Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί με φόντο την κρίση
  • [02] Στο στόχαστρο του ανακριτή 20 κωδικοί στοιχημάτων για " στημένους" αγώνες
  • [03] Η ΕΚΤ αγόρασε ομόλογα αξίας 22 δισ. ευρώ χρεωμένων χωρών της ευρωζώνης
  • [04] Με μικρή άνοδο έκλεισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
  • [05] Υπό τον έλεγχο των Λίβυων αντικαθεστωτικών το μεγαλύτερο μέρος της Ζαουϊγια
  • [06] Η Αστυνομία εμπόδισε "αγανακτισμένους" να φθάσουν στην εξοχική κατοικία του Προέδρου Χριστόφια

  • [01] Συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί με φόντο την κρίση

    Στο Παρίσι θα μεταβεί την Τρίτη η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελλα Μέρκελ προκειμένου να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

    Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης τόνισε ότι κατά την αυριανή συνάντηση κορυφής της καγκελαρίου Μέρκελ με τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στο Παρίσι δεν θα συζητηθεί το θέμα της έκδοσης ευρωομολόγου γιατί το Βερολίνο θεωρεί ότι δεν είναι καλή ιδέα.

    "Η γερμανική κυβέρνηση έχει επαναλάβει ότι δεν θεωρεί πώς τα Ευρωομόλογα έχουν κάποιο νόημα και γι αυτό δεν θα συζητηθεί το θέμα κατά την αυριανή συνάντηση", είπε ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

    Ανάλογη δήλωση έκανε και το Παρίσι τονίζοντας ότι δεν θα συμπεριλαμβάνεται στην αυριανή ατζέντα των συνομιλιών το θέμα της έκδοσης ευρωομολόγου.

    Επικοινωνία Παπανδρέου-Φιγιόν

    Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσαουά Φιγιόν είχε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Οι δύο πρωθυπουργοί συνομίλησαν για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, αλλά και για την ανάγκη έκδοσης του ευρωομολόγου.

    Επίσης οι δύο πρωθυπουργοί, εκτός των πολιτικών που υιοθετήθηκαν για την αντιμετώπιση του χρέους, συζήτησαν και για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, συζήτηση η οποία περιελάμβανε και την έκδοση αναπτυξιακού ομολόγου.

    Εκκληση Ολι Ρεν για "πολύ γρήγορη" εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου

    Ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να εφαρμόσουν "πολύ γρήγορα" τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και διαβεβαίωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι εργάζονται "ημέρα και νύχτα" γι΄αυτό.

    "Πρέπει τώρα να θέσουμε πολύ γρήγορα σε εφαρμογή, το αργότερο τον Σεπτέμβριο, τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου, για να δοθεί ένα τέλος στην αβεβαιότητα", τόνισε ο φινλανδός επίτροπος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Bild.

    Οι Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων συμφώνησαν στα τέλη Ιουλίου στις Βρυξέλλες σε ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και στην ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FESF).

    Λόγω της μεγάλης έντασης στις χρηματαγορές, οι εκκλήσεις για γρήγορη εφαρμογή των αποφάσεων αυτών πολλαπλασιάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

    "Οι αρμόδιοι σε ολόκληρη την Ευρώπη εργάζονται ημέρα και νύχτα για την επεξεργασία των κειμένων υλοποίησης των αποφάσεων. Οι αγορές θέλουν αυτό να γίνει μονομιάς, αλλά οι λεπτομέρειες είναι πολύ περίπλοκες", τόνισε ο Ολι Ρεν.

    "Οι αγορές είναι πολύ νευρικές, αλλά δεν περιμένω μια κρίση όπως εκείνη της Lehman", τόνισε ο ευρωπαίος Επίτροπος αναφερόμενος στην πτώχευση της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008 που προκάλεσε παγκόσμια οικονομική κρίση.

    [02] Στο στόχαστρο του ανακριτή 20 κωδικοί στοιχημάτων για " στημένους" αγώνες

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο του ανακριτή βρίσκονται σε αυτή τη φάση τα περίπου 20 πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από ισάριθμους κωδικούς και στοιχημάτισαν μέσω της αγγλικής εταιρείας ?Bet Fair?στους στημένους αγώνες, κερδίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Στα μέσα του ερχόμενου μήνα ο κ. Κασίμης αναμένεται να έχει συνεργασία με αξιωματούχους της Europol αλλά και με εισαγγελείς της Eurojust στη Χάγη. Αντικείμενο των συναντήσεων του ανακριτή είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που ενδεχομένως διατηρούν στο εξωτερικό οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αλλά και οι στοιχηματικές εταιρείες μέσω των οποίων παίχτηκαν μεγάλα ποσά πάνω σε στημένους αγώνες.

    Εν τω μεταξύ, μειώθηκε κατά 150.000 ευρώ η εγγυοδοσία που είχε επιβληθεί στον πρόεδρο της Καβάλας Σταύρο Ψωμιάδη για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με βούλευμά του, μείωσε την εγγύηση ύψους 250.000 ευρώ που είχε υποχρεωθεί να καταβάλει μετά την απολογία του σε 100.000 ευρώ, διατηρώντας παράλληλα και την υποθήκη του ακινήτου στο Παλαιό Ψυχικό, αντικειμενικής αξίας 550.000 ευρώ.

    Την ίδια ώρα, πάντως, εντείνονται οι προσπάθειες των αρχών για τη σύλληψη του μεγαλομετόχου της Καβάλας Μάκη Ψωμιάδη, με την έκδοση Διεθνούς εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, ύστερα από σχετικό αίτημα του 9ου τακτικού ανακριτή Γιώργου Κασίμη. Ο Μάκης Ψωμιάδης είναι ο μοναδικός απ? τους κατηγορουμένους στην υπόθεση των στημένων αγώνων σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και εξακολουθεί να παραμένει ασύλληπτος.

    [03] Η ΕΚΤ αγόρασε ομόλογα αξίας 22 δισ. ευρώ χρεωμένων χωρών της ευρωζώνης

    H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε σήμερα ότι επαναγόρασε κρατικά ομόλογα χωρών της ευρωζώνης αξίας 22 δισεκατομμυρίων μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, ένα ποσό ρεκόρ για το πρόγραμμα αυτό που ήταν σε ύπνωση εδώ και σχεδόν πέντε μήνες.

    Με 22 δισεκατομμύρια ευρώ σε μια εβδομάδα, οι εν λόγω επαναγορές αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη επιχείρηση του τύπου αυτού σε περίοδο μιας εβδομάδας της ΕΚΤ από το Μάιο του 2010, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα αυτό, μεσούσης της κρίσης της ελληνικής οικονομίας.

    Το προηγούμενο ποσό ρεκόρ είχε καταγραφεί κατά την πρώτη εβδομάδα χρήσης του προγράμματος και ανερχόταν σε 16,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Μετά η ΕΚΤ ουδέποτε ξεπέρασε το ποσό αυτό για επαναγορές σε χρονική περίοδο μιας εβδομάδας.

    Το συγκεντρωθέν ποσό από τα ομόλογα που αγοράστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού ανέρχεται στο εξής σε 96 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 74 δισεκατομμυρίων ευρώ που ήταν προηγουμένως.

    Η ΕΚΤ αποφάσισε στις αρχές Αυγούστου να αρχίσει εκ νέου την επαναγορά κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά για να υποστηρίξει την Ιταλία και την Ισπανία που βρίσκονται το στόχαστρο των χρηματαγορών.

    Η τράπεζα που σκοπεύει να συνεχίσει το πρόγραμμα αυτό την προσεχή εβδομάδα σύμφωνα με ανακοίνωσή της, ουδέποτε δίνει λεπτομέρειες για τις επαναγορές της. Ωστόσο οι οικονομολόγοι συμφωνούν ότι η ΕΚΤ πρέπει να προχώρησε στη μαζική επαναγορά ιταλικών και ισπανικών ομολόγων.

    [04] Με μικρή άνοδο έκλεισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Το χρηματιστήριο του Λονδίνου έκλεισε ανοδικά κατά 0,57%, συνεχίζοντας την άνοδο του για τρίτη ημέρα λόγω μιας συγκρατημένης αισιοδοξίας που επικρατεί στους επενδυτές παραμονή της γαλλο-γερμανικής συνόδου κορυφής στο Παρίσι.

    Ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε κατά 30,55 μονάδες, δηλαδή 0,57%, και διαμορφώθηκε στις 5.350,58 μονάδες.

    Στο Παρίσι το χρηματιστήριο έκλεισε με άνοδο 0,78% για τρίτη συνεχή ημέρα παρά την τους απογοητευτικούς δείκτες για την κατάσταση της υγείας της αμερικανικής οικονομίας, σε μια αγορά όπου επικρατούσε αισιοδοξία, παραμονή της κρίσιμης για την ευρωζώνη γαλλο-γερμανικής συνόδου κορυφής που έχει ως στόχο να κατευναστεί η χειρότερη χρηματιστηρική καταιγίδα από το 2008.

    Ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 25,18 μονάδες και έκλεισε στις 3.239,06 μονάδες.

    Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε ανοδικά κατά 0,41% και διαμορφώθηκε στις 6.022,24 μονάδες, χωρίς να διακρίνεται μεγάλη αισιοδοξία για την αυριανή γαλλο-γερμανική σύνοδο κορυφής και μετά τις επαναγορές κρατικών ομολόγων στις οποίες προχώρησε η ΕΚΤ.

    Στη Μαδρίτη ο δείκτης Ibex-35 έκλεισε με άνοδο 0,71% στις 8.709 μονάδες, ενώ ήταν στο κόκκινο κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια των συναλλαγών σήμερα.

    [05] Υπό τον έλεγχο των Λίβυων αντικαθεστωτικών το μεγαλύτερο μέρος της Ζαουϊγια

    Οι λίβυοι αντικαθεστωτικοί ανακοίνωσαν σήμερα ότι απέσπασαν τον έλεγχο από τις δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι του \"μεγαλύτερου μέρους\" της Ζαουϊγια--στρατηγικής σημασίας πόλη για την προέλασή τους προς την πρωτεύουσα Τρίπολη.

    \"Ουσιαστικά, το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών,\" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής τους, Αμπντουλ Χαμίντ Ισμαήλ, αναφερόμενος στην πόλη-λιμάνι που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων δυτικά της Τρίπολης.

    Νωρίτερα σήμερα οι αντικαθεστωτικοί ανακοίνωσαν ότι ανέλαβαν τον έλεγχο της πόλης Σορμάν, που βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων δυτικά της Τρίπολης και Γκαριάν, 50 χιλιόμετρα προς το Νότο.

    [06] Η Αστυνομία εμπόδισε "αγανακτισμένους" να φθάσουν στην εξοχική κατοικία του Προέδρου Χριστόφια

    Ισχυρή αστυνομική δύναμη παρεμπόδισε νωρίτερα αυτοκινητοπομπή \"αγανακτισμένων πολιτών\" να φθάσει στο χωριό Κελλάκι, κοντά στη Λεμεσό, όπου βρίσκεται η εξοχική κατοικία του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια.Οι διαμαρτυρόμενοι εξακολουθούν ωστόσο να παραμένουν στην περιοχή

    Η αυτοκινητοπομπή, που ξεκίνησε από τη Λεμεσό, αποτελεί μέρος των σχεδόν καθημερινών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για την έκρηξη στη ναυτική βάση \"Ευάγγελος Φλωράκης\" στο Μαρί , στις 11 Ιουλίου που προκάλεσε το θάνατο 13 ατόμων.

    Στο μεταξύ, άλλη ομάδα πολιτών συνέχισε για πέμπτη ημέρα την \"πορεία 300 χιλιομέτρων\", που ξεκίνησε από την Πάφο και θα καταλήξει έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία την ερχόμενη Τετάρτη. Σήμερα έφθασαν στο Παραλίμνι, όπου θα διανυκτερεύσουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 August 2011 - 18:29:47 UTC