Σε άρθρο του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρει ότι «η επιφύλαξη της Γερμανίας ήταν εκείνη που όξυνε την ελληνική κρίση και την κατέστησε μεταδοτική στην Ευρώπη».

    Ο κ. Σόρος θεωρεί λάθος να μην εγγυάται η ΕΕ αλλά οι μεμονωμένες χώρες σε περίπτωση χρεοκοπίας μιας χώρας-μέλους και ζητά να θεσπιστεί το ευρωομόλογο, το οποίο θα εκδίδεται κεντρικά. «Ειδάλλως το ευρώ θα καταρρεύσει» προειδοποιεί ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής και καλεί τη Γερμανία να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή και τη Γερμανίδα καγκελάριο να εγκαταλείψει την «πολιτική των μικρών βημάτων», η οποία είναι πολύ αργή.

    [04] Ολυμπιακός Βόλου: Έφεση για την απόφαση της UEFA

    Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατέθεσε σήμερα, τελικά, την έφεση κατά της απόφασης της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της UEFA, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο θεσσαλικός σύλλογος μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του. Η πρωτόδικη απόφαση επέβαλλε ποινή αποκλεισμού για τρία χρόνια με πενταετή διάρκεια. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

    «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατέθεσε σήμερα έφεση κατά της απόφασης της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της UEFA. H έφεση θα εκδικαστεί τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, στις 11 π.μ. (ώρα Ελλάδος)».

    [05] Εντάχθηκε ο Alter στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα

    Στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα υπάγεται ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΛΤΕΡ, με απόφαση του πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας.

    Η υπ. αριθμ. 861/2011 απόφαση του δικαστηρίου, με πρόεδρο τον Σπύριδωνα Σταύρου, εκδόθηκε χθες το μεσημέρι και κάνει δεκτή την αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού για την υπαγωγή του στο άρθρο 99, περί ρυθμίσεως χρεών επιχειρήσεων. Παράλληλα ορίζει, ως μεσολαβητή, οικονομολόγο.

    Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης, υπέρ της υπαγωγής του καναλιού στο άρθρο 99, είχαν ταχθεί ο επενδυτικός οίκος, Argo fund, η ΕΣΗΕΑ, η ΕΠΗΕΑ, αλλά και οι διαφημιστικές εταιρείες. Κατά είχαν ταχθεί οι εταιρείες Interstar Security, καθώς και η Κλεάνθης Κουκίας ΟΕ, στην οποία ανήκει το κτίριο, όπου στεγάζεται ο τηλεοπτικός σταθμός. Η ΕΣΗΕΑ είχε ζητήσει να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι από τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, ενώ η ΕΤΙΤΑ και ο ΕΔΟΕΑΠ κράτησαν ουδέτερη στάση.

    [06] Στις 23 Σεπτεμβρίου η κύρωση από τη Γερμανία του Μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας

    Η Γερμανία θα ολοκληρώσει στις 23 Σεπτεμβρίου τη νομοθετική διαδικασία για την κύρωση του μόνιμου μηχανισμού σταθερότητας του ευρώ, ΕSM. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ-Φραγκφουρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ 12.8.11), ο σχετικός νόμος για το μηχανισμό θα τεθεί προς ψήφιση στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας (Μπούντεσταγκ) στις 23 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας πως η ηγεσία του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ εκτιμά ότι στην ψηφοφορία αυτή θα διασφαλιστεί η πλειοψηφία της συμπολίτευσης.

    «Παρά την αβεβαιότητα για τη συναίνεση των βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού, η ηγεσία του εκφράζει την αισιοδοξία ότι η σχετική πρόταση νόμου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης θα γίνει στο τέλος αποδεκτή», αναφέρει η FAZ.

    [07] Aυστηροποίηση του Συμφώνου Σταθερότητας ζητούν Γερμανοί πολιτικοί και οικονομολόγοι

    Αναδιαμόρφωση και αυστηροποίηση του Συμφώνου Σταθερότητας, για την αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης σε βάθος χρόνου, ζητούν κυβερνητικά στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης και οικονομολόγοι.

    Ο Γερμανός νομπελίστας οικονομίας Ράινχαρντ Σέλτεν υπεραμύνεται του ευρώ και εκτιμά ότι τα σημερινά προβλήματα στην ευρωζώνη δεν οφείλονται στο κοινό νόμισμα, αλλά στο μεγάλο δημόσιο δανεισμό και στην παραποίηση βασικών οικονομικών μεγεθών εκ μέρους της Ελλάδας. «Τα κράτη, από την κλασσική αρχαιότητα ακόμη, έχουν την τάση να υπερβάλλουν οικονομικά», είπε ο κ. Σέλτεν στην εφημερίδα Neue Osnabrucker Zeitung (Νόιε Οσναμπρίκερ Τσάιτουνγκ, 12.8.11). Ο Γερμανός οικονομολόγος θεωρεί \"διαχειρίσιμη\" τη σημερινή κρίση.

    «Ακόμα και η Ελλάδα έχει αρκετά περιθώρια δράσης», λέει χαρακτηριστικά, όμως ζητά αναδιαμόρφωση του Συμφώνου Νομισματικής Σταθερότητας και της ΟΝΕ. Στο τέλος θα πρέπει να έχουμε ένα νέο Σύμφωνο, το οποίο θα περιλαμβάνει την παράμετρο της αλληλοβοήθειας και σε αντάλλαγμα αυστηρότερη εποπτεία για εκείνους που δεν τηρούν τους κανόνες του Συμφώνου», λέει ο κ. Σέλτεν.

    Ο Γερμανός νομπελίστας οικονομολόγος κινείται στην ίδια κατεύθυνση με επιφανή στελέχη του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού της Άγγελας Μέρκελ που προβάλλουν ανάλογα αιτήματα.

    [08] Εξιτήριο πήρε ο Κώστας Βουτσάς

    Εξιτήριο πήρε ο δημοφιλής ηθοποιός Κώστας Βουτσάς από την ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του.

    Όπως δηλώνει ο ίδιος στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, αισθάνεται πολύ καλά και αφού κάνει ολιγοήμερες διακοπές, θα επιστρέψει και πάλι στις παραστάσεις της \"Λυσιστράτης\".

    Ο Κώστας Βουτσάς είχε μεταφερθεί στις 28 Ιουλίου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, έπειτα από αδιαθεσία που αισθάνθηκε, λίγο προτού βγει στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου του Δίου για την παράσταση της \"Λυσιστράτης\".

    Το ανακοινωθέν του Ιπποκρατείου αναφερόταν σε ήπια κρανιακή κάκωση.

    Αφότου πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, η οικογένειά του έκρινε απαραίτητη τη μεταφορά του σε ιδιωτική κλινική, προκειμένου να τεθεί υπό τη φροντίδα των γιατρών και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 August 2011 - 12:29:47 UTC